Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 972.875
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
itomic009 kaže...

Ja još nisam doživio da mi se komp ruši nakon što prođe 6 sati OCCt i 8 sati P95 !!! IBT je Intelov test i nekako možda baš i nije najbojli za testiranje AMD-a ako uzmemo u obzir Intelovu prevarantsku povijest {#}.

Sva memorija i CPU su u upotrebi, jedino mi Linx zagrije procesor na 60C pod Noctuom.

clock2much
14 godina
odjavljen
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

LinX sa svom memorijom na 20 Runova traje oko uru ipo vrimena, a optereti kao OCCT na 6 uri. Probao sam to sve, zasada samo LinX koristim jer je odličan. Još HW Monitor za temperature i to je to. Za OC grafičke MSi Afterburner i za provjeru stabilnosti igranje Skyrima. To vam je mudro pismo.

Wing Chun, Yip Man

2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

LinX sa svom memorijom na 20 Runova traje oko uru ipo vrimena, a optereti kao OCCT na 6 uri. Probao sam to sve, zasada samo LinX koristim jer je odličan. Još HW Monitor za temperature i to je to. Za OC grafičke MSi Afterburner i za provjeru stabilnosti igranje Skyrima. To vam je mudro pismo.

Ukljucis Linpack u OCCT-u, isti qurac kao i Linx sa svom memorijom.

clock2much
14 godina
odjavljen
Vegeta kaže...

Ukljucis Linpack u OCCT-u, isti qurac kao i Linx sa svom memorijom.

Opet ne dobijem temperature kao u LinX-u, on najjače optereti CPU.

Wing Chun, Yip Man
13 godina
protjeran

Linpack ti przi koliko i Linx, samo postavi memoriju na max.Testirano u mene.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Rekao kolega Cele jednom: nema potrebe przit proc satima, dosta je 10min IBT-a, kasnije ako se srusi samo dignes napon i to je to. Za plocu su stress testovi mucenje, a kako vidim neki ih vrte i preko 8h.

--------------------------

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Svaki proc koji sam imao testirao sam u Linxu sa 20 runova, ako bi prosao bio je stabilan.Nikad mi se nebi srusio nakon toga, samo je bitno da potjerate svu memoriju jer je tada pod potpunim opterecenjem.Nema smisla muciti procesor i plocu dugo kao sto Ivan kaze da muci, ja to nikad nisam niti cu uraditi.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina

Lool, jeste mi dobri {#}. Pa o kakvom vi mučenju pričate, to su elektroničke komponente a ne "prijatelji" vaši pa da ga mučim ili nemučim. Ja nemam nikakve emocije prema procesoru ili ploči da bi mi ih bilo žao što rade satima {#}. A što se tiče načina testiranja, tu neću se sad upuštat u polemike, jel to stvarno nema smisla. Preporučam malo čitanja literature o stress testu općenito, ne samo o procesorima. A ionako je to slobodna kategorija, pa je svakom "stabilno" ono što on smatra da je tako .{#}

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Lool, jeste mi dobri {#}. Pa o kakvom vi mučenju pričate, to su elektroničke komponente a ne "prijatelji" vaši pa da ga mučim ili nemučim. Ja nemam nikakve emocije prema procesoru ili ploči da bi mi ih bilo žao što rade satima {#}. A što se tiče načina testiranja, tu neću se sad upuštat u polemike, jel to stvarno nema smisla. Preporučam malo čitanja literature o stress testu općenito, ne samo o procesorima. A ionako je to slobodna kategorija, pa je svakom "stabilno" ono što on smatra da je tako .{#}

Lol, ako ti prode uru vremena Linxa sa svom memorijom nema zasto pasti, ionako nikad nije pod takvim opterecenjem.Da se bavim encodanjem onda bi bilo drugacije, ovako je Linx 20run dovoljan.

clock2much
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Lol, ako ti prode uru vremena Linxa sa svom memorijom nema zasto pasti, ionako nikad nije pod takvim opterecenjem.Da se bavim encodanjem onda bi bilo drugacije, ovako je Linx 20run dovoljan.

Ja se bavim encodiranjem pa ga opet ne przim.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Lool, jeste mi dobri {#}. Pa o kakvom vi mučenju pričate, to su elektroničke komponente a ne "prijatelji" vaši pa da ga mučim ili nemučim. Ja nemam nikakve emocije prema procesoru ili ploči da bi mi ih bilo žao što rade satima  {#}. A što se tiče načina testiranja, tu neću se sad upuštat u polemike, jel to stvarno nema smisla. Preporučam malo čitanja literature o stress testu općenito, ne samo o procesorima. A ionako je to slobodna kategorija, pa je svakom "stabilno" ono što on smatra da je tako .{#}

Zao mi je kad riknu, jer onda opali to po djepu.

Dobro znam sta stress testovi mogu da urade komponentama, tako nemojte nikada to forsirat satima i satima. btw Linx je Linpack, tj. Linx vrti Intelov Linnpack kod, tako da su OCCT Linpack i Linx indenticna stvar.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.6.2012 17:33 (Leopard_st).
14 godina
odjavljen

Ja sa OCCT Linpackom dobijem 2C manje temperature nego sa LinX linpackom.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Ja sa OCCT Linpackom dobijem 2C manje temperature nego sa LinX linpackom.

2C je zanemarivo, to je u mjeri pogreske. Tj. ima zilion faktora i razloga sto mozes da dobijes 2C manju temp.

17 godina
mate960 kaže...

Rekao kolega Cele jednom: nema potrebe przit proc satima, dosta je 10min IBT-a, kasnije ako se srusi samo dignes napon i to je to. Za plocu su stress testovi mucenje, a kako vidim neki ih vrte i preko 8h.

Ja za sebe odradim 10 loopova sa IBT, prije sam koristio LinX ali je sa dolaskom AVX instrukcija postao sranje, tih 10 loopova na svakoj konfiguraciji drugačije traje, sa i7 je to cca 10 minuta na very high, sasvim dovoljno za vidjeti stabilnost i temperature

Ima ljudi što rokaju i po 24h pa i više što smatram besmislenim koliko god da je netko stress freak, baš sam nedavno pročitao tako neki post gdje je tip u bedu jer mu je prime95 bacio error nakon 18h i moli za pomoć, mislim ono wtf, koristi komp pa vidi da li radi a ne promijeniti milivolt i onda ajmo sve ispočetka pa nek baci error drugi put na 22h pa ajmo opet ispočetka i tako tjedan dana prođe a novi komp nije vidio ništa osim stress testa

Mada oni što foldaju kažu da je dobro da se malo duže stresa sa prime95 zato jer je to scenarij najsličniji foldanju

clock2much
14 godina
neaktivan

Cujte sad ovo, na Anand forumu citam neki dan, lik prosao 25 sati prime95, i usao u COD BO, i srusilo mu se nakon deset minuta.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Makar je moguće da svi stres testovi prolaze OK,

ali u pravom radnom okruženju, tipa PS, Sony Vegas itd,

dođe do BSoD-ova i/ili drugih "problema".

Također treba gledati vanjske uvjete. CPU koji je pri ljetnim temperaturama ultra stabilan,

te ima zadovoljavajuće temperature, po zimi će biti hladniji/stabilniji.

Ali ljudi griješe, pa tetiraju zimi, pa ljeti imaju problem, i nije im jasno "zašto".

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Tocno. Npr: CPU kojeg sam kupio od jednog kolege s foruma prolazi sve moguce testove na 1.31V, ali cim je poceo rendering u Adobe AfterEffectsu odma je pao.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 23:47 (mate960).
14 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Također treba gledati vanjske uvjete. CPU koji je pri ljetnim temperaturama ultra stabilan,

Ali ljudi griješe, pa tetiraju zimi, pa ljeti imaju problem, i nije im jasno "zašto".

Kada sam imao Phenom II X2 550 BE, otključao sam ga u X3, prolazi OCCT 1H, LinX Linpack na 20 run-ova, dođem ja uđem na Bug kad ono BSOD :D

Morao sam dodati malo NB napona i sve 5.

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Kada sam imao Phenom II X2 550 BE, otključao sam ga u X3, prolazi OCCT 1H, LinX Linpack na 20 run-ova, dođem ja uđem na Bug kad ono BSOD :D

Morao sam dodati malo NB napona i sve 5.

Meni sa onim Athlonom bacilo BSOD cim sam usao u After Effects i RAM Preview upalia..

Samo napon gore za jednu stepenicu i radi k'o sat.

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Bravo, cekam hoceli itko spomenuti.

Npr. ja kada bencham, to uvijek radim po noci, jer mi tada treba manje napona za isti clock. IB je veoma osjetljiv na sobnu temp.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 9:30 (Leopard_st).
15 godina
Leopard_st kaže...

Cujte sad ovo, na Anand forumu citam neki dan, lik prosao 25 sati prime95, i usao u COD BO, i srusilo mu se nakon deset minuta.

da ali mislim kad radis oc na processoru moj misljenje je da budes 100% siguran da je sve ok mislim da bi trebao staviti i graficku na testiranje jer se onda sve komponente griju i tek tad imas prosjecnu temperaturu u kucistu pa evo kad sam ovo vec naveo zanima me jesam li donekle upravu.

15 godina
neaktivan
S 8gb rama test traje duplo duze nego s 4gb. :S
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dreadmoore kaže...
Leopard_st kaže...

da ali mislim kad radis oc na processoru moj misljenje je da budes 100% siguran da je sve ok mislim da bi trebao staviti i graficku na testiranje jer se onda sve komponente griju i tek tad imas prosjecnu temperaturu u kucistu pa evo kad sam ovo vec naveo zanima me jesam li donekle upravu.

Jesi, jel sve grafe ( osim blower hlađenja ) znatno doprinose povećanju temperatura u kućištu pa tako i samog procesora. Sa modernim višejezgrenim procesorima teško ćeš naići na igru koja koristi procesor 100%, dok sa dual core je to normalna stvar tako da tu ima smisla itekako. Jel sa quadom recimo u gamingu se neće koristiti 100%, nego recimo 75% i kad dodaše veće temperature dok je i grafa u pogonu dođeš opet do temperature procesora u igranju ( 75% iskorišten ) kao samo kad pokreneš P95 ili nešto slično.

13 godina
neaktivan

Mi može ko napisati kako smanjiti napon na 1,36V

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Blazen22 kaže...

Mi može ko napisati kako smanjiti napon na 1,36V

Udes u bios, pronades CPU voltage i postavis na zeljeni napon.

clock2much
13 godina
protjeran

5 0 hvala 1
14 godina

Malo undervoltani proc kad uhvatim vremena ide on i naniže. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2432088 

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 18:34 (Zizo).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

S obzirom na vrucine evo malo i undervoltanja, malo zescega.

555BE unlocked @ B55 X4 3.2GHZ 1.168V 24/7 :))

clock2much

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

S obzirom na vrucine evo malo i undervoltanja, malo zescega.

555BE unlocked @ B55 X4 3.2GHZ 1.168V 24/7 :))

I kakve su temperature u loadu?

13 godina
protjeran

46C Linx :)

clock2much

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice