AMD Athlon-veliki problem

poruka: 8
|
čitano: 1.449
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
AMD Athlon-Jel zna neko...

E ovako prvi put sam na ovom forumu koji sam slucajno nasao.... Imam Amd Athlon-barton mislim da je 2.6, normalna brzina na kojoj je radio je 1.8ghz... Vec godinu dana mi pc radi na 1.1ghz sto je default,sve sam pokusavao i nikako ne mogu da vratim to na 1.8... Samo bih zamolio sve koji misle da znaju kako to da vratim da napisu i ja cu odgovoriti da li sam to pokusao ikada... Samo bih zeleo da znam dal je maticna crkla ili je problem resiv..... Molivas za pomoc i hvala svima..... poludeo sam vise

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: AMD Athlon-Jel zna neko...

Uđi u BIOS ploče (Delete ili F2) te nađi FSB postavke,

koji je postavljen na 100, te ga postavi na 166Mhz.

Tvoj barton onda radi na normalnih 1836Mhz.

Dizanjem sabirnice na 200Mhz može raditi kao barton 3200+ odnosno na 2200Mhz.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
13 godina
neaktivan
Re: AMD Athlon-Jel zna neko...

Vec sam to pokusavao,bilo da stavim na 133,166 ili 200

nista se ne desava restartuje mi pc ali opet vrati na 100mhz

Pokusavao sam i sa mnoziteljima i nisam uspeo

Ali mozda ti ovo nesto znaci--baterija za bios to jest-- voltazu za bateriju mi stalno menja,cas je 1.4,pa 2.2...itd

Menjao sam je nekoliko puta,ali stalno isti problem--resetovao bios rucno isto vise puta-nije do toga..

13 godina
protjeran

Hmmm po meni ploča nije u redu jer napon na bateriji mora bit malo preko 3V.

Probaj preko amd overdrive-a jer se možda bios svaki put reseta kad se restarta računalo zbog premalog napona baterije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD Athlon-veliki problem

Hvala ti,i mislim da si u pravu...Ovo mi pise svaki put kada upalim pc---CMOS checksum error-defaults loaded.
  WARNING! bios has been flash, or the JCLK jumper been changed, please reenter the cpu setting in d cmos set-up...

Ali baterija je nova,probao sam i sa skupljim baterijama,ali opet ista stvar,kao da prazni bateriju brzo...

I reci mi ako ti nije problem sta je ---amd overdrive-- koliko sam ja razumeo mogu iz windowsa sada da to podesim?..

Hvala jos jednom

13 godina
neaktivan

Probao sam sa Amd overdrive-ne mogu da pokrenem,najverovatnije jer mi je-- nvidia chipset-- a ne amd

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Hmmm očito nije kompatibilna verzija sa win 7. jer ga ni ja nemogu pokrenut.
Ajde probaj sa ovime Link
Nisam ga koristio tako da neznam točno kako radi.

Da u pravu sam bio bios se vrača na default svaki puta kad resetiraš računalo, nije do baterije nemoj bacat novac bezveze nego štedi za novu matičnu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD Athlon-veliki problem
Uf!! Uspeo sam sa ovim,da podignem na max 155mhz--sto je odlicno!!! Kad pokusam preko toga restartuje mi pc...Ali opet kazem super,bar mi nista sada ne prekida kada gledam nesto,primer youtube....Hvala jos jednom na pomoci...Ziv bio!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice