Htio bih savijet od vas iskusnijih overclockera, prije clocanja temperatura cpu bila je 39(2,10ghz), a sada je 40(2,30ghz), dali je to dobro i biste li mi preporućili da dignem takt na 2,50ghz, cooler za proc je stock, tj. došao je s procesorom.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Po meni je to super temperatura.
Moj se nije spuštao ispod 50.
Doduše moj je bio 2500+ Barton 1833Mhz@2300Mhz
Brijem da možeš do 2,5 bez beda
Samo pazi na temp.
Preko koje temp ne smijem prekoračiti, jer mi siSandra javlja temp 40, a pc probe II 49-53, a matična ima 39 temp.
Pretpostavljam da ti je jezgra Venice. U tom slučaju moći ćeš oc-ati proc do 2,4 bez problema, barem ih ja nisam imao.
Nakon svakog podizanja frekvencije testiraj stabilnost sa occtpt, orthos... barem pol sata i prati temp dok testiraš, ja nebi išao preko 50°C.
Budeš li podizao preko 2,4 morat će sigurno podizati i napon procesora, a sa većim naponom dolaze i veće temperature.
Napon podiži u najmanjim koracima koje ti dozvoljava bios, možeš ić do 1,45V nebi smjelo biti ništa, ali ne preporučam, moja granica bi bila 1,4V.
ok, hvala, baš sada provjeravam stabilnos sa occt-om, proc ima jednu jezgru.
Preko koje temp ne smijem prekoračiti, jer mi siSandra javlja temp 40, a pc probe II 49-53, a matična ima 39 temp.
Samo da Vas obavijestim, ovo mi je pricao profesor u skoli, neznam koliko tu ima istine, ali on tvrdi da za svaka 3 stupnja povišene temperature vijek trajanja se smanjuje za 50% tj. ak ti je temp 40 i podigne se na 43 stupnjeva, vijek trajanja procesora se smanjio za 50% i tak svaka 3 stupnja....
Profesori u skolama su vecinom likovi koji nemaju veze s kompovima , citaju sve iz knjiga i znaju pisat i radit u wordu.
Rijestki su pravi strucnjaci , stoga ne slusaj gluposti , ne kazem da se ne smanjuje ali ne za toliko ..
Što mislis onda da bi ljudi procesore koji kostaju po 4000-5000kn riskirali bezveze ?
Samo da Vas obavijestim, ovo mi je pricao profesor u skoli, neznam koliko tu ima istine, ali on tvrdi da za svaka 3 stupnja povišene temperature vijek trajanja se smanjuje za 50% tj. ak ti je temp 40 i podigne se na 43 stupnjeva, vijek trajanja procesora se smanjio za 50% i tak svaka 3 stupnja....
To bi onda logicki znacilo da ako povisi temp proca za 6°c da si mu smanjio vijek trajanja za 100% ? onda bi odmah trebao krepat...
Istina je smanjuje se vijek ali neznato ako se to radi kako spada, ne pretjeruje se dodavanjem napona, pazi se na temperature i da sve bude testirano i stabilno.
Tako da ostavi se toga sto taj profesor prica..