Evo ovako imam navedeni procesor i sve je radilo do prije pola sata radio je s voltažom 1.8 FSB 375 3.0Ghz i instalirao sam Easy Tune 5 i neš je zablokalo i ja ga restarto i ono sve na tvornićke postavke i nikako mi više neće na 1.8 nego samo na 2.0 da radi na 3.0Ghz a max temperatura 80 a sada je oko 70 šta da radim da mi radi na 1.8 bilo bi bolje na 1.6 a kad stavim na auto on mi neče uč u windows tj nema windows loga!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tema može pod lock! Morao sam restartirat bios na tvorničke postavke i sve ponovno namjestiti čak sada radi na 1.6v FSB 375 3.0Ghz
Jesi ti normalan? 1.8V za 3GHz? Pa taj procesor sa stock naponom (1.325V) ili možda nešto sitno više (max 1.4V) mora radit na 3GHz.
Jesi ti normalan? 1.8V za 3GHz? Pa taj procesor sa stock naponom (1.325V) ili možda nešto sitno više (max 1.4V) mora radit na 3GHz.
Zašto jesam normalan? pa temperature oko 60 u Load bile stavio na 1.6 radi odlićno i to na 3.2Ghz
Čemu kuriti procesor sa 0.3-0.4V višom voltažom nego je zapravo potrebna?
A i 1.6V baš i nije preporučljiva voltaža za 24/7 rad. Kao neki max za 65nm procesore se uzima 1.55V.
Čemu kuriti procesor sa 0.3-0.4V višom voltažom nego je zapravo potrebna?
A i 1.6V baš i nije preporučljiva voltaža za 24/7 rad. Kao neki max za 65nm procesore se uzima 1.55V.
Hvala na upozorenju! a sad tak i tak sam maknuo sve na original jel mi je krepo WD500gb pa sad dok nesredim hard nedižem onda da stavim voltažu na nekih 1.39 il 1.42?
Probaj sa 1.39V najprije. Ja sam bio imao E6320 koji je sa stock voltažom išao na 3.2GHz.
Probaj sa 1.39V najprije. Ja sam bio imao E6320 koji je sa stock voltažom išao na 3.2GHz.
Sad neču dok nekupim novi hard!
Sve 5, kad kupiš onda probaj :)
Evo naime imam jedan problem od kako je riknuo SATA II hard od onda kad god clockam proc izbaci bsod bilo da je proc na 2.2Ghz išo sve do 3.3Ghz i non stop jedno te isto tupi do 3.0 nisam dizo voltažu! i poslje voltaže ista stvar kako da se rješim bsod-a imam trenutno hard IDE 80gb 7200 rpm 16mb cache maxtor
Nitko tko se imalo razumije u OC ne stavlja Vcore na 1.8v,a pogotovo ne na stock cooleru(gledao sam tvoj filmič na youtubeu).
Samo se nadam da nitko tko je pogledao taj film neče radit istu stvar.
1.5v na Vcore-u je granica za najača zračna hlađenja,ajde može još nekak proč 1.6v(no nikako sa punim opterečenjem).
Kada si napravio veliko sr...e žališ se da ti baca BSOD.Sada samo možeš molit Boga da nisi skurio Proc,a moje mišljenje je da jesi.
Mada na ovoj voltaži mogu riknuti i faze za CPU(koje su na matičnoj).Dugi puta kada ideš nešt takvo radit malo prouči neke priručnike(barem ih imaš dosta ovdije na BUG-u) i nikako nemoj drugima davat savijete kako najlakše skurit proc.
Provijerit u čemu je stvar sada možeš samo sustavom eliminacije.Znači isprobavaš komponentu po komponentu.
Ja osobno mislim da skurio proc,a nedaj bože matičnu(čipset ili faze za CPU).
Sada mi nije jasno od kako sam uštekao ponovo WD 500gb i sve radi perfektno no uspio clockat proc na 3.2ghz voltaža 1.4 i još zatvoreno kučište i u proc piri vent 120mm i 60mm a prije je 2 po 120mm pirila i lošije se hladio a sad bolje kako to može biti?
Sada mi nije jasno od kako sam uštekao ponovo WD 500gb i sve radi perfektno no uspio clockat proc na 3.2ghz voltaža 1.4 i još zatvoreno kučište i u proc piri vent 120mm i 60mm a prije je 2 po 120mm pirila i lošije se hladio a sad bolje kako to može biti?
Pa kak ne kužiš da si prije imal 1.8v na Vcore-u,a sad si ipak poslušao savijete i stavio na 1.4v.Razlika je kako u zagrijavanju tako i u potrošnji.
mada može ovaj tvoj i na 1.35v.
Pa kak ne kužiš da si prije imal 1.8v na Vcore-u,a sad si ipak poslušao savijete i stavio na 1.4v.Razlika je kako u zagrijavanju tako i u potrošnji.
Ma na 1.6 bilo oko 50 temp a sad neče manijak iznad 29 manijaaaaaaak i to zatvoreni manijak xD
Ma na 1.6 bilo oko 50 temp a sad neče manijak iznad 29 manijaaaaaaak i to zatvoreni manijak xD
Prvi puta si imao na 1.80v.Jel tako?
Drugi puta si imao na 1.60v.Jel tak?
A sada si ustanovio da radi i na 1.40v.Jel tako?
A sa čime opteretiš proc točno?
Prvi puta si imao na 1.80v.Jel tako?
Drugi puta si imao na 1.60v.Jel tak?
A sada si ustanovio da radi i na 1.40v.Jel tako?
A sa čime opteretiš proc točno?
Pinnacle Studio 12 GTA IV i to tak jel onaj komp di se obrađuju filmovi zeza pa sad koristimo moj!
Optereti ga sa OCCT i s njime meri temperaturu i stabilnost. Pusti ga ceo dan nek ti radi.
Optereti ga sa OCCT i s njime meri temperaturu i stabilnost. Pusti ga ceo dan nek ti radi.
Ha ha ha ha odkad je to sve rađeno i dok je bio na 1.6 sve je provjeravano čak sam maznuo drugi crt monitor pa na njega sve te programčiče za stabilnost i to sve strpo na njega i dao matorom nek radi on obrađivo filmove a taj crt okrenuo prema krevetu i gledo tv i povremeno gledo temperature sad kad mu dam baš me zanima koje če bit temperature!