Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 986.532
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
Ok tnx.
Mislio sam ako ga OC am da i dok surfam ili nesto radim po expoloreru da ce mi biti potrosnja bita nznam 70-80W kao mozda kad nije OC an a trosi se 100%
Zato sam i msilio neki program da mogu OC at iz desktopa..ali kad nije problem moze OC an i ostati !!!
14 godina
L1nNk kaže...
Ok tnx.
Mislio sam ako ga OC am da i dok surfam ili nesto radim po expoloreru da ce mi biti potrosnja bita nznam 70-80W kao mozda kad nije OC an a trosi se 100%
Zato sam i msilio neki program da mogu OC at iz desktopa..ali kad nije problem moze OC an i ostati !!!

Samo provjeri imas li ukljucen CNQ u biosu, pogledaj u CPU-Z da li se procesor undervolta i downclocka kad nista ne radis.

iclock2much
12 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
ASUS MCP6P M2+
DDR2 800Mhz ( U BIOSU pise raspod od 400/800 )
HD 6670 DDR5
AMD 5400+ 64 x2 2.8Ghz

Overclock dosad radjen samo s FSB om s 200-215 bez mjenjanja voltaze jer nisam siguran tocno sta trebam povisiti koju opciju i koliko ??
na FSB 222 radio se crash u igrama..u nekim odmah u nekim nakon nekog vremena.
Koliko bih s 2.8Ghz na 3.3Ghz pomoglo u bottleneck rijesenju ??
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
L1nNk kaže...
ASUS MCP6P M2+
HD 6670 DDR5
AMD 5400+ 64 x2 2.8Ghz

Overclock dosad radjen samo s FSB om s 200-215 bez mjenjanja voltaze jer nisam siguran tocno sta trebam povisiti koju opciju i koliko ??

digni ga na 3.3 i spusti ht,nb,ram blizu stock postavki i digni malo napon cpu-a i onda probaj!

Koji je sad napon u loadu?

Pomoci ce sto se tice bottlenecka....nece cudo napravit ali bude nesto...

Werdum Combat Team
13 godina
L1nNk kaže...
ASUS MCP6P M2+
HD 6670 DDR5
AMD 5400+ 64 x2 2.8Ghz

digni ga na 3.3 i spusti ht,nb,ram blizu stock postavki i digni malo napon cpu-a i onda probaj!

Koji je sad napon u loadu?

Pomoci ce sto se tice bottlenecka....nece cudo napravit ali bude nesto...

Werdum Combat Team
12 godina
Sve sam vratio u normalu !!
Evo dvije slike Nazivi u BIOSU me malo zbunjuju nazivi sta bih trebao up sta down.
Recimo FSB na 230/ Ht ide s 5x na 4x to znam da je preporucljivo sta dalje od ovih opcija ponudjenih sto imama ??
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovako sigurno je vec pisano 1001 put, ali stvarno nisam mogao naci dobru temu pa bi vas zamolio da mi date link ili copy/paste dog odgovora. Pitanje glasi, kako clockat Phenoma II 955 be? Preko biosa? Probao sam proucit malo, ali posto imam maticnu Asrcok 880G Pro3 a na njoj je neki novi graficki bios uopce ne znam raditi u tome. Je ima gdje kakav tutorial koji bi mi malo razjasnio to? Ili ima koja dobra dusa koja bi mi to pojasnila malo? btw cooler na proc je SCYTHE Katana 3.

Koliko bi bilo maximalo/optimalo ocekivat za dic ga, 3.8ghz? 4.0? 

Hvala! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
RiBoy kaže...

Digni mnozitelj na 19x, to ispada 3800mhz, zatim testiraj nekim stress programom tipa linx (sa svom memorijom) ili prime95 na par sati...ako se srusi onda digni za stupanj napon i tako sve dok ne bude stabilan....iako bu to dobro...nije to "jako" velik overclock.

Werdum Combat Team
12 godina
ASUS MCP6P M2+
HD 6670 DDR5
AMD 5400+ 64 x2 2.8Ghz
DDR ( 400 postavljen )
CPU VID default ( 3.3 % 6.6% 10% )
CHIP VID default ( 0.04 - 0.08 - 0.12 )
HT VOLTAZE default ( 0.02 V )
Memory Voltaze ( 1.950 )
NPT FID ( Dali je ovo opcija za Vcore voltaze proceora ?? ) AUTO ( samo se mjenja )
PCIE CLOCK na 100
NB HT SPEED ( 4x - ako se clocka preporucljivo ? )
NB HT WIDTH ( 16-8 i obrnuto tako nesto )
STA BIH JA TU SAD TREBAO PROMJENUTI ?? ( TRENUTNO JE SVE VRACENO U NORMALI BEZ OC )
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kloknuo sam svog amd x4 965  i eto da ne prepisujem sve samo zelim pitat sta jos ga trebam ohladit da bi ga kloknuo ili ? ( procitajte sta sam tamo napisao sve ce vam biti jasno ) .. znam da ploca moja ima 4+1 faznu regulaciju ali tip mi je reko da ima medu boljim chipsetima plocu od gigabyte 8+2 regulaciju i da bolje kloka sa ovom sto ja imam nego sa ovom od 8+2 regulacijom ? :S 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Damir1908 kaže...

Bilo mi dosadno pada se time malo zabavim... na 4,6 i nesto ghz kad udem u bios pocne se gubit slika i smrzava , sta bi ga trebao jos ohladit ( inace u biosu pokazuje oko 10-9 stupnjeva , a na 273 frkvenciju sam stavio i voltazu sam probo stavit na 1.500 V ali opet nista, jel to njegov maksimum ili ga treba jos ohladit jer mi je to prvi ozbiljni overclock ) ... i da hardisk mi je na 5 stupnjeva jel mu skodi sta ? 

Pa Phenom nema teorije držat na 4.6Ghz stabilnog.. svi su oko 4000mhz stabilni 

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Damir1908 kaže...

Bilo mi dosadno pada se time malo zabavim... na 4,6 i nesto ghz kad udem u bios pocne se gubit slika i smrzava , sta bi ga trebao jos ohladit ( inace u biosu pokazuje oko 10-9 stupnjeva , a na 273 frkvenciju sam stavio i voltazu sam probo stavit na 1.500 V ali opet nista, jel to njegov maksimum ili ga treba jos ohladit jer mi je to prvi ozbiljni overclock ) ... i da hardisk mi je na 5 stupnjeva jel mu skodi sta ? 

Znaci i da ga sa tekucim dusikom smrznem nemoguce je na 5 ghz potjerat ga ? zelim samo  da vidim dal sam sposoban na 5 ghz clocknut ga :) 

14 godina
protjeran
Damir1908 kaže...
Bulldozer kaže...

Damir1908 kaže...

Znaci i da ga sa tekucim dusikom smrznem nemoguce je na 5 ghz potjerat ga ? zelim samo  da vidim dal sam sposoban na 5 ghz clocknut ga :) 

Sa dušikom bi mogao i na 7 :))) Mogao biš na 5

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
13 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...
Damir1908 kaže...
Bulldozer kaže...

Damir1908 kaže...

Sa dušikom bi mogao i na 7 :))) Mogao biš na 5

jer na 4,6 i nesto kazem u biosu vidi se da se muci, kocke dolaze, smrzava tesko boota itd.. sta trebam ga jos ohladit znaci ? sta bi jos pomoglo osim novog coolera .. da ga stavim vani a ne u garazi i ventilator neka jos u puse u cooler od proca? xD

14 godina

Ma kakvih 5Ghz ili 4.6Ghz sa Phenomom !!!! Pa to jedino za becheve neke i to sa baš extremnim hlađenjem. Negdje recimo ako imaš sreće 4.2 do možda 4.4Ghz oni idu i to sa coolerima poput mojeg pa nabolje. A nije ti ni ploča baš za neke velike clockove ;).

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 21:27 (itomic009).
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ma kakvih 5Ghz ili 4.6Ghz sa Phenomom !!!! Pa to jedino za becheve neke i to sa baš extremnim hlađenjem. Negdje recimo ako imaš sreće 4.2 do možda 4.4Ghz oni idu i to sa coolerima poput mojeg pa nabolje. A nije ti ni ploča baš za neke velike clockove ;).

sto se tice ploce jako dobro odraduje posao ! ... a ovo sa hladenjem to se i slazem ali eto ja sam uspio do 4.5 ghz :)  

14 godina

Ma nisi ti ništa uspio :) To što si stavio u BIOS-u na 4,5Ghz i onda se odma ruši nevrjedi ništa. Prva instanca je validacija, a to znači da je stabilan tek toliko da uđeš u Windows i prođeš validaciju u CPU-Z mada je po meni to isto niškoristi. Daj ti nama odvrti par CPU bencheva pa se onda hvali {#}.

14 godina
protjeran

Evo kako sam ja mogao

4.62Ghz

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2360551

4.50Ghz

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2360528

100mhz a dosta veći napon

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ti si imao UD7 {#}

iclock2much

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ma nisi ti ništa uspio :) To što si stavio u BIOS-u na 4,5Ghz i onda se odma ruši nevrjedi ništa. Prva instanca je validacija, a to znači da je stabilan tek toliko da uđeš u Windows i prođeš validaciju u CPU-Z mada je po meni to isto niškoristi. Daj ti nama odvrti par CPU bencheva pa se onda hvali {#}.

Ne nije meni cilj hvaljenja nego da uspijem dotjerat i uci u club .. a ta validacija to sam htio i sa 4 ghz al sam bio u garazi radi bolje temperature ko pingvin sam se smrzo ali eto za pocetak nije lose :) ... {#}

12 godina
Najbolji Overclock program za clockanje iz windowsa ??
Blago rijesenje za bottleneck...s 2.8 na 3.1Ghz
Dali je dobro za CPU prije igre iz desktopa OC at 300Mhz pa kad zavrsis s gamingom vratit na zadane postavke 2.8ghz ??
MCP6P M2+
DDR 2 800Mhz
HD 6670 DDR5
AMD 64x2 5400+ 2.8Ghz
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

AMD OverDrive ?

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
L1nNk kaže...
Najbolji Overclock program za clockanje iz windowsa ??
Blago rijesenje za bottleneck...s 2.8 na 3.1Ghz
Dali je dobro za CPU prije igre iz desktopa OC at 300Mhz pa kad zavrsis s gamingom vratit na zadane postavke 2.8ghz ??
MCP6P M2+
DDR 2 800Mhz
HD 6670 DDR5
AMD 64x2 5400+ 2.8Ghz

Klokaj iz biosa za tih 200 mhz stabilan bi trebao biti i nista mu nece biti ako se ne pregrijava :) 

Bulldozer kaže...

AMD OverDrive ?

MIslim da on nemoze klokat sa AMD over driveom jer kolko se sijecam trebas imat 790fx chipset pa na dalje, ja sam probao sa slicnim kompom kakav on ima i nisam mogao ... 

16 godina
moderator
Damir1908 kaže...

Bulldozer kaže...

AMD OverDrive ?

MIslim da on nemoze klokat sa AMD over driveom jer kolko se sijecam trebas imat 790fx chipset pa na dalje, ja sam probao sa slicnim kompom kakav on ima i nisam mogao ... 

krivo se sjećaš...

http://sites.amd.com/us/game/downloads/amd-overdrive/Pages/system-requirements.aspx

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
12 godina

Pozdrav !

Danas sam naručio Asrock 970 Extreme 3. I danas mi je stigo AMD Phenom II x4 975 3.6 GHz dali je moguče klokati na 4.0 GHz...

Napajanje je Corsair GS 600W i hladnjak je CM Hyper 612s

Asrock 970 Extreme 3 Asrock 970 Extreme 3
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

Neide preko AMD OverDrive a ne prepoznaje chipset..vec sam pokusavao 20 programa ali tesko i s jednim ili ne ide zbog proc ili maticne ili jer su prekomplicirani..onda mi jednostavnije povecati samo FSB u biosu i dobiti tih 200Mhz. 

12 godina

Koliko sma vidio na Googleu tipicni OC ide do normalnih 4.0Ghz....bez ikakvih problema...a moze tako isto ici i do 4.2 ili 4.4

14 godina
Vuk15 kaže...

Pozdrav !

Danas sam naručio Asrock 970 Extreme 3. I danas mi je stigo AMD Phenom II x4 975 3.6 GHz dali je moguče klokati na 4.0 GHz...

Napajanje je Corsair GS 600W i hladnjak je CM Hyper 612s

Pa rekao bih da ako je C3 revizija a vjerojatno je da imaš preko 90% šanse da ide na 4.0GHz jel je to praktički standard sa prosječnom pločom i hladnjakom. Imaš solidnu ploču, imaš dobar hladnjak tako da neće bit problem. 4.2 Ghz pa i više isto nije toliko nerealno.

13 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 15:53 (Quest).

0 0 hvala 0
12 godina

ovako imam AMD 5400+ 64x2 2.8Ghz napravim mali clock FSB a na 215 sto je 3.0 Ghz.

istaliram AMD Fusion i primjera radi dok radim na PC u osnovne stvari stavim cak i do 1000Mhz lock ali do 1800Mhz.

Onda kad bih nesto igrao stavim na turbo Boost kao da radi minimum na 2800 do 3000Mhz.

Dali je to dobro za procesor mjenjati kao prvo iz DESKTOPA  uopce frenkvencijuu ili opcenito OC ati iz windowsa.

I dali je stetno raditi i mjenjati u biosu s power savinga s nekih 1000-1800Mhz i 1.1-1-150V) na vecu frenkvecniju i voltazu kao primjera za igranje dok igras na 3000 i slicno.

opcenito dali je dobro OC ati iz windowsa i njenjati frenkveciju i raditi neke power savinge i povecanja nagla frenkvencija ?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice