Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 968.637
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

A da jednostavno uključiš Cool&Quiet???

Phenom bi ti mogao radit sa nekih 1.275V na 3GHz onako od oka no treba testirat, možda će trebat više napona, a možda će radit i na manjem naponu.

Ali to ti je premali pomak za temperaturu, mislim ono 1-2C ništa posebno, dok je C&Q druga priča.

Kupi si koji 120mm vent za kućište, ako ih nemaš unutra.

Najjednostavnija solucija ti je kupiti novi cooler tipa freezer 7, katana 3, hyper tx3, freezer extreme nisu preskupi,a u svakom slučaju tiši i bolje hlade od stock coolera.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.6.2010 12:03 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
Hyperion kaže...

Najjednostavnija solucija ti je kupiti novi cooler tipa freezer 7, katana 3, hyper tx3, freezer extreme nisu preskupi,a u svakom slučaju tiši i bolje hlade od stock coolera.

Fala Bogu.

150 kn i sasvim ok cooler, tih u radu i dobar za OC naspram stock coolera.

15 godina
neaktivan

kako uključiti Cool&Quiet

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
VAPOR-X kaže...

pošto su počeli topliji dani, a ja imam samo stock cooler

htio bi undervoltat procesor i tako dobit niže temperature

zna li itko koliko mogu spustit voltažu a da proc ostane na 3,2Ghz (ako nemože spustio bi ga na 3Ghz)

i da bude stabilan u normalnom radu i igrama

za ovo pitam jer je vent od stock coolera nepodnošljiv kad je proc na nekom večem opterečenju

(znam kako spustit okretaje ventilatora ali se bojim puno mjenjat jer je proc u idle 49° ,a vent na 65%)

Drzi takt kolko je i spustaj napon malo po malo. Nakon sto svaki put smanjis napon odi na youtube i pokreni 3-4 720p videa i npr 1 1080p video. Ako ti izdrzi to onda je stabilan.

Spusti jos malo napon i opet tako testiraj...i tako dalje i tako dalje sve dok ide.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina
AA-d00d kaže...

odi na youtube i pokreni 3-4 720p videa i npr 1 1080p video. Ako ti izdrzi to onda je stabilan.

Ma šta je to, neoptereti ni 20% procesor, a vjerovatno ima i sam HD filmove.

Sa occt large data set ili prime 95 Blend testiraj, tu puca odmah ak je nestabilan.

C&Q - u biosu postaviš tu opciju na ON, u windowsima staviš pod power management "balanced" ili "power user", kod XP-a recimo "minimal power mangement" i trebalo bi radit nakon log off-a ili restarta.

Vista i 7 imaju integrirane C&Q drivere dok na XP-u se moraju naknadno skidat.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.6.2010 23:35 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
AA-d00d kaže...

odi na youtube i pokreni 3-4 720p videa i npr 1 1080p video. Ako ti izdrzi to onda je stabilan.

Ma šta je to, neoptereti ni 20% procesor, a vjerovatno ima i sam HD filmove.

Gle nisam ni ja vjerovao za to dok nisam probao. Igrao sam se naponom i taktovima i za test bacio 5-6 filmica u 720p i jedan u 1080p (sve na youtubeu i u isto vrijeme) i srusilo mi se u roku 1min.

OCCT i Prime95 su mi duze trajali testovi a iskreno nemam volje gubiti vrijeme na tim statickim testovima.

Nije bitno koliko optereti nego na koji nacin (staticki/dinamicki). Prime mi je jednom prosao 6h bez greske(nakon cega sam prekinuo i pretpostavio da je 100% stabilan) dok mi se u igri komp srusio nakon 20min.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.6.2010 1:08 (AA-d00d).
16 godina
neaktivan

Bok Ljudi ovako ja imam Athlona 7750 BE koji radi na 3.2ghz na 1.3250V stabilno ali kada zelim proc staviti na 3.38ghz ili malo vislje nece da radi :( jel to do ploce ili :(( Pogledajte sve po MOJ PC :( neznam u cemu je prob sad kupujem novi hladnjak CM Hyper 212+

N-zeyac
16 godina
neaktivan

Hi, trebam pomoč oc sam phenoma 9550 2.2ghz na 2.51ghz množitelj je 11X FSB je 228, a voltaža je podignuta na 1.36 v testirao sam sa OCCTPT 4h i prošlo je bez greške dali još nešto moram podesiti ili testirati!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
VEHT kaže...

