Ovako imam problem instalirao sam overdrive i kad je završio instalaciju izbacio je poruku ono kao za sigunrost njihovu klokanje ovo ono,i kad stisnem ok,izbaci mi plavi ekran i restarta,pri ulasku u windowse mi se restarta,i kad uđem preko safemoda i obrišem iz program filesa amd overdrive file mogu uči u windowse!u samom catalistu kad odem pod overdrive mi neda ništa sve zaključano,jel se tu može otključat?Grafička je xfx 6950 1gbddr5
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za šta si mislio koristiti Overdrive ??
Pa kartica mi je na 800mhz,a vidim u cataliystu da može do 840,al je zaključano,kvačica na enable,al se niš nemože..
Pa i dalje nekužim šta će ti AMD Overdrive. Kartica ti je na taktu na kojem i treba biti. Ti očito misliš na overclockanje grafe, a to se radi sa MSI Afterburnerom. Skini taj program pa se igraj sa grafom ako baš želiš.
AMD Overdrive služi isključivo za overclockanje AMD-ovih procesora.
Vjerovatno te zbunilo to sto je sada ATI rebrandiran u AMD pa si mislio da s time mozes clocknuti grafu?.
BSOD se pojavio zato sto mozda imas intel-ov procesor.
Uglavnom ako oces malo bolje clockati grafu skini MSi Afterburner s kojim ces izvuci vise iz grafe nego u Catalystu.
Aha zato me i zbunilo,tanx evo baš skidam Afterburner..koliko je optimal da povečam a da nemam nikake bojazni ako je stock 800mhz?Nudi mi do 840 i memoriju na 1325,koliko bi to išlo to je max što sam napisao,znači sa 800mhz na 840 i memorija sad 1250 na 1325?dali netko ima iskustva?
Bojazni nema, povećavaj takt dok radi stabilno. Recimo, odma na 850 pa dalje pomalo...
al meni ne nudi više, samo do 840mhz... jel to treba dizat voltažu ili nešto drugo,kako da napravim da imam ponuđeno više,možda grafa ima block da neda više?
Najvjerojatnije grafa nemože onda više od 840?
Ajd ti lijepo probaj pa vidi kaj se događa... neće eksplodirat. Valjda.
ma ni u afterburnu mi ne dopušta više max 840mhz stavio sam na taj takt temperatura ista...
Moj savjet ti je da nediraš grafu uopće što se tiče clockanja jel imaš izvrsnu i jaku grafu i nećeš ništa postić clockanjem osim možda komplikacija i povećanja temperature i potrošnje grafe. Inače trega se promjeniti jedna postavka u cfg fileu Afterburnera da možeš clockat slobodno koliko hoćeš.
a točno šta moram promjenit,da znam za ubuduče ako bih htio?ali neču sad ništa clokat imaš pravo..ali eto da znam za buduče,tanx
A mozes i sa programom Sapphire TRIXX clockati.
edited the .cfg and saved this:
UnofficialOverclockingMode = 1
Evo sad instalirao Sapphire TRIXX i dopušta clock do 1200mhz,i mogu reči da je program sjajan,po meni bolji ljepši od msi-a...