Pozdrav. Odmah unaprijed se ispricavam ako neka od ovih pitanja postoje vec na forumu, ja u svojem pretrazivanju nisam uspio naci odgovore na sva.
Dakle, ovo je situacija: komp star 4 godine, nekada zvijer i predmet snova danas neugledno stoji na stolu i svakodnevno sluša psovke i proklinanja dok se iz petnih žila trudi izvuć malo više FPS-a iz Skyrima i drugih. Prije nego se krene u kupovinu dijelova treba iscijediti sto se da, a da i dalje radi ko Singerica.
Komponente
Core2Duo e8600 -box
Asus P5Q3 Deluxe ploča
Asus Geforce 9800GTX+
Kingmax 2x2 GB DDR3 RAM 1333 MHz
E sad, nekoliko pitanja
1) isplati li se uopce to clockat i koliki dobitak je realno očekivati?
2) moja memorija radi na 666mhz, a mnozitelj je 2 sto bi znacilo da FSB moze biti 333MHz max?
moze li memorija raditi preko tih 666mhz? moze li se mnozitelj memorije smanjiti?
3) koliko performansi se moze dobiti bez podizanja napona?
4) je li potrebno/isplativo uložiti u neki bolji hladnjak (imam 4 prazna mjesta na kučištu pa ce tu doci 4 ventilatora za poboljšavanje općeg protoka zraka) i općenito, koliko je potrebno/isplativo ulagati u te stvari?
5) imao sam u planu uzeti jos 4gb memorije- uzeti li istu kao sto vec imam, pa doci do 8 gb ili uzeti neku bržu pa bolje OC-at sistem ali sveukupno ostat na 4gb?
6) grafičku sam isto mislio zamjeniti s nečim u rangu 1500kn - bi li oc-om uspio dobiti toliko jače performanse da bi zamjena bila privremeno otkazana?
Eto, toliko zasad. Ukoliko odgovori budu pozitivni, uskoro bi trebala zapoceti Operacija Singerica. Zahvaljujem Vam na vremenu i odgovorima :)