Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 968.880
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

Kak da postavim u biosu da mi je proc na 3.6Ghz ili 3.8Ghz, a da su mi rami na 1333Mhz, pošto imam 4GB na 1600Mhz i 4GB na 1333Mhz.

I kolko bi mi se isplatilo ubacit umjesto ovih 4GB na 1333Mhz iste rame od 1600Mhz pa da mogu napravit OC na 1866Mhz

Hvala! {#}

Komp je pod Moj PC, a proc je trenutno na 3.2Ghz Stock

Maurer
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 19:17 (David87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,f

Ako imaš dvije pločice različitih brzina onda će obje raditi na taktu sporije. Realne i opipljive koristi od 1600Mhz RAM-a u praksi nema.

14 godina
itomic009 kaže...

Ako imaš dvije pločice različitih brzina onda će obje raditi na taktu sporije. Realne i opipljive koristi od 1600Mhz RAM-a u praksi nema.

Ajd pliz pročitaj moje pitanje još jednom, tnx! {#}

Maurer
13 godina

Digni mnozitelj na 19x (3800mhz) napon na 1.3250v i smanji mnozitelj ramu da bude na 1333. testiraj i ak se srusi digni za stupanj napon i dalje testiras! Jednostavno

Werdum Combat Team
14 godina

ok to, ali me zanima koju opciju moram postavit u biosu na manual da mi rami budu fiksirani na 1333Mhz, to sam zaboravio {#}

Maurer
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dečki,nov sam u ovome. Imam semprona X2 190. Je li imao iskustva tko s njim? 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa rekao sam ti da to ide automatski. Pogledaj si sad u BIOS-u na kojoj brzini ti rade RAM-i ?? Za CPU nema velike matematike. CPU množitelj puta 200 = krajnji takt pa sad stavljaj kako hoćeš. 3.8Ghz je 19 x 200Mhz ili 3.6Ghz je 18 x 200Mhz. Možeš i ručno podešavati brzinu memorije, pogledaj malo u BIOS-u sve ti piše.

14 godina

Ljudi pomozite {#} Planirao sam si kupiti sljedeci tjedan graficku hd 7850 I vecina mi je rekla da cu morati clockat svoj proc athlon x4 740 na nekih 3.8 pa posto imam maticnu asrock fm2a75-dgs ima x boost koji sam prvi puta odlucio iskoristit da vidim oce biti sve stabilno za novu grafu i eto zla,nakon sto se komp resetira i pocne dizat windows slika se zamrzne i izbaci mi Launch startup repair i Start Windows normally,sa start windows normally se opet zablesa na istom djelu i dođem do istog,a kada iskljucim x boost kompjuter se uredno upali,pa sam pokuso u biosu ga barem malo clockat na 3.3 i isto mi se događa,sad neznam u cemu je problem jel imam los primjerak proca ili nesto nevalja sa maticnom ili su cak windowsi problem,ako je los primjerak proca ili maticne da napravim neku glupost da izgleda ko nesreca pa da odem reklamirat {#}

Hladnjak za proc je artic cooling freezer a30.

Mlikota

0 0 hvala 0
14 godina

Teško da je do ploče i procesora da nemožeš clockati ni 100Mhz. Vjerojatno nešto krivo u BIOS-u podešavaš. Potraži koji tutorial za svoju ploču ili neki za slične ploče pa polako. Taj CPU na 4.0Ghz mora ići 99% a dalje kako koji. 

15 godina
neaktivan
Mlikota kaže...

Ljudi pomozite {#} Planirao sam si kupiti sljedeci tjedan graficku hd 7850 I vecina mi je rekla da cu morati clockat svoj proc athlon x4 740 na nekih 3.8 pa posto imam maticnu asrock fm2a75-dgs ima x boost koji sam prvi puta odlucio iskoristit da vidim oce biti sve stabilno za novu grafu i eto zla,nakon sto se komp resetira i pocne dizat windows slika se zamrzne i izbaci mi Launch startup repair i Start Windows normally,sa start windows normally se opet zablesa na istom djelu i dođem do istog,a kada iskljucim x boost kompjuter se uredno upali,pa sam pokuso u biosu ga barem malo clockat na 3.3 i isto mi se događa,sad neznam u cemu je problem jel imam los primjerak proca ili nesto nevalja sa maticnom ili su cak windowsi problem,ako je los primjerak proca ili maticne da napravim neku glupost da izgleda ko nesreca pa da odem reklamirat {#}

Hladnjak za proc je artic cooling freezer a30.

Ploca nije nesto za overclock.

14 godina

U BIOS-u sam se ja tek poceo igrat nakon sto mi nije htjeo upalit sa x boostom,a kad je x boost off sve radi,kolko ja znam x boost bi trebao sam dici takt za 15% tu nisam ja imao nikakve veze samo sam stisnio X na bootanju,nevjerujem da je on nes zeznuo u BIOS-u

Mlikota

0 0 hvala 0
14 godina

Ako ćeš clockati, onda to radi ručno a ne sa tim X boost i ostalim programima.

12 godina
neaktivan

Dakle znam neke osnove OC, ali zelim detaljnjije upute kako i sta trebam od strucnjaka. Raspolazem sa sljedecim dijelovima:

MB: Asus M4A87TD

CPU: Phenom II 960T 3.0

Cooler: Noctua NH-D14

PSU: FSP HEXA500

Danas sam kupio cooler, i naprosto sam ostao bez rijeci kad sam vidio velicinu i da budem iskren mislio sam da nema sanse da mi stane u kuciste, medjutim kad sam poceo sastavljati ispalo je da je taman :D Meni je cilj dici freq na 4.2 i mislim da sa ovim procesorom i coolerom mogu to bez problema ali brine me ploca, zato se i obracam ovdje vama. Takodjer me interesuje da li je potrebno clockati CPU/NB Frequency i HT Link Speed ? Koje sve opcije trebam izgasiti a koje upaliti prilikom clockanja, i na 4.2GHz koja mi je potrebna voltaza ? To je sve sto me interesuje i nadam se da cete mi pomoci :D

iLexinho

0 0 hvala 0
12 godina

jel dosta 4 sata primea 95 za test...2 sata gaming i par benceva ...za provjeru stabilnosti....za sada tj danas se nis nerusi...ne freeza...nema bsoda itd

lp

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako drži P95 4 sata i ako si igrao satima i sve 5 onda je to porilici sigurno da je stabilno full. Nemaš potrebe za daljnje testiranje ako sve bude ok iz dana u dan.

12 godina

eto 5 sati se vrti...surfam...slusam mjuzu i gledam blue ray lol

razorblade
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Sjećam se (4-5god.) prije, prime sam (onda je to bilo aktualno, ko će duže vrtit prime) vrtil po 15h, i bilo je stabilno, sve dok nisam pokrenul browser i krenul surfat, i dobil BSOD.. Tak da sve je to relativno, ne postoji garancija da bu ti nakon 12h prime-a komp bil stabilan, al opet to je neka smjernica da dobiš uvid u stanje OCa, i da znaš od kud treba krenut.. A vrtit prime do besvjesti, ne znam baš..

Prekjučer odvrtil prime 1h, i ok je bilo, surfam, gledam filmove, nabacim koju igru, i još se drži, nema BSODa{#}

Ipak mi se sve nekak čini da je najbolji pokazatelj stabilnosti kod OCa, uobičajeno korištenje kompa, i to je to, il puknut prime na neko kraće (oko 1h) vrijeme, da se vide temperature itd..

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.4.2013 20:36 (zvonac).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Dečki ima li tko iz Zagreba s AM3+ matičnom za probu Fx 8350 jel više nisam siguran jel do proca ili mbo kako bi probali.

Jer ne vjerujem kako sam dobio baš toliko loša 2 komada HW.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Tiby kaže...

Dečki ima li tko iz Zagreba s AM3+ matičnom za probu Fx 8350 jel više nisam siguran jel do proca ili mbo kako bi probali.

Hvala

Imam ja ali nazalost trenutno nisam u Zagrebu,ako ti pase iduci tjedan ponedjeljak ili utorak javi se jer se tad vracam...{#}

TL-za zahvalu klikni hvala
14 godina
Tomo53nja kaže...
Tiby kaže...

Hvala

Imam ja ali nazalost trenutno nisam u Zagrebu,ako ti pase iduci tjedan ponedjeljak ili utorak javi se jer se tad vracam...{#}

Hvala javim se.

13 godina

Pozdrav.

Jel se može u Linksu iskemijati Phenom II 965 BE (799 kuna) sa nekom matičnom da zajedno bude 1100-1200 kuna a da se može clockati kad zatreba?

Gledam Athlon II X4 740 i tog Phenoma, Phenom je po sirovoj snazi jači (8 MB cache prema 4 MB u Athlonu).

To je za sestrine klince, dakle, primarno igre bi se vrtile, ne bi se nadograđivalo 3-4 godine a tada bi išli nova MBO i CPU.

Možda ne bi ni bilo potrebe za clockanjem?

E, da, neće se vrtiti nekakav specijalizirani softver (samo surfanje, youtube, fejs i igre) pa kontam da će stari Phenom biti dobar...

Sorry ako sam ugnjavio i hvala na odgovorima. {#}

EDIT: Jesu li za oba proca stock cooleri bučni?

Može li Athlon 740 ići u turbo na bilo kojoj MBO FM2?

Nisam ja ništa prčk'o.
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.4.2013 10:48 (Spiridon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ewo i danas far cry 3 od 10.30  do 12 i occt large data sheet 5 sati od 5 ujutro do 10 nikakvi errori ni bsod ni freez ja zadovoljan nadam se da bu tak i ostalo lol

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.4.2013 12:32 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Spiridon kaže...

Pozdrav.

Jel se može u Linksu iskemijati Phenom II 965 BE (799 kuna) sa nekom matičnom da zajedno bude 1100-1200 kuna a da se može clockati kad zatreba?

Gledam Athlon II X4 740 i tog Phenoma, Phenom je po sirovoj snazi jači (8 MB cache prema 4 MB u Athlonu).

To je za sestrine klince, dakle, primarno igre bi se vrtile, ne bi se nadograđivalo 3-4 godine a tada bi išli nova MBO i CPU.

Možda ne bi ni bilo potrebe za clockanjem?

E, da, neće se vrtiti nekakav specijalizirani softver (samo surfanje, youtube, fejs i igre) pa kontam da će stari Phenom biti dobar...

Sorry ako sam ugnjavio i hvala na odgovorima. {#}

EDIT: Jesu li za oba proca stock cooleri bučni?

Može li Athlon 740 ići u turbo na bilo kojoj MBO FM2?

Ako zelis bas u Links-u onda samo ova MBO

ASROCK 960GM-GS3 FX = 360kn

Imas to sve u ADM jeftinije

MBO

CPU

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
13 godina
protjeran

nisam isao za tim ali sad sam primjetio da mi je phenom 955 u cpu-z na 1.472 v. Jel to u redu ili da samnjim.nisam ga jos klokao

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 11:39 (themilition).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
smanji ga na 1.3
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
13 godina
protjeran
djigibao kaže...
smanji ga na 1.3

jesam.jos sam vrtio prime uru vrimena i temp tocno 60c.

Prije je bilo 63 nakon 20 min

17 godina

Stavi malo CPU-Z pa uslikaj pod Prime-om da vidimo to

Mozes i neki program za Temp. (npr. CoreTemp)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

evo nakon 1h primea.

dali treba mozda nesto smanjiti od napona,ili ako bi ga trebalo pocistiti proc,vent,pasta.

star je skoro dvi godine ali nije se bas ispuhivao, cistio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 22:59 (themilition).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja na svom Phenomu nisam vidio ni blizu 62C ni kad je bio clockan na 4.0Ghz.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Ja na svom Phenomu nisam vidio ni blizu 62C ni kad je bio clockan na 4.0Ghz.

moguće,ali mi je bar u igrama 50-55...opet dobro

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice