- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Je li to cooler od proca ili grafičke?
Temperatura je definitivno velika, da li je mozda dizana voltaza na cpu-u ili se odjednom temperatura povecala? Trebalo bi definitivno skinuti kuler ocistit i cpu i kooler te onda staviti zrno paste na sredinu ako je dual core, ili horizontalnu crtu ako je quad.
FAN1 koji se vrti na 2824rpm (sto mu je max) je pretpostavljam vent na CPU...nisi napisao koji cooler imas...vjerojatno stock...uglavnom skini cooler...pogledaj da li dobro nasjeda na proc...ocisti ga od prasine,promijeni pastu...i ne znam tocno sto si radio...da li si ga OC-ao i koliko...ali do tada smanji tu frekvenciju i voltazu s 1.4V na default!
Hvala na pomoci no i dalje je oko 88 :S,e da,cooler je dosao sa kucistem,znaci stock
Prvo probaj spustit voltazu na cpu sa 1.4 na 1.3 i provrti neki test da vidis jel stabilno i temp gledaj..(sve u biosu)
Nekako je to prevelika temperatura. Promjeni pastu ili stavi novi cooler jer je 90 stupnjeva previše (vjerovatno je to u idle )
A voltažu mjenjaš iz BIOS-a. A ako neznaš očito nisi ništa čačko tako da je to temp na default postavkama šta ni dobro
EDIT: A da nije to tebi temperatura GPU (grafičke kartice)? Jer u opcijama od SpeedFan-a prva temperatura na listi je grafička. Vidi sliku3
Crno - grafička GPU
Crveno - matična ploča
Plavo - CPU
Zeleno - jezgre
Kako mogu namjestiti da vidim temperature grafe u everstu?Meni pokazuje samo proc i maticnu a grafu moram u rivatuneru,bilo bi mi jednostavnije da mi je sve u everestu...
probaj skinut cooler, ocistiti ga, stavit pastu i resetirat postavke biosa
Evo ljudi stavio sam novi cooler na PROCESOR i pog.sad temperature.ali na grafi nisam nista diro.Jednom sam skinio poklopac od kucista i rukom "opipao" sve djelove.Definitivno je najvruca bila grafa,ono mozes drzat prst 10 sec..Jel moze nekakav kratki tutorial kako da smanjim voltazu u biosu,bio bih jako zahvalan.
P.S:malo sam noob u biosu zato sto se bavim vise sa Visual Basicom nego sa time pa bih molio pomoc =)
Skini si riva tuner da si provjeris temperature graficke posto ti everst ko i meni ne zeli izmjerit temp.graficke
sta kad si kupio novi cooler poboljsale su ti se temperature jel?
Pitam jer imao sam i ja problema sa procesorom temperatura u loadu je znala bit oko 90(pa i do 100), u idle oko 60, a za moj proc to nije normalno jer je u mene E8400 neclockan(a svaki program izbaciva drugacije, pa sam mislio da je do proca), a nisam u zadnje vrijeme gledao temp. ali sam mislio clockat proc preko 3.5, sad se pitam bi li i meni temperatura spala(ako je do nje, nadam se da je do coolera, nevolim oni sustav kako se zakači cooler, stock).
Probaj si malo ocistit cooler od prasine i stavit novu pastu,to bi ti trebalo dosta ohladit procesor.
voltažu možeš vratiti na default postavke tako da resetiraš bios (izvadiš bateriju s matične.) ispravite me ako griješim
pa ugl, jesu,pogledaj prvi post i pogledaj temperaturu,to je bio na starom cooleru,a sad je 50-60 ako je ono bas nesto zahtjevno onda 67 uvrh glave mi je bilo,no imam jedan drugi problem meni se komp stalno resterta,gasi se monitor i tipkovnica i mis onda nerade
Nekako je to prevelika temperatura. Promjeni pastu ili stavi novi cooler jer je 90 stupnjeva previše (vjerovatno je to u idle )
A voltažu mjenjaš iz BIOS-a. A ako neznaš očito nisi ništa čačko tako da je to temp na default postavkama šta ni dobro
EDIT: A da nije to tebi temperatura GPU (grafičke kartice)? Jer u opcijama od SpeedFan-a prva temperatura na listi je grafička. Vidi sliku3
Crno - grafička GPU
Crveno - matična ploča
Plavo - CPU
Zeleno - jezgre
sta kad si kupio novi cooler poboljsale su ti se temperature jel?
Pitam jer imao sam i ja problema sa procesorom temperatura u loadu je znala bit oko 90(pa i do 100), u idle oko 60, a za moj proc to nije normalno jer je u mene E8400 neclockan(a svaki program izbaciva drugacije, pa sam mislio da je do proca), a nisam u zadnje vrijeme gledao temp. ali sam mislio clockat proc preko 3.5, sad se pitam bi li i meni temperatura spala(ako je do nje, nadam se da je do coolera, nevolim oni sustav kako se zakači cooler, stock).
Moguce da nije sjeo dobro.Meni Zipang nije sjeo kak treba i temperature su isle do 100 stupnjeva na bez overclocka.Sad kad je sjeo kako treba na 3,0 u intelburn testu nije otiso preko 67