Vanzemaljci da li postoje? zaključana tema

poruka: 491
|
čitano: 97.545
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Vanzemaljci da li postoje?

Vjerujem da postoji inteligentan zivot negdje u svemiru, neinteligentan / mikroskopski u vecini svemira...

Ali nevjerujem da su UFO dosli i posjetili zemlju. Prema teoriji fizike nista nemoze ici brze od brzine svijetlosti, BTW ni brzina svijetlosti nije dovoljna za isplativa putovanja po svemiru te mi je zbog toga tesko povjerovati da su mali zeleni posijetili zemlju...

Osim ako nisu nasli nacin za putovanjem brzim od brzine svijetlosti sto bi znacilo da su ili ranije zapoceli evoluciju ili im predispozicije da su 100 puta pametniji od ljudi, jer pazite Zemlja je na idealnom mjestu (udaljenosti od SUnca, zasticena velikim planetima od metora i asteroida) a mi jos ne putujemo svemirom...Drustvo koje bi eventualno doslo do nas moralo bi biti toliko napredno da vjerujem da nebi imali apsolutno nikakve koristi od posjecivanja us*ane Zemlje :-p

Q6600 @ 3.1Ghz // 4GB DDR2 Kingmax MARS // 8800GTX
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Vjerujem da postoji inteligentan zivot negdje u svemiru, neinteligentan / mikroskopski u vecini svemira...

Ali nevjerujem da su UFO dosli i posjetili zemlju. Prema teoriji fizike nista nemoze ici brze od brzine svijetlosti, BTW ni brzina svijetlosti nije dovoljna za isplativa putovanja po svemiru te mi je zbog toga tesko povjerovati da su mali zeleni posijetili zemlju...

Osim ako nisu nasli nacin za putovanjem brzim od brzine svijetlosti sto bi znacilo da su ili ranije zapoceli evoluciju ili im predispozicije da su 100 puta pametniji od ljudi, jer pazite Zemlja je na idealnom mjestu (udaljenosti od SUnca, zasticena velikim planetima od metora i asteroida) a mi jos ne putujemo svemirom...Drustvo koje bi eventualno doslo do nas moralo bi biti toliko napredno da vjerujem da nebi imali apsolutno nikakve koristi od posjecivanja us*ane Zemlje :-p

Prema teoriji fizike, dva tijela idu u smijeru jedan ka drugome, oba idu brzinom svjetlosti. Kojom brzinom se oni priblizavaju jedan drugome? Nasa fizika ima mnogo rupa i ima mnogo stvari o kojima nemamo pojma.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan

E pa da to je bed, zato i kazem da bi onda mali zeleni trebali bit debelo napredniji od nas i onda se pitam zasto bi uopce dolazili vamo, a nakon sto nenadjem odgovor sam sebe uvjerim da ni ne dolaze :D-D

Q6600 @ 3.1Ghz // 4GB DDR2 Kingmax MARS // 8800GTX
17 godina
neaktivan
Horagio kaže...
SOS kaže...

Dobro, ali mi nismo došli samo do Marsa.

Dokle smo onda došli? Meni riječ DOĆI(u ovom kontekstu) znači da smo planet istražili min. 50% (znači površina, vrste tla, organizmi itd.) Ja mislim da nismo ništa tako istražili. Ii jesmo? Ako da, šta to?
 Doći znaći doći, a ne istražiti. Osim toga većina planeta u sunčevu sustavu su plinoviti tako da se ne mogu niti 50% istražiti. Astronomi znaju puno pojedinosti o puno planeta, ali to se ne uči u školama, nego na fakultetima, te oni dosta tih pojedinosti ne objave. Mi, ljudi smo mnogo više istražili galaksiju (to je zapravo dosta maleni dio) nego samo do Marsa.
Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
SOS kaže...
Horagio kaže...
SOS kaže...

Dobro, ali mi nismo došli samo do Marsa.

Dokle smo onda došli? Meni riječ DOĆI(u ovom kontekstu) znači da smo planet istražili min. 50% (znači površina, vrste tla, organizmi itd.) Ja mislim da nismo ništa tako istražili. Ii jesmo? Ako da, šta to?
 Doći znaći doći, a ne istražiti. Osim toga većina planeta u sunčevu sustavu su plinoviti tako da se ne mogu niti 50% istražiti. Astronomi znaju puno pojedinosti o puno planeta, ali to se ne uči u školama, nego na fakultetima, te oni dosta tih pojedinosti ne objave. Mi, ljudi smo mnogo više istražili galaksiju (to je zapravo dosta maleni dio) nego samo do Marsa.
 meni se čini taj tvoj post kao mali paradoks :) ma ja znam na kaj ti misliš, stoga ću se sad prestat pregovarat s tobom jer smo oba dva u pravu. Ja sam želio reći da ne znamo puno ni o jednom tijelu u svemiru, ali su znantvenici vidjeli dobar dio svemira (malen dio zapravo).
Ako ti nešto smrdi, promjeni čarape.
17 godina
moderator

Ekipa koja raspravlja - ajde malo smanjite ta citiranja - obrisite nepotrebne dijelove i nemojte citirati vise od dvije razine.

17 godina
PROTECTOR kaže...
 Prema teoriji fizike, dva tijela idu u smijeru jedan ka drugome, oba idu brzinom svjetlosti. Kojom brzinom se oni priblizavaju jedan drugome? Nasa fizika ima mnogo rupa i ima mnogo stvari o kojima nemamo pojma.
Tijelo se opet krece brzinom svijetlosti...

U gotovo beskrajnom svemiru, logicno bi bilo zakljuciti da postoji jos zivota osim na zemlji.

Takodjer provjerena je cinjenica da su ljudi najsuperiornija rasa u svemiru...samo pogledajte Dan nezavisnosti ili neki slicni film...
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
PROTECTOR kaže...

U gotovo beskrajnom svemiru, logicno bi bilo zakljuciti da postoji jos zivota osim na zemlji.

Takodjer provjerena je cinjenica da su ljudi najsuperiornija rasa u svemiru...samo pogledajte Dan nezavisnosti ili neki slicni film...
  Evo i mene opet.... Prokl internet....

Ja mislim da je jedna stvar na filmu a druga u realnosti...

Kao da mi smo preživjeli *napad* (ako su agresivna rasa) jednom jedinom termonuklearnom bombom....
Zbrisali bi nas sa lica zemlje dok bi rekli *keks* Mršti se 

Kao što je neko rekao : *tko ćeka, taj i doćeka....* Izlanuo se 
Samo će vrijeme pokazati šta nam dolazi u skorijoj budućnosti.... 
Intel C2Duo 6600 overcl. 3.0Ghz, 4Gb ram, 8800GTX 768Mb, WD 120Gb ,500Gb.
17 godina
neaktivan
Neophyte kaže...
Ja mislim da je jedna stvar na filmu a druga u realnosti...

Kao da mi smo preživjeli *napad* (ako su agresivna rasa) jednom jedinom termonuklearnom bombom....
Zbrisali bi nas sa lica zemlje dok bi rekli *keks* Mršti se 

Kao što je neko rekao : *tko ćeka, taj i doćeka....* Izlanuo se 
Samo će vrijeme pokazati šta nam dolazi u skorijoj budućnosti.... 
ne bi nas bezveze išli ubijati zbog 2 razloga, 1. ako nas budu ubijali iz zabave, to će doć osobno izvršit na Zemlju 2. uništili bi materijal koji im je potreban.
Ovo što si ti rekao bi radili samo pod jednim uvjetom : Dosađuju se i užasno su pokvareni!!!!!Cool
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2008 13:40 (mbaksa).
17 godina
neaktivan
Vanzemaljci da li postoje?

Hehe, jel ovo neka nova igra na forumu? Nagađamo o vanzemljakima Smijeh

Ajd da se priključim: upravo mi pred Konzumom jedan mršavi tip, dugih ruku, niži od mene, prišao i tražio lovu jer je, navodno, HR branitelj i gladan-žedan, itd. i ja, naravno, odmah imao flashback onih scena malih mršavih dugih ruku iz "Bliski susreti treće vrste" odmah njemu dam 5 kn samo da me ne otme i ne testira (da mi ne guraju svašta u dupe) slijedećih 50 godina, a ja ostanem mlad za to vrijeme, volim ostariti uz pivo i heavy metal. Kad on veli da mu to malo, a ja njemu "čuj, stari, ja određujem u ovom slučaju koliko ti treba, odnosno koliko ću ja izvaditi iz novčanika", i da ne duljim, vanzemljak ode polu-zadovoljan, a ja sretan što me nije oteo i testirao.

Jel dobro? Idemo dalje s igrom?

ps. *ebote, koliko sam vas puta upućivao na astrofizičare i nemogućnost putovanja svemirom?! Ha?! Viče

Intel 80286 12MHz, 640k RAM, 20 MB HDD, MS-DOS 3.31
17 godina
moderator

Jay Leno je u pravu: Susret s vanzemaljcima ce promijeniti natjecanje za Miss Universe Smijeh

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina

postoje siguran sam. mi smo 0,000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 dio svemira. i istražili smo ga isto toliko ali sa nulom manje. amerika zna i čuva podatke o tome samo što njihova vlada ima politiku koja će imati jedan dan velike koristi od toga. priča se da amerika i druge bogate države kao i kraljica engleske da drže podatke o tome i onda će ih objavit da zastraše ljude deiljem svijeta pa će nastat raspašoj o tome da će nas napast. i tako će te države koje su upletenu u tome zavladat politički, gospodarski i ekonomski.

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3....
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
PROTECTOR kaže...

Dvostruko većom brzinom od brzine svjetlosti sto bi značilo da postoje brzine veće od brzine svjetlosti. No to je sve samo teorija jer još ništa nije dokazano. Činjenica da mi nismo zabilježili veću brzinu ne znači da je i nemoguća.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
PROTECTOR kaže...
Psiho246 kaže...
PROTECTOR kaže...

Dvostruko većom brzinom od brzine svjetlosti sto bi značilo da postoje brzine veće od brzine svjetlosti. No to je sve samo teorija jer još ništa nije dokazano. Činjenica da mi nismo zabilježili veću brzinu ne znači da je i nemoguća.
 Pa tijelo se opet krece istom brzinom. Jedino sto se mijenja je put koje to tijelo mora preci da bi se dva tijela susrela.
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
 Pa tijelo se opet krece istom brzinom. Jedino sto se mijenja je put koje to tijelo mora preci da bi se dva tijela susrela.
 Nismo se razumjeli. Pitao sam kojom brzinom se ta dva tijela približavaju jedan drugome (znači uzimaš u obzir brzine jednog i drugog tijela). Nigdje nisam spominjao promjenu brzine.
17 godina
PROTECTOR kaže...
Psiho246 kaže...
 Nismo se razumjeli. Pitao sam kojom brzinom se ta dva tijela približavaju jedan drugome (znači uzimaš u obzir brzine jednog i drugog tijela). Nigdje nisam spominjao promjenu brzine.
 Hehe, nema tu rupa nikakvih. Ako si ti u jednom od tih tijela, tada se tebi drugo tijelo priblizava brzinom svjetlosti. Zasto? Zato sto tebi vrijeme tece sporije, pa su ti i udaljenosti manje. Tako da ti se cini da je put do drugog tijela kraci, pa zakljucujes da i brzina mora biti manja. Stvar jednostavno ovisi iz kojeg sustava gledas.
Kad smo kod brzine svjetlosti, zamisli da si ti u svemirskom brodu sa  dobrim motorima i da se uputis prema nekoj zvijezdi udaljenoj, recimo 1000 svj. godina.  Iako ti se mozda cini da putujuci brzinom svjetlosti, ne bi dozivio kraj puta, zapravo nije tako. Sa tvojeg stajalista, brod bi sve vise ubrzavao (daleko vise od brzine svjetlosti), i ti bi mogao stici do te planete vrlo brzo, mozda i za 10 minuta (gledano sa tvojeg stajalista). Medjutim, sa stajalista Zemlje, ti se nikada ne bi kretao brze od brzine svjetlosti, i putovao bi vise od 1000 godina. Ali s obzirom da nakon tvog povratka s puta, na zemlji bi proslo preko 2000 godina, takvo putovanje nitko ne razmatra i ne smatra se brzinom vecom od brzine svjetlosti.
Sve je to poznato odavno, jos od pocetka 20. stoljeca...
Think locally, act globally...
17 godina
Faerdhur kaže...

ps. *ebote, koliko sam vas puta upućivao na astrofizičare i nemogućnost putovanja svemirom?! Ha?! Viče

Postoje teorije i o tome kako je svemir zakrivljen i kako bi se s jednog kraja na drugi moglo stići u sekundi... Naravno, kada bi se otkrio način Cool 
Nije stvar samo u fizici, nego u fizici koju poznajemo. Nekada davno ljudi su padali s ruba Zemlje, jer im je takvo bilo shvaćanje svijeta... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2008 22:58 (mbaksa).
17 godina
neaktivan

Sve je to u redu i ja se slažem sa napisanim. Ali mislim da je problem u tome što mi svi zamišljamo vanzemaljce "malim zelenima" jer se neko tako sjetio u proslosti i sada svi tako misle. A nitko nije pretpostavio da su oni možda puno ljepši od nas i inteligentniji.

E8400 3gHz // Gigabyte 9800 gtx // Corsair 1066 mHz 4 GB // WD 640GB // CORSAIR HX520W // Gigabyte EP35-DS3R // CM Cosmos // Genius Ergo 525 Laser Gaming Mouse Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
moderator

Malo sam procistio zadnji dio teme - molim kulturnu raspravu, bez komentiranja sugovornika i nepotrebnog spamanja. I bez mrtvih linkova (a oni koji su zivi neka budu relevantni i neka po mogucnosti sadrze reference).

17 godina
neaktivan

Tako je! hvala shadyViče

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
PROTECTOR kaže...
PROTECTOR kaže...
PROTECTOR kaže...
Psiho246 kaže...
mbaksa kaže...

Malo sam procistio zadnji dio teme - molim kulturnu raspravu, bez komentiranja sugovornika i nepotrebnog spamanja. I bez mrtvih linkova (a oni koji su zivi neka budu relevantni i neka po mogucnosti sadrze reference).

@mbaksa - Svaka čast na praćenju foruma, malo sam se bio ispucao, iako mislim da nije bilo baš tako strašno. Ipak, ne mogu dopustiti da ovako nešto ostane nekomentirano, pa ću nastaviti u malo civiliziranijem tonu:

@Protector - Molim te da pročitaš što si napisao, s naglaskom na podebljane dijelove i objasniš mi što tamo piše. Jer mi niti najmanje nije jasno što si zapravo želio reći, što nisi, a što si na kraju rekao...

Vezano na vanzemaljce, tj. njihov (mogući) dolazak do Zemlje - mislim da nije nemoguć scenarij po kojem bi oni mogli već danas posjećivati Zemlju. Prije parsto godina smo dobili parni stroj, danas koristimo fiziju za dobivanje električne energije u enormnim količinama. Prije svega stotinu godina nismo znali letjeti po zraku, govorilo se da je nemoguće, danas je to najuobičajenija stvar. Postoje čak i jeftine avio-kompanije, koje te prevezu stotinama kilometara za presmiješnu cijenu. Dakle, ne samo da je moguće, nego je i ekonomski isplativo.

Naravno da to još uvijek nije sve, naravno da je sljedeća stepenica puno teža za doseći, ali to je tako uvijek bilo - ljudi se puno muče da bi otkrili nešto novo, a zatim eksploatacijom te nove ideje i snižavanjem troškova provedbu iste svedu na potpuno svakodnevnu stvar, koju više nitko ne dovodi u pitanje.

Pretpostavljam da će sljedeći korak biti izgradnja stalne baze na Mjesecu. Mir (svemirska postaja) funkcionira već dulje vrijeme, iako se posada rotira jer ljudsko tijelo ne može podnijeti bestežinsko stanje dulje od šest mjeseci, a da se ne osjete ozbiljne posljedice. U 18. stoljeću godina je James Cook problem skorbuta riješio celerom i kiselim kupusom. Za potrebe boravka u bestežinskom stanju, ljudima je potrebno puno tjelovježbe. Možda zvuči glupo, ali sve su to isti problemi - razlika je tek u mjerilu. Nakon Mjeseca, će (valjda) na red doći i Mars.

Korak nakon bi bio napustiti Sunčev sustav. Zatim galaksiju. Ništa od toga se neće dogoditi za naših života, ali za XX generacija, ljudi će znati puno više stvari, vrlo vjerojatno će i dulje živjeti, te će se lakše dolaziti do revolucionarnih otkrića. U kakvom obliku bi se putovanje svemirskim prostranstvima moglo dogoditi, naravno da nemam pojma, niti želim prognozirati...

U svjetlu toga tvrditi da je 'nemoguće' putovanje svemirom, jer nam trenutna saznanja tako govore je ograničavanje istog onog duha koji je doveo do otkrića vatre, kotača, parnog stroja ili nuklearne fizije. Dakle, nema apsolutnih vrijednosti. Osim ljudske gluposti, kako bi rekao Einstein Smijeh
Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan

Zadnji post mislim da sve objasnjava,ali ja imam jos nesto za nadodati.

Kada bi vanzemaljci bili imalo slični nama(ne tvrdim da jesu, zapravo uopce nista ne tvrdim - smo primjer)vjerovatno nas nebi ubili nego porobili,a ako bi se borili onda bi nas pobili

Intel Core 2TM Duo E4400-2Ghz nVidia 8600GT@701Mhz/1.6Ghz/1Ghz ASUS P5LD2-X 2Gb Crucial Ballistix 19" ASUS WV Western Digital WD2500JS-22NCB1
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
@Protector - Molim te da pročitaš što si napisao, s naglaskom na podebljane dijelove i objasniš mi što tamo piše. Jer mi niti najmanje nije jasno što si zapravo želio reći, što nisi, a što si na kraju rekao...

Vezano na vanzemaljce, tj. njihov (mogući) dolazak do Zemlje - mislim da nije nemoguć scenarij po kojem bi oni mogli već danas posjećivati Zemlju. Prije parsto godina smo dobili parni stroj, danas koristimo fiziju za dobivanje električne energije u enormnim količinama. Prije svega stotinu godina nismo znali letjeti po zraku, govorilo se da je nemoguće, danas je to najuobičajenija stvar. Postoje čak i jeftine avio-kompanije, koje te prevezu stotinama kilometara za presmiješnu cijenu. Dakle, ne samo da je moguće, nego je i ekonomski isplativo.

Ovako smo mogli odmah od početka komentirati. Napravio sam tri greške. Prva je način na koji sam htio iznesi svoje razmišljanje, druga je što sam se odmah bacio na pisanje a nisam provjerio ideju, treća što sam reagirao na tvoj post. Blago rečeno nastala je konfuzija jer u datom trenutku nisam mogao pojednostavniti. Htio sam reći da postoje brzine veće od brzine svjetlosti. Greška je moja i isprike svima zbog toga. U međuvremenu stavljam ovo što sam rekao pod upitnik jer stvari nisu onakve kako sam ih zamišljao. Dok ne dođem do potrebnih saznanja slobodno prekrižite ovo što sam htio (a nisam uspio) reći. Inače smatram da smo konstantno posjećivani još od davnih dana te isto tako smatram da je naša fizika na preniskom nivou i da praktički sami sebe ograničavamo.

17 godina

Ne znam točno zašto se i kome ispričavaš, osim ako nisi postao nešto što je maknuto prije nego sam stigao vidjeti, tako da se nadam da se to mene ne tiče. A ako me se tiče, ispričavam se ja tebi, jer sam reagirao na brzinu i dosta podcjenjivački...

Samo toliko od mene trenutno, malo offtopic, ali red je red. Pozz!

Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
Zippo kaže...

Zadnji post mislim da sve objasnjava,ali ja imam jos nesto za nadodati.

Kada bi vanzemaljci bili imalo slični nama(ne tvrdim da jesu, zapravo uopce nista ne tvrdim - smo primjer)vjerovatno nas nebi ubili nego porobili,a ako bi se borili onda bi nas pobili

nije takav scenarij bil u nindža kornjačama na Novoj dok su ih prikazivali?
Ako ti nešto smrdi, promjeni čarape.
17 godina
neaktivan

A još uvjek gledaš crtiće? Izlanuo seIznenađenOsmijeh

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

Nasa galaksija je promjera 2000 svjetlosnih godina. Nasa galaksija sadrzi otprilike 200 bilijuna zvijezda. A cijeli(?) svemir sadrzi 125 bilijuna galaksija. Recimo da je nasa galaksije prosjecne velicine onda to znaci da ima otprilike: 200 000 000 000 * 125 000 000 000 = 25000000000000000000000. To znaci da ima otprilike 25000000000000000000000 zvijezda u svemiru.

I, jesmo li sami?

Ima i teorija da sve sto udje u crnu rupu izadje u drugu dimenziju. U prijevodu, neki znanstvenici misle da se u crnoj rupi desi veliki prasak i da nastane svemir na drugoj strani. To znaci da sva materija koja upadne u crnu rupu izlazi na drugoj strani kroz bijelu rupu i tako stvara nove planete i nove kemijske reakcije kojima se stvorio nas zivot, a mozda i neki drug.

Toliko od mene. :)

Gentoo user. :')
17 godina
odjavljen

Mi nismo sami! Svemir se cijelo vrijeme širi, pa je moguće da će stvoriti još života, kao što je i stvoren život na Zemlji nakon velikog praska!

Goodbye
17 godina

Evo šta je Stenli Kjubrik mislio:

Kad shvatite činjenicu kako samo u našoj galaksiji postoji približno 100 milijardi zvijezda, te da je svaka zvijezda izvor života i da postoji otprilike 100 milijardi galaksija samo u vidljivom dijelu svemira. Dajte planetu stabilnu orbitu, da nije prevruće i ne prehladno, i nekoliko milijardi godina za kemijske reakcije nastale interakcijom sunčeve energije s kemikalijama na planetu i izvjesno je da će se pojaviti život u nekom obliku. Razumno je pretpostaviti da mora biti bezbroj milijardi takvih planeta gdje je nastao biološki život te da postoji mogućnost da se razvila neka inteligencija. Sunce je stara zvijezda, a njezini planeti su samo djeca po kozmičkim godinama, pa se čini mogućim da postoje milijarde planeta u svemiru ne samo gdje je inteligencija niža od čovjekove, nego onih gdje je i jednaka, pa i oni gdje gdje je ona milijunima godina ispred nas. Kad pomislite na golemi tehnološki napredak koji je čovjek ostvario u nekoliko milenija - manje od mikrosekunde u kronologiji svemira - možete li zamisliti evolucijski razvitak mnogo starijih formi života? Morali su napredovati od bioloških vrsta s krhkim ljuskama u besmrtna bića - i tada, nakon bezbroj vijekova, mogli su se iz kukuljica transformirati u bića čiste energije i duha. Njhovi potencijali bili bi neograničeni, a njihova inteligencija neshvatljiva ljudima."

a imam i jedno pitanje kako nešto beskonačno može da se širi?

17 godina
odjavljen
Daka kaže...

Evo šta je Stenli Kjubrik mislio:

Kad shvatite činjenicu kako samo u našoj galaksiji postoji približno 100 milijardi zvijezda, te da je svaka zvijezda izvor života i da postoji otprilike 100 milijardi galaksija samo u vidljivom dijelu svemira. Dajte planetu stabilnu orbitu, da nije prevruće i ne prehladno, i nekoliko milijardi godina za kemijske reakcije nastale interakcijom sunčeve energije s kemikalijama na planetu i izvjesno je da će se pojaviti život u nekom obliku. Razumno je pretpostaviti da mora biti bezbroj milijardi takvih planeta gdje je nastao biološki život te da postoji mogućnost da se razvila neka inteligencija. Sunce je stara zvijezda, a njezini planeti su samo djeca po kozmičkim godinama, pa se čini mogućim da postoje milijarde planeta u svemiru ne samo gdje je inteligencija niža od čovjekove, nego onih gdje je i jednaka, pa i oni gdje gdje je ona milijunima godina ispred nas. Kad pomislite na golemi tehnološki napredak koji je čovjek ostvario u nekoliko milenija - manje od mikrosekunde u kronologiji svemira - možete li zamisliti evolucijski razvitak mnogo starijih formi života? Morali su napredovati od bioloških vrsta s krhkim ljuskama u besmrtna bića - i tada, nakon bezbroj vijekova, mogli su se iz kukuljica transformirati u bića čiste energije i duha. Njhovi potencijali bili bi neograničeni, a njihova inteligencija neshvatljiva ljudima."

a imam i jedno pitanje kako nešto beskonačno može da se širi?

Nakon velikog praska, svemir se počeo širiti, zbog tajanstvene "tamne energije"! Postojanje tajanstvene energije potvrđeno je kad se pokazalo da se svjetlost mlađih supernova udaljava od nas znatno brže nego udaljenije, stare eksplozije - jedini zaključak je da ih ubrzava sila koja jača sa starošću svemira! Evo ti link: http://dnevnik.hr/vijesti/znanost-it/svemir-se-siri-zbog-tamne-energije.html
Goodbye
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice