ATI Radeon HD5850

poruka: 17
|
čitano: 2.424
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
ATI Radeon HD5850- Overclocking

Pozdrav, danas sam osto zaprepašten (karikiram!) kada sam vidio da moja grafulja lagano šteka na Hydrophobia Prophecy igrici kada se nešto urušava ili tako nešto, i to me dovelo do toga da odlučim overclockat grafičku:D

E sad tu dolazi problem jer neznam kako, znam osnove ali kad već idem to radit želio bi to napravit kako spada, pa bi molio vas malo iskusnije da mi objasne koje sve programe moram imat, šta trebam napravit itd. da rezulatati budu najbolji, najučinkovitiji i najneškodljivi na grafičku.

Imam ATI Catalyst i on ima onaj ATI Override koji vjerojatno za to služi, mogu podesit brzinu venta, GPU Clock setings i Memory Clock setings, imam dva ona slider i jedan za vent namještavat i vidim da to radi jer čim vent stavim na 100 % cijela sobu buči i tako:D piše mi da mi je temperatura sada, kad nema opterećenja 45 stupnjeva, nisam ništa diro osim tog venta(malo sam se igro {#}) ali sam poslje sve vratio na default. Pa hajde da čujem od vas dal je već vrijeme da je clockam ili da pričekam još, ako je vrijeme da mi objasnite kako(po mogućnosti detaljno) i dali trebam kupit dodatni hladnjak za grafičku ako mislim clockat. Unaprijed hvala na odgovoru!

19 - ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO - 86 Ante Gotovina --- HEROJ
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ATI Radeon HD5850

kao prvo imas temu o tome i moga si potrazit...kao drugo na kojoj rezoluciji igras?kao trece dugotrajni overclockovi stete grafickoj kartici i to radis na svoju odgovornost...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: ATI Radeon HD5850
zoharbizo kaže...

kao prvo imas temu o tome i moga si potrazit...kao drugo na kojoj rezoluciji igras?kao trece dugotrajni overclockovi stete grafickoj kartici i to radis na svoju odgovornost...

Znam da ima tema, ali vidim da je ta tema svi pitaju niko ne odgovara, igram na 2048x1080, ako šteta neću ić to radit, ali koliko štete? jer bi si za nekih godinu dana kupio novu grafičku pa mi nije problem da ova tih godinu dana gura na maksimumu.

15 godina
neaktivan
ATI Radeon HD5850

Dosta ti je u CCC-u poštelat na 775/1125 na default naponu i mirna bosna. Eventualno do 800-820 u Afterburneru ali mislim da nema potrebe. Samo gledaj da ti temperature ne idu poviše 80-85c u igrama.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: ATI Radeon HD5850- Overclocking
gjurki kaže...

http://www.google.hr/search?hl=hr&client=opera&hs=hOd&pwst=1&rls=en&channel=suggest&sa=X&ei=B0PMTc6-GMzdsgaBnsS9AQ&ved=0CBYQvwUoAQ&q=ati+5850+overclocking&spell=1

Google je tvoj prijatelj.

Što se tiče aftermarket hladnjaka, ne trebaš ga nužno kupiti, ali bilo bi poželjno, naravno. Preporučam Accelero Twin Turbo / Twin Turbo Pro. Ovisi u kojoj mjeri je mislis OC-ati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 22:32 (Caesar et Brutus).
15 godina
protjeran
ATI Radeon HD5850

Ako smijem znat šta je CCC?:D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gjurki kaže...

Catalyst Control Center :P

15 godina
protjeran
Caesar et Brutus kaže...
gjurki kaže...

http://www.google.hr/search?hl=hr&client=opera&hs=hOd&pwst=1&rls=en&channel=suggest&sa=X&ei=B0PMTc6-GMzdsgaBnsS9AQ&ved=0CBYQvwUoAQ&q=ati+5850+overclocking&spell=1

Google je tvoj prijatelj.

Što se tiče aftermarket hladnjaka, ne trebaš ga nužno kupiti, ali bilo bi poželjno, naravno. Preporučam Accelero Twin Turbo / Twin Turbo Pro. Ovisi u kojoj mjeri je mislis OC-ati.

Gledo sam na googlu i sve piše površno, a kao šta sam reko želim da ako to već idem radit na napravim dobro a ne da zbrljavim pa da mi rikne grafa nakon 2 tjedna.

14 godina
neaktivan
gjurki kaže...

http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Features/aticccfeature/index.html

Radi se o ATi Catalyst Control Centru.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 22:36 (Caesar et Brutus).
15 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
gjurki kaže...

Catalyst Control Center :P

:D znao sam da ima nešto veze sa Ati Catalystom al si nisam mogo ta 3 slova spojit :DD

14 godina
neaktivan
gjurki kaže...

Catalyst Control center

preduhitrio me kolega :P

ja sam svoju sapphire stavio na 845-1200 i cool mi radi {#} ali uvijek moraš pripazit na temperature

Ako imate kakvo pitanje za modding ili sprejanje kejsa; za neke ventilatore (koji su bolji koji lošiji, kako maknut oštrice), za neonke itd. slobodno pitajte :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 22:49 (timmyzg).
15 godina
protjeran
timmyzg kaže...
gjurki kaže...

Catalyst Control center

ja sam svoju sapphire stavio na 845-1200 i cool mi radi {#} ali uvijek moraš pripazit na temperature

i se vidi razlika u igrama?

14 godina
neaktivan
gjurki kaže...
timmyzg kaže...
gjurki kaže...

Catalyst Control center

i se vidi razlika u igrama?

pa nisam baš radio neke testove ali znam da kad sam gledao na frapsu da mi se na battlefieldu bc2 digo fps za 2-10 :D 

ali to sam bio igrao na 3x (168x1050) monitorima :D

edit: u biti se moglo malo bolje igrati sa malo manje lagganja :)

Ako imate kakvo pitanje za modding ili sprejanje kejsa; za neke ventilatore (koji su bolji koji lošiji, kako maknut oštrice), za neonke itd. slobodno pitajte :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 22:52 (timmyzg).
15 godina
gjurki kaže...

Pozdrav, danas sam osto zaprepašten (karikiram!) kada sam vidio da moja grafulja lagano šteka na Hydrophobia Prophecy igrici kada se nešto urušava ili tako nešto, i to me dovelo do toga da odlučim overclockat grafičku:D

A da pričekaš koji patch za hidrofobiju  prije overclock-a (realno) dosta jake grafičke?

15 godina
protjeran
ATI Radeon HD5850

E pa da baš to razmišljam, na nijednoj igrici mi još nije laggalo, ali NIMALO! i sad dođe ova, niš posebno grafika(osim je*ene vode) i meni lagga. Može bit da je problem u igrici a ne grafičkoj.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
gjurki kaže...

E pa da baš to razmišljam, na nijednoj igrici mi još nije laggalo, ali NIMALO! i sad dođe ova, niš posebno grafika(osim je*ene vode) i meni lagga. Može bit da je problem u igrici a ne grafičkoj.

gta 4 bez patcheva ista stvar...ostavi se oc-a ;) i daj igraj na manjoj rezi....:P

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 23:02 (zoharbizo).
17 godina
protjeran
ATI Radeon HD5850

Zaš ti to čudo opče klokaš?

Pa to je DX11 mainstream i to još 5850?

Tebi neš drugo ne valjaxD

Ako ništa drugo pa probaj iz catalysta na 775MHz i 1125MHz mis memoriju pa digni malo slajder od ventilatora na nekih 40%

i piči!

what's in your head in your head zombie zombie zombie ha ha ha..
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice