Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 972.582
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Moze jedno pitanjce? Koliko bi mogao potegnuti Athlon x4 640? Sa nekim dobrim hladnjakom, kao Scythe Yasya.

Go hard or go home ... Low life !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
Gman kaže...

Moze jedno pitanjce? Koliko bi mogao potegnuti Athlon x4 640? Sa nekim dobrim hladnjakom, kao Scythe Yasya.

na 4.0 MHZ bi isel bez broblema...cak i vise bi ga mogel OC al sve ovisi koju plocu imas, koje reme i kakvo napajanje {#}

17 godina
AMD#GaMeR kaže...

na 4.0 MHZ bi isel bez broblema...cak i vise bi ga mogel OC al sve ovisi koju plocu imas, koje reme i kakvo napajanje {#}

Megahertza LOL

Malo koji ide na 4GHz stabilno nije on neki clocker koliko vidim po review-ima ide do nekih 3750-3900MHz

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
15 godina
neaktivan
Gman kaže...

Nisu Athloni baš najbolji klokeri. Temperature nisu problem no proc treba puno napona za neki viši OC. Trebao bi dobiti nekih 3.6-3.7 stabilno. Moj primjerak nikako ne prolazi prime iznad 3.6 jer inače traži previše napona za moj ukus.

Cele je imao jedan od rijetkih primjeraka koji je bio stress stabilan na 3,9 čini mi se sa 1.45V

17 godina

X4 620 3.9GHz 1.50V ali C2 Deneb ispod haube sa ispravnim L3 cacheom, ne znam kako je sad, prije C2 Propusi nisu mogli preko 3.7GHz da se postaviš na trepavice, 3.6GHz sa umjerenim naponom, možda su sad ovi novi C3 Propusi nešto bolji...

clock2much
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina

amd 4400+ do koje granice moze ic sa stock hladenjem,,sada radi na 2311 mhz,,maticna ploca je m2n68-am se2,,,socket am2+ 

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

do 3 bi mogao

zvoneXP
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan

U snovima bi mogao i do 4.0

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 13:56 (imba).

2 0 hvala 0
14 godina

sad mi radi 2,5 ghz,,jel mogue jos ga dignit ikako da bude stabilan,,i do koje bi temp tiba ic u loadu,,sada dode do 65 c :O

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 20:37 (zoharbizo).
16 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

sad mi radi 2,5 ghz,,jel mogue jos ga dignit ikako da bude stabilan,,i do koje bi temp tiba ic u loadu,,sada dode do 65 c :O

a imas termalne paste

koi cooler imas

kolka ti je voltaza

zvoneXP
14 godina

cooler je stock,,dobia ga sa proc,,,temperature mi u full loadu idu 65 c ??ne svida mi se to nikako,,,sta da uradin da to smanjin a da ne vratin na 2200 mhz a voltaza je default,,nisan je minja.,.prikaze mi 1.475 max

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 16:24 (zoharbizo).
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

cooler je stock,,dobia ga sa proc,,,temperature mi u full loadu idu 65 c ??ne svida mi se to nikako,,,sta da uradin da to smanjin a da ne vratin na 2200 mhz a voltaza je default,,nisan je minja.,.prikaze mi 1.475 max

Tvoj proc su max temp 65°C, pa bi bilo dobro da promjenis termalnu pastu i ocistis malo cooler.. Ako oces natrag na default, samo u BIOSu kliknes "Load Default Settings", tako nesto..

All we need is you there and we'll all get through it. Truly free in the way that we always knew it.
16 godina
protjeran

Asus je ploca pa mislim da pise LOAD BIOS DEFAULTS

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

pozz

i dok preko amd overdrive-a mi baci error na 3.6 ghz (stavi mi max 3.5ghz), manualno na 3.6 prolazi 20-minutni OCCT (iznad 3.6 se restarta komp). temp se penje negdje max 50 stupnjeva na pocetku, poslije se odrzava na 48. primjetio sam da mi se dogodi pad na 3.3V na 2.8V. da li je to nesto za zabrinuti se?

da li na ove temp moram dodati jos par stupnjeva da dobim pravu vrijednost?

Kupujem neispravan Logitech Rumblepad 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Idealist kaže...

pozz

i dok preko amd overdrive-a mi baci error na 3.6 ghz (stavi mi max 3.5ghz), manualno na 3.6 prolazi 20-minutni OCCT (iznad 3.6 se restarta komp). temp se penje negdje max 50 stupnjeva na pocetku, poslije se odrzava na 48. primjetio sam da mi se dogodi pad na 3.3V na 2.8V. da li je to nesto za zabrinuti se?

da li na ove temp moram dodati jos par stupnjeva da dobim pravu vrijednost?

Jesi podizao napon? Jer je moguce da ti nece preko 3.6GHz zbog nedovoljnog napona. Ovo sa 3.3V nezz sta bi moglo bit.

All we need is you there and we'll all get through it. Truly free in the way that we always knew it.
15 godina

nisam dizao napon. a cudi me ovo s 3.3V. dal to treba biti konstantno ili je normalno da pada napon? popto je zauzece procesora bilo 0% u tom trenutku...

Kupujem neispravan Logitech Rumblepad 2
17 godina

Neobraćaj pažnju na to. Preko 3,6GHz nemožeš jer nisi digao napon.

Temperaturu gledaj sa AIDA64.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Teško da bude i mogao na toj ploči potegnuti preko 3.9, ja nisam mogao preko 3.8, dok sam na asusici išao preko 4.2 bez problema. 

15 godina

Što bi se moglo postići sa mojom konfiguracijom koja je pod moj PC, s napomenom da čim i malo podignem takt na grafičkoj u 3D marku 11 se sruši na prvom grafičkom testu?

Kendo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

1. radiš nešto krivo

2. možda imaš jakooo loš primjerak koji nije overklokabilan

3. 98% sam siguran da ti se procesor ruši, ne grafa 

17 godina
protjeran

Te gigabajtice su se i kod mene slabije klokale nego neke druge u drugih forumaša{#}

Ona prije GTX460 je išla na 825MHz za core, ova sad ne ide preko 845, a stock joj je 810 (ASUS BIOS).

Jedino sam GDDR5 digo na 1370MHz i ne ruši se. 1250MHz za memoriju joj je stock i to je za mene overklokabilno. Samo ti kažem za Core joj treba jako puno napona dodat. A da biš dobio nekih šta ti ga ja znam

950MHz kako imaju druge VTX3D 6950 npr.

A to ti je tako.xD

i want your horror i want your design cos youre a criminal as long as youre mine i want your love-i want your psycho your vertigo stick while youre in my room your baby is sick i want your love
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 14:40 (stoncin3).
14 godina

novu sam pastu stavia ima 2 tjedna,,,samo vjerojatno nije dobri sila

16 godina
neaktivan

na kolko mogu dić x4 955 be sa asrock 890x extream3 i 4 gb corasir 1600mhz

trenutno je stock cooler al u bliskoj budučnosti( negdje do sredine 3mj) mislim uzet cooler neki tih do 400 kn

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 13:25 (teo7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
teo7 kaže...

na kolko mogu dić x4 955 be sa asrock 890x extream3 i 4 gb corasir 1600mhz

trenutno je stock cooler al u bliskoj budučnosti( negdje do sredine 3mj) mislim uzet cooler neki tih do 400 kn

Sa stockom ce ti ic negdje do 3.6GHz (Ako je C3, ako je C2, onda mozda i nize jer se C2 jace griju).. Cooler preporuka Scythe Mugen 2 Rev. B {#}

15 godina
neaktivan

može mi netko pomoći oko klokanja proce..htio bi barem na +3.00..?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Evo ovako pitao me prijatelj koliko bi njegov procesor moga se clockati ima AMD Phenom X4 9550 2.2 GHz i koji bi mu cooler preporučili do 300 Kn

0 0 hvala 0
17 godina
Ivanjino96 kaže...
Evo ovako pitao me prijatelj koliko bi njegov procesor moga se clockati ima AMD Phenom X4 9550 2.2 GHz i koji bi mu cooler preporučili do 300 Kn

Neka ga proda i kupi novi. Nevrijedi ulagat u taj procesor.

S tim za 24/7 može potegnut 2,5-2,7GHz, jako se slabo clockaju. A zavisi i koju matičnu ima, ako je neka sa 4+1 regulacijom XD nema tu clockanja jer je ovo potrošačka zvijer od 140W TDP-a XD

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 16:46 (Hyperion).
14 godina
neaktivan

neka mi bilo tko kaže kako mogu clockati , ali ja ga neželim pojačati nego smanjiti. Dok mi normalno ide kompjuter sve je ok i procesor super fura. Ali kad počnem nešto igrati za 10 minuta mi se kompjuter ugasi. Otišao sam na BIOS i tamo di mogu smanjiti KW to nemrem promjeniti. Molim pomoc

Temperatura mi se vrti između 35-30 c na obje jezgre

hladnjak : 2184 RPM

kućište: 1043

Method :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 19:22 (crni16).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
crni16 kaže...

neka mi bilo tko kaže kako mogu clockati , ali ja ga neželim pojačati nego smanjiti. Dok mi normalno ide kompjuter sve je ok i procesor super fura. Ali kad počnem nešto igrati za 10 minuta mi se kompjuter ugasi. Otišao sam na BIOS i tamo di mogu smanjiti KW to nemrem promjeniti. Molim pomoc

Temperatura mi se vrti između 35-30 c na obje jezgre

hladnjak : 2184 RPM

kućište: 1043

Ne mora znacit da ti je u procu problem, mozda je u grafi.. Koju grafu imas?

14 godina
neaktivan

hd 4600(512 mb)

ali graficka mi je uvjek na otprilike 40-50% , to nije problem. Inace to mi je sad odjednom pocelo, jos kad sam ga kupio prije 3-4 mjeseca uopce nisam imao problema sa time.

Method :D
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice