Teorije zavjere

poruka: 1.884
|
čitano: 306.050
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Teorije zavjere
mbaksa kaže...

Govoriš o Alcubierreovom "warp" pogonu? Čak i ako se ignorira potrebna ogromna energija, za takav pogon je potrebna egzotična materija (kakva možda ni ne postoji) i problematičan je jer bi "u teoriji" omogućavao putovanje u prošlost, tj. prema nekima već ga ta karakteristika diskvalificira. {#} Uz druge probleme. (link, link)

Ok sve je to kod nas cisto teoretske prirode i pokusi su tek poceli(bar su tako javno obznanili)... No opet kazem, zato sto je ta kolicina energije nama enormna(nedostizna) i zato sto je egzoticna materija tek hipotetska(uostalom i higgsov bozon je bio do nedavno hipotetski), ne znaci da je isto tako sa nekom drugom naprednijom vrstom... Da se razumijemo, ja ne kažem, da su "mali zeleni" dosli u posjete i gubit vrijeme na nas primitivce(da su dosli vjerovatno mi ne bi dobro prosli), al isto tako necu rec, da ne postoji tamo neka vrsta koja moze putovat na taj nacin, pogotovo kad je to vec nama postala porpilicno zanimljiva(dovoljno da se rade pokusi) teorija... Sto se putovanja u proslosti tice, to je toliko kompleksno pitanje(i jos tome nedokazivo), da je zesci mind fuck i za najvece mozgove,pogotovo kad se dode na onaj grandfather paradox, al po nekima je i to moguce, pod uvijetom da prezivis pad u crnu rupu(preciznije u Kerrovu crnu rupu)... :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 8:17 (Gunnyyyyyyy).
13 godina
mbaksa kaže...

Govoriš o Alcubierreovom "warp" pogonu? Čak i ako se ignorira potrebna ogromna energija, za takav pogon je potrebna egzotična materija (kakva možda ni ne postoji) i problematičan je jer bi "u teoriji" omogućavao putovanje u prošlost, tj. prema nekima već ga ta karakteristika diskvalificira. {#} Uz druge probleme. (link, link)

Sta nije Hawking pricao da putovanje u proslost je ne moguce, no postizanje 99,99% brzine svjetlosti omogucuje putovanje u buducnost ? Bio je jedan dokumentarac u dva dijela koliko mi se cini sa Hawkingom kako lijepo to sve objasnjava. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
15 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Sta nije Hawking pricao da putovanje u proslost je ne moguce

Nisi ga dobro shvatio. Nije mbaksa rekao da je putovanje u prošlost moguće, nego da bi takav warp pogon (odnosno njegov zamišljeni način rada) dozvoljavao mogućnost putovanja u prošlost. Kako je po našim trenutnim saznanjima putovanje u prošlost nemoguće, to čini i ovaj warp pogon nemogućim.

Damn ne mogu to bolje artikulirati, valjda si shvatio...

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
12 godina
neaktivan
Teorije zavjere

bavite se vi 'aktualnijim' i važnijim temama,a ne mlatite mrtvog konja...

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
15 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

bavite se vi 'aktualnijim' i važnijim temama,a ne mlatite mrtvog konja...

Kakve su to važne teme koje je jako bitno raspravljati na forumu? Forum je ionako mjesto laprdanja, produktivan rad se obavlja izvan njega :P

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
12 godina
neaktivan
Teorije zavjere

nisam ni mislio da laprdate po forumu o ''važnijim'' temama...

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
11 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
nego da bi takav warp pogon (odnosno njegov zamišljeni način rada) dozvoljavao mogućnost putovanja u prošlost. .

U osnovi ne... Da bi mogao putovat u prošlost, prvi je uvijet, da budeš brži od svijetlosti, što je naravno nemoguce... "Warp" nije putovanje brzinom svijetlosti, niti vecom od svijetlosti... Warp je zapravo puka manipulacija prostorvremenom(u osnovi nesto slicno kao crvotocina,ili extremnije crna rupa)... Fora je u tome da se obijekt unutar tog warp mjehura ne krece(dakle nema nikakve brzine), vec ga taj mjehur dovodi do lokacije(nesto slicno poput surfanja) takoder obijekt unutar warp mjehura, ostaje sinkroniziran sa vremenom van mjehura, tako da ako obijektu prode 5 min u warp mjehuru, isto toliko je proslo i na zemlji... Naravno sve je to teoretski, al ocito ima nesto u tome, kad NASA(SAD), financira takav experiment... Nisu oni ludi, vjerujem, da znaju vise od nas svih zajedno i da ne bi bacali novce u nest sto nije moguce...

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 20:15 (Gunnyyyyyyy).
17 godina
moderator
Gunnyyyyyyy kaže...

Ok sve je to kod nas cisto teoretske prirode i pokusi su tek poceli(bar su tako javno obznanili)... No opet kazem, zato sto je ta kolicina energije nama enormna(nedostizna) i zato sto je egzoticna materija tek hipotetska(uostalom i higgsov bozon je bio do nedavno hipotetski)

Bojim se da si malo pomiješao stvari. Higgsov bozon je bio predviđena, očekivana, da ne kažem nužna hipotetska čestica - da ga nisu otkrili, svejedno bi prije ili poslije morali otkriti nešto što bi funkcioniralo kao Higgsova čestica ili barem nešto što bi bilo odgovorno za Higgsovo polje. Egzotična materija koja se traži za Alcubierreov pogon nije predviđena, samo se smatra da bi takva materija, prema dosadašnjem poznavanju svemira, mogla biti moguća, tj. ne bi bila protivna zakonima fizike kao što ih poznajemo danas. Razlika između toga dvojeg je, dakle, velika i ne možeš iz toga raditi analogiju.

rustweaver kaže...
SimeKZ kaže...

Sta nije Hawking pricao da putovanje u proslost je ne moguce

Nisi ga dobro shvatio. Nije mbaksa rekao da je putovanje u prošlost moguće, nego da bi takav warp pogon (odnosno njegov zamišljeni način rada) dozvoljavao mogućnost putovanja u prošlost. Kako je po našim trenutnim saznanjima putovanje u prošlost nemoguće, to čini i ovaj warp pogon nemogućim.

Damn ne mogu to bolje artikulirati, valjda si shvatio...

Dobro si to artikulirao! {#}

Gunnyyyyyyy kaže...
rustweaver kaže...
nego da bi takav warp pogon (odnosno njegov zamišljeni način rada) dozvoljavao mogućnost putovanja u prošlost. .

U osnovi ne... Da bi mogao putovat u prošlost, prvi je uvijet, da budeš brži od svijetlosti, što je naravno nemoguce... "Warp" nije putovanje brzinom svijetlosti, niti vecom od svijetlosti...

Na više mjesta govori se da bi Alcubierreov pogon omogućavao putovanje u prošlost (npr. ovo). Inače, bez obzira što svemirski brod ne bi putovao brzinom većom od brzine svjetlost, na odredište bi stigao prije svjetlosti.

Gunnyyyyyyy kaže...
Naravno sve je to teoretski, al ocito ima nesto u tome, kad NASA(SAD), financira takav experiment... Nisu oni ludi, vjerujem, da znaju vise od nas svih zajedno i da ne bi bacali novce u nest sto nije moguce...

Istraživanja na tom području mogu dovesti do korisnih novih saznanja. To ne znači da NASA očekuje da će doista jednog dana napraviti warp pogon, niti znači da vjeruju da je isti moguć. Zaključak ti je logički pogrešan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 21:18 (mbaksa).
11 godina
neaktivan
Teorije zavjere

evo moje teorije, zapravo se velika većina svijeta klanja upravo Sotoni, preko pjesama, medija i filmova (pogledajte malo svaki spot, znakovi poput trokuta i crnih križeva se stalno pojavlju, a pjesma od Aguilere i onog "reperčine" Pitbulla kaže - GATES ARE OPEN O.o što me podsjetilo na pjesmu od Devilsa, dance with a devil - HOLLYWOOD - sveta šuma, jea rajt sveta...), ali jbg mi ne možemo protiv toga, jer smo mravići i ako imamo imalo stava, vodimo svoju politiku i jbn nam se i za Iluiminate i Masone i ostale idolopoklonike i mutante Kim Kardašijan, a ekspešli za onog njenog kvazi repera Kanjea, lik je toliko napuhan i odvratan da se nekad naživciram kad mi na nekoj stranici njegov lik izađe, bljuc {#} o čemu ja sad to???!!! Opet sam se naživcirala!! E da i za teorije o Lady Di, blizancima i Sadamu Huseinu..znači?? Što nam preostaje?? Otići u Crkvu, pomolit se, zapalit pozitivne misli u glavi i fokusirati se na svoju i sreću bližnjih oko nas {#} ...uvijek sam govorila da treba opraštati, a ako nećemo mi, kako će Bog nama onda oprostiti {#} ...ispada da sam jaaako religiozna, nije to baš tako, a i Crkva te ne čini boljim čovjekom, isto kao što te Mary Jane ne čini lošim čovjekom :*

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 12:42 (blonde_ambition1011).
14 godina
neaktivan
Teorije zavjere

Evo jedan zanimljiv članak na 24 sata normalno slično nešto sam i čita prije što se postavlja u kategoriju teorija zavjera.....zanima me vaše razmišljanje na temu piramida u Egiptu, Macu pikcua,Stonhengea,Moai skulpture idr......sve je ovo povezano u jedno kako nam znanstvenici serviraju da su ove građevine upozorenje čovječanstvu na moguće globalne katastrofe....E sad pitanje....Kako su drevni egipćani uspjeli izgradit sve u ono vrijeme tako velike građevine gdje jedan blok teži gotovo 17-18 tona i sve to na visine od preko 100 m...koristeći se običnim kamenom i brončanim klinovima.poznavajući matematiku i služeći se ostalim nezamislivim složenim funkcijama u to vrijeme....Znanstvenici ni dan danas nemaju odgovor na to pitanje?Možda su u njihovo doba(prije njih) živjele naprednije civilizacije pritom uništivši sve dokaze u spomen na njih....Normalno glavna rasprava je da u svemu tome prste imaju drevni vanzemaljci {#}  http://www.24sata.hr/news/tko-stoji-iza-nase-civilizacije-i-religije-drevni-izvanzemaljci-352180

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 21:28 (ATI HD3870).
12 godina
Zanimljiva tema svakako, no razne teorije zavjera stvorile su možda i veću famu od mogućih pravih odgovora, a relativno prihvatljivo objašnjenje već su dali ozbiljni znanstvenici koji se time nave cijeli život

Dakle, osnovna je ideja ogromna količina radne snage, velike zemljane platforme koje se poslije izgradnje uklanjaju, niz trupaca za prijevoz blokova i slično, naravno, sasvim je realna i ideja da su pritom imali pomoć nepoznate sile, no to već spada u sf i kao takvo ne zadovoljava kriterije znanstveno utemeljenog zakljucka
17 godina
neaktivan
blonde_ambition1011 kaže...

evo moje teorije

hvala što si se registrirala i doprinijela kvaliteti ovog foruma.

Rage Against the Machine i Limp Bizkit <3
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 8:13 (DrNasty).
15 godina
SPAWNK4MPER ti mama kaže...

hvala što si se registrirala i doprinijela kvaliteti ovog foruma.

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
17 godina
Teorije zavjere

Je su Casper ili Robin Hood i Henrik 8 svratili na pivo:

http://www.jutarnji.hr/video--duhovi-opsjedaju-ukleti-pub-nadzorna-kamera-snimila-jezivu-utvaru/1166008/

Ili treptajuća svijetlost unutar puba dolazi kroz prozore koji su okrenuti prema ulici od automobila koji prolaze, pa je zbog luka iznad glavnog ulaza svjetlo dobilo eliptičan izgled?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
neaktivan
wyks kaže...

Je su Casper ili Robin Hood i Henrik 8 svratili na pivo:

http://www.jutarnji.hr/video--duhovi-opsjedaju-ukleti-pub-nadzorna-kamera-snimila-jezivu-utvaru/1166008/

Ili treptajuća svijetlost unutar puba dolazi kroz prozore koji su okrenuti prema ulici od automobila koji prolaze, pa je zbog luka iznad glavnog ulaza svjetlo dobilo eliptičan izgled?

To su zapravo odbjegle gaćice Paris Hilton !

Video je od petka 14.2.2014. , tako da je ona na rođendanski party sutradan, 15.02.2014. morala bez gaćica.

http://www.jutarnji.hr/foto--tako-to-radi-paris-hilton-na-rodendanski-party-dosla-bez-gacica---osjecam-se-poput-princeze-/1165916/

(oriđiđi txt ovdje: http://www.contactmusic.com/story/paris-hilton-parties-without-underwear_4071689)

Alphazero - http://alphapack.guildlaunch.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 2:09 (Hipnos).
14 godina
neaktivan
Teorije zavjere

ovo si pitanje postavljam vec danima ali ne mogu dokucit nikako odgovor.

znaci u svijetu su nacinjene na tisuce nuklearnih pokusa.kako to da nema radijacije?od toliko pokusa svijet bi trebao biti mrtav.ja mislim da je po srijedi neka zavjera ili neko zataskavanje

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
17 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...

ovo si pitanje postavljam vec danima ali ne mogu dokucit nikako odgovor.

znaci u svijetu su nacinjene na tisuce nuklearnih pokusa.kako to da nema radijacije?od toliko pokusa svijet bi trebao biