Overclock i oštecenje graficke karte

poruka: 11
|
čitano: 3.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Jel' mogu ostetiti graficku kartu overklokom memorije za 200MHz od stock vrijednosti bez dizanja voltaze karti? (HD6870 sa 1050MHz na 1250MHz) i koliko joj to smanjuje zivotni vijek?

Na kojoj temperaturi je pozeljno drzati vram?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nece joj nista biti dok napon ne diras.

-------------------------------------------------------

Ovom forumu kronicno fali jedan vodic za clockanje GPU-ova, za CPU ih ima milijune a za GPU ni jedan (ili ga ja ne mogu naci?).

clock2much

0 0 hvala 1
15 godina

Ima eventualno MSI Afterburner Tutorijal , program s kojim ce OC-aju grafe !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Overklokom memorije najvise ce rasti temperatura vrama ili? Na kojoj temperaturi ga je pozeljno drzati? Koju temperaturu ne smije prelaziti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Overclock i oštecenje graficke karte

ma za sve ima lijek pa i za unistavanje kartica jednostavno joj stavis dobro hladjenje i provjeravas temperaturu...ako zelis dobit ces program za overclock kojim ujedno vidis temperaturu a ako preforsiras overclock stanu ti driveri od graficke :D 

zule ba
15 godina
neaktivan

Oće li karta duže živiti ako u loadu radi na 60C nego na 80C? To je ono o cemu sam stalno razmisljao, pa molim nekoga da mi odgovori. Rijec je o HD7850. I traju li duze vremena nereferentne graficke od referentnih?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
MowERn kaže...

Oće li karta duže živiti ako u loadu radi na 60C nego na 80C? To je ono o cemu sam stalno razmisljao, pa molim nekoga da mi odgovori. Rijec je o HD7850. I traju li duze vremena nereferentne graficke od referentnih?

...ovo i mene zanima jer mi se gtx550ti spojena i na telku grije bar 20C više nego kad je samo na monitoru, a neda mi se stalno iskopčavat i ukopčavat hdmi kabel za filmove

13 godina
protjeran
pa u teoriji bi trebale nereferentne kartice trajati duze! zasto, pa iz jednostavnog razloga jer uglavnom imaju bolje izvedeno hladenje od referentnih! a sad koliko duze to je tesko izracunati! no to nije sve u ovoj prici jer su varijacije prevelike od kvalitete cipa,hladenja,na kolikoj voltazi/mhz radi svaki gpu/vram kondezatori i jos sto cuda! a overklokom se naravno smanjuje vijek jer se vise grije! no koliko se vijek skracuje mislim da je to na kraju krajeva za nas totalno nebitno...LP
||| Intel Core™ i7 inside |||
13 godina
protjeran
mislim da ne postoji covjek na planeti koji je dozivio smrt svoje graficke kartice radi njenog koristenja tj istrosenosti njenih el.elemenata! ili kroz salu reci "evo umrla mi graficka pred mojim ocima" ali od starosti:)LP
||| Intel Core™ i7 inside |||
15 godina
protjeran

S3 ViRGE i ATi Rage -> neuništivo.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
13 godina

*kašljuc, kašljuc* Matrox! <3

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice