Clockiranje phenoma x3 720 s originalnim coolerom?

poruka: 35
|
čitano: 4.995
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Clockiranje phenoma x3 720 s originalnim coole
troublemaker kaže...

Tko ti je to rekao?

CM Hyper 212

161x120x77

Airflow: Fan Airflow: 21-77 CFM

Fan Spec: 2000-600RPM

Ninja 2

116 x 116 x 152mm

Airflow: 52.90CFM

Fan Speed: 1000rpm (±10%)

Po čistoj logici,Hyper je masivniji u visinu,duplo tanji. Sa močnijim ventom mu treba manje vremena da izbaci hladan zrak van,protok zraka je veći,s dva venta CY tek postaje zvijer. Manjak Heatpipeova se kompenzira HDT tehnologijom koji Scythe ne posjeduje

Gle šta želim reći:

Ali pogledaj dužinu skoro duplo duža od hyper-a.

1 1
2 2
MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 14:12 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

Ja to razumijem šta ti oces reci a ti nerazumijes sta ja govorim,o nekim čistim bazama termodinamike. Uostalom test na frosty-u lijepo govori o sposobnostima CM-a,a Ninju 2 su makli kao obsolete cooler koji ionako nije ispao bomba kako je i najavljivan.

Uostalom citiram jedan poznatiji sajt:

So is it worth your hard-earned money? For moderate to high airflow systems, it's questionable. Some smaller, cheaper heatsinks can do a better job, such as the Xigmatek HDT-S1283 (and its clones), and the Zerotherm Zen FZ120.

Kažem ti,nedostatak HDT-a,PWM funkcije na fanu kao i njegove veličine ti dovodi do toga da manji cooleri hlade bolje.....

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
17 godina

PWM se da lako sredit zamjenom coolera i stavljanja nekog koji ima 4-pina(za matičnu), a i nevjerujem da je vent tako bučan, mislim da se vrti na 1000okr/min, a imam i jedan vent 120mm koji se vrti na 1300okr/min i nije uopće bučan.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Opet trošak koji dovodi do još veće cijene samog hladnjaka....dolaziš lagano u rang polovnog Truea pa zaš ne njega onda? :)

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
15 godina
neaktivan

Jel bitno gledat temperature jezgri ili onu prvu, glavnu temp di piše samo CPU? Jer ove temperature od jezgri su manje. Kad se kaže, meni je temp u Ideal 45, na koje od tog dvoje se misli?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice