Treba li spašavati Agrokor od propasti poreznim novcem?
Spašavamo li Todorića ili blagajnice i poljoprivrednike?
Jeli Todorić lopov kao što jedni kažu ili hranitelj tisuća obitelji kao šti drugi kažu?
Tko bi trebao preuzeti dugove Agrokora?
Jeli Todorić lopov kao što jedni kažu ili hranitelj tisuća obitelji kao šti drugi kažu?
kako dođe, nek tako i prođe.
Ovako je to nekad zvučalo:
Web shop postoji, ali osim eKupi, nema kvalitetnog domaćeg sveobuhvatnog web shopa.
Čak i eKupi treba širi asortiman i bržu uslugu, a Agrokor ima ljudski potencijal, novčani i logistički kapital to ostvariti.
Jedva čekam. Projekt je predefiniran za uspjeh, kao i svaki Todorićev pothvat dosad.
Svakako. Dajte mi neki broj računa da uplatim koju kunu. Barem za gorivo za helikopter da ima čovjek.
Meni neide u glavu kako covijek koji ima toliku forimu i toliko firmi ostane duzan dobavljacima , nerazumijem tu njegovu politiku poslovanja . I sad dode do vlade i moli dajte mi kredit jer sam ja duzan dobavljacima usput i vama za pdv . Mislim di su sve pare sta je konzum okrenuo tj koji se u konzumu potrosio , ako smo mi kupci placali pdv sta ga on nije platio ili platio te dobavljace proizvoda koji smo mi kupili i platili . E sad bi on da ga mi spasavamo , ma nek se godi u 3 ljepe one koje svi znaju . Iskreno nebi mu dao lipe , kaze on past ce BDP ma cuj ti prepotentnog smrada jos i prijeti i kaze past ce BDP , zasto si je dozvolio da do toga dode . Di su pare isparile todoricu ? Kaze wiki pedija da je 2013 godine bio tezak: Bogatstvo : 573 millijuna € . Pa di je njegova neka uštedjevina , neka on malo para da za te svoje dugove a ne doc i trazit kumit vladu da mu se pomogne jer bude pao BDP ako mu se nepomogne . Najbogatiji hrvatski poduzetnik je Todorić po novinama od 2016 godine , pa zasto on trazi novce , po meni taj bi trebao imat novca da se useres sto bi se reklo . Jedbnostavno ako mu pomognu , a ja sam za to da mu se nepomogne jer lik ako nezna vodit firmu netreba mu se ni pomoc . Dolje je boldano kazu oni s tim da bankama neduguje kune hahahaha jebem te zivote . Ugl lik je takav muljator da mu treba uzet sve sta je stvorio i neka zivi od 2700 kn place blagajnice u konzumu .
"Ivica Todorić vlasnik je Agrokora, a njegovo bogatstvo vrijedno je oko 3,37 milijardi kuna te je time prvi na listi najbogatijih Hrvata. U poduzetničke vode ušao je kao uzgajivač i trgovac cvijeća, osvojio je hrvatsko tržište, a zatim se s raznim poslovima proširio i izvan Hrvatske. Prema financijskom izvješću za 2012. godinu, Agrokorov kapital s rezervama bio je 176 milijuna kuna,s tim da bankama ne duguju niti kune. Na računu su imali 62 milijuna kuna zadržane dobiti."
Ni meni nije išlo u glavu dok nisam čuo priče od direktora male tvornice tjestenine od kojeg je konzum nabavljo robu. Todorićeva politika je da se ne plati ništa odma nego se čeka kraj zakonskog roka za uplatu (90 dana) i onda ne plati nego dostavi 10 kamiona brašna kao dio duga s tim da čovjek kojem čika Todorić treba platit mora sam snosit trošak dostave što je 1000kn po kamionu. To mu samo može prolazit u ovoj našoj ljepoj državi. A pare su ošle na njegove privatne pizdarije, vile, dvorce, helikoptere i slično dok radnicima frajer isplaćuje dio plaće u bonovima i ne plati nikad dobavljače novcem haha. Dobro da nemamo još jednu valutu uz kunu: Konzum bon.
Meni neide u glavu kako covijek koji ima toliku forimu i toliko firmi ostane duzan dobavljacima , nerazumijem tu njegovu politiku poslovanja .
Neprekidan rast i preuzimanje svega oko sebe. Preuzimanje Mercatora je koštalo, a promet ne pokriva ratu kredita.
Kažu neki da je spašavanje takvih normalno i u redu, vele "pa i Amerikanci su imali bailoute i tako spašavali tvrtke i radna mjesta".
Ne treba spasavat. Agrokor ima svoju vrijednost koju moze ostvarit prodajom te se kroz istu mogu namirit dugovi. Onaj ko kupi moze dalje vodit biznis ali kak spada, znaci placat racune itd. Agrokor je rak rana koja je unistila masu privatnika sto nelojalnom konkurencijom sto ne placanjem racuna u realnom roku a sugava drzava uvijek oce svoj PDV. To je najbolje u cijelo prici. Znaci ti nekaj prodas i odma si duzan PDV neovisno ako si naplatio prodanu robu ili ne. Agrokor kupi nesto od tebe, ne plate te pola godine ali ti porezna isti dan sjedne za vrat, a Agrokor ostane duzan milijarde kuna. EPIC!!!
Ne spasavamo nikoga jer nikoga ne treba spasavat. Todoric je jako bogat i ako Agrokor propadne, izgubi kontrolu, njemu jos uvijek ostaju stotine milijuna sa strane. Blagajnice budu nastavile radit za drugog poslodavca koji bude lako moguce fer za razliku od trenutnog. Koje poljoprivrednike? Vecina robe je iz uvoza i samim time je Agrokor unistio dobar dio poljoprivrednika te se prakticki nema koga spasavat zahvaljujuci njemu samome. Koje poljoprivrednike?
Todoric je Todoric. Lopov ocito nije jer bi inace bio u zatvoru, kaj ne? LOL Hranitelj nije jer lovu koju placa ljudima za rad ne daje iz dobrote duse i kao pomoc sirotinji nego si tu placu ljudi zarade. On nema karitativnu ustanovu nego biznis gdi ljudi rade i zaraduju mizeriju te bi ga prije mogli nazvat izrabljivacem a ne hraniteljem jer kolko cujem ljudi rade za kikiriki a rade puno.
Onaj ko je dovoljno lud ili ima dovoljno love da kupi, preuzme, sanira i uredi Agrokor moze slobodno sad odma usetat sa potrebnim milijardama. Firma ima svoju vrijednost i moze se pokriti sve ako netko ima dovoljno love. Samo nek se drzava ne mjesa, oprasta, daje subvencije i slicna sranja na racun poreznih obveznika. Nek trziste odradi svoje i sve bude ok. Ljudima koji rade u Agrokoru moze biti samo bolje jer ne znam za losijeg poslodavca od Agrokora.
Meni neide u glavu kako covijek koji ima toliku forimu i toliko firmi ostane duzan dobavljacima , nerazumijem tu njegovu politiku poslovanja .
Neprekidan rast i preuzimanje svega oko sebe. Preuzimanje Mercatora je koštalo, a promet ne pokriva ratu kredita.
Kažu neki da je spašavanje takvih normalno i u redu, vele "pa i Amerikanci su imali bailoute i tako spašavali tvrtke i radna mjesta".
Pa valjda je imao poslovni plan u iducih par godina , pa bi uvidio da bi doslo do ovolikog dugovanja . Ko ga je tjerao da preuzme merkator pa se zaduzi nitko , ljudska pohlepa i nista vise .
Ako niste znali Muller ducani , tako zvani Erwin Muller je bankrotirao 2 puta dok je podizao svoju firmu , a evo danas u hrvatskoj je kupio i preuzeo Kozmo drogerije pa covijek nije duzan i netrazi pomoc vlade prijeteci se padom BDPa .
Ok , todoric kaze BDP ce past ja nekazem da neceako mu se nepomogne , al o tome je trebao razmisljati u svoje poslovanju .
Amerikanci su spasavali GM koji je proizvodac dodatne vrijednosti a Agrokor se bazira na usluznim djelatnostima. Jaminca "proizvodi" nesto, tocnije flasira vodu i to vise nego po zakonu smije ali to oni smiju jer su iznad zakona. Vecinu proizvoda proizvode ili uvoze izvana a kupujmo hrvatsko je prica za malu djecu.
Mene fascinira kak on kupi robu od nekoga i taj neko mora odma platit pdv neovisno o tome kaj si nije naplatio robu a Agrokor ostane duzan. Osim toga svo to ne placanje robe do 90 dana ili 6 mjeseci je kratkorocno beskamatno kreditiranje koje se produzuje i produzuje svakom novom nabavkom robe. On ima dugova prema dobavljacima u vrijednosti od nekoliko stotina milijuna a to su sve tako receno beskamatni krediti jer raspolaze s njihovom lovom bez kamata! On ima trgovine koje posluju s gotovinom, znaci ti kod njega nemres kupit jednu zvaku i ostat duzan. Konzum nema jedne lipe nenaplacenih potrazivanja jer ne mozes iz ducana dok ne platis na kasi i uspjevaju ne imat love!!!! Razumijem da propadnes jer te Konzum mjesecima vuce za nos placanjem racuna i onda ti plate sa pet tona brasna, ali oni posluju s kesovinom!
