Downclockanje

poruka: 7
|
čitano: 1.262
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Downclockanje

E nadam se da ova tema spada tu.Naime zanima me da li mogu spustiti sve taktove svih komponenti u računalu na najmanje što mogu bez bojazni da se koja komponenta ošteti.To bi mi trebalo kada želim ostaviti kroz noć skidanje se neta tako da mogu čim više stišati komp.

E htio bih spustiti FSB sa 266 na 100,C2D 6700 množitelj sa 10 na 6,memoriju isto čim niže,grafičkoj taktove na minimum što je sasvim dovoljno za skidanje,tako da mogu neke ventilatore ugasiti ili staviti na 10 do 15 %.

Ako se to napravi da li postoji opasnost od toga da koja komponenta krepa,ako ne onda dali smijem spuštati veličine napona na tim komponentama i ako da do koji bi granice bio minimum da komponenta ne pregori,jer znamo da elektonički uređaji lako krepaju od pre malog napona.

PS:

Možete zanemariti minimalne konfiguracije za pojedini spftver,jer bih spuštao taktove samo to tih minimalnih zahtjeva.

Ako ima tko sigurnih saznanja o tome,da nebi bilo nagađanja pa da mi sve krepa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Downclockanje

kaj nije to glupo? sta nije lakse samo stavit vent da se vrti na najsporije? tak se komp kad skida sa neta ne opterecuje...

17 godina
Downclockanje

Ako koristiš Vistu odeš na

Start>Control Panel>Power Options

i pod Select a power plan   odabereš Power Saver i spustit će ti takt procesora na 50%.

Living well is the best revenge.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Downclockanje
toma kaže...

E nadam se da ova tema spada tu.Naime zanima me da li mogu spustiti sve taktove svih komponenti u računalu na najmanje što mogu bez bojazni da se koja komponenta ošteti.To bi mi trebalo kada želim ostaviti kroz noć skidanje se neta tako da mogu čim više stišati komp.

E htio bih spustiti FSB sa 266 na 100,C2D 6700 množitelj sa 10 na 6,memoriju isto čim niže,grafičkoj taktove na minimum što je sasvim dovoljno za skidanje,tako da mogu neke ventilatore ugasiti ili staviti na 10 do 15 %.

Ako se to napravi da li postoji opasnost od toga da koja komponenta krepa,ako ne onda dali smijem spuštati veličine napona na tim komponentama i ako da do koji bi granice bio minimum da komponenta ne pregori,jer znamo da elektonički uređaji lako krepaju od pre malog napona.

PS:

Možete zanemariti minimalne konfiguracije za pojedini spftver,jer bih spuštao taktove samo to tih minimalnih zahtjeva.

Ako ima tko sigurnih saznanja o tome,da nebi bilo nagađanja pa da mi sve krepa.

downclockanjem ti neće niš pregoriti....slobodno spusti.... zapravo, pa dovoljno ti je imati uključen C1E u biosu....i on ti sam smanjuje taktove...Namigiva
when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
17 godina
neaktivan
Downclockanje

MA baš i ne jer imam komp u sobi i nebrem spati ako no zuji dva metra od mene.Zato pitam jer me zbudi svaki šum,a prbal sam spati kod upaljenog kompa i nakon 5 sati okretanja po krevetu sam skoro ponorel i moral ga iti v gasiti.

Moj komp ti nije baš tihi,pogotovo navečer dok je tišina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Downclockanje

klimama i Core2Duo2 to jesu jedna od rješenja ali ipak nisu dovoljna jer imam na procesoru tvornički hladnjak koji dost zuji, a grafička je 8800gts 640mb koja se dost grije tak da nebrem puno smanjivati brzinu ventilatora.

Fala na savjetima, bum probal pa bu videl.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Downclockanje

Ostavi komp upaljen prek dana da se skidaju filmovi, igrice... Prek dana ti valjda neće smetat.

Ako baš hoćeš po noći, nemoraš prčkati po procu, ionako on ne zuji, nego samo smanji okretaje ventilatora, ali ne previše da se proc ne bi pregrijao.

Rambo is watching you!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice