Jel' mogu ostetiti graficku kartu overklokom memorije za 200MHz od stock vrijednosti bez dizanja voltaze karti? (HD6870 sa 1050MHz na 1250MHz) i koliko joj to smanjuje zivotni vijek?
Na kojoj temperaturi je pozeljno drzati vram?
Jel' mogu ostetiti graficku kartu overklokom memorije za 200MHz od stock vrijednosti bez dizanja voltaze karti? (HD6870 sa 1050MHz na 1250MHz) i koliko joj to smanjuje zivotni vijek?
Na kojoj temperaturi je pozeljno drzati vram?
Nece joj nista biti dok napon ne diras.
-------------------------------------------------------
Ovom forumu kronicno fali jedan vodic za clockanje GPU-ova, za CPU ih ima milijune a za GPU ni jedan (ili ga ja ne mogu naci?).
Ima eventualno MSI Afterburner Tutorijal , program s kojim ce OC-aju grafe !
Overklokom memorije najvise ce rasti temperatura vrama ili? Na kojoj temperaturi ga je pozeljno drzati? Koju temperaturu ne smije prelaziti?
ma za sve ima lijek pa i za unistavanje kartica jednostavno joj stavis dobro hladjenje i provjeravas temperaturu...ako zelis dobit ces program za overclock kojim ujedno vidis temperaturu a ako preforsiras overclock stanu ti driveri od graficke :D
Oće li karta duže živiti ako u loadu radi na 60C nego na 80C? To je ono o cemu sam stalno razmisljao, pa molim nekoga da mi odgovori. Rijec je o HD7850. I traju li duze vremena nereferentne graficke od referentnih?
Oće li karta duže živiti ako u loadu radi na 60C nego na 80C? To je ono o cemu sam stalno razmisljao, pa molim nekoga da mi odgovori. Rijec je o HD7850. I traju li duze vremena nereferentne graficke od referentnih?
...ovo i mene zanima jer mi se gtx550ti spojena i na telku grije bar 20C više nego kad je samo na monitoru, a neda mi se stalno iskopčavat i ukopčavat hdmi kabel za filmove
S3 ViRGE i ATi Rage -> neuništivo.
*kašljuc, kašljuc* Matrox! <3