Overclock Semprona 3000+

poruka: 8
|
čitano: 2.411
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Overclock Semprona 3000+

Ima li tko tu da je overclockal Semprona 3000 i dokuda ide? Imam Semprona 3000+, 1 Gb DDR 400 i GF 8600 GTS koju taj procesor po mom mišljenju ne iskorištava u potpunosti, matična je Gigabyte K8 Triton. Zanima me koliko bi ja dobio na performansama u igrama kada bi ga overclockao, a onda bih i grafičku. Molim vas pomozite i nemojte pisati ništa ako nije ozbiljno.

Intel E8400 3.0 GHz // HD4850 512Mb // 2×2 Gb Kingmax MARS // WD 640Gb // Corsair VX550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Overclock Semprona 3000+
Unimatrix 007 kaže...

Ima li tko tu da je overclockal Semprona 3000 i dokuda ide? Imam Semprona 3000+, 1 Gb DDR 400 i GF 8600 GTS koju taj procesor po mom mišljenju ne iskorištava u potpunosti, matična je Gigabyte K8 Triton. Zanima me koliko bi ja dobio na performansama u igrama kada bi ga overclockao, a onda bih i grafičku. Molim vas pomozite i nemojte pisati ništa ako nije ozbiljno.

Kakvog 3000+? Socket 754?
Ako je taj, ili noviji, to ti je zapravo Athlon s manje cachea.

Baš ti s jednoga sad pišem (S754). Moj radi na 2,03 GHz (neakvih 3300+ sada). U originalu je na 1,8.
Ovako radi na default voltaži i nemam frke. Ide i na 2,2. S dobrom pločom i prema 2,3. Više od toga nemoj očekivati.

Moj ovako podešen radi cca 20% brže manje više u svemu, od MP3/DVD kodiranja, do igranja. Uglavnom, kuži se razlika. Nije nebo i zemlja, ali se kuži.
Isto tako 720p sadržaje gledam bez problema na njemu, uz to da je opterećenje procesora cca 60-70% tijekom filma. Rezolucija mi je 1680x1050.
Na 1080p nekad zna grdo zatrzat pa ga ne forsiram na to.
17 godina
Overclock Semprona 3000+

Da socket je 754, jesi ga overclockal sa defaultnim hladnjakom, ako nisi koji si koristio i ak ti nije teško daj mi opiši detaljnije postupak overclockanja jer neznam baš kak se to točno radi.

Intel E8400 3.0 GHz // HD4850 512Mb // 2×2 Gb Kingmax MARS // WD 640Gb // Corsair VX550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja ti preporucam da ako ne znas kak se to radi da se niti ne upustas u to ... prvo procitaj neke osnove .... moja preporuka za hladnja je TT big typhoon a za uputstva google ;)

17 godina
neaktivan
Unimatrix 007 kaže...

Da socket je 754, jesi ga overclockal sa defaultnim hladnjakom, ako nisi koji si koristio i ak ti nije teško daj mi opiši detaljnije postupak overclockanja jer neznam baš kak se to točno radi.

Ma običan BOX defaultni cooler, ne treba ti bolji. Temperatura procesora mi je vječno oko 33-34 stupnja (idle) i 45-50 (100% opterećen), s time da mi se i taj box cooler vrti svega na 40%. Točnije na 1150rpm.
Eh da, između coolera i procesora je arctic silver pasta, sad ne znam igra li to veliku ulogu. S time da mi kućište nema venilatora, odnosno nije specijalno provjetreno.

Proces je jednostavan:
-spustiti memorijski djelitelj, odnosno natjerati memoriju da radi na nešto nižem taktu (npr. s DDR400 na DDR333) tako da ne bi preletila preko DDR400 prilikom clockanja (jer se i njen takt clockanjem povećava)
-dizati frekvenciju FSB-a, odnosno sabirnice
-ne dirati HTT frekvenciju ako ne misliš ići preko 230 MHz sa FSBom. Ako odeš preko, spustiti HTT na 3x sa 4x
-isključiti cool'n'quiet da bi izbjegao automatsku regulaciju napona\takta, to ne želiš prilikom clockanja
-dignuti napon procesora ako ideš u ekstremne visine i ako skužiš da ti je sistem nestabilan

Teško je objasniti u ovako kratkom tekstu, ali probao sam ti to sažeti.
Za više informacija upiši u google: "Athlon 64 overclocking". Potpuno je ista stvar, pa ako razumiješ engleski, sve ćeš pohvatati.
17 godina
neaktivan
Junky kaže...

Ja ti preporucam da ako ne znas kak se to radi da se niti ne upustas u to ... prvo procitaj neke osnove .... moja preporuka za hladnja je TT big typhoon a za uputstva google ;)

Nije isplativo, kad uzmeš u obzir da je cijena boljeg hladnjaka veća od samog procesora, a i skoro i ploče :)
16 godina
neaktivan

clockao sam semprona 2800+ 1,6 ghz, maticna asus k8u-x, manualno na 2,2, temperatura u granicama normale..35-45...max 50 bilo...drzi se ziv i zdrav tjedan dana...brzina je stvarno ocita...sa 1,6 na 2,2.....nisam stavljao dodatne kulere ni pretjerano dizao voltazu...drzi se na 1.5

mislim da bi ti sa svojim (ponesto jacim od ovog moje navedenog) mogao postici takoder dobre rezultate

17 godina
neaktivan
Overclock Semprona 3000+

Jel mi može netko poslat s kojim je programom ( programima ) najbolje clockat sempron 3000+ i ako može link za taj program (programe ).

i ako zna ko link na kojem su upute.

Buraz

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice