9600 GT Overclock

poruka: 6
|
čitano: 2.873
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
9600 GT Overclock
Imam Gigabyte GeForce 9600 GT i htio bih je klokati s RivaTunerom, ali imam par pitanja. Procitao sam da 9600 GT stock ima 650 mhz jezgru, 1625 mhz shadere i 900 mhz memoriju ali kad otvorim rivatuner pise mi da su 450/1200/750 stock brzine pa mi nije bas jasno sto se tu dogodilo. Drugo, maloprije sam isprobao kako to izgleda, povisio sam taktove na 600/1600/850, kliknuo ok i nista se nije dogodilo. Mislim, temperature se nisu povisile, nikakav dodatni test nije bio potreban, pa mi je to malo cudno, dali je to normalno da tako izgleda? Trece, dali trebam mijenjati ono standard 2D, performance 3D itd.? Uzmite u obzir da je ovo moje prvo klokanje, iako ne sumnjam da ste to vec mogli zakljuciti!
Say hello to my little friend!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
9600 GT Overclock

Probaj sa MSI Afterburnerom.

Sa njim meni sve normalno očitava, te lagano dižem taktove pomicanjem klizača. Što se tiče testova, počmen igrat najzahtjevniju igru koju imam (crysis) i ako radi dobro je, ako ne, restart pa spuštanje taktova.

http://modelling-tutorials.blogspot.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: 9600 GT Overclock
sirka666 kaže...

Probaj sa MSI Afterburnerom.

Sa njim meni sve normalno očitava, te lagano dižem taktove pomicanjem klizača. Što se tiče testova, počmen igrat najzahtjevniju igru koju imam (crysis) i ako radi dobro je, ako ne, restart pa spuštanje taktova.

Update. Onaj driver signing enforcement je prijecio RivaTuner da radi kako treba, pa sam se namucio dok sam se toga rijesio pa je RivaTuner uspio prepoznati stock taktove od 650/1625/900. Sad sam ih digao na 770/1925/1100 ali svejedno temperature ne rastu i to me na neki nacin veseli ali i zabrinjava jesam li ja to dobro uradio. Uglavnom, da li je to normalno ponasanje? Temperature nakon sat vremena Just Cause 2 ne prelaze 50 kad je OC-ana! Da probam sa 3dmark06 izmjeriti prije i poslije OC-a?

15 godina
NESHO kaže...

Update. Onaj driver signing enforcement je prijecio RivaTuner da radi kako treba, pa sam se namucio dok sam se toga rijesio pa je RivaTuner uspio prepoznati stock taktove od 650/1625/900. Sad sam ih digao na 770/1925/1100 ali svejedno temperature ne rastu i to me na neki nacin veseli ali i zabrinjava jesam li ja to dobro uradio. Uglavnom, da li je to normalno ponasanje? Temperature nakon sat vremena Just Cause 2 ne prelaze 50 kad je OC-ana! Da probam sa 3dmark06 izmjeriti prije i poslije OC-a?

Pa mislim da te nebi trebala temperatura zabrinjavat, nisi drastično podigao taktove da bi temperatura toliko skočila.

Ali za svaki slučaj bih provrtio 3Dmark i naravno pratio temperature tijekom izvođenja i poslije. - bolje spriječiti nego liječiti

Obrati pozornost i kad je bez opterećenja kolika je temperatura.

http://modelling-tutorials.blogspot.com/
16 godina
neaktivan
9600 GT Overclock

U pravu si. Skinuo sam MSI Afterburner, puno je bolji! Taktovi su na maksimalnom u MSI Afterburneru tj. 845/2112/1170 ! Stabilno, temeprature u idle oko 40, nakon sat vremena Just Cause 2 ne prelaze 50! Digao bi voltazu pa jos je kloknuo ali ne moze se, napravio sam ono sa cfg fileom Afterburnera i u opcijama dopustio mijenjanje voltaza ali svejedno ne mogu, valjda to grafa ne podrzava ili sta vec... Uglavnom, sve je stabilno, fino se OC-ala, ja sretan! Hvala na savjetima! Jos cu odvrtiti 3dmark06 pa cu vidjeti kako ce to izgledati! {#} {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

to ti je ok, imao sam i ja 9600gt, isto isla ko mutava a temp bile ispod 55c u loadu. ja sam u 3dmark dobio 13500 sa dualcem e8400

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice