ako vec ne mogu otkljucat 4 jezgru (ako MBO ne podrzava), dokle bi mogao ic ovaj proc u OC-anju uz ovu konfu?
i koliko se smanjuje njegov vijek trajanja sa 2.9 ghz na 3.5 OC, s tim da je napon default :1.472 V
nešto mi se cini visok napon iako je u biosu na normal, uz power save i +50,+100 mV normal je default :D
imam stock hlađenje, ali rasklopito mi je kuciste i pri opterecenju na OCCT, ne ide preko 46 stupnjeva core.
dali je to uredu?
molim vas odgovorite mi nešta, svaka pomoc je dobrodošla, predhodna pomoc mi je sredila OC donekle, ram me rušio i sad sam ga sredio :D
Ne mos otkljucat 4. jezgru, jer imas maticnu sa nVidijinim chipsetom, a onda ti treba NCC (nVidia Core Calibration, tako nes) da bi otkljucao 4. jezgru.. Sta je u danasnje vrijeme tesko otic na stranicu od maticne..
hvala puno, ali ja u svojem biosu nemogu naci opciju za oc...nemogu nigdje naci multiplier, FSB...
Pa ne zovu se opcije u BIOS "Overclock Here" il tako nesto, nego se zove drukcije.. Prvo moras nac Jumperfree Configuration, il kako vec
BTW, Google is your friend, look what I found.. OMG, to je slika tvog BIOSa.. Znas kako je to tesko bilo nac, nemas pojma jer nisi ni pokusao..