Vanzemaljci da li postoje? zaključana tema

poruka: 491
|
čitano: 97.021
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Vanzemaljci da li postoje?
Sonny kaže...

Jeste li razmišljali o paralelnom svijetu? Tj, o paralelnim svjetovima? Koliko ih postoji i sl.?

Što se tiče paralelnih svjetova, nebih rekao da postoje. Neka moja teorija bi bila, ako netko izvana i promatra pojavu, svijeta i pritom vidi taj isti u paralenom prostoru, vremenu ili što god, to je razlog loma svijetlosti i brzine vreme koji su utjecali na promatrača te stoga se dobio dojam o paralelnom svijeti, to je moje skromno mišljene, kao što netko ima i svoje.

A što se tiče vanzemaljaca, a ono, neznam ,vjerojatno da.
hcsc
17 godina
Vanzemaljci da li postoje?

Simpa tema...

Ne znam zašto svi non-stop briju da bi vanzemaljci bili toliko drugačiji? Kao, ljudi ne mogu zamisliti sve moguće opcije... Ne radi se tu o tome koliko različit život mi možemo pojmiti, već o načinu koako bi jedno inteligentno biće uopće moglo funkcionirati;

Razmislimo malo kako je to otprilike išlo. SOS je već pisao nešto u tom stilu, ali s fokusom na sukob, mene zanima razvoj organizama općenito. Prvo jedan link:

http://www.teorijaevolucije.com/uvod_u_evoluciju.html

Dakle, pričamo o mutacijama, prirodnoj selekciji, specijacija, genetički drift i genetička migracija. Uff, prilično teško šivo, ma koliko lagano pisano, preporučam pročitati, meni je osobno izuzetno zanimljiv dio o genetičkom driftu, slijedi citat za lijene:

"Genetički drift je takođe predmet jednog od najdužih eksperimenata u evoluciji, koje više od dve decenije sprovodi Ričard Lenski. Lenski i njegova grupa su pre više od dvadeset godina jednu bocu sa kulturom E. coli bakterija podelili na tri dela. Ove tri kulture su onda gajene godinama odvojeno, i genetički drift je kroz 25,000 generacija polako uradio svoje. Danas, Lenski ima tri različite podvrste E. coli u svojoj laboratoriji. Jedna podvrsta formira kupaste strukture na dnu boce u kojoj raste, i veoma se čvrsto pripija uz staklo. Druga podvrsta lebdi slobodno u tečnosti, i organizuje uspravne kolumne u kojima se ćelije stalno kreću iz dubine ka površini i nazad, tako da sve ćelije imaju priliku da upiju dovoljno kiseonika. Treća podvrsta se organizuje u tanak biofilm na površini tečnosti.
     Sve tri su nastale od iste grupe originalnih ćelija, sve tri su rasle u istim uslovima (tako da nije reč o prirodnoj selekciji). Razlike u načinu i brzini rasta, kao i razlike u ponašanju, su potpuno rezultat genetičkog drifta, slučajnih mutacija koje su se različito akumulirale u odvojenim populacijama."

No, sada i mala digresija, tek toliko da zadovoljimo formu - možda će vas sljedeći link zanimati ako ne vjerujete u evoluciju, vanzemaljce i ostalo. Osobno, smatram da sama činjenica da trenutno nešto ne znamo i ne razumijemo nije dovoljna da se ugase istraživanja (o bilo čemu), ali za one ostale:

http://www.evolutiondeceit.com/bosanski/evolucije16.php

A sada - back on topic - vanzemaljci. Tj. zašto bi morali biti toliko slični, ili drugačiji od nas. Smatram da je ovdje važno pogledati kako priroda funkcionira (napomena: ovo su isključivo moja osobna razmišljanja i stavovi, nisam biolog i samo pokušavam logički zaključivati, vjerojatno mi niti terminologija neće baš biti na mjestu);

Kao prvo, svaka vrsta, tokom borbe za preživljavanje pokušava razviti mehanizam za napad na druge organizme (kako bi se mogla prehraniti) i obranu od drugih organizama (kako bi sačuvala vlastiti život). Na taj način su nastale raznorazne podvrste reptila, kralježnjaka, beskralježnjaka, insekata, itd.

Zatim, priroda je i štedljiva - za kretanje je životinjama podarila četiri noge, jer su sa tri stabilne samo dok stoje. Tek su ljudi (OK prije njih razne vrste majmuna, možda i još netko, ali dobro sad...), razvojem mozga i kapaciteta istog za obradu najrazličitijih podataka parelelno, se uspeli na dvije noge, što je omogućilo da ruke prestanu prenositi težinu tijela i postanu alat. Dakle, imamo dvije noge (minimum za normalno hodanje), dvije ruke (teško ćeš jednom rukom kidati plijen ili što već), jedan par očiju (3D slika) i par ušiju (lociranje izvora zvuka). Uzmi jedan od nečega i imaš hendikepiranu osobu. Sposobnu za život, ali hendikepiranu, dakle - minimalizam.

Dalje, najvažniji organ u čovjekovom tijelu je mozak. Njega štiti lubanja. Mozak je relativno malen u odnosu na ostatak tijela, pa lubanja ne treba biti prevelika, što je zgodno, umjesto da stalno pada okolo, kao kod malog djeteta. Smješteni najbliže mozgu su vitalni organi putem kojih isti dobiva podatke na obradu: oči, uši, nos, usta (jezik). Sve je to više manje zaštićeno lubanjom. Također, pluća (i srce, djelomično) su zaštićena prsnim košem. Želudac, crijeva i kompanija, iako bitni, nisu toliko dobro zaštićeni - ako ti netko prereže trbuh i crijeva ti iscure van, umrijeti ćeš prije od iskrvarenja, nego od zaraze unutrašnjosti trbušne šupljine. No, ako ono prvo i uspiješ zaustaviti, ovo drugo sigurno nećeš.

Dakle, bilo koji dvonožac će vjerojatno izgledati relativno slično čovjeku. Pitanje je samo hoće li najrazvijenije vrste na drugim planetima biti dvonošci?

Po mojem mišljenju da, zato što im za potrebe izrade alata, vozila i svih ostalih potrebnih međukoraka koji bi im eventualno omogućili putovanje svemirom, trebaju ruke. Bez ruku nema prvog alata - noža. Pa odvijač. Računalo?

E sad, o kavim vanzemaljcima pričamo - bilo kakvom životu van Zemlje - ovaj uvjet će zadovoljiti i najobičnija bakterija. OK, možda i neće, ne znam jesu li bakterije 'žive', za viruse znam da ih u isto vrijeme smatraju i živima i neživima. Ili nas zanimaju samo višestanični organizmi. Biljke? Ili mora biti pokretno? Životinje? Je li bitan faktor i inteligencija? Čimpanze, dupini, svrake, sve su to inteligentne životinje. Sjećam se jednog odličnog dokumentarca koji je pričao o nekim zajednicama (da, upravo tako, zajednicama) ptičica (mislim negdje u Africi) koje imaju svoju vrstu 'društva' toliko organiziranu da im se male ptičice druže, igraju i kroz igru uče. I dok ovo nije ništa posebno za majmune, a pogotovo za ljude, oakav obrazac ponašanja je potpuno neuobičajen za ptice.

Ili nas pak interesira inteligentno živo biće sposobno za međuplanetarna putovanja? Pa niti mi još ne spadamo u ovu kategoriju! Do sada smo uspjeli potegnuti ljude tek do mjeseca, ali ne i do prvog susjednog planeta. OK, možda će se i to uskoro promijeniti, tko zna.

Postoji (navodno) i mogućnost razvoja života na temelju silicija, koji je (opet navodno) dosta sličan ugljiku, na kojem su pak zasnovana sva živa bića na Zemlji.

Za kraj, još jedna mala digresija; sjećam se izvrsne pričice (mislim daje bio Clark u pitanju, iako je moguće da griješim) o komadu leda koji leti kroz svemir. Tek obična nakupina vodene pare, u kojoj je čudnom igrom slučaja (valjda prolazeći kroz maglicu, ne sjećam se više) iniciran strujni impuls. U dalekom svemiru, jureći brzinom od štajaznam, 400 km/s pri temperaturi od maksimalne nule, taj se impuls beskonačno puta ponovio, kako nema otpora materijala. I u tom beskonačnom ponavljanju stvorila se misao! Inteligencija! Taj komad leda je počeo razmišljati i osjećati. Susretao je komete, prolazio galaksije i sjećao se. U osnovi neživa tvar, pretvorena u inteligentno 'biće'. Ako vas pali mogućnost vazemaljske inteligencije, razmislite malo i o tome. ;)

Pozz!

Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
SOS kaže...

Sigurno postoje, no nisu kao mi jer se svi postupno razvijaju prema okolišu. Ljudske civilizacije su se razvile zbog razvoja oružja tj. prerađivanja bakra koji je bio najtvrđi predmet nakon kamena za lov. Plemena su se počela sukobljavati zbog nedostatka izvora bakra tj. ograničenih ruda. Naselja su se stvarala na mjestima bakra koja su bila čak i u pustinji te su se tako stvorili i gradovi. Nije ni čudo što smo dosta nasilni (rat kao rat), jer nas je tako prilagodio okoliš tj. mi smo donekle prilagodili okoliš što nas razdvaja od životinja. Inzvanzemaljci (ako postoje, a najvjerojanije postoje) biti sasvim različiti od primjera u npr. Star Trek-u.  Oni vjerojatno nisu ni humanoidi ni nekakva vrsta  čudovišta nego sasvim drukčiji nego očekujemo. Možda nemaju ni svijest nego su najvjerojatnije nepojmivi, ali postoje.

covjeku je u prirodi da je nastrojen  destruktivno ne konstruktivno
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
odjavljen

Mora bit... nema smisla da od tolikog svemira da jedino na nasoj planeti ima zivota... mora bit i na nekim drugim planetam samo bog zna u kakvom sve obliku

17 godina
neaktivan

Nema nikakve sumnje da oni postoje. Duboko sam uvjeren da samo u našoj galaksiji ima najmanje 100 planeta koje su veličinom, sastavom i  udaljenošču od matične zvijezde  slični Zemlji.

A naša galaksija broji milijarde sunčevih sistema oko kojih kruže planeti. A u cijelom svemiru ima neodređeno velik broj galaksija.

Jednom je netko napisao: Kad pogledaš plažu i na njoj zrno pijeska, tada gledaš vječnost u jednome satu.

17 godina
neaktivan
Sonny kaže...

Jeste li razmišljali o paralelnom svijetu? Tj, o paralelnim svjetovima? Koliko ih postoji i sl.?

Postoje te je dokazano, npr. postoje anti - kvarkovi....
Postoje teorije da negdje u prostoru i vremenu može postojati paralelni svemir u kojem je naš život bio potpuno, ali potpuno isti do sada, ali da upravo u ovom trenu smo uzeli računalo i bacili ga kroz prozor Belji se.
Zapravo su paralelni svijetovi dokaz izvanzemaljskog života (izvan svemirskog).
Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
žaki kaže...

Matematika kaže da postoje: vjerojatno mnogo životnih vrsta posvuda po svemiru. No oni sigurno ne izgledaju kao ljudi sa dvije noge, dvije ruke, glavom itd, samo zeleni i sa izraslinama na glavi. Moguće je da su potpuno drugačiji, možda su mikroskopski mali u odnosu na nas, možda su opgromni, možda su poput insekata, tko zna.

Osim matematike kažu i naši radari, digitalci.... Ne sumnjam uopće da postoje,da su bili ovdje......
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
žaki kaže...

Matematika kaže da postoje: vjerojatno mnogo životnih vrsta posvuda po svemiru. No oni sigurno ne izgledaju kao ljudi sa dvije noge, dvije ruke, glavom itd, samo zeleni i sa izraslinama na glavi. Moguće je da su potpuno drugačiji, možda su mikroskopski mali u odnosu na nas, možda su opgromni, možda su poput insekata, tko zna.

Osim matematike kažu i naši radari, digitalci.... Ne sumnjam uopće da postoje,da su bili ovdje......
 Tako i ja mislim. Neki pričaju o otmicama, paranormalnom i sl. Pa tko je kriv za sve to? Izvanzemaljci. Sigurno su tamo negdje gore i proučavaju nas. Sigruno ce doc i dan kada ce stupit u kontakt s nama predat nam svu njihovu tehnologiju i onda smo mi na konju. Idemo razarat po drugim galaksijama =)
EDIT: Onda cemo mi biti ti "izvanzemaljci" za neke druge oblike života. Bwahahaha
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2008 16:32 (Sonny).
17 godina
neaktivan

vjerojatno ih ima samo akj ljudi to nece priznat

jer su zabrijali ono ko iz "dana nezavisnosti" i slicnih filmova gdje nas oni porobljavaju ,ubijaju ,.................

ko i onaj film "rat svijetova".............

mos mislit......................

Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...

vjerojatno ih ima samo akj ljudi to nece priznat

jer su zabrijali ono ko iz "dana nezavisnosti" i slicnih filmova gdje nas oni porobljavaju ,ubijaju ,.................

ko i onaj film "rat svijetova".............

mos mislit......................

Kada smo vec kod tih filmova, jeste li primjetili da ma kako izvanzemaljci bili napredni da ih jedan primitivan oblik života (mi) uništimo na sasvim bizaran način.
Bolesno glupo. Ne samo da bi nas pokorili, nego bi nas u roblje pretvorili za nekoliko minuta, ne bi imali sanse.
17 godina
neaktivan

Sjeća li se tko poruke koja je poslana 1974 iz Areciba (Puerto Rico)? Dobili smo odgovor samo što to ljudi neznaju. Pogledajte....link.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
protjeran

Procitaj literaturu Erich von Daniken-a, al nemoj zaboraviti zadnju njegovu knjigu (Predskazanja)

Zlo i Naopako
17 godina

Ako postoje a vjerojatno postoje.Zasto bi bili nasilni i isli ubijat i otimat nas.

Mozda su miroljubljivi.Nikad se ne zna :~))

17 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

Ako postoje a vjerojatno postoje.Zasto bi bili nasilni i isli ubijat i otimat nas.

Mozda su miroljubljivi.Nikad se ne zna :~))

Pa, pogledaj iz perspektive ljudi, svi mi imamo strah prema nepoznatom, i taj strah se pretvara u destrukciju tog nepoznatog. Isto tako "alieni" sigurno imaju nekakv strah prema nama, i mi prema njima, i naravno da ce vjerojatno doci do skupoba. =)
A, posto su oni napredniji, crno nam se pise.
17 godina
Sonny kaže...
 Pa, pogledaj iz perspektive ljudi, svi mi imamo strah prema nepoznatom, i taj strah se pretvara u destrukciju tog nepoznatog. Isto tako "alieni" sigurno imaju nekakv strah prema nama, i mi prema njima, i naravno da ce vjerojatno doci do skupoba. =)
A, posto su oni napredniji, crno nam se pise.
Ajmo reći i da drži vodu. Ali sam kažeš da su napredniji od nas stoga i ne mora značiti da se nas boje. Pogledj koliko smo mi napredniji od životinja pa se ih ne bojimo, naravno onih proždrljivih DA ali kad smo naoružani, onda NE.
hcsc
17 godina
protjeran
PROTECTOR kaže...

Sjeća li se tko poruke koja je poslana 1974 iz Areciba (Puerto Rico)? Dobili smo odgovor samo što to ljudi neznaju. Pogledajte....link.

Citao sam to prije nekih  6 mjeseci i stvarno je fascinantno.
Najjaci su mi komentari di pise da su NLO-e izmislili amerikanci i sl.
Evo jedna slika iz Egipta :

http://www.mars-earth.com/egypt-3dwall.jpg

17 godina
neaktivan
HCSC kaže...

Ajmo reći i da drži vodu. Ali sam kažeš da su napredniji od nas stoga i ne mora značiti da se nas boje. Pogledj koliko smo mi napredniji od životinja pa se ih ne bojimo, naravno onih proždrljivih DA ali kad smo naoružani, onda NE.
 Pa recimo da imas automatsku pušku i da je ispred tebe lav, ne bi te bilo strah? Ipak lav je ogromna životinja, ima puno brže reflekse od čovjeka, nikada ne znas sto ce napravit, nisi siguran iako imas automatsku pusku. Životinja se boji tebe, a ti se na neki način bojiš životinje.
Isto tako "alieni", mi smo/cemo biti za njih kao i životnje za nas, ne predvidljivi i sl. Me se bojimo njih oni nas.
17 godina
neaktivan
"trazite svemirca ,velka mu glava,imam jednog takog u gacama al trenutno spava,sala mala ":D
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan

Moj susjed je vanzemaljac iz galaksije Ajiđoden.

17 godina
neaktivan
drago7 kaže...

Moj susjed je vanzemaljac iz galaksije Ajiđoden.

Ja kada si malo popijem sam sam sebi vanzemaljac kada se gledam u ogledalo. xD
17 godina
neaktivan

Dajte ljudi bez gluposti!

Rekao sam koja je TEMA!!

Neophyte
17 godina
neaktivan

Jeste li mozda znali da ce se galaksija Mliječna staza (ili ti ga Kumova slama) za jedno par milijuna godina doslovno pokosit/sudarit sa galaksijom Andromedom. Eto nam prilike da se upoznamo s malim zelenima!!

17 godina
neaktivan
bestia kaže...

Procitaj literaturu Erich von Daniken-a, al nemoj zaboraviti zadnju njegovu knjigu (Predskazanja)

Čuo sam za njega, spominjao se i u emisiji Na Rubu Znanosti. Najbolja emisija Paleokontakti, toliko dobra da ju imam na kompu Smijeh
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2008 0:44 (PROTECTOR).
17 godina
protjeran

Čudim se da nitko na ovom forumu još nije postavio video linkove, evo par:

https://www.youtube.com/watch?v=KRvWRrf__XA&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=7-5-Qh7HFGg&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=Ox6BtwDmm3c&feature=related

17 godina
neaktivan
Mayo kaže...

Čudim se da nitko na ovom forumu još nije postavio video linkove, evo par:

https://www.youtube.com/watch?v=KRvWRrf__XA&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=7-5-Qh7HFGg&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=Ox6BtwDmm3c&feature=related

Zato sto je upitno vjerodostojnost toga Viče
17 godina

Svatko ko ima i malo pameti i razuma doci ce do zakljucka da postoje i to ne samo da postoje nego nas i redovito posjecuju i obilaze, a zasto se to javno ne zeli priznati vrlo je jednostavno puno znanstvenih i povjesnih teorija palo bi u vodu da se to prizna a da ne govorimo koliko bi love izgubili milijunasi i tajkuni u raznim dijelovima svijeta sve se vrti oko love, a evo i primjera poznato je da se solarna energija nemoze u potpunosti iskoristiti zato kaj se ne moze pohraniti za kasnije vec kad sunce sije imas struju a kad ga bas i nema nema struje ali to uopce nije istina oni su taj problem vec odavno rijesili ali da stave tu tehnologiju u siroku upotrebu pola naftnih velesila bi propalo i tajkuni bi ostali bez para sve se vrti oko para ali morat ce priznati postojanje nasih svemirskih susjeda kad tad jer ce to postati preocita stvar a to se sve moze i danas vidjeti i uvjeriti se samo tko to zeli samo pogledajte video zapise stare 20 godina od NASE koje su nedavno objavljene a snimljene su ultraljubicastim kamerama pa ce vam biti sve jasno uglavnom poanta je u tome da letjelica moze biti 100 metara iznad tvoje glave ali ju ti ne vidis a moze se vidjeti samo ultraljubicastim kamerama jasno ako oni zele biti vidljivi ljudskom oku iskljuce tu tehnologiju pa ih ti vidis a takvih slucajeva je bilo koliko hoces a nakon nekog vremena jednostavno nestanu ali zapravo nisu nestali samo kaj ih ne vidis i jasno onda nestanu i sa radara!!! Cool

17 godina
neaktivan

Uz toliki neistraženi svemir odbijam vjerovati da smo sami u svemiru. Our continuing mission is to explore strange new worlds. To boldly go where no one has gone before.

Ma ljudi, naći ćemo izvanzemaljce kad oni nađu nas. :)

There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money!
17 godina
neaktivan

Vanzemaljci sigurno postoje jer zašto bi mi bili jedini. U galaksiji postoje milijarde sustava a još postoje milijarde galaksija bilo bi ne logično razmišljati da ih nema. Ljudi ih prikazuju kao zla bića sa naprednom tehnologijom, ja mislim da postoje milijarde vrsta koje su zaostale za razliku čovjeka a postoje vrste koje su naravno tehnološki i umno napredniji. Sumnjam da bi ikad uništili život na zemlji jer ako se mi njih bojimo zašto se oni nebi bojali nas. To pitanje će biti još dugo vremena otvoreno cijelom čovječanstvu, ali to bi bila neka moja razmišljanja.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
BORN kaže...

Vanzemaljci sigurno postoje jer zašto bi mi bili jedini. U galaksiji postoje milijarde sustava a još postoje milijarde galaksija bilo bi ne logično razmišljati da ih nema. Ljudi ih prikazuju kao zla bića sa naprednom tehnologijom, ja mislim da postoje milijarde vrsta koje su zaostale za razliku čovjeka a postoje vrste koje su naravno tehnološki i umno napredniji. Sumnjam da bi ikad uništili život na zemlji jer ako se mi njih bojimo zašto se oni nebi bojali nas. To pitanje će biti još dugo vremena otvoreno cijelom čovječanstvu, ali to bi bila neka moja razmišljanja.

A zašto bi se oni bojali NAS malih ljudi (pa koje najjace oružije imamo? atomsku možda? Nije to niš za njih)?
Ako imaju takvu tehnologiju mogli bi nas zbrisati sa lica zemlje, ako bi htjeli.
Neophyte
17 godina
neaktivan
Neophyte kaže...

A zašto bi se oni bojali NAS malih ljudi (pa koje najjace oružije imamo? atomsku možda? Nije to niš za njih)?
Ako imaju takvu tehnologiju mogli bi nas zbrisati sa lica zemlje, ako bi htjeli.
 Mogli bi, ali pitanje je da li nas posjećuju ili su to samo američke izmišljotine i da li je njima u interesu zbrisati nas s lica Zemlje, sigurno nismo najveće budale u cijelom svemiru ali opet normalno da postoji opasnost i da postoje oni napredniji
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice