Moze jedno pitanjce? Koliko bi mogao potegnuti Athlon x4 640? Sa nekim dobrim hladnjakom, kao Scythe Yasya.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moze jedno pitanjce? Koliko bi mogao potegnuti Athlon x4 640? Sa nekim dobrim hladnjakom, kao Scythe Yasya.
na 4.0 MHZ bi isel bez broblema...cak i vise bi ga mogel OC al sve ovisi koju plocu imas, koje reme i kakvo napajanje
na 4.0 MHZ bi isel bez broblema...cak i vise bi ga mogel OC al sve ovisi koju plocu imas, koje reme i kakvo napajanje
Megahertza LOL
Malo koji ide na 4GHz stabilno nije on neki clocker koliko vidim po review-ima ide do nekih 3750-3900MHz
Nisu Athloni baš najbolji klokeri. Temperature nisu problem no proc treba puno napona za neki viši OC. Trebao bi dobiti nekih 3.6-3.7 stabilno. Moj primjerak nikako ne prolazi prime iznad 3.6 jer inače traži previše napona za moj ukus.
Cele je imao jedan od rijetkih primjeraka koji je bio stress stabilan na 3,9 čini mi se sa 1.45V
X4 620 3.9GHz 1.50V ali C2 Deneb ispod haube sa ispravnim L3 cacheom, ne znam kako je sad, prije C2 Propusi nisu mogli preko 3.7GHz da se postaviš na trepavice, 3.6GHz sa umjerenim naponom, možda su sad ovi novi C3 Propusi nešto bolji...
amd 4400+ do koje granice moze ic sa stock hladenjem,,sada radi na 2311 mhz,,maticna ploca je m2n68-am se2,,,socket am2+
do 3 bi mogao
U snovima bi mogao i do 4.0
sad mi radi 2,5 ghz,,jel mogue jos ga dignit ikako da bude stabilan,,i do koje bi temp tiba ic u loadu,,sada dode do 65 c :O
sad mi radi 2,5 ghz,,jel mogue jos ga dignit ikako da bude stabilan,,i do koje bi temp tiba ic u loadu,,sada dode do 65 c :O
a imas termalne paste
koi cooler imas
kolka ti je voltaza
cooler je stock,,dobia ga sa proc,,,temperature mi u full loadu idu 65 c ??ne svida mi se to nikako,,,sta da uradin da to smanjin a da ne vratin na 2200 mhz a voltaza je default,,nisan je minja.,.prikaze mi 1.475 max
cooler je stock,,dobia ga sa proc,,,temperature mi u full loadu idu 65 c ??ne svida mi se to nikako,,,sta da uradin da to smanjin a da ne vratin na 2200 mhz a voltaza je default,,nisan je minja.,.prikaze mi 1.475 max
Tvoj proc su max temp 65°C, pa bi bilo dobro da promjenis termalnu pastu i ocistis malo cooler.. Ako oces natrag na default, samo u BIOSu kliknes "Load Default Settings", tako nesto..
Asus je ploca pa mislim da pise LOAD BIOS DEFAULTS
pozz
i dok preko amd overdrive-a mi baci error na 3.6 ghz (stavi mi max 3.5ghz), manualno na 3.6 prolazi 20-minutni OCCT (iznad 3.6 se restarta komp). temp se penje negdje max 50 stupnjeva na pocetku, poslije se odrzava na 48. primjetio sam da mi se dogodi pad na 3.3V na 2.8V. da li je to nesto za zabrinuti se?
da li na ove temp moram dodati jos par stupnjeva da dobim pravu vrijednost?
pozz
i dok preko amd overdrive-a mi baci error na 3.6 ghz (stavi mi max 3.5ghz), manualno na 3.6 prolazi 20-minutni OCCT (iznad 3.6 se restarta komp). temp se penje negdje max 50 stupnjeva na pocetku, poslije se odrzava na 48. primjetio sam da mi se dogodi pad na 3.3V na 2.8V. da li je to nesto za zabrinuti se?
da li na ove temp moram dodati jos par stupnjeva da dobim pravu vrijednost?
Jesi podizao napon? Jer je moguce da ti nece preko 3.6GHz zbog nedovoljnog napona. Ovo sa 3.3V nezz sta bi moglo bit.
nisam dizao napon. a cudi me ovo s 3.3V. dal to treba biti konstantno ili je normalno da pada napon? popto je zauzece procesora bilo 0% u tom trenutku...
Neobraćaj pažnju na to. Preko 3,6GHz nemožeš jer nisi digao napon.
Temperaturu gledaj sa AIDA64.
Teško da bude i mogao na toj ploči potegnuti preko 3.9, ja nisam mogao preko 3.8, dok sam na asusici išao preko 4.2 bez problema.
Što bi se moglo postići sa mojom konfiguracijom koja je pod moj PC, s napomenom da čim i malo podignem takt na grafičkoj u 3D marku 11 se sruši na prvom grafičkom testu?
1. radiš nešto krivo
2. možda imaš jakooo loš primjerak koji nije overklokabilan
3. 98% sam siguran da ti se procesor ruši, ne grafa
Te gigabajtice su se i kod mene slabije klokale nego neke druge u drugih forumaša
Ona prije GTX460 je išla na 825MHz za core, ova sad ne ide preko 845, a stock joj je 810 (ASUS BIOS).
Jedino sam GDDR5 digo na 1370MHz i ne ruši se. 1250MHz za memoriju joj je stock i to je za mene overklokabilno. Samo ti kažem za Core joj treba jako puno napona dodat. A da biš dobio nekih šta ti ga ja znam
950MHz kako imaju druge VTX3D 6950 npr.
A to ti je tako.xD
novu sam pastu stavia ima 2 tjedna,,,samo vjerojatno nije dobri sila
na kolko mogu dić x4 955 be sa asrock 890x extream3 i 4 gb corasir 1600mhz
trenutno je stock cooler al u bliskoj budučnosti( negdje do sredine 3mj) mislim uzet cooler neki tih do 400 kn
na kolko mogu dić x4 955 be sa asrock 890x extream3 i 4 gb corasir 1600mhz
trenutno je stock cooler al u bliskoj budučnosti( negdje do sredine 3mj) mislim uzet cooler neki tih do 400 kn
Sa stockom ce ti ic negdje do 3.6GHz (Ako je C3, ako je C2, onda mozda i nize jer se C2 jace griju).. Cooler preporuka Scythe Mugen 2 Rev. B
može mi netko pomoći oko klokanja proce..htio bi barem na +3.00..?
Neka ga proda i kupi novi. Nevrijedi ulagat u taj procesor.
S tim za 24/7 može potegnut 2,5-2,7GHz, jako se slabo clockaju. A zavisi i koju matičnu ima, ako je neka sa 4+1 regulacijom XD nema tu clockanja jer je ovo potrošačka zvijer od 140W TDP-a XD
neka mi bilo tko kaže kako mogu clockati , ali ja ga neželim pojačati nego smanjiti. Dok mi normalno ide kompjuter sve je ok i procesor super fura. Ali kad počnem nešto igrati za 10 minuta mi se kompjuter ugasi. Otišao sam na BIOS i tamo di mogu smanjiti KW to nemrem promjeniti. Molim pomoc
Temperatura mi se vrti između 35-30 c na obje jezgre
hladnjak : 2184 RPM
kućište: 1043
neka mi bilo tko kaže kako mogu clockati , ali ja ga neželim pojačati nego smanjiti. Dok mi normalno ide kompjuter sve je ok i procesor super fura. Ali kad počnem nešto igrati za 10 minuta mi se kompjuter ugasi. Otišao sam na BIOS i tamo di mogu smanjiti KW to nemrem promjeniti. Molim pomoc
Temperatura mi se vrti između 35-30 c na obje jezgre
hladnjak : 2184 RPM
kućište: 1043
Ne mora znacit da ti je u procu problem, mozda je u grafi.. Koju grafu imas?
hd 4600(512 mb)
ali graficka mi je uvjek na otprilike 40-50% , to nije problem. Inace to mi je sad odjednom pocelo, jos kad sam ga kupio prije 3-4 mjeseca uopce nisam imao problema sa time.