Kako da overclockam procesor AMD Duorn(tm) processor 1.81GHz?Jeli ja to stim procesorom uopce mogu i kakve to moze ostaviti posljedice ako nemam dobro hlađenje i td.?
Kako da overclockam procesor
- poruka: 15
- |
- čitano: 3.680
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pogledaj pod overclocking guide za početnike.
overclocking općenito.
Uđeš u BIOS-E kad pališ komp. Tamo imaš množitelj procesora i FSB. To moraš paziti. Evo primjer Moj procesor imam množitelj 15x i FSB je 200 i dobit ču 3000 MHz. Znači podižeš postepeno FSB računaš uvjek taj FSB s množiteljom. Posljedice su ti ako previše klokaš može ti se zamrznuti matična onda samo restartaš BIOS-E. A ako klokaš u normalnim frekvencijama i u preopterečenju pokaže plavi ekran i restarta ti se komp onda još malo moraš spustiti FSB. Evo ti prijemr ja imam pentium 4 od 3.00 GHz i koliko sam ga na 3.4 GHz i radi brže temperatura je malo veca. I to bez novog hladnjaka.
A jeli postoji mogucnost da dođe do nekih velikih kvarova npr. da cijeli procesor pođe u k... ili da mi jos nesto pokvari?
A jeli postoji mogucnost da dođe do nekih velikih kvarova npr. da cijeli procesor pođe u k... ili da mi jos nesto pokvari?

Mozda ti se moze nesto ozbiljnije desit procu,ali to je rjetkost,sve ce bit u redu ako ne pretjeras sa OC-on.
ja imam x3 720 BE i cuo sam da ga je lako clockat i mozda bi cak i znao al me previse strah da nes ne sjeb..m
ja imam x3 720 BE i cuo sam da ga je lako clockat i mozda bi cak i znao al me previse strah da nes ne sjeb..m
Nema te što biti strah, skini si negdje nekakav program za clocanje i tamo ceš vidjeti do gdje moše ići, najbolje ti je da clockaš postepeno. A ako slučajno nemaš program probaj pojačati pod biosom.
Ma ja svoj Pentium D digao na 3.8ghz i sružiop se sustav (jedva se srušio)
Evo samo jos jedno pitanje nabrojite mi sve moguce teske kvarove(one zbog kojih cu trebat kupovat nesto novo da bih poppravio taj kvar) pa da ja razmislim ocu li overclockati ili ne
imam amd overdrive i cuo sam da se prek tog moze clockat automatski i da sam trebam mnozitelj stavit sa 14 na 17 da mi bude 3,2 GHz-a jel to istina?