Chipseti i overclocking

poruka: 10
|
čitano: 2.078
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Chipseti i overclocking, (ne)bitno?

koliko je bitan odabir chipseta za overclock?

Kako mislim uzeti neki amd fx-8xxx i OCat ga, zanima me koliku ulogu ima chipset u tome. Dodoaci na maticnoj mi apsolutno ne trebaju, te mi ne treba 10xusb 3.0 ištajaznamkolkoutora,znaci cisto me zanima OC potencijal....

koja je razlika i da li je uopce ima ako se OCa na maticnoj s 970,990X ili 990FX nb-om?

Recimo da je cijena maticne u rangu 700~1100kn, te da je napajanje i hlađenje je osigurano.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Chipseti i overclocking

Pa ne možeš overclockati procesor na svakom chipsetu, nemaju svi otključane te mogućnosti.

Kod aktualnog Intela ne možeš clockati sa H77, nego sa Z77 recimo. Kod AMDa ne znam kakva je situacija, slabo pratim njih.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Chipseti i overclocking
lllnuclearlll kaže...

Pa ne možeš overclockati procesor na svakom chipsetu, nemaju svi otključane te mogućnosti.

Kod aktualnog Intela ne možeš clockati sa H77,

Svašta .........

Supports the 3rd generation Intel® Core™ processors with Turbo Boost Technology 2.0 Intel® Pentium® processor, and Intel® Celeron® processor. Intel H77 Express Chipset also enables overclocking features of unlocked 3rd generation Intel® Core™ processors.

http://www.intel.com/content/www/us/en/chipsets/mainstream-chipsets/chipset-h77.html

Jedimo govna. Milijarde muha ne mogu biti u krivu .!
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 11:10 (Budokai).
13 godina
protjeran
Re: Chipseti i overclocking, (ne)bitno?
toshiba12345 kaže...

Kako mislim uzeti neki amd fx-8xxx i OCat ga, zanima me koliku ulogu ima chipset u tome. Dodoaci na maticnoj mi apsolutno ne trebaju, te mi ne treba 10xusb 3.0 ištajaznamkolkoutora,znaci cisto me zanima OC potencijal....

koja je razlika i da li je uopce ima ako se OCa na maticnoj s 970,990X ili 990FX nb-om?

Recimo da je cijena maticne u rangu 700~1100kn, te da je napajanje i hlađenje je osigurano.

Nije bitan čipset koliko fazna regulacija

Uzmi 990FXA-UD3 ili 990XA-UD3 bit ćeš zadovoljan

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
13 godina
protjeran
Budokai kaže...
lllnuclearlll kaže...

Svašta .........

Supports the 3rd generation Intel® Core™ processors with Turbo Boost Technology 2.0 Intel® Pentium® processor, and Intel® Celeron® processor. Intel H77 Express Chipset also enables overclocking features of unlocked 3rd generation Intel® Core™ processors.

http://www.intel.com/content/www/us/en/chipsets/mainstream-chipsets/chipset-h77.html

Krivo piše, sa H67,H77 čipsetom se nemože clockat procesor preko množitelja nego BLCK 

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
14 godina
neaktivan
Chipseti i overclocking

Dakle treba gledat da ploca ima što vecu faznu regulaciju,{#}.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Budokai kaže...
lllnuclearlll kaže...

Svašta .........

.. with Turbo Boost Technology ..

- djelomično točno. Može se ali nije za to namjenjen i nema jednake opcije.

- H chipset je namjenjen poslovnim računalima, password, TPM .. dok je za OC P-chipset. TurboBust nije OC nego tehnologija, tj jednako sidestep nije OC.

- inače H podržava jednake stvari kao P, klasu u ovom slučaju 77 možemo gledati kao jednaku, ali je uvijek i BIOS malo drugačiji, kao da se uspoređuje BIOS notebooka i dekstopa, nemaju sve opcije..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
protjeran
toshiba12345 kaže...

Dakle treba gledat da ploca ima što vecu faznu regulaciju,{#}.

8+2 je dovoljna

17 godina
Budokai kaže...
lllnuclearlll kaže...

Svašta .........

Ovakvi komentari su mi najjači.

Ti sebi onda kupi H77 ploču i neki K(otključani) procesor od Intela {#}

H77 ploče nemaju neke vrlo bitne funkcije i opcije za overclock za razliku od Z77. Mogu se nešto clockati ali uz velika ograničenja. A i sam imaš Z seriju chipseta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 21:03 (lllnuclearlll).
15 godina
neaktivan
Re: Chipseti i overclocking, (ne)bitno?
toshiba12345 kaže...

Ante, Ante, nicht Darinka!!!

Ne Intel, nego AMD, AMD, čovjek kupuje AMD. AMD, agaagggggggrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice