Zanima me dali mogu ja što ocerclockati moj procesor na postoječoj matičnoj ploći.. i do koliko može najviše iči na stock cooleru.?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zar nitko nema pomoći
Mene zanima dali moja matična može podržati overclock ovog procesora i dali na njoj mogu otključati dodatne dvije jezgre?
Otklucavat ja mislim ne mozes, ali mozes ga clockat do 3,6GHz.. Sa stockom probaj do kud ide..
Mene zanima dali moja matična može podržati overclock ovog procesora i dali na njoj mogu otključati dodatne dvije jezgre?
Jel ovo jako teško : GOOGLE ?
Neznam zašto se nebi dalo oc-at???
Vidim pod cpu support da ti matična podržava nove athlone II i phenome II, pa razmisli o tome s tim da imaš ovog poslabašnog athlona x2 KUMA.
Pošto tvoj athlon x2 ima otključan množitelj od šale ćeš ga dignut na 3GHz bez dizanja napona. Bios -> digneš množitelj na 15x -> F10 -> z(y) -> enter
voila 3GHz
Na 3,6Ghz ga vjerovatno neće uspjet to samo bolje verzije idu, a prosječni do 3,2-3,4GHz.
Jel ovo jako teško : GOOGLE ?
Neznam zašto se nebi dalo oc-at???
Vidim pod cpu support da ti matična podržava nove athlone II i phenome II, pa razmisli o tome s tim da imaš ovog poslabašnog athlona x2 KUMA.
Pošto tvoj athlon x2 ima otključan množitelj od šale ćeš ga dignut na 3GHz bez dizanja napona. Bios -> digneš množitelj na 15x -> F10 -> z(y) -> enter
voila 3GHz
Na 3,6Ghz ga vjerovatno neće uspjet to samo bolje verzije idu, a prosječni do 3,2-3,4GHz.
Hvala na tome...pošto sam novi u tome..kako i di da dignem množitelja u BIOS-u. Di se to nalazi
A baš i nebih znao. Kod svakog proizvođača je drukčije...
Moraš sam naći.
kad u biosu povečam množitelja. prilikom pokretanja kompa mi ni ne dodje do windowsa nego odma pokaže plavi ekran i restarta se
kad u biosu povečam množitelja. prilikom pokretanja kompa mi ni ne dodje do windowsa nego odma pokaže plavi ekran i restarta se
Digni trun napon.
Koliki je default?
Napon ti se dize na chipset properties ... svjejedno za cijenu ovog proca (predpostavka da si ga kupio sad) mogo si ko ja uzet athlon 2 x4 koji ide do 3,250 MHz , bar moj :-) ... na stock voltage. I ima 4 jezgre :-P.
Edit: Dizanjem napona procesora i bilo cega riskiras unistenje procesora i garancija ti otpada (ili im ne kazes da si ga clockao :-D)