Athlon 2 X4 620 overclock

poruka: 183
|
čitano: 32.455
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Athlon 2 X4 620 overclock
AA-d00d kaže...

A gle, quad u svakom slucaju preporucljivo ali ne moj se previse nadati da ces ga iscjediti

Na koji nacin mislis iscijediti?

Meni je 3,2-3,3 cist dosta i to je cak dosta snazno a i to je quad tako da to je za mene odlicno..Pogotovo kada neka igra kao gta 4 zahtjeva jaci proc radi fizike.

Prodajem Modern Warfare 2 za 230 kn s kutijom bez drugog cda jer mi je sestra mlada bacila ga negdje
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Meni je 3,2-3,3 cist dosta i to je cak dosta snazno a i to je quad tako da to je za mene odlicno..Pogotovo kada neka igra kao gta 4 zahtjeva jaci proc radi fizike.

Mislio sam na clockanje. E vidis, meni je 3.25 stabilno ali uz relativno veliku voltazu sto automatski vuce i vise temperature, Katana 3 mi ga jedva drzi ispod 55°C na full loaduMršti se, dejson ne moze doci ni do 3.25 stabilno...

Every time two people have sex, an angel gets a boner
16 godina
AA-d00d kaže...
Fake_Alert kaže...

Mislio sam na clockanje. E vidis, meni je 3.25 stabilno ali uz relativno veliku voltazu sto automatski vuce i vise temperature, Katana 3 mi ga jedva drzi ispod 55°C na full loaduMršti se, dejson ne moze doci ni do 3.25 stabilno...

Automatski veliki problem cim katana to nemoze vuc kak treba onda kak cu ja sa svojim coolerom to uopce drzat na 3.2

Dali da uzmem x4 620 ili x2 550 BE?

Prodajem Modern Warfare 2 za 230 kn s kutijom bez drugog cda jer mi je sestra mlada bacila ga negdje
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 19:25 (Fake_Alert).
17 godina
neaktivan

Ja sam vec poceo razmisljat o tome da izbrusim procesor i cooler, dobim znatno nize temperaturem stim nego da sad idem neki super-fensi-šmensi-uber awesome cooler kupiti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AA-d00d kaže...

Ja sam vec poceo razmisljat o tome da izbrusim procesor i cooler, dobim znatno nize temperaturem stim nego da sad idem neki super-fensi-šmensi-uber awesome cooler kupiti...

Zas izbrusit?

17 godina
neaktivan

Da li znam ili zasto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AA-d00d kaže...

Da li znam ili zasto?

Zasto izbrusit proc i cooler?

17 godina
neaktivan

Uklanjanje svih poroznosti koje postoje na dodirnim povrsinama procesora i coolera. Zato i termalna pasta sluzi da te poroznosti popuni radi bolje toplinske provodljivosti.

Nakon brusenja prakticki ne trebas pastu uopce (ali SAMO ako su procesor i cooler izbruseni, jedno bez drugoga ne ide).

EDIT: i time dobis puno bolju toplinsku provodljivost nego sa nebrusenim coolerom, procesorom i termalnom pastom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 19:52 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

meni na 3.32GHz stabilno na primeu, temp ne ide preko 63°C, stock cooler, ovi moj je nebrušeni dijamant Smijeh

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hebi se ti!Smijeh Em sa stockom tako niske temperature em visi stabilan takt od mene em jos otkljucan L3PlačSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Hebi se ti!Smijeh Em sa stockom tako niske temperature em visi stabilan takt od mene em jos otkljucan L3PlačSmijeh

da jos kad nabavim katanu ili nesto takvo, aj odo ja vani :D

17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
AA-d00d kaže...

da jos kad nabavim katanu ili nesto takvo, aj odo ja vani :D

odo ja u kut se zavucPlačBelji se

17 godina
Fake_Alert kaže...
AA-d00d kaže...
Fake_Alert kaže...

Automatski veliki problem cim katana to nemoze vuc kak treba onda kak cu ja sa svojim coolerom to uopce drzat na 3.2

Dali da uzmem x4 620 ili x2 550 BE?

Katana 3 je zapravo napravljena za procesor do 95W tj preporucuje se a to nije bezveze sigurno a 55 nije visoka temperatura to je jos uvjek ok. Ko hoce imat hladniji proc i tisinu onda se uzme jedan ovakav hladnjak teske kategorije, jest da je ruzan ali ostalo je odlicno pa si miran ko ce sad to smirglat.Nevinašce Isplati se ulozit u bolji hladnjak itekak na to mnogi zaborave, kupuju se silni procovi sa silnim jezgrama i onda se na proc okaci neki prosjecni hladnjak proc sa 4 jezgre zasluzuje ovakvog teskaša definitivno.Cool

http://www.silentpcreview.com/article965-page9.html

17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Katana 3 je zapravo napravljena za procesor do 95W tj preporucuje se a to nije bezveze sigurno a 55 nije visoka temperatura to je jos uvjek ok. Ko hoce imat hladniji proc i tisinu onda se uzme jedan ovakav hladnjak teske kategorije, jest da je ruzan ali ostalo je odlicno pa si miran ko ce sad to smirglat.Nevinašce Isplati se ulozit u bolji hladnjak itekak na to mnogi zaborave, kupuju se silni procovi sa silnim jezgrama i onda se na proc okaci neki prosjecni hladnjak proc sa 4 jezgre zasluzuje ovakvog teskaša definitivno.Cool

http://www.silentpcreview.com/article965-page9.html

nema boljeg do brusenjaCool sa dobivenim temperaturama moze se samo dobro vodeno hladnjene usporediti (pri tome ne mislim na H50...)

btw kolko W ce trositi novi 6-core Phenomi?

17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Daj nemoj me #$&$ :O

Znas mozda sta je otislo na njoj? Zbog clockanja ili neceg drugog?

Ne znam druze. Prvo sam mislio da je grafa. Odnesem je danas na posao i probam a ona veselo radi i sve gura zivo. Napojna je fortron placena 480Kn upravo da mi se ne bi desavala ovakva &#%$&#%, jer sam prije 3 mjeseca ostao bez maticne radi ping pong napojne. I rekoh, necu se vise zahebat kad ono, vidi vraga. Sta da radim ne znam. Izgubio sam volju za zivotom. Vjerovatno je u pitanju struja u ovom &%$#/ naselju.

Mislim vrti se cooler na cpu ujednacenom brzinom, a na grafickoj se vrti cooler kao da vergla. Kao da se vrti izmedju hiljadu i dvije obrtaja. zavrti se pa uspori i tako ukrug, isto kao da nema snage da se upali ono pravo nego se nateze, nateze, nateze, nateze i nateze.

Ovo &%$"&#% sam vidio od tebe :)

It's so deep how can you be so shallow
17 godina
neaktivan

A mozda je jednostavno los primjerak, neki interni defekt na maticnojNeodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo ljudi,pocastio sam se quadom Smijeh

Stanje je ovakvo

Igram gta 4 i temp maticne mi dode do 48 a nije nis overclockano..Uglavnom pogledajte SS-e

Sta kazete da ga overclockam?

Barem na 3.0

LOL CAT! ^^
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2010 14:19 (Fake_Alert).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Fake_Alert kaže...

Stanje je ovakvo

Igram gta 4 i temp maticne mi dode do 48 a nije nis overclockano..Uglavnom pogledajte SS-e

Barem na 3.0

Spusti memoriju u Bios-u na 667 mhz to prvo napravi obavezno, a ostalo samo polako bez pretjerivanja da na 3.0 kaj drugo.Nevinašce

16 godina
rambox kaže...
Fake_Alert kaže...

Stanje je ovakvo

Barem na 3.0

Spusti memoriju u Bios-u na 667 mhz to prvo napravi obavezno, a ostalo samo polako bez pretjerivanja da na 3.0 kaj drugo.Nevinašce

A sta kazes na temperature maticne i brzinu okretaja cpu venta?

Da nebi mozda bilo to previse ventu jer ovo su temp u loadu sa otvorenom bocnom stranicom.

(Za koji dan cu prodat stari proc pa cu kupit od stipica_zd 2 ispusna venta.)

LOL CAT! ^^
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Da nebi mozda bilo to previse ventu jer ovo su temp u loadu sa otvorenom bocnom stranicom.

Na ove temperature procesora dodaj 10°C i dobit ces prave temperature. Znaci ~45°C na 2.6GHz, je stock hladnjak?

16 godina
AA-d00d kaže...
Fake_Alert kaže...

Na ove temperature procesora dodaj 10°C i dobit ces prave temperature. Znaci ~45°C na 2.6GHz, je stock hladnjak?

Nije

AC 64 pro.

LOL CAT! ^^
17 godina
neaktivan

Hmmm, na kolko % ti je brzina ventilatora?

Meni je na 60% (1500+ okr/min) temperatura 40°C

EDIT: koliki napon ti ocitava CPU-Z? (iskljuci C&Q u BIOS-u ako imas)

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 17:55 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

cekaj da mu pasta malo na procu sredi svojstva pa onda komentirajte temp... trebale bi past kad se sve sredi Namigiva

1 0 hvala 0
16 godina
AA-d00d kaže...

Hmmm, na kolko % ti je brzina ventilatora?

Meni je na 60% (1500+ okr/min) temperatura 40°C

Neznam gdje vidjeti to..Uglavnom vent je uredno spojen na maticnu i ukljucen ne C'n'Q i koliko ja znam da je mom ventu najveci okretaj 2000.

Planiram jos dva ispusna venta iza njega stavit ali to dok stari proc prodam.

LOL CAT! ^^
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Neznam gdje vidjeti to..Uglavnom vent je uredno spojen na maticnu i ukljucen ne C'n'Q i koliko ja znam da je mom ventu najveci okretaj 2000.

Taj C&Q je IMO dosta zeznuta stvar:

1. igre znaju trzati jer ne opterecuju procesor staticki nego dinamkicki (malo jace-malo slabije) pa ti C&Q ovisno o potrebi smanjuje mnozitelj
  2. zna uzrokovati BSOD i zamrzavanje kompjutera zbog nekompatibilnosti sa nekim komponentama (meni se se pojavljuje BSOD vezano za RAMe - ako mi je C&Q ukljucen)

Skini SpeedFan i pogledaj tamo kolika ti je brzina ventilatora (obicno pise pod CPU0 FAN ili nesto slicno) i napon

16 godina
AA-d00d kaže...
Fake_Alert kaže...

Taj C&Q je IMO dosta zeznuta stvar:

1. igre znaju trzati jer ne opterecuju procesor staticki nego dinamkicki (malo jace-malo slabije) pa ti C&Q ovisno o potrebi smanjuje mnozitelj
  2. zna uzrokovati BSOD i zamrzavanje kompjutera zbog nekompatibilnosti sa nekim komponentama (meni se se pojavljuje BSOD vezano za RAMe - ako mi je C&Q ukljucen)

Skini SpeedFan i pogledaj tamo kolika ti je brzina ventilatora (obicno pise pod CPU0 FAN ili nesto slicno) i napon

Hvala,znam za to da smanjuje multiplier i to ali nisam znao kaj tocno to smanjuje to.Budem ga kasnije ugasio bez obzira dali cu OCati ili ne

Drugo.Sad cu ti uppat sliku speed fana pa reci dali mi je dobro da overclockam ili ne.Netreba to biti nesto extremno ali barem da mi se malo performanse povecaju jer sa proslim procom sve na medium u gta4 od 20-30 fpsa a to je jako slabo s obzirom na ovaj proc.

Slike u prilogu i sve je to na IDLE

EDIT: Nemoj se obazirat na temp CPU-a zato kaj je mi tako bilo i na prijasnjem procu a ocito je i na ovom,neznam zasto,bios je flashan ali isto je tako.

EDIT2: Vidim da si editirao sliku i pitao za CPUZ

slika ti je u prilogu i malo sam ga sada orthosom piknuo zato sto se non stop voltaza mjenja ko i frkvencija proca pa nikak znat koja je prava voltaza

LOL CAT! ^^
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 18:16 (Fake_Alert).
17 godina
neaktivan

Ma nesto mi tu ne pase.

Napon samo 1.12V a temp 42°C...dobro moguce zato jer ti se hladnjak ne vrti ni na 50%.

Gle, prvo iskljuci C&Q pa cemo onda dalje, zanimaju me temperature na 2.6GHz a ne na downcloackanom taktu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AA-d00d kaže...

Ma nesto mi tu ne pase.

Napon samo 1.12V a temp 42°C...dobro moguce zato jer ti se hladnjak ne vrti ni na 50%.

Gle, prvo iskljuci C&Q pa cemo onda dalje, zanimaju me temperature na 2.6GHz a ne na downcloackanom taktu

Ma to je ja mislim od MBO temp

Meni je temp CPUA zeznut samo CORE vidim..

Nego idem sad iskljucit CNQ

Ako te jos nes zanima javi.

EDIT:Iskljuceno,sta treba dalje?

Slike su tu

Stanje je ovakvo sada nakon gasenja CNQ

(Slikano cim se komp upalio)

LOL CAT! ^^
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 18:24 (Fake_Alert).
17 godina
neaktivan

Ah sad tek vidim dok si stavio sliku od CPU-Z

napon ti je prevelik za stock. spustis slobodno na 1.25V (mozda mozes i manje)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AA-d00d kaže...

Ah sad tek vidim dok si stavio sliku od CPU-Z

napon ti je prevelik za stock. spustis slobodno na 1.25V (mozda mozes i manje)

Zasto je onda tako stavljen mada niakd nije OCan?

LOL CAT! ^^
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice