Imam sljedeću konfiguraciju: Core i5 2400, Asus P8P67 Pro, Corsair Vengeance 8GB (sa jako velikim hladnjacima; većim od Ripjaws). Naveo sam ove tri komponente jer su one najbitnije, a sad ću reći i zašto. Naime, procesor mi se previše zagrijava; programom Prime95 nakon 20 min testa temperatura mu skače na 85 stupnjeva (provjereno sa CoreTemp 1.0 i s HWMonitor). Kako procesor radi na 3.1GHz, kada se pokrene zahtjevnija aplikacija on se automatski diže na 3.2Ghz (pa ću taj takt uzeti kao glavni). To je sve naravno testirano sa stock hladnjakom (mislim Intel je mogao još tanji hladnjak isporučiti). Htio bih kupiti neki hladnjak do 350-400kn. Sad, problem je u toj memoriji, meni je bitno da novi hladnjak ne zauzima drugi memorijski slot gledajući od procesora (prvi može). Pa isključivo molim iskusne da me savjetuju koji hladnjak uzeti, a da je kompatibilan sa navedenim problemom. Slao sam mail Links-u za Zalmanove hladnjake linije CNPS10X i rekli su kako nisu sigurni za njih, ali mi preporučuju Scythe Grand Kama Cross SCKS-2000 (http://www.links.hr/?naziv=cooler-scythe-grand-kama-cross-sckc-2000-socket-478-775-1155-1156-1366-754-939-am2-am3-940&option=artikl&id_kategorija=05090306&id_artikl=050.903.190 ) s naglaskom da odlično hladi i da neće stvarati probleme sa memorijom. Da li je to dobar hladnjak? Ako nije neka mi netko preporuči dobar hladnjak sa gore navedenim zahtjevima!
Unaprijed se zahvaljujem onima koji će me savjetovati...