Ima li tko iskustvo s navedenim coolerom? Bi li on hladio 2500k na 4.0GHz?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa kako je unutar koji stupanj sa ostalim društvom, nevidim zašto ne.
No ovisi ti to najviše od tvojeg konkretnog procesora, a pomalo i rama.
Par milivolta manji napon potreban za tu frekvenviju
znači par stupnjeva nižu temperaturu.
Dobrim tweakanjem dakle možeš nadoknaditi stotine kuna
za hladnjak i manje opteećivati računalo.
Ima li tko iskustvo s navedenim coolerom? Bi li on hladio 2500k na 4.0GHz?
Taj AC hladnjak je ok za tu cijenu, ali Thermaltake Contact 29 je znatno bolja kupnja od njega itekak još je 50 kuna jeftinji a nije ništa lošiji upravo suprotno. Previdel sam onaj Pro u naslovu, jer ta verzija košta 50 kuna više od Arctic Cooling Freezer 13 modela koji košta 220kuna.
http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-hladnjaci-po/4608.aspx?page=29&jumpto=2015361&sort=asc&view=flat
Pa kako je unutar koji stupanj sa ostalim društvom, nevidim zašto ne.
No ovisi ti to najviše od tvojeg konkretnog procesora, a pomalo i rama.
Par milivolta manji napon potreban za tu frekvenviju
znači par stupnjeva nižu temperaturu.
Dobrim tweakanjem dakle možeš nadoknaditi stotine kuna
za hladnjak i manje opteećivati računalo.
Pa naravno da je u kalkulaciju ukljuceno i podizanje voltaze, a sto se tice stock voltaze mislim da bi jako tesko na njoj islo 4GHz, mozda na jednom od 1000 primjeraka
Ili da se ide na Corsair H50?
Ili da se ide na Corsair H50?
Ček malo, sad si skočio sa nekakvih 250 kn na 550 kn. Da dobar je hladnjak, kolko para tolko muzike.
Aj ti prvo kupi te komponente, pa onda u filozofiju, imaš threadova sa high end hladnjacima koliko oćeš.
Za 550+ kn možeš birat što te volja, Prolimatech, Noctua, Thermalright, CM, Zalman, Scythe... junejmit.
p.s.
Evo slučajno naletih na njuškalu: dobar njemački kuler za povoljne novce:
http://www.njuskalo.hr/procesori/ekl-alpenf-hn-nordwand-oglas-3048821
također moji favorit:
http://www.njuskalo.hr/procesori/thermalright-ultra-extreme-oglas-3033419
Obadva su mislim oko 40-50% jeftiniji nego u dućanu (kad bi kod nas prodavali)
za ultra12o extreme samo neznam jel tip ima 1155/1156 adapter.
Dobro sto se tice H50 to sam glupo napisao.. Htio sam pitat ima li tko iskustva sa vodenim hladenjem jer od dosta ljudi cujem da samo probleme stvara.
Dobro sto se tice H50 to sam glupo napisao.. Htio sam pitat ima li tko iskustva sa vodenim hladenjem jer od dosta ljudi cujem da samo probleme stvara.
Ako si kanio uzet taj hladnjak, bolje si uzmi onaj obični nonpro verziju koja je jeftinija a koliko sam pročitao po testovima taj PRO verzija jedba da ima razlike od "obične" verzije !
Ako si kanio uzet taj hladnjak, bolje si uzmi onaj obični nonpro verziju koja je jeftinija a koliko sam pročitao po testovima taj PRO verzija jedba da ima razlike od "obične" verzije !
I jos je u linksa na akcijii :D
EDIT: Bi li to hladilo ovu zvijer na 4GHz?
I5 2500K sa stock hladnjakom radi bez problema na 4.0 Ghz, tako da bi sa Freezerom bilo još hladnije. Vjerojatno bi bile temperature bile bolje nego na stock taktu sa stock hladnjakom.
Sad sam vidio i cijenu na akciji. To ti se definitivno isplati sad uzet jel za 190 kn nećeš nać ništa novo bolje od toga hladnjaka. Ako nemaš namjere rušiti rekorde u clockanju i5 procesora taj hladnjak će ti biti sasvim dovoljan.