oprostite radi double posta, ali na mogu naci C1E u BIOSU pa je li mi itko moze pomoci
Samo napomena, s obzirom da imam istih potreba (tj overklokirati q6600). Ja sam ga digao na 3.0 bez imalo muke, na tragu uputa koje su dane ranije u threadu (a ima dobar post i na tomshardware). MB je P35 DS3L, i ona je dobra za oc (tako kažu). Napon uopce nisam morao dirati. Sad mi je sljedeci korak kupit neki vent da malo smanji temp, pa jos probati ici do 3.4-3.6, uz podizanje napona. E da, kazu da ima dvije vrste q6600, neki GO i neki B3 (CPUid ce pokazati). Ovaj prvi je bolji, tj manje se grije.
mozda ali mozda ds3l nema c1e, trebati se nalaziti tamo gdje se nalaze ostale opcije za overclock.
Samo napomena, s obzirom da imam istih potreba (tj overklokirati q6600). Ja sam ga digao na 3.0 bez imalo muke, na tragu uputa koje su dane ranije u threadu (a ima dobar post i na tomshardware). MB je P35 DS3L, i ona je dobra za oc (tako kažu). Napon uopce nisam morao dirati. Sad mi je sljedeci korak kupit neki vent da malo smanji temp, pa jos probati ici do 3.4-3.6, uz podizanje napona. E da, kazu da ima dvije vrste q6600, neki GO i neki B3 (CPUid ce pokazati). Ovaj prvi je bolji, tj manje se grije.
koliko sam skuzio pitanje... skines ovaj stock koji si dobio kad si kupio komp, ocistis procesor, stavis malo termalne paste, razmazes i stavis novi cooler. znaci, "on ce sam hladit procesor".
sorry... al sad te fakat vise na pratim... mozes malo pojasnit sta si mislio?
na 3.2 ghz-a na full loadu (uz dobru termalnu pastu) trebo bi bit na 60 °C... za 100 kn nije lose.
a je li znas na kojoj temperaturi bi bio na 2,4 GHz na full loadu ( da znam kad bi igrao igrice dok ne kupim novu maticnu za OC )
trebo bi bit dobrih 15 °C bolji od stock coolera.
jel imas EIST?
[EDIT]
pogledaj jel imas "Enhanced Halt State"? ako imas to ti je C1E.
imam
sad cu otic vidit je li imam taj enchanged
onda ti ploca valjda nema c1e... tak planiras kupit novu plocu, kaj ne?
cim proc krene u load
Mora da sam baš upiknuo iznimno dobar procesor jer moj quad 6600 mogu potjerati na 3 Ghz 9x333 i to na core naponu u Biosu 1.18V sa time da mi u windozama bude Vcore 1.16V - 1.15V , pri sobnoj temperaturi najtoplija jezgra se idlea na 33 C a pri full loadu ide do 45 C (Idle < Load 12-14C). Ali je to valjda jer imam kvalitetno hlađenje, sharkoon rebel kučište sa bočnom dvjestopedesetkom, frontalnom stopedesetkom i dva puta po 80 na poleđini, plus katana 2 hladnjak na procesoru i valjda sam dobro stavio keramic pastu, pa kad se sve poklopilo napon proca ide tak nisko, čito sam po raznim forumima ali gotovo nigdje nisam našo da je netko tak nisko spustio napon na procu, barem ne pri OCu od 3 Ghz.
Ak netko može spustit Vcore tak nisko, i 7 do 8 sati vrtiti prime95 bez rušenja kompa nek javi.Bedasto mi je da ekipa stavlja napone od 1.35V, ili 1.26V (mislim da je ovaj drugi stock), jer npr pri stock naponu i 3 Ghz temperature su veće i do 10 stupnjeva.Ali opet sve zavisi od kupljenog procesora i hlađenja, te apliciranja paste na ispravan način, tak da neki put niži naponi jednostavno nisu mogući.Eto.