Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 974.081
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Zbog cega ne mogu mijenjat vrijednosti napona procesora na ovoj ploci (MSI 760GM-P23 FX, AM3+)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Zašto ja ne mogu preko 3,4 da ga je...! Ima li ko iskustva sa ovim otključanim procesorom (vidi moj PC)?

Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
zeko73 kaže...

Zašto ja ne mogu preko 3,4 da ga je...! Ima li ko iskustva sa ovim otključanim procesorom (vidi moj PC)?

A možeš li kad nije otključan?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
15 godina
godo kaže...
zeko73 kaže...

A možeš li kad nije otključan?

Zaboravija sam ali mi se čini da može. Zašto?

Zadar živi vječno!
15 godina
neaktivan

U principu otključani ima ograničenja po pitanju OC-a.

Ali dok se ne javi netko iskusniji, probaj OC-ati samo tri jezgre 0, 1 i 2, a četvrtu (otključanu) pusti na tom taktu koji je sada maximalni, možda čak i malo niže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
godo kaže...

Ali dok se ne javi netko iskusniji, probaj OC-ati samo tri jezgre 0, 1 i 2, a četvrtu (otključanu) pusti na tom taktu koji je sada maximalni, možda čak i malo niže.

Nisam čuja da se može svaka jezgra posebno clockati. Jesi ti siguran u to?

Zadar živi vječno!
14 godina
neaktivan
zeko73 kaže...
godo kaže...

Ne moze se svaka posebno.

--------------------------
13 godina
protjeran

Može se svaka posebno !

Nekim čudom sam stavio svaku drukčije !

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 12:53 (Bulldozer).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Može se svaka posebno !

Nekim čudom sam stavio svaku drukčije !

A kako? Nema on koristi od tvog ss-a.

15 godina

Ma mislim da kad je cpu pod opterećenjem da sve jezgre rade na istom taktu. U svakom slučaju, mene nešto bloka kad pokušam iznag 3.4 ići. Prije sam mislija da je do memorije dok sam ima ddr2 800 mhz, ali nije jer je opet isto i nakon što sam je prominija. Diga san napon na 1.47 i spustija nort bridge frekvenciju na x8 (deafultx10). Ne znam triban li nešto oko memorije radit?

Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bugzapper kaže...

Zbog cega ne mogu mijenjat vrijednosti napona procesora na ovoj ploci (MSI 760GM-P23 FX, AM3+)

Nitko ne zna?

Radi se o tome sto sam kupio racunalo s tom plocom i AMD triple core (3.2 GHz) i nakon 3 tjedna racunalo se jedno jutro nije htjelo pokrenuti, pa cak niti BIOS.

Napravio sam clear CMOS (izvadivsi bateriju s maticne), ali ni to nije pomoglo, vec se na servisu racunalo pokrenulo i BIOS je pokazao overclocking fail???.

Naravno frajeri u servisu odmah rekli da sam overclockao sto nije istina, jer nisam neki balavac da muljam po kompu i onda lazem da nisam.

Medutim kad sam kupio racunalo isti dan sam pregledavao (ne mijenjao) postavke u BIOS-u i primjetio da se ne moze promjenit napon procesora???

Jel moguce da sam kupio vec overclockano racunalo (bilo overclock ili samo otkljucane jezgre) i da je isto vec sad pocelo gubit stabilnost?

Hvala.

13 godina
protjeran

Gigabyte i ASUS imaju opciju da namještaš klokove jezgri a za asrock neznam, izgleda platiš 5kn manje pa izgubiš 5 opcija više :) Ali uvijek ima ali bar može preko AMD OverDrive jezgru po jezgri !

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Nitko ne zna?

Radi se o tome sto sam kupio racunalo s tom plocom i AMD triple core (3.2 GHz) i nakon 3 tjedna racunalo se jedno jutro nije htjelo pokrenuti, pa cak niti BIOS.

Napravio sam clear CMOS (izvadivsi bateriju s maticne), ali ni to nije pomoglo, vec se na servisu racunalo pokrenulo i BIOS je pokazao overclocking fail???.

Naravno frajeri u servisu odmah rekli da sam overclockao sto nije istina, jer nisam neki balavac da muljam po kompu i onda lazem da nisam.

Medutim kad sam kupio racunalo isti dan sam pregledavao (ne mijenjao) postavke u BIOS-u i primjetio da se ne moze promjenit napon procesora???

Jel moguce da sam kupio vec overclockano racunalo (bilo overclock ili samo otkljucane jezgre) i da je isto vec sad pocelo gubit stabilnost?

Hvala.

Ja znam :)

Da taj problem sam imao i ja na 760GM-E51 nije se htjela bootat, a zašto ? jer cooler ti dobro nije sjeo ili se komp pregrijavao i to ti to nema drugog razloga !

Za OC javi se na PP pa riješimo to !

13 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

Ja znam :)

Da taj problem sam imao i ja na 760GM-E51 nije se htjela bootat, a zašto ? jer cooler ti dobro nije sjeo ili se komp pregrijavao i to ti to nema drugog razloga !

Za OC javi se na PP pa riješimo to !

Komp mi je od subote na servisu, rekli su da ce bit gotov u utorak ili mozda vec sutra.

Zaboravih reci da mi se tu subotu ipak jednom podignuo BIOS i pregledao sam temp. od procesora koja je bila 38 stupnjeva..hmmmm.

15 godina
neaktivan
zeko73 kaže...
godo kaže...

zeko73 kaže...

Ma mislim da kad je cpu pod opterećenjem da sve jezgre rade na istom taktu. U svakom slučaju, mene nešto bloka kad pokušam iznag 3.4 ići. Prije sam mislija da je do memorije dok sam ima ddr2 800 mhz, ali nije jer je opet isto i nakon što sam je prominija. Diga san napon na 1.47 i spustija nort bridge frekvenciju na x8 (deafultx10). Ne znam triban li nešto oko memorije radit?

Ako nisi zainteresiran za rješavanje problema na ovaj način (da sam nešto naučiš i onda i napraviš), a ako ti OC predstavlja problem, lijepo nađi nekoga tko se u to kuži pa nek ti napravi.

Lijepo plati drugome za ono što si mogao sam napraviti za 0 kuna!

P.S Evo da ne ispadnem đubre, uđi u BIOS>Advanced> CPU Configuration i za dalje nam postaj sliku da ti možemo reći što dalje!

16 godina
neaktivan

Pošto sam se nedavno uhvatio u koštac sa klokanjem evo malo se igrao sa svojim procom..pa me interesira jesam li na dobrom putu.Nisam dirao voltažu za sad...prime radi 2 sata i nešto sitno i još uvik radi dok pišem ovo.Novi cooler još uvik drži dobre temperature.Evo slika.

So say We All
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 20:31 (skyreeper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imaš lufta po temperaturama još clockat fino {#}.

16 godina
neaktivan

Ma najviše me muči što mi proc radi stabilno na frendovoj asrokici kad ga otključam a kod mene neće {#}.

Probat ću ga još dignuti.Ali mi je UEFI totalno zbrkan još se nisam na njega naviknuo hehe.

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
skyreeper kaže...

Ma najviše me muči što mi proc radi stabilno na frendovoj asrokici kad ga otključam a kod mene neće {#}.

Probat ću ga još dignuti.Ali mi je UEFI totalno zbrkan još se nisam na njega naviknuo hehe.

ASRock ploce imaju kao najbolju UCC funkciju.

16 godina
neaktivan

Ma znam,ali mi asrock nikad nije legao kao kvalitetan.Probat ću na frendovoj gigabytici pa ćemo vidjeti.Ali za sad neka malo šljaka ovako dok neskupim pare za bagera hehe.

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hmmm,evo mi Prime sad izbacio jednu grešku.Što bi to moglo biti?Pretpostavljam RAM,jer radi na 1800.

So say We All
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 21:10 (skyreeper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Nijedna ploča nema kvalitetan UCC, da si imalo pametan nebiš riskirao nego dao šaku kuna i uzmeš čistokrvni quad ili šta već želiš ... Unlocker nikad neće radit kako treba nije AMD bezveze ga zaključao 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Nijedna ploča nema kvalitetan UCC, da si imalo pametan nebiš riskirao nego dao šaku kuna i uzmeš čistokrvni quad ili šta već želiš ... Unlocker nikad neće radit kako treba nije AMD bezveze ga zaključao 

To se slažem,ali ovoga sam dobijo jako povoljno,i kao što sam rekao čekam pare za bagera 6100.

So say We All
13 godina
protjeran

Jesi probao dignut napon prije nego ga unlockaš pa onda unlcokat ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nisam.Sad je na 1.4V.Ali mi Prime izbacio grešku nako sat ipo rada.Sutra ću pretitrati sve i probati dignuti napon.Na koliko predlažeš?

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Daj mu 1.45

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Pozz,

Postavit cu pitanje u ime frenda, kako on nebi morao raditi acc..

Znaci slozio je novi PC te ga zanima do kojeg takta otprilike bi mogao doci sa svojim FX8120 da ne podize napon?

Maticna je Gigabyte 990XA-UD3, cooler : Zalman CNPS10X OPTIMA i RAM Corsair 2x2GB 1600mhz XMS3

Znaci zanima ga samo od oka do kuda da ide da ne pretjeruje , ako netko ima kakvog iskustva sa navedenim procom slobodno javi i na PM. :)

I dali bi "Zalman CNPS10X OPTIMA" podnio takav OC .

Um caruje, dok snaga ne popizdi..
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 22:17 (Brega55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

4200-4300 moj je 4350 bio stabilan 

evo proof

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=704874

well ive been overclocking my AMD FX-8120 stock at 3,1ghz up to a great 4,3ghz without any problems at all and at stock voltage

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 22:21 (Bulldozer).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Bulldozer kaže...

4200-4300

Hvala, tako je i ocekivao kojih 4GHz mozda i vise {#}

Dali je Navedeni cooler dovoljan da podnese temp.? sve se to nalazi u prozracnom Full toweru"Zalman GS1000" .

Um caruje, dok snaga ne popizdi..
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 22:22 (Brega55).
13 godina
protjeran

Pa to će mu ladit i na 4600mhz

Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice