Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 398.396
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Napajanje ANS Model: CL-ATX500w

Komp se nece upalit ak idem preko 2.2 GHz, neko zna zas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jesi mu povecao napon ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock
Haf932 kaže...

Jesi mu povecao napon ?

na kolko da stavim

16 godina
neaktivan
CM weitE! kaže...
Haf932 kaže...

Jesi mu povecao napon ?

na kolko da stavim

Podigni za 0.05V, pa vidi (znaci ako ti je stock 1.2V, onda stavis na 1.25V). Ako nije stabilan, jos dizi napon. A mozda je i u memoriji problem.

RIP EnlightenedPhoenix //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
13 godina
neaktivan

Ljudi moze meni ko pomoc da overcockam svoj proc...ako nije problem ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ovako ja sam narucio grafičku karticu Radeon hd 6770 i imam procesor Intel Core 2 Duo e6400 2.13 GHz i to ce mi biti botlleneck znam...e sada mislim ga clockati (bez dizanja voltaze). Imam maticnu plocu IL9 PRO i cuo sam da nije dobra za clockanje (nesto da se FSB ne moze dizati PS:nemam vam pojma netko mi je to rekao)...I do koliko bih mogao clockati vidio sam da su neki do 3.3 GHz (vjerovatno neki "bolji" primjerak)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DOme123 kaže...
Ovako ja sam narucio grafičku karticu Radeon hd 6770 i imam procesor Intel Core 2 Duo e6400 2.13 GHz i to ce mi biti botlleneck znam...e sada mislim ga clockati (bez dizanja voltaze). Imam maticnu plocu IL9 PRO i cuo sam da nije dobra za clockanje (nesto da se FSB ne moze dizati PS:nemam vam pojma netko mi je to rekao)...I do koliko bih mogao clockati vidio sam da su neki do 3.3 GHz (vjerovatno neki "bolji" primjerak)

Odi u bios pa vidi dal mozes dizat fsb, ako ne mozes, pozdravi se s overclockom.. btw, slikaj bios.

RIP EnlightenedPhoenix //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
15 godina
neaktivan

Kupio sam procesor Quad Q8300 vidio sam tu na forumu i dosta ljudi mi je potvrdilo da se clocka na 3.0 Ghz bez problema,samo dizanjem FSB-a bez dizanja voltaze...(voltazu procesora nemogu ni dizati na svojoj maticnoj jer je neka šrot) 
Procesor mi radi na FSB 333 stavm ga na 350 nece se botati,i na koji god FSB stavim nece se botati,moram ga resetirati na Cmos-u....(moja konfa pod MOJ PC) multiplier mi je na  na 7.5 sad jedino njega kad promjenim onda se oce botati i promjeniti frekvencija procesora...(kad fsb mjneam nece se botati)nekad kad resetiram Cmos (multiplier mi bude na 6 a frekvencija procesora 2Ghz)
Zanima me bih li mogao samo stavit Multiplier na 9 onda bi dobio procesor 3Ghz i bi li to i koliko stetilo procesoru(da samo multiplikator promjenim)
Temperatura CPU-a u iddle-u je 36 stupnjeva u loadu ne prelazi 48 (coler Arctic Cooling Freezer 7 Pro) 

Mafija sused,lopovi su među nama!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa  ploča ti je za nikakav overclock, ali ako mo dizat multiplier iako nekužim kako digni ga. Nesmeta to procesoru ni na koji način ako može pdnjet viši takt.

16 godina
neaktivan

Taj proc ti nema otkljucan mnozitelj, znaci max 7.5. Nece ti bootat jer ti se rami klokaju zajedno s procom, smanji mnozitelj rama i ic ce on jos {#}

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa  ploča ti je za nikakav overclock, ali ako mo dizat multiplier iako nekužim kako digni ga. Nesmeta to procesoru ni na koji način ako može pdnjet viši takt.

Pise CPU Ratio(jel to multiplier) znaci njega kad mjenjam dize se frekvencija Procesora

16 godina
neaktivan
juzny90 kaže...

Pise CPU Ratio(jel to multiplier) znaci njega kad mjenjam dize se frekvencija Procesora

CPU Ratio je FSB procesora. Njega dizes, multiplier ne mozes.

15 godina
neaktivan

A nemogu ga vise dic od 7.5 a kad je na 7.5 onda radi na 2.50Ghz(standard)

16 godina
neaktivan
juzny90 kaže...

Pa sta sam ti ja reko post iznad? Multiplier na tvom procesoru je zakljucan, znaci ne ide vise od 7.5. stavi ovako postavke: CPU Ratio 400, multi 7.5, smanji multiplier rama da ti radi na 1333mhz il manje. {#}

15 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
juzny90 kaže...

Pa sta sam ti ja reko post iznad? Multiplier na tvom procesoru je zakljucan, znaci ne ide vise od 7.5. stavi ovako postavke: CPU Ratio 400, multi 7.5, smanji multiplier rama da ti radi na 1333mhz il manje. {#}

Na koliko god CPU ratio stavio nece se botati,probo sam i preko OC programa sto sam dobio na cd-u od maticne...i cim promjenin cpu ratio komp se zamrzne i moram ga restartat i napraviti clear cmos

16 godina
neaktivan
juzny90 kaže...

Na koliko god CPU ratio stavio nece se botati,probo sam i preko OC programa sto sam dobio na cd-u od maticne...i cim promjenin cpu ratio komp se zamrzne i moram ga restartat i napraviti clear cmos

Jesi pokusao mozda podic napon ili spustit mnozitelj rama? Slikaj bios, bit ce lakse. {#}

15 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
juzny90 kaže...

Jesi pokusao mozda podic napon ili spustit mnozitelj rama? Slikaj bios, bit ce lakse. {#}

Podic napon procesora nemogu jer imam srot maticnu :) a ostalu cu uslikati iduci tjedna ovaj bas nisam na Ti sa vremenom :)

14 godina
neaktivan

Zasto kad god dizem mnozitelj procesora spusta se brzina rama?

a ako pukusavam rucno podic brzinu rama makar na defaultnu samo nemogu botat

TD za glupost

0 0 hvala 0
14 godina

Pozz konfa je navedena. Procesor sam max oc na 2280mhz (216x10,5) i nemože dalje. Napon nigdje nemogu promjeniti, a kad idem na malo više staviti fsb npr 218 i više prI bootanju mi iznaci da je system tad u safe modu Te da stisnem del da udem u bios i smanjim fsb ili f1 koji sve stavi po defaultu. Bios je flashan na F9. Ima li netko iskustva sa ovom pločom?

Hvala.

xf: recod8600
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 22:49 (r3c0d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

pozdrav ljudi,

jeli dovoljan intelburntest za provjeru stabilnosti procesora?

neda mi se vrtit 6h occt-a.

hvala svima.

0 0 hvala 0
14 godina

NE.

14 godina
odjavljen

evo stavio sam sam occt na 6h, zasada je prošlo 20-ak minuta, temperature nisu prešle 60°.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Evo stavio sam OCCT na 6h, zasada je prošlo 20ak minuta, temperature nisu prešle 60°C.

Nepotrebno, testiraj ga sa LinXom ili IntelBurnTestom, najvise opterete i puno brze ces otkrit dal je stabilan. Postavke za LinX/IntelBurnTest na slici.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2011 11:53 (FiCo_Ri).
14 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

NE.

MARKOZD15 kaže...

evo stavio sam sam occt na 6h, zasada je prošlo 20-ak minuta, temperature nisu prešle 60°.

FiCo_Ri kaže...
MARKOZD15 kaže...

Evo stavio sam OCCT na 6h, zasada je prošlo 20ak minuta, temperature nisu prešle 60°C.

Nepotrebno, testiraj ga sa LinXom ili IntelBurnTestom, najvise opterete i puno brze ces otkrit dal je stabilan. Postavke za LinX/IntelBurnTest na slici.

oderao sam 6h na occt-u i pokazao se stabilnim, temperature su bile 62° max. 

evo i slike:

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2011 15:17 (MARKOZD15).
14 godina

Ma to je Intelov CPU iz generacije lako i stabilno clockabilnih procesora tako da nemaš brige. Ako je držo 6 sati OCCT-a onda je spreman. Moj e5300 radi na 3.45Ghz ( stock 2.6Ghz ) sa stock hladnjakom već godinu i pol. To nije nikakav problem za tvoj CPU 4.0 Ghz i može radit tako godinama.

15 godina

evo ovako neznam jesam li na dobrom forumu ali mi treba pomoc oko graficke kartice inace radi se o Palit Nvidia GT220 512MB  DDR 3 bio sam je klokao.Ovako default postavke su ove Gpu 650MHz Shader 1415Mhz Memory 900Mhz sad radi 760/1654/950 e sta mi se dogodi kad igram cod 6  fps mi je izmedju 90 i 130 u nekih 5 minuta igranja fps padne ispod 40Fps i frekvencija memorije se vrati za duplo manje znaci pise  mi izmedju gpu  405-425mhz  a graficka ne prikazuje nikakvu gresku da se grije niti ima nekih problemsa slikom. pa ako moze pomoc.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

ovako imam blic pitanje,možda malo i glupo ali je pitanje {#}

zanima me kod overclocka grafičke dali je poželjno kada se ne igram nego zujim po netu i te šeme vraćati na default clock ili mogu komotno ostaviti pod clockom na kojem se i igram?

koristim MSI afterburner ali mi se neda stalno mijenjati clockove,zaboravim uvijek,a 2D/3D profile sam isključio jer mi onda uključi i onaj ONS Display ili kak se zove već {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Trenutačno nisam pri lovi tako da nabavka novog kompa nije opcija, pa sam odlučio provjerit jel mogu OC-at svoju staru mašinu (naglasak na staru)

MBO: ga m61p-s3 (rev 1.0)

CPU: AMD athlon 64 x2 4200+

budući da sam zelen po pitanju OC-a, zanima me može li se i isplati li mi se? Vidio sam negdje da ljudi stabilno dižu i do 2.7GHz, ali imaju novije strojeve

0 0 hvala 0
14 godina

Driveri ti spuštaju taktove automatski kad neradiš ništa. Nečačkaj ništa po Afterburneru. Clokaš grafu i spremiš clock a drugo nediraj ništa.

17 godina

kontam to,nego kako sam clockao primjetio sam u afterburneru kako mi onaj postotak GPU-a skače neproporcionalno,znači u idelu kada ništa ne radim varira sa 0,na (bubam sad) 6,8,10 i onda skoči odjednom na 60 %,pa nekad čak i na 99% i naravno opet padne dolje odmah....sad ne znam jeli to do clocka ili je i na stocku tako bilo samo ja nisam obraćao pažnju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice