Overclocking AMD Athlon 3000+ 1.81GhZ

poruka: 46
|
čitano: 13.569
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Zanima me koliko ga mogu clockati i molim vas ako netko zna nekakve jako dobre programe da ih mogu clockati iz windowsa - ili neka mi netko objasni kako u biosu pliz.....

Hvala!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Overclocking AMD Athlon 3000+ 1.81GhZ

čuj ja sam svoga sa stock coolerom potjerao na 2,0 GHz i mislim da je to maksimum sa stock coolerom. Meni više od toga nije ni išlo, zato ako misliš ići više kupi bolji hladnjak.

16 godina
neaktivan

mislim da ga mozes potjerat na cca 2,5...bez komplikacija...ali naravno kao, racunaj na nove kulere...kao sto je vec napisao ovaj iznad mene

btw..nije ti neki problem clockat iz biosa....mozes manualno dizat mhz-e (po 1)..i imas opciju po postotcima..mislim da je 20% najvise

17 godina
neaktivan

Evo samo da se ubacim ja sam svog clocko na 2.25 GHz sa originalnim coolerom, a znam da ako uzmeš malo "žešći" cooler ide bez problema na 3.0 GHz jer sam probao kad sam od frenda uzeo da probam novi cooler, sad se više ne sjećam koji je bio, ali velika je stvar i u matičnoj i u biosu. Pozdrav

Buraz

0 0 hvala 0
16 godina

Naravno da triba novi cooler a i ubaci malo ram-a, pa ćeš vidit dokle može

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja imam amd athlon 64 3000+ i htjeo bih ga overclockati iz windowsa(da nebude problema u biosu,nemam tada step by step upute),matična mi je gigabyte ga-m61sme-s2 v2.

ako nema nikaj za windows onda ću probat nekak u biosu.

OS: Windows XP Professional Edition SP3,Windows 7 Ultimate Beta 1(Build 6801)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Instaliraj nTune i moze ic na 2,4, ja sam ga prije imao i netreba nikakav novi hladnjak to cudo trosi 45W i stock cooler je dovoljan.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ma ljudi...problemi!!!

imam jedno pitanje...bili mi mogli pomoci da mi velite koja akcijske igrice bi mi radile na ovoj konfiguraciji...

AMD SEMPROM 3000+ 1.8GhZ

512 MB RAM DDR1

ATI RADEON 9600 256MB

0 0 hvala 0
16 godina
djdomi kaže...

ja imam amd athlon 64 3000+ i htjeo bih ga overclockati iz windowsa(da nebude problema u biosu,nemam tada step by step upute),matična mi je gigabyte ga-m61sme-s2 v2.

probaj AMD OverDrive. ima tu uputa i link za skinut: http://game.amd.com/us-en/drivers_overdrive.aspx?p=1
17 godina
neaktivan
dejo6 kaže...
djdomi kaže...

probaj AMD OverDrive. ima tu uputa i link za skinut: http://game.amd.com/us-en/drivers_overdrive.aspx?p=1
 piše nešto ''AMD OverDrive cannot detect AMD 7-series chipset on this computer.''

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2009 0:51 (djdomi).
16 godina
protjeran

Pa normalno, ko ti je rekao AMD overdrive a ima s nVidia chipset, tebi treba nTune

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
UTDManchester kaže...

Pa normalno, ko ti je rekao AMD overdrive a ima s nVidia chipset, tebi treba nTune

tnx na programu. jeli bi sad mogao objasniti kako namjestiti?
17 godina
neaktivan
djdomi kaže...
UTDManchester kaže...

nitko?
aj pliz pomažite.
16 godina
protjeran
djdomi kaže...
djdomi kaže...
UTDManchester kaže...

nitko?
aj pliz pomažite.
 sta trebas namjestit
17 godina
neaktivan
UTDManchester kaže...
djdomi kaže...
djdomi kaže...
UTDManchester kaže...

nitko?
aj pliz pomažite.
 sta trebas namjestit
 pa u ntune-u za overclock.
16 godina
protjeran

Imam isti takav Procesor i probao sam ga dignuti u biosu ali neide piše mu maksimalno 1.80 Ghz i Max 1.400 v

Yeah
16 godina
protjeran
Vyeny kaže...

Imam isti takav Procesor i probao sam ga dignuti u biosu ali neide piše mu maksimalno 1.80 Ghz i Max 1.400 v

Moze moze ako imas nVidijin chipset instaliraj nTune i ide ti do 2,4 bez podizanja napona.
16 godina
protjeran

Upravo skidan nTune i probat ću tnx, iako mislin uzet novi AMD X2 5600+ poslje,  ali zasad neka još malo toga...

Yeah
16 godina
protjeran

Neide traži mi matičnu nvidia Gforce 2 ili 3,,imma li koji drugi ili triban isti šta mi može na matičnu..Cool

meni je asrock gigabayte matična...

Yeah
16 godina
protjeran
Vyeny kaže...

Neide traži mi matičnu nvidia Gforce 2 ili 3,,imma li koji drugi ili triban isti šta mi može na matičnu..Cool

Daj mi tocan naziv maticne
16 godina
protjeran
UTDManchester kaže...
Vyeny kaže...

Daj mi tocan naziv maticne
 Bili moglo sa AMD OverDrive,naziv (ASRock AliveSata2-GLAN) eto ga kralju, ali nevirujen da bi moglo, možda triba novi cooler..

Yeah
17 godina
neaktivan

Ja sam kloknuo AMD 3000+ s754 koji inače radi na 2.0 na 2.5 bez ikakvih novih kulera i nije se ništa previše grijao, da je ploča dala više išlo bi sigurno još gore. Za klokanje iz windowsa koristim clockgen. Program je prestao s razvojem, ali u tvom slučaju nebi trebalo biti problema, meni je radilo s amd 3000+ na nforce 3 250 ploči i sad mi radi s nforce 570sli ploči s amd x2 4800+.

16 godina
neaktivan

Imam Asusicu A7N8X...na njoj leži Athlon XP 3200+...

...do kolko mogu da kloknem ovo smetije?...

0 0 hvala 0
17 godina

Imam AMD Athlon 3000+ 1800MhZ, ploča je asus A8NE-FM i koristio sam clockgen za clockanje. Dignem ja frekvenciju, sve je dobro do prvog gašenja. Samo sam dva puta to radio. Prvi clockanje- dignem frekvenciju, malo testiram(ljenčina), stavim u stand by, idem upalit, čuje se jedan piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip. Restartam komp, windows se neće dignuti jer mu fali datoteka u configuration u system32(mislim da sam dobro napisao)(reset biosa normalno da nije upalio). Dobro, srušim windowse, instaliram nove. Nakon nekog vremena idem ja opet iskušati sreću. Dignem frekvenciju, testiram(kakvih 30 min), ugasim. Idem paliti, ona traka za učitavanje widnowsa putuje, ali čim ona žavrši widnows se restartira i to je to. Reset biosa opet ne pomaže. Samo reinstalacija. Zna li netko zašto je to tako?

iskoristi današnji dan, što manje se uzdaj u sutražnji

0 0 hvala 0
16 godina

pa ne može više ti bi ga clocka do iznemoglosti ni ja svog ne mogu priko 2,52 ghz AMD athlon 3200+ ista stvar ovisi o cooleru, matičnoj i još masi stvari

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Makić kaže...

pa ne može više ti bi ga clocka do iznemoglosti ni ja svog ne mogu priko 2,52 ghz AMD athlon 3200+ ista stvar ovisi o cooleru, matičnoj i još masi stvari

kome pričaš, meni ili ovome što ima post iznad mog?
ja sam ga najviše do 2.0 digo i onda dalje nisam zbog problema što sam opisao.
iskoristi današnji dan, što manje se uzdaj u sutražnji
16 godina

tebi

meni je 3200+ iša max 300mhz jer mi matična nije baš za oc, a nakon tih 300 ima bi isti problem ka i ti

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Nije se dobro igrat sa tin shitovima,,,može te stajat glave...Mršti se

Yeah
16 godina
protjeran

Moj savjet:rađe uzmite novi processor ,,nisu skupi...Cool

Yeah