Treba sve ljude koji iz porezne pohapsit i sve iz vlade koji su dali ovima iz porezen ovlasti da dopuste milijarde duga PDVa te ih po kratkom postupku smaknut nedjeljom u dva na HRT1, cisto reda radi da se malo svi trgnu u banana republici jer je MontyPython goli rac za ovo kaj se desava sa Agrokorom.
Ne treba. Glavnina krize je prošla pa raspad Agrokora neće ostaviti posljedice na ekonomiju u cjelini, pogotovo što osnovni tip posla kojim se Agrokor bavi nije lako outsourceati.
Blagajnice neće izgubiti posao, nego će na kutu našiti amblem novog gazde i nastaviti raditi. Poljoprivrednici će isporučivati zelenjave na istu adresu, samo će promijeniti OIB i ime kupca na otpremnici.
Kakvo je to uopće pitanje. Treba li spašavati. Građani repubilke hrvatske su se jasno izjanili na referendumu da žele samostalnu demokratsku kapitalističku republiku Hrvatsku. Znači mi danas živimo u kapitalizmu. Radna mjesta? Pa agrokor je privatna firma. Todoričevo pravo je da proda ili zatvori firmu jer živimo u kapitalizmu. Nisu mi jasni ljudi koji se bune kao oni što su protiv zatvaranja rafinerije obične budale. Što ste htjeli to ste i dobili. Spašavanje firme u kapitalističkom sistemu od strane države može proći samo u Americi i to samo kod firmi kod kojih je ugrožena nacionalna sigurnost. Tipa boeing, lockheed martin, General electric itd gdje je pre rizično da neke stvari isplivaju nakon stečaja ili preuzimanja od strane druge nedaj bože strane firme.
Kakvo je to uopće pitanje. Treba li spašavati. Građani repubilke hrvatske su se jasno izjanili na referendumu da žele samostalnu demokratsku kapitalističku republiku Hrvatsku. Znači mi danas živimo u kapitalizmu. Radna mjesta? Pa agrokor je privatna firma. Todoričevo pravo je da proda ili zatvori firmu jer živimo u kapitalizmu. Nisu mi jasni ljudi koji se bune kao oni što su protiv zatvaranja rafinerije obične budale. Što ste htjeli to ste i dobili. Spašavanje firme u kapitalističkom sistemu od strane države može proći samo u Americi i to samo kod firmi kod kojih je ugrožena nacionalna sigurnost. Tipa boeing, lockheed martin, General electric itd gdje je pre rizično da neke stvari isplivaju nakon stečaja ili preuzimanja od strane druge nedaj bože strane firme.
Uz dužno poštovanje kolega, vi ste pobrkali kruške i jabuke, ovaj puta!
Osobno, NE TREBA se spašavati "vojnika" Todorića, posebice jer je sam kriv za nastalu situaciju, a koja je opet proizašla iz kako njegovog bahatog stava, tako i politike koja je NJEMU išla uz dlaku, nauštrb drugih, malih sitnih riba u bari!
To što smo mi izabrali KAPITALIZAM per se, ne znači da je i Todorić, barem nije trebao i nije u mojim očima dobio, dobio ekskluzivno pravo na izrabljivanje svega i svakoga oko sebe, a on se pravi dobar, kao doberman, LOOOOOL?!
Da je Todorić SVE ISKLJUČIVO stvorio svojim, privatnim novcem, u tom slučaju bih se apasolutno složio sa vama, no on je samo jedan od nusproizvoda mlade Hrvatske još nerazvijene demokracije i "snalaženja" u ratnom vremenu i prostoru, što mu je nekim čudom pružena prilika da se opari, raširi krila i poraste, samo u svojim očima!
Ne vidim zašto bi se država nešto posebno trebala petljati u privatnu firmu Agrokor, pogotovo jer državi ništa ne duguje. Da završi kao Pevec (dionice vjerovnicama) bi bilo najbolje rješenja i za državu i za radnike.
ja sam za predstečajnu nagodbu, kao savjetnika za nagodbu postaviti rena