Zadaca informatika

poruka: 6
|
čitano: 1.955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Zadaca informatika

Znaci dobili smo zadacu iz infroamtike koja se odnosi na obradu teksta u wordu, ali meni neki zadtaci nikako ne uspijevaju ili ih ne razmijem, pa bi mi dobro dosla pomoc, pogotovo vezano za 4,6 i 8 zadatak. Evo link: https://sites.google.com/site/sedmainformatika/rad-na-racunalu/obrada-teksta, ovaj dz1 trebam rijesit.

Hvala unprijed i pozdrav

17 godina
Re: Zadaca informatika

- 4. gledaj toolbar.

- 6. gledaj tipkovnicu (standardna HR) tipka desno od razmaknice AltGr+ (znak) ... ili lijevi (to je zamjena za AltGr) CTRL+ALT+ (znak). Znak € je (logično) postavljen na slovo E.

- 8. ? problem? -radi što ti kaže zadatak. Tipka insert=INS, desno-gore između alfanumeričkog i numeričkg dijela tipkovnice.

-btw, pitanje? -- što se dešava u ponoć?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
ihush kaže...

- 4. gledaj toolbar.

- 6. gledaj tipkovnicu (standardna HR) tipka desno od razmaknice AltGr+ (znak) ... ili lijevi (to je zamjena za AltGr) CTRL+ALT+ (znak). Znak € je (logično) postavljen na slovo E.

- 8. ? problem? -radi što ti kaže zadatak. Tipka insert=INS, desno-gore između alfanumeričkog i numeričkg dijela tipkovnice.

-btw, pitanje? -- što se dešava u ponoć?

6. Imam americki layout i nekuzim sto mi treba ispast, meni ispadnu kad to radim neki cudni znakovi i razlomci

8. Problem mi je sto mi iz nekog razloga insert ne radi, to jest isto je sa ili bez inserta

Sto se desava u ponoc?? U ponoc dolazi novi datum {#}

17 godina

-bez obzira na layout tipkovnice (možeš flomasterom napisati kinesko pismo na tipkama, svejedno je). Regionalne postavke, moraju biti na HR-HR. Drugi jezik, drugi raspored (možeš vidjeti u character map utilsu i kombinaciju tipki ili virtualnu tipkovnicu).

- kad ti je odabrani jezik u win-app, hr, .. dalje znaš. Tipke INS, ALT... su uvjek iste, ne mjenja se funkcija.

- tj. nema isprike u stilu tipkovnice. Samo bi bilo lakše pronaći znak € -ali zato kažem on j ena slovu e (malo E, dok držiš AltGr na HR rasporedu).

POMOĆ! = potraži On-Screen Keyboard. Tad nije važno koju tipkovnicu imaš..

- novi dan uvjek dolazi. Pitanje je samo dali ćeš u međuvremenu naučiti (potruditi se) i iskoristiti ga. ili 'Zameo ih vjetar..''.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 22:17 (ihush).
14 godina
ihush kaže...

-bez obzira na layout tipkovnice (možeš flomasterom napisati kinesko pismo na tipkama, svejedno je). Regionalne postavke, moraju biti na HR-HR. Drugi jezik, drugi raspored (možeš vidjeti u character map utilsu i kombinaciju tipki ili virtualnu tipkovnicu).

- kad ti je odabrani jezik u win-app, hr, .. dalje znaš. Tipke INS, ALT... su uvjek iste, ne mjenja se funkcija.

- tj. nema isprike u stilu tipkovnice. Samo bi bilo lakše pronaći znak € -ali zato kažem on j ena slovu e (malo E, dok držiš AltGr na HR rasporedu).

- novi dan uvjek dolazi. Pitanje je samo dali ćeš u međuvremenu naučiti (potruditi se) i iskoristiti ga. ili 'Zameo ih vjetar..''.

Hehehe slazem se

Evo sad sam sve rijesio i mislim da je dobro.

17 godina
gamer34 kaže...
..

Evo sad sam sve rijesio i mislim da je dobro.

- u informatici i matematici nema ''mislim da je dobro''. Moraš znati (točno). 2 i 2 je 4. ne možda, mislim i sl. jer tad to nije znanje (cilj učenja) nego nagađanje...

- navedeni zadatci nisu neki 'teški' tj samo učiš tipke, funkcije. Kao da u autu upališ žmigavce ili trubiš... to može klinac od 14mjeseci, bez 'mislim-možda'.

- u wordu imaš indikatore (vidi rub-status bar) pritisnutih funkcijskih tipki. U win imaš char-map, OSkey.. to je dovoljno za sve ove probleme. jedino što moraš pronaći samu naredbu između mnoštva drugih.. npr obrnuti-PI- indikator (skrivenih) kontrolnih karaktera u wordu, kao razmak, TAB..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice