Hladnjak za Core i5 2400

poruka: 23
|
čitano: 3.336
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Hladnjak za Core i5 2400

Imam sljedeću konfiguraciju: Core i5 2400, Asus P8P67 Pro, Corsair Vengeance 8GB (sa jako velikim hladnjacima; većim od Ripjaws). Naveo sam ove tri komponente jer su one najbitnije, a sad ću reći i zašto. Naime, procesor mi se previše zagrijava; programom Prime95 nakon 20 min testa temperatura mu skače na 85 stupnjeva (provjereno sa CoreTemp 1.0 i s HWMonitor). Kako procesor radi na 3.1GHz, kada se pokrene zahtjevnija aplikacija on se automatski diže na 3.2Ghz (pa ću taj takt uzeti kao glavni). To je sve naravno  testirano sa stock hladnjakom (mislim Intel je mogao još tanji hladnjak isporučiti). Htio bih kupiti neki hladnjak do 350-400kn. Sad, problem je u toj memoriji, meni je bitno da novi hladnjak ne zauzima drugi memorijski slot gledajući od procesora (prvi može). Pa isključivo molim iskusne da me savjetuju koji hladnjak uzeti, a da je kompatibilan sa navedenim problemom. Slao sam mail Links-u za Zalmanove hladnjake linije CNPS10X i rekli su kako nisu sigurni za njih, ali mi preporučuju Scythe Grand Kama Cross SCKS-2000 (http://www.links.hr/?naziv=cooler-scythe-grand-kama-cross-sckc-2000-socket-478-775-1155-1156-1366-754-939-am2-am3-940&option=artikl&id_kategorija=05090306&id_artikl=050.903.190 ) s naglaskom da odlično hladi i da neće stvarati probleme sa memorijom. Da li je to dobar hladnjak? Ako nije neka mi netko preporuči dobar hladnjak sa gore navedenim zahtjevima! 

Unaprijed se zahvaljujem onima koji će me savjetovati...

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Hladnjak za Core i5 2400

CNPS10X Extreme onaj je jedan od lepsih hladnjaka i kazu da je dobar. Nazalost nece stati memorija u prvi slot, ne znam ni KHX Genesis da li bi stao.

U drugi staje svaki ali u prvi ne moze. Ako imas 4 slota puna nece moci.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
14 godina
Vlada011 kaže...

CNPS10X Extreme onaj je jedan od lepsih hladnjaka i kazu da je dobar. Nazalost nece stati memorija u prvi slot, ne znam ni KHX Genesis da li bi stao.

U drugi staje svaki ali u prvi ne moze. Ako imas 4 slota puna nece moci.

Čovječe božiji čitaj što pišu kolege na forumu,tebe treba suspendirat vamo na forumu,kolegi je bitno da mu nezauzima druge slotove ramova,a prve može.

@autor

Taj za te novce hladi kako treba,i stati će i čak mislim da ćeš imati mjesta za sve ramove tj. da ćeš moći i u prva dva utaknuti rame.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
13 godina
neaktivan
Hladnjak za Core i5 2400

Još jednom napominjem, neka slobodno zauzme prvi memorijsi slot gledajući od procesora, jer meni su zauzeti drugi i četvrti (gledajući od procesora). Meni je bitno da ne smeta tom drugom. Imam velike hladnjake na memoriji, potražite tu memoriju koju sam gore naveo pa će te se uvjeriti.
Kruskar to si mislio na ovaj Scythe Grand Kama Cross? Koji bi mi ti još preporučio?? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 11:08 (Master11).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Master11 kaže...

Još jednom napominjem, neka slobodno zauzme prvi memorijsi slot gledajući od procesora, jer meni su zauzeti drugi i četvrti (gledajući od procesora). Meni je bitno da ne smeta tom drugom. Imam velike hladnjake na memoriji, potražite tu memoriju koju sam gore naveo pa će te se uvjeriti.
Kruskar to si mislio na ovaj Scythe Grand Kama Cross? Koji bi mi ti još preporučio?? 

Mislio sam na tog stičija,(znam kakvi su tvoji ramovi frend ima ali s stock hladnjakom),evo ovako ja bi uzeo sljedeće:http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=galerija&id_kategorija=05090307&id_artikl=050.903.226

taj bi zalman trebao pasati,jer je možda 1 cm deblji od mog freezera pro 7 rev.2 sad sam pogledao na slici,uglavnom taj bi 99% trebao pasati a onaj stičijev 100%

13 godina
neaktivan
Hladnjak za Core i5 2400

Koju termalnu pastu preporučuješ?? Ja sam sada gledao Artic Cooling MX-4; gledao sam recenzije (malo više njih) i čini mi se kao dobra...

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Master11 kaže...

Koju termalnu pastu preporučuješ?? Ja sam sada gledao Artic Cooling MX-4; gledao sam recenzije (malo više njih) i čini mi se kao dobra...

Imam ju i na CPU i na GPU i na MBO,odrađuje izvrsno svoj posao,na gpu sam dobio uz cooler,neće ti trebati za sada jer dobiješ na cooleru razmazanu već,samo neznam koju daje zalman.

EDIT

Evo ti slika s zalmanom i corsairovim ramovima,imaš u temi slike vašeg hardvera.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 11:44 (kruskar).
13 godina
neaktivan
Hladnjak za Core i5 2400

Ovu sliku koju si poslao nije Zalman CNPS11X Extreme nego neki iz CNPS10X serije, ali još bolje da je tako. CNPS11X ne da 99% stane nego 100% stane i nece smetati RAM-ima, u jednoj recenziji ga lik pljuje.U drugoj recenziji kaže da je dosta dobar (testirao ga je sa i7 Extreme 980X @4.3GHz, na sobnoj temperaturi preko 25 stupnjeva). Tu su rezultati od druge recenzije http://www.xbitlabs.com/picture/?src=/images/coolers/zalman-cnps11x-extreme/ztable.png

A ovo je dokaz da neće stvarati probleme sa RAM-ima: http://www.xbitlabs.com/picture/?src=/images/coolers/zalman-cnps11x-extreme/39_z11_in-tr_big.jpg.

Pošto je to 6-jezgreni procesor sa TDP-om 130W i ima dosta dobre rezultate sa tim hladnjakom (barem ja tako mislim) meni bi CNPS11X bome dobro odgovarao. Jer moj i5 2400 sa TDP od 95W (iako nije nikad dospio do 95W nego 64W pod max opterećenjem). Mislim da ću uzeti taj hladnjak. Ali evo da budem siguran pa ću tebe pitati za mišljenje: Zalman CNPS11X Extreme (377kn) ili Scythe Grand Kama Cross (280kn)? Napomena; ne kanim kolikati procesor do maksimum; kojih 200-300Mhz...

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 12:24 (Master11).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Master11 kaže...

Ovu sliku koju si poslao nije Zalman CNPS11X Extreme nego neki iz CNPS10X serije, ali još bolje da je tako. CNPS11X ne da 99% stane nego 100% stane i nece smetati RAM-ima, u jednoj recenziji ga lik pljuje.U drugoj recenziji kaže da je dosta dobar (testirao ga je sa i7 Extreme 980X @4.3GHz, na sobnoj temperaturi preko 25 stupnjeva). Tu su rezultati od druge recenzije http://www.xbitlabs.com/picture/?src=/images/coolers/zalman-cnps11x-extreme/ztable.png

A ovo je dokaz da neće stvarati probleme sa RAM-ima: http://www.xbitlabs.com/picture/?src=/images/coolers/zalman-cnps11x-extreme/39_z11_in-tr_big.jpg.

Pošto je to 6-jezgreni procesor sa TDP-om 130W i ima dosta dobre rezultate sa tim hladnjakom (barem ja tako mislim) meni bi CNPS11X bome dobro odgovarao. Jer moj i5 2400 sa TDP od 95W (iako nije nikad dospio do 95W nego 64W pod max opterećenjem). Mislim da ću uzeti taj hladnjak. Ali evo da budem siguran pa ću tebe pitati za mišljenje: Zalman CNPS11X Extreme (377kn) ili Scythe Grand Kama Cross (280kn)? Napomena; ne kanim kolikati procesor do maksimum; kojih 200-300Mhz...

Ako imaš tih 100tinjak kn onda izdvoji za zalmana,i OCga možeš za 1-1.5ghz bez problema s tim coolerom i dobijat ćeš izvrsne temp.

15 godina
neaktivan
Hladnjak za Core i5 2400

Treba uvijek izmjerit... sta ce se radit, nekada je bolje uzet Low Profile rame pa stavit bolji cooler na CPU jeli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hladnjak za Core i5 2400

Neda se moj više OC-ti. Radi na 3.1Ghz (tj. na 3.2Ghz jer čim pokreneš igricu ili nekaj zahtjevnije odmah radi na tom taktu). A pošto je to zakljkučan procesor, mogu ga maks do 4Ghz. Ali nije mi potreban OC toliko. Trenutno mi je bitno da jako dobro hladi na 3.2 Ghz, jer sa stock-om je na 85 stupnjeva, a to mi se ne sviđa...

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Hladnjak za Core i5 2400

ja u principu ne kontam što će ti takav neki brutalan hladnjak za  i5 2400,niti ćeš ga clockat niti šta

radje promijeni pastu,nisi napiso najvažnije-koje kućište imaš,kakva ti je ventilacija u kućištu,jer ovo sve osstalo ti je bacanje novca bezveze

ako ti je ventilacija lošija ,bolje investiraj neku siću u ventove na kućištu i i već će to biti dovoljno !

a ako si baš navalio na novi hladnjak onda imaš ovo na tržnici,ok cijena možda može još malo dolje,mada ostajem pri svom da ti ne treba novi hladnjak za taj proc!

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 12:45 (dart_tom).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kruskar kaže...

Ako imaš tih 100tinjak kn onda izdvoji za zalmana,i OCga možeš za 1-1.5ghz bez problema s tim coolerom i dobijat ćeš izvrsne temp.

Nece ga bas moc OCat toliko puno jer mu multi nije otkljucan {#}
TR MUX-120 se isplati uzet jer je jako uzak, a opet dobro hladi.

Prodajem 3 venta Scythe Ultra Kaze 2000RPM; 32dBA, 90CFM 120x120x38 (deblji su od normalnih ventova)
14 godina
neaktivan
Hladnjak za Core i5 2400

nepotrebno mijenjat hladnjak na tom procesoru.. cisto bacanje novaca i dajte se vise okanite primea 95..  imas stock cooler koji je dovoljan i tih  za taj proc.. bacit ces novce za k.. vjerovatno u igramna to ne prelazi 55-60 °C

mozes probat smanjit malo voltazu jos u biosu i to je to.. nikakve nebuloze..

pitaj u temi : http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-intel-sandy-bridge-procesora/93188.aspx?page=11&jumpto=2678290&sort=asc&view=flat

xfact
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 13:50 (=xfact=).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hladnjak za Core i5 2400

Ne kupuj novi cooler, osim ako si uber osjetljiv na buku, a onda ti je i Katana dosta.

Ofc.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hladnjak za Core i5 2400

Temperatura ide preko 72 stupnja u igrama i užasno je bučan ventilator i to me živcira. Da li bi bio dobar Coolermaster Hyper 212 EVO??
Nešto ću uzeti, nema dvojbe oko toga, a sada što mi je najbolje, preporučite do 350kn. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Master11 kaže...

Temperatura ide preko 72 stupnja u igrama i užasno je bučan ventilator i to me živcira. Da li bi bio dobar Coolermaster Hyper 212 EVO??
Nešto ću uzeti, nema dvojbe oko toga, a sada što mi je najbolje, preporučite do 350kn. 

nisi rekao koje kućište imaš

npr ja imam big tower chifa i mugena,dva na usisu i dva na ispuhu s tim da u obicnom radu dovoljan samo ovaj 12cm na ispuhu i temp su smijeh a vent na mugenu se vrti na 250okretaja,ali kada upalim igru bez ostalih ventoša temp

ide do 65,tada kada se upale ostali tada temp pada na 50!

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan
Master11 kaže...

Bezveze trosis lovu. Za tu razliku si mogao krenuti prema 2500. To i tako nije procesor za OC, sve preko stoc coolera mu je overkill. I tesko da ces naci nesto (puno) tise od stock coolera.

Inace, imam vec drugu i5 2400 konfiguraciju sa stock coolerom, na obe su mi temperature  ispod 40 u idle i max max 60 (kuciste vulgaris, 1 intake vent, 2 outtake venta, napajanje sa jakim ventom iznad cpu). Dakle, za visoke temperature potrazi problem negdje drugdje, a ne u ventilatoru - kuciste, protok zraka u kucistu, ventilacija, kabliranje, lose nanesena pasta, krivo ocitanje temperature, prasina.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 14:40 (mcf).
14 godina
neaktivan
Hladnjak za Core i5 2400

Ajde ti ustedi 350kn i stavi cooler kako treba. Kladim se da cooler nije sjeo, ili nisi stavia termanu pastu, ili si je stavia previse (klasicna pocetnicka greska).

Ofc.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hladnjak je dobro sjeo, ne brini. Nego koja bi to mogla biti početnička greška u nanošenju termalne paste,tj. koliko je treba staviti? (za informaciju stavio Artic Silver Ceramique).

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 17:14 (Master11).
13 godina
neaktivan
Hladnjak za Core i5 2400

Staviš samo malo tako da kad stišnes cooler razamže ti se nekih 1.5-2 cm jer ako imas previše paste onda ne hladi nikako ako baš zeliš tišinu dovoljna ti je katana i gotovo ostalo potroši na piče{#}

Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 17:24 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Master11 kaže...

Hladnjak je dobro sjeo, ne brini. Nego koja bi to mogla biti početnička greška u nanošenju termalne paste,tj. koliko je treba staviti? (za informaciju stavio Artic Silver Ceramique).

kao prvo zasto si uopce stavljao pastu kad stock cooleri imaju tvornicku na sebi.. ?

xfact
14 godina
neaktivan
Hladnjak za Core i5 2400

Kada si rekao da je ventilator uzasno bucan, mozda ti je stock ventilator izgubio os rotacije, pa brenchi prejako? Moj se u zatvorenom kucistu uopce ne cuje - kad pogasim sve ostale ventilatore graficka u idleu (jedan 80mm vent) nadglasava intelov stock cooler.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice