OC q6600
- poruka: 99
- |
- čitano: 20.018
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Pozdrav ljudi
Prvi put sam clockao moj Q6600 G0 na 3.0 (333x9, RAM 667, omjer 1:1) i zanima me par stvari:
1. Kad stavim vcore na 1.25000 prime95 odvrti 10 sati sa 0 errora i 0 warninga. Nakon toga probam 1.23750 i prime95 odvrti 8 sati bez problema. Isti dan nakon toga (1.23750) pokrenem prime opet i nakon 15 minuta dobijem blue screen?! Je li ovo normalno? Trenutno drzim vcore na 1.24375
2. Temperature kad mi je vcore 1.2500 mi u loadu idu max na 65-66, jesu li ovo normalne temperature? Neki mi govore da jesu neki da nisu. Meni je bitno da ovaj procesor izdrzi jos par godina, a ovaj PC se koristi svakodnevno i to za gaming. Takoder me zanima sta cu kad dodu ljetne vrucine? :)
3. Zadnje pitanje. Imam poprilicno malo kuciste Asus vento a8 pa nemogu stavljat velike ventilatore ni najbolja hladenja. Trenutno imam Arctic Cooling Freezer 13 i jedan 80mm vent sta upuhuje zrak sa prednje strane i jedan 80mm sta ispuhuje. Isplati li se stavit jos jedan 80mm da upuhuje? U linksa su mi rekli da ne jer necu osjetit promjenu.
Takoder za napomenu stavio sam Arctic Silver 5 (po uputstvima sa official sitea) pa mi je temperature skocila za 1 :S
Moj sustav
Maticna: Asus P5E
Procesor: Q6600 na 3.0
RAM: 6GB 667 MHz
Heatsink: Arctic Cooling Freezer 13 (Pasta Arctic Silver 5)
Programi: CoreTemp, RealTemp, Prime95, CPU-Z
EDIT: Kad igram SC2 temperature ne prelaze preko 59. Kad skinem jedan panel sa strane, otvorim komp temperature ne prelaze 50!!
Unaprijed zahvaljujem na pomoci.
Treba ti bolje kuciste,sa vecim kucistem i 2 x 120mm venta ce ti se situacija znatno popraviti.
Pozdrav! Relativno sam novi ovdje na forumu i nisam stručnjak za OC, pa bih htio malu pomoć od vas. Ugl...prosječan sam korisnik i želio bih podići malo brzinu svog procesora Intel Core 2 Quad Q6600 4 x 2.4 na oko 3.0GHz, znači da je proc. stabilan i da nemam problema sa njim. Evo konfiguracije:
Proc: Intel Core 2 Quad Q6600 4 x 2,4GHz
MB: Asusu P5N32-E SLI
RAM: 8GB Corsair XMS2 extreme
Napajanje: 700W SuperFlower
Hlađenje: Prolomatech Megahalems
Bios: Phoenix AwardBIOS v6.00PG
Evo...da neotvaram novu temu..može li mi netko reći dali su ovo okej temperature uz minimalno opterećenje..kad je neka igrica zna ici na 55...inače cooler je stock....a kučište nije baš nešto posebno..ali stalno je otvorena jedna stranica....tako da ...
Šta to postoji nekakav tape mod koji poveća fsb i cpu speed, koliko je to sigurno za raditi i jeli unčikovitije od overclock-iranja
Samo ces sjebat proc, to treba neko s puno iskustva da ti uradi.
Danas kloknio proc na 3.2 i kad sam išao testirati stablinost sa prime95...sve je držalo vodu...ali me jedan stvar zabirnjava... u everestu PWM od 1 do 5 temeprature su se penjale preko 90 stupnjeva u full loadu....to sigurno nije dobro..tako da pitam ovdje šta da radim? Temp proca nije prelazila preko 50 stupnjeva.....Cole Voltage je 1.3625
EDIT: evo ovakav je problem i moj :
http://www.overclock.net/t/293364/q6600-ocing-and-high-pwm1-temperature
ali nestane mi apsolutno nikaki kuler na MBO zbog velikog 612S i ogromne grafičke kartice
Danas kloknio proc na 3.2 i kad sam išao testirati stablinost sa prime95...sve je držalo vodu...ali me jedan stvar zabirnjava... u everestu PWM od 1 do 5 temeprature su se penjale preko 90 stupnjeva u full loadu....to sigurno nije dobro..tako da pitam ovdje šta da radim? Temp proca nije prelazila preko 50 stupnjeva.....Cole Voltage je 1.3625
EDIT: evo ovakav je problem i moj :
http://www.overclock.net/t/293364/q6600-ocing-and-high-pwm1-temperature
ali nestane mi apsolutno nikaki kuler na MBO zbog velikog 612S i ogromne grafičke kartice
Dali smijes malo spustit voltazu?
VRM-ovi su uvijek poprilicno vruci.