Bok Ljudi ovako ja imam Athlona 7750 BE koji radi na 3.2ghz na 1.3250V stabilno ali kada zelim proc staviti na 3.38ghz ili malo vislje nece da radi :( jel to do ploce ili :(( Pogledajte sve po MOJ PC :( neznam u cemu je prob sad kupujem novi hladnjak CM Hyper 212+

koje su temperature? digni još malo voltažu za 3.38 ghz

zeroname kaže...

Hi, trebam pomoč oc sam phenoma 9550 2.2ghz na 2.51ghz množitelj je 11X FSB je 228, a voltaža je podignuta na 1.36 v testirao sam sa OCCTPT 4h i prošlo je bez greške dali još nešto moram podesiti ili testirati!

ne treba,ostavi kako je

16 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Ako prolazi bez greške, onda super.

Nastavi clockati...

16 godina
@stipica
cooler je stock, ali uskoro spire thermax eclipse II,
pa ga pichim na 4 ghz :P
http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
16 godina

Samo da kazem da sam svoj Phenom II x4 B55 dignuo s 3.2 na 3.5 ghz (dignuo sam mu mnozitelj sa 16x na 17.5x) i razlika se definitivno osijeti Smijeh i ujedno sam ram-e bez problema dignuo s 1333 na 1600 mhz (FSB 20:6 na 24:6)!

Pokrenuo "OCCT" ali se vec nakon 5 min ugasio komp Viče , sugavi stock cooler, tepm. dosla do 77c!

Pa me zanima dali bi trebao mijenjati svoje sugavo napajanje jel neznam jel bi mi on podnjeo clock-anje, ili ga mogu ostavit pa samo uzet novi cooler????? Konfa pod "moj pc"

I daj mi recite dokle ide vas Phenom 555 BE s kojim napajanjem i sa kojom voltazom?????

Hvala svima na informacijama Smijeh

Martin
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 11:46 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Marti kaže...

Samo da kazem da sam svoj Phenom II x4 B55 dignuo s 3.2 na 3.5 ghz (dignuo sam mu mnozitelj sa 16x na 17.5x) i razlika se definitivno osijeti Smijeh i ujedno sam ram-e bez problema dignuo s 1333 na 1600 mhz (FSB 20:6 na 24:6)!

Pokrenuo "OCCT" ali se vec nakon 5 min ugasio komp Viče , sugavi stock cooler, tepm. dosla do 77c!

Pa me zanima dali bi trebao mijenjati svoje sugavo napajanje jel neznam jel bi mi on podnjeo clock-anje, ili ga mogu ostavit pa samo uzet novi cooler????? Konfa pod "moj pc"

I daj mi recite dokle ide vas Phenom 555 BE s kojim napajanjem i sa kojom voltazom?????

Hvala svima na informacijama Smijeh

Napajanje uzmi Corsair CX 400W (nisam siguran dal su napajanja koja dolaze s kucistem dobra), i cooler Scythe Katana 3..Namigiva

http://www.speedtest.net/result/785760360.png
16 godina

Ma sigurno nisu dobra ta napajanja, tako sam i mislio uzet od corsair-a ali 450w, mislim da ce mi to bit ok, jel cu ga jos nadogradit kasnije pa da sam miran s napajanjem, samo neznam jel da sad prije uzmem novo napajanje ili cooler , a oba dvoje je potrebno za dobar overclock Neodlučan

Mislim da bi prije ipak uzeo novi cooler, jedan od ova dva  http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_72&products_id=8324 ili http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=8607

Mislim da su tu negdje i da izmedu njih nemrem pogrijesit Smijeh

Martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Glas za Yasyu zato sto je jeftiniji i ne moras dodatno kupovat vent (Dodatni trosak kod Zalmana).. A za napajanje ne brini.. CX400 je drzao i7, 6gb rama, hd 4870, 2hdda (Vidio sam negdje to negdje, proguglaj), a kamoli nece tvoju konfu.. Pitaj ATiGamera, on ima CX400 koji drzi Athlon x4 630@3.4GHz, 4GB rama, HD5850... Namigiva

16 godina

Ok, hvala ti na informaciji Smijeh , ako je tako onda kad cu kupovat napajanje uzet cu CORSAIR 400W, umjesto 450W i ustjedet 140 kn!

A onda kroz nekih tjedan dan stize "Scythe Yasya" pa kasnije napajanje!

Pa cemo onda vidit kak ce ic overclock do krajnjih granica, mozda bi ga mogo natjerat do nekih 3.8-4.0 ghz, jel maticna mi ima potencijala za overclock, a ako ce bit potrebno flashat cu i bios Cool

Martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Još jedno pitanje , ako overclock-am procesor dali trebam overclockati i ram!

HvalaCool

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Još jedno pitanje , ako overclock-am procesor dali trebam overclockati i ram!

HvalaCool

Ne, možeš ga ostaviti na istom (ako ima otključan multi ili je omjer: bus X množitelj RAM-a),underclockati ili overclockati

15 godina
amd 940

molim preporuku koji hladnjak za AMD 940 i procjena najvisih taktova koje bi mogao postici!?

na stock cooleru sam najvise dobio 3645 MHz da stabilno odradi benchmark

strit
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: amd 940

Scythe Yasya.. Nitko ti ne moze rec do kolko ide tvoj proc..Namigiva

16 godina

Kao sto sam i rekao uzet cu si taj cooler "Scythe Yasya" kroz nekih tjedan dana!

Pa me zanima dali ce on stati u moje kuciste "CoolerMaster Elite 332"?????? Znaci da normalno mogu zatvorit bocnu stranicu!

Martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: amd 940
FiCo_Ri kaže...

Hvala!

Ono okvirno +- 100,200 MHz da znam do koliko da se trudim dizat.

BTW mozda nekaj rikne a posto je pod garancijom mozda dobim novo!

strit
16 godina
neaktivan
Marti kaže...

Kao sto sam i rekao uzet cu si taj cooler "Scythe Yasya" kroz nekih tjedan dana!

Pa me zanima dali ce on stati u moje kuciste "CoolerMaster Elite 332"?????? Znaci da normalno mogu zatvorit bocnu stranicu!

Stat ce.. Samo mozda ces morat premjestat rame jer je Yasya golem cooler..Namigiva

strit kaže...
FiCo_Ri kaže...

Hvala!

A do 3.8GHz bi trebao ic..Smijeh

16 godina

FiCo_Ri hvala ti na pomoci, mislim da ce mi onda bit odlican overclock s tim coolerom Smijeh

Sad svog Phenom-a B55 drzim na 3.6ghz sa stock cooler-om(CPU mnozitelj 15x i Fsb 240mhz) i ram-i sa 1333mhz na 1600mhz

bench 1 bench 1
bench 2 bench 2
Martin
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 13:22 (Marti).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
FiCo_Ri kaže...
Marti kaže...

Stat ce.. Samo mozda ces morat premjestat rame jer je Yasya golem cooler..Namigiva

strit kaže...
FiCo_Ri kaže...

Hvala!

A do 3.8GHz bi trebao ic..Smijeh

trebo bi ic i vise na stock cooleru dobijem prek 3,8 mene zanima sa hi end coolerom vise sam se nado ono oko 4,5

strit
16 godina
neaktivan
strit kaže...

trebo bi ic i vise na stock cooleru dobijem prek 3,8 mene zanima sa hi end coolerom vise sam se nado ono oko 4,5

Nije bit u hladnjaku (mislim, je, al ne samo u njemu), nego u MBO, ramima i samom CPUu..Namigiva

EDIT: Tako je meni.. Vidio sam na JuTubu lik digo mog Athlona na 2.6GHz, a ja svog dignem na 2.4GHz i dalje od toga ne ide..

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 14:53 (FiCo_Ri).
15 godina
FiCo_Ri kaže...
strit kaže...

Nije bit u hladnjaku (mislim, je, al ne samo u njemu), nego u MBO, ramima i samom CPUu..Namigiva

EDIT: Tako je meni.. Vidio sam na JuTubu lik digo mog Athlona na 2.6GHz, a ja svog dignem na 2.4GHz i dalje od toga ne ide..

znaci konfa je pod moj pc

MBO: gigabyte MA790GP - DS4H

RAM: corsair dominator ddr2 2*2Gb 1066MHz

Please misljenje o tim komponetama pogotovo o MBO jer za ram znam da je dobar jer se bolji nije mogao kupit u vrijeme kad sam kupovao komp a i matična je bila skoro najbolja makar ne i najskuplja. thanks!

Trenutno OC sa stock hladnjakom na 3645MHz @243 * 15 sa default voltazom znaci 1,35 V prilicno stabilno bar za benchmark, ali uvijek hocu jos sto vise. Sa 4 GHz bi bio zadovoljan bar za sad dok ne osnuju klub 5 GHz!!

jos jednom hvala!

strit
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 16:18 (strit).
16 godina
neaktivan

Zna li itko rade li C&Q na Phenomima 2 x6 kad je CPU underclockan i undervoltan? a turbo radi li? don kihoty,pomaži! Osmijeh

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Nisi normalan, zaspamaš 3 teme...

Naravno da CnQ radi, dok god je uključena opcija u BIOS-u...

Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
16 godina
neaktivan
mogu ja još zaspammat,nije problem :)
Ajd dobro,valjda će radit
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice