Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 961.360
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
ako ga koristis za igranje, surfanje, gledanje HD bit ce stabilan... ako je prosel prime nemas brige :D
sad il je greska i programu ili ga bolje dere od prime neznam :S
13 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...

Pozdrav, imam pitanje u vezi mog oc-a. Bacio sam si proc na 3.8. i vrtio sam testove sa prime95 (blend) kojeg sam ostavio preko noci i bez greske, occt linpack isto prode, ali kad stavim na intel burn test onda baca error nakon nekih 20min. zasto ? cito sam okolo kao da intel burn test jace przi proc? dali mogu reci da mi je proc stabilan ako je izdro prek noci prime95 i prek noci occt linpack?

Nemoj kolokati bzvz dobio si max 3 FPS-a .Jesi li pokušao otklučati 4 jezgru?

Don Believe The Type
13 godina
protjeran
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Koliko Athloni idu Mhz gore sa default naponom, trenutno je 300mhz gore - http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2255696

Evo na 3.37Ghz sa default radi super i stabilan 100%

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2255696

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 17:41 (Bulldozer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nezz ja svoga 645 mogu dič 500mhz gore bez dizanja napona.Probaj dignuti za 500 mhz pa češ vidjet ako nije dobro onda spusti malo .Preporučam ti da rađe klokaš gpu više češ FPS-a dobit,

Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 18:59 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
.

Krpa
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 3:15 (KrpaZG).
14 godina
neaktivan

help. ovdje ima 90 stranica po njegdje 15 postova.. i negdje nemogu naci, a negdje sam vidio na ovom forumu gjde je lijepo opisano kako da overclockam.. a potrebno mi je pa dal neko moze napisati.. ili dat link 
imam maticnu :m3a77ode
procesor: c3,455,3.3ghz. amd.

13 godina
murkovicdaniel kaže...

help. ovdje ima 90 stranica po njegdje 15 postova.. i negdje nemogu naci, a negdje sam vidio na ovom forumu gjde je lijepo opisano kako da overclockam.. a potrebno mi je pa dal neko moze napisati.. ili dat link 
imam maticnu :m3a77ode
procesor: c3,455,3.3ghz. amd.

Isti proc , ista matična. drzim ga na 3.83 Ghz na 1.4V ( u everestu pise da dode i do 1.45V u full loadu)   255 X 15 . temp u max loadu oko 55c.

Probaj otkljucat 4 jezgru tako da u CPU configuration promjenis acc (advanced clock calibration na All Cores ili Auto.)

ako otkljucas onda nemoj overclockat ako nemas dobar hladnjak...

evo slike mog biosa pa probaj stavit tako, i nemoj zaboravit da NB frekvenciju vratis na priblizno 2000 i ramove. testiraj prime95 ili/i occt-om i javi dal je stabilno. btw. za 24/7 NE BI preporucio vecu voltazu.

MENI NIJE otkljucan u cetverojezgrenog jer nemam dobar primjerak. zanemari sto na slici pise za acc = auto inace je na disabled

7751 @ 3,3Ghz
8557 @ 3,8Ghz

3DMARK VANTAGE CPU ONLY

Krpa
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 18:15 (KrpaZG).
14 godina

Gledaj u CPU-Z ili HW Monitoru napon kad je pod loadom u P95 ili OCCT i to je napon. Te AsRock ploče overvoltaju strašno tako da je vjerojatno 1.45V napon što si spominjao a ne 1.4V.

13 godina

Da skuzio sam da je to stvarni napon, sta mislis da ga drzim na 1.4v (znaci 1.45v u loadu) za 24/7? po tvom misljenju i zasto?

Krpa
14 godina
neaktivan

Evo tu pise nadam se sve... 
Dali je to sve uredu?  

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 18:52 (murkovicdaniel).
14 godina

Ako je stabilan na 1.45V, možeš ga držat slobodno ako su dobre temperature naravno. Taj napon neće nimalo škoditi ni ploči ni samom procesoru. Samo nek ti je kućište dobro ventilirano ( idealno je 3 venta a 2 je dobro ) i nemaš frke.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ako je stabilan na 1.45V, možeš ga držat slobodno ako su dobre temperature naravno. Taj napon neće nimalo škoditi ni ploči ni samom procesoru. Samo nek ti je kućište dobro ventilirano ( idealno je 3 venta a 2 je dobro ) i nemaš frke.

ventilator na procu, ventilator na napanju veliki, na grafi, jos jedan plus koji je samo ventilator. znaci dobre su temp i to? 

14 godina

61C za Propusa nije strašno jel je to daleko od maximuma. Skini i uslikaš HW Monitor jel je taj program daleko najbolji i najpregledniji za nadgledanje temperatura i napona ( uz OCCT i ADIA64 ). U ovom od AsRocka neznam šta predstavlja ta CPU temperatura ( socket ili jezgre ) a to je bitno znati jel trebaš gledat temperature po jezgrama a ne onu što piše CPU.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

61C za Propusa nije strašno jel je to daleko od maximuma. Skini i uslikaš HW Monitor jel je taj program daleko najbolji i najpregledniji za nadgledanje temperatura i napona ( uz OCCT i ADIA64 ). U ovom od AsRocka neznam šta predstavlja ta CPU temperatura ( socket ili jezgre ) a to je bitno znati jel trebaš gledat temperature po jezgrama a ne onu što piše CPU.

wtf? 88?  radi mi prima. sad radi 1h i 21min. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 19:22 (murkovicdaniel).
14 godina

Provjeri još sa AIDA64 ili Coretemp. Vjerojatno su krivi senzori jel bi ti se CPU, odnosno komp već restartirao da se zaštiti od pregrijavanja.

14 godina
neaktivan

aida

16 godina

jel itko clockao proc sa stock hladnjakom i koliko??

ja imam athlon ii x4 640 radi na 3.0 GHz pa me zanima koliko bi isao na stoc hladnjaku,ako u kucistu imam jos 2 120mm hladnjaka??

LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 19:57 (DarkLink).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

2h i 8 min prima95 radi. na smart.. dali je dovoljno ili treba jos ? temp je 61 stunjevi na sve 4 jezgre. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koliko moram u biosu staviti value(all cores) : 0%?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

kažeš da asrockice strašno overvoltaju... na mojoj to ne drži vodu... drži napon koji sam zadal u biosu, jedino undervolt dolazi u igru, overvolt nikako

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

bilo na -2 . ali sam gledao na youtube di objasnavlje covjek. veli da bi bilo dobro na 0. core voltage mi je na cpu.z 1.416 V. to je ok? 

13 godina
murkovicdaniel kaže...
itomic009 kaže...

wtf? 88?   radi mi prima. sad radi 1h i 21min.

CPUTIN GLEDAS 63c ti je proc. to su odlicne temp sa tim da je otkljucan. Mozes stavit isto ono na 0 ili si u biosu samo pod acc stavi auto. odvrti prime preko noci da si siguran da je stabilna jezgra 2 sata nije dovoljno. voltaza je dobra.

joj blago tebi imas iste cpu,mbo,gpu ko ja iuspio si otkljucat bez beda, ja nisam uspio a probao sam underclockat,dizat voltazu,sve i svasta i nista....cini se da nevalja 4 jezgra..:(

Krpa
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 21:51 (KrpaZG).
14 godina
neaktivan

ovako: prima95 mi radila danas od jutra (05:39) do posljepodneva (15:25) tako da ja mislim da je proslo to test... i da bi sad moralo sve biti uredu. ili ima nesto sto moram jos promjenit? 

13 godina
murkovicdaniel kaže...

ovako: prima95 mi radila danas od jutra (05:39) do posljepodneva (15:25) tako da ja mislim da je proslo to test... i da bi sad moralo sve biti uredu. ili ima nesto sto moram jos promjenit?

Ako se nije restarto tijekom testa onda cestitam na osjetno jacem cpu. i baci oko koji put na temp

Krpa
14 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...
murkovicdaniel kaže...

Ako se nije restarto tijekom testa onda cestitam na osjetno jacem cpu. i baci oko koji put na temp

Ja sam bio u skoli.... samo sam monitor ugasnil da mi ko doma ne prcka.. doso iz skole.. i sve radilo kako sam ostavio.. jos mi se skidalo s utorrenta i skinulo se.. da se je ugasio bi se prestalo skidat.. i nebi pisalo da radi ;) 
tako da radi sve super ;)
Hvala :D 

13 godina

Nema problema ;)

Krpa
15 godina
neaktivan

Imam proc athlon x3 450 3.2 ghz,četvru jezgru ne mogu otkljućat pošto mi to matična ne podržava pa me zanima koliko  ga mogu najviše overcloackat sa stock hladnjaklom zasad sam digo na 3.33 radi normalno a dalje se bojim ić sam pa ako bi neko mogo pomoć bio bi zahvalan e da i dizanje voltaže još nikad nism probao pa me zanima koliki je tu rizik.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2012 14:31 (voyager).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
voyager kaže...

Imam proc athlon x3 450 3.2 ghz,četvru jezgru ne mogu otkljućat pošto mi to matična ne podržava pa me zanima koliko  ga mogu najviše overcloackat sa stock hladnjaklom zasad sam digo na 3.33 radi normalno a dalje se bojim ić sam pa ako bi neko mogo pomoć bio bi zahvalan e da i dizanje voltaže još nikad nism probao pa me zanima koliki je tu rizik.

Overclockanjem NECES dobit nista puno...u igrama nesto sitno fps-a... ako mislis oc-at MJENJAJ HLADNJAK. sve je bolje od stocka...preporuka : katana ili slicno. tesko da ces skurit ista ako pazis sta radis i ne dizes voltaze u nebesa. kako oc-at?

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-opcenito/2235.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-amd-procesora-dualtriplequad/37917.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-intel-procesora-dualquad/37913.aspx

eh da si malo pogledao po forumu naso bi sve odgovore na pitanja...

Krpa
16 godina
neaktivan

Procesor je athlon 5600+.Probao sam dignuti fsb na 215 tako da radi na 3,1 umjesto defaultnih 2,9 Ghz.Uđem u igru i ono mi izbaci plavi ekran.Što bih trebao napravit da mi se ne javi više taj ekran plavi a da dobijem veću frk procesora?I da li bi se uopće osjetilo u brzini kompa tih par stotna MHz?

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ (̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()ڪے
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Zanima me na koliko bi 1090T isao sa Contacom 29BP kuciste ima jedan vent nazad i jedan sa strane. Bi li makar mogao na 4ghz stabilno ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice