AMD Phenom 4X 965 3,4GHz Black Edition overclock zaključana tema

poruka: 27
|
čitano: 2.667
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
AMD Phenom 4X 965 3,4GHz Black Edition overclock

Pozdrav,
trebao bi pomoc u vezi overclockanja navedenog procesora,skinuo sam AMD Overdrive,posto nisam nikad nista clock-ao,zanimalo bi me dal je ko imao iskustva s tim procesorom,dal je bolje preko bios-a ili overdrive-a??Nebi nis pretjerivao cisto malo da ga boost-am XD,koliko vidim AMD overdrive je prilicno jednostavan,vidim da se samo poveca multiplier,a citao sam da treba i voltazu namjestavati,a koliko sam skuzio program ga clock-a do slijedeceg restarta nakon cega ga vraca na staro iako se i to moze nastelat da nakon restarta bude isto ko sta je namjesteno,kazem posto nisam imao iskustva sa svime time,dajte par savjeta,nisam extremist da ga idem brutalizirat pa da mu smanjim rok trajanja XD,e da i cooler koji koristim je Scythe Samurai ZZ
Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nepotrebna tema, imas opcenitu temu za overclock AMD procesora.

Clockaj iz BIOSa.

--------------------------

1 0 hvala 0
17 godina

otiđeš ljepo u bios, dignes multiplayer za 1. spremis postavke i restart

testiraj stabilnost i temperature, ak je sve ok dizi dalje ak ne onda dizi napon...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD Phenom 4X 965 3,4GHz Black Edition overclo

nepotrebna tema -.-
nebi pitao da sam vec to radio,zato sam pitao dal je ko taj procesor clockao
Marko,neki program za stabilnost,neko određeno trajanje testiranja??

14 godina
neaktivan

Testiraj sa 25 runova LinX-a sa svom memorijom i u nekoj CPU zahtjevnoj igri tipa Skyrim i F1 2011.

Btw za to ti služi ova tema.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 20:55 (donator_bubrega).
13 godina
neaktivan

Najbolje ti je preko BIOS-a OC-ati. Inače za to imaš temu.

Kalko1212 ingame
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 20:54 (kalko1212).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dead27brain kaže...

nepotrebna tema -.-
nebi pitao da sam vec to radio,zato sam pitao dal je ko taj procesor clockao
Marko,neki program za stabilnost,neko određeno trajanje testiranja??

linX za stabilnost jedno 1-2 sata, za temperature HW monitor pazi da budu ispod 62-63C

13 godina
neaktivan

Igram Battlefield 3,mislim da ce biti dobar za testiranje XD
a uglavnom probati cu,hvala na odgovorima
i jos jedno pitanje sta se tice voltaže,ima neki limit za dizanje,nepreporučljivo iznad ?V ??

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ja ne bi iznad 1.45V za 24/7.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
15 godina

Meni je 1.45V default postavka, tj. 1,425V + LLC = taman u load-u oko 1,44-1,45V tak da može to i malo više. Uz bolji cooler može do 1.5V, a uz vrhunski i 1,55V za 24/7 bez ikakve opasnosti za proc.  Sa stock coolerom definitivno ne preko 1,45V jer se i s tim naponom cooler muči.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
13 godina
strit kaže...

Meni je 1.45V default postavka, tj. 1,425V + LLC = taman u load-u oko 1,44-1,45V tak da može to i malo više. Uz bolji cooler može do 1.5V, a uz vrhunski i 1,55V za 24/7 bez ikakve opasnosti za proc. Sa stock coolerom definitivno ne preko 1,45V jer se i s tim naponom cooler muči.

A ne razmisljas o maticnoj? Proc moze podnjet 1.5v odlicno ali sta je sa maticnom...nejdi prek 1.45...

15 godina

Ne znam kak tebi al moja matična(8 faza) kad daje 1,5V bez dodatnog hlađenja ima temperaturu mosfet-a oko 60°C pri full load-u tak da mi matična ni najmanje nije ugrožena.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
17 godina
strit kaže...

Ne znam kak tebi al moja matična(8 faza) kad daje 1,5V bez dodatnog hlađenja ima temperaturu mosfet-a oko 60°C pri full load-u tak da mi matična ni najmanje nije ugrožena.

pa koji ti je onda takt proca ak ga filas s 1.5V?

15 godina

4127MHz 24/7

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 21:30 (strit).
14 godina
protjeran

Koji je to teror procesora nizasta covece.

Uradi mu Linx 10 krugova sa full memorijom da vidimo temp.

Ma jok error gasi to.  

Po meni je to glupo raditi za 3000 GFlopsa toliki napon CPUa.

Ako bi to 3 meseca izdrzalo, ma ne. Nikako. Ni pod vodom. 

Zao mi tog procesora. A malo mi je zao i mog ali sam morao da ga prodam treba mi kes za druge stvari inace bi bilo korisno da sam ostavio CH4F I X4965BE u ormanu lepo.

Mada sa druge strane da stoji i zastareva a opet pare koje mogu da uzmem za to mogu da kupim H100 i da mi ostane preko za ventilatore dobre, ili Force GT 180 ili 16GB Dominatora 1866. 

Ali ne vredi treba kes pa treba sada smo na Intelu nema se za dva kompa.

EVGA Classified Engineered For Extreme OC
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 22:50 (Vlada011).
14 godina
odjavljen
Lord_Marko kaže...

otiđeš ljepo u bios, dignes multiplayer za 1. spremis postavke i restart

testiraj stabilnost i temperature, ak je sve ok dizi dalje ak ne onda dizi napon...

Slabo je to. Neka drigne prvo na 3.8 GHz i testira, ako je stabilan ide dalje, ako nije spušta lagano...

donator_bubrega kaže...

Testiraj sa 25 runova LinX-a sa svom memorijom i u nekoj CPU zahtjevnoj igri tipa Skyrim i F1 2011.

Btw za to ti služi ova tema.

20 Runova je dosta. Skyrim nije CPU zahtjevna igra.

Ne pravim se lud, pravim se da nisam !
14 godina
protjeran

Vala jeste, 20 krugova LinXa i 1h Prime95 je dovoljno za stabilnost.

Iskreno kada vidim da neko stresira po 24h smuci mi se zivot.

Ako neko kaze ispostavilo se kasnije da nije stabilan jel sam vrteo samo 1h, pa to se desilo kasnije.

Mozes ti da vrtis i 48h da bude stabilno pa za 2 meseca popusti ploca ili bude toplije ili se desi nesto pa ne bude vise stabilno.

Ionako je sve to dobijeno preko specifikacija i Free performanse, pa ko pretera i trazi mnogo za dzabe nekada se desi da izgubi sve.

Meni je 3.9GHz za moj Phenom II X4 bilo dovoljno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 23:24 (Vlada011).
15 godina

Kako to misliš teror ako su temperature niže nego sa tvorničkim coolerom na stock-u.

Temeratura sobe 27°C, stabilan 24/7, temperature ok, ja zadovoljan makar sam imao i dosta boljih primjeraka.{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 13:14 (strit).
13 godina
neaktivan

Taj proc uopće nije potrebno ocati za današnje igrice pa ni za bf3.

Sve će na stocku odraditi bez ikakvih problema a neće se pregrijavati.

Ako ga ocaš vidjet ćeš da ti neće biti razlke u igricama a vjerojatno niti nigdje  drugdje u svakodnevnoj upotrebi.

Eventualo će malo brže dizati windowse i to je jedino što ćeš ti moći primjetiti prostim okom.

A za koje kakve testove se ne sekiraj tebi ionako za kućnu upotrebu nisu bitni.

E da, ocanjem raste potrošnja i moraš ulagati u kvalitetno hlađenje.

Mislim da za današnje zahtjeve to još nije niti potrebno niti isplativo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Meni moj 960T na x5 sa 4Ghz ide bez beda na 1.38V... Steta sto se sesta ne da otkljucati.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Nije postoji razlika svakako ali nije toliko velika.

Taj CPU je da se drzi sada leti na Auto voltazi, mada ako on ima Silver Arrow onda nema frke.

Opet mislim da ce ga upropastiti brzo na 1.5V. Jedan dan ce ga sacekati BSOD koji pitanje da li ce se povuci ikada a onda ce da pocne rastavljanje kompa i nerviranja i trazenja sta prouzrokuje.

Zbog 100-200MHz.

Dosta mu je 4.0GHz za sada po vrucini. Inace to je odlican CPU koji je sada bestbuy verovatno za gaming. 

Pa on nov kosta 90e a ide na 4.0GHz na ploci od 70e a moze da tera referentnu GTX580.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 21:06 (Vlada011).
14 godina

ima dobru ploču, odličan cooler, neće procu ništa biti na 1.5V. naravno, bilo bi ljepše da ga zaokruži na 4.0GHz i traži najmanji napon na kojem je stabilan. mislim da bi mu radio na oko 1.4V

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Meni je tek na 1.45 LLC Enable bio stabilan na 4.0GHz.

Ali znaci stvarno stabilan tokom nedelju dana testova, ne dugackih.

LinX 20 krugova ALL Memory, Prime 95. Samo sto sma ja shvatio da mi je za duze vreme bolje 3.9GHz  1.4 NEGO 4.0GHz i 1.45V.

15 godina

Za stabilnih 4.0 traži preko 1,45V pa sam iskoristio tu malu razliku do 1,5V maximalno koliko ide. Meni je u bios-u narihtano na normal votage iliti 1,425V sve ostalo doda fakin LLC.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vlada011 kaže...

Nije postoji razlika svakako ali nije toliko velika.

Taj CPU je da se drzi sada leti na Auto voltazi, mada ako on ima Silver Arrow onda nema frke.

Opet mislim da ce ga upropastiti brzo na 1.5V. Jedan dan ce ga sacekati BSOD koji pitanje da li ce se povuci ikada a onda ce da pocne rastavljanje kompa i nerviranja i trazenja sta prouzrokuje.

Zbog 100-200MHz.

Dosta mu je 4.0GHz za sada po vrucini. Inace to je odlican CPU koji je sada bestbuy verovatno za gaming. 

Pa on nov kosta 90e a ide na 4.0GHz na ploci od 70e a moze da tera referentnu GTX580.

Naravno da moze, samo tako nisi pricao dok si ga imao, lijepo si s*ao po AMD procesorima.Koji si ti lik.

clock2much
14 godina
protjeran

Ja kazem da je best buy nikada nisam rekao da je to procesor za mene niti onaj na koji mogu da nakacim GTX580 Classified i sjurim na njoj skor kao HD7970 stock, niti za GTX680 Classified niti procesor koji moze da izdrzi bilo sta jace od moje graficke a da ne radi slabije nego na Intelu a ja sam trebao upgrade. Nije isto bestbuy i top klasa. Ta dva ne idu zajedno. Ako mozes da nadjes i7 1st generation i plocu za te iste pare onda je to bolje ali ne moze da se nadje jel niko nece da proda po toj ceni, nije lud kada je bolja opcija od AMDa. Znaci preostaje ovo.

Meni je trebao procesor koji na stock kloku moze da nosi svaki single graficki chip koji se pojavi naredne 3-4 god, a to nije Phenom II X965 BE i sramota je sto AMD to ne ume da napravi, ne ume, ne zna, ...

On je opcija kako se provuci za najmanje moguce para igrati se sto bolje ali se odreci nekih stvari.

Da moze neko da nadje EVGA P55 FTW I i7-860 za te pare ja bi mu rekao idi na to iako je starije. Ali to kosta vise...Ja da sam taj sistem imao jos bi se zadrzao na tome.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 1:23 (Vlada011).
13 godina

Postoji tema za overclock amd proca...zasto ovo nije lockano odavno?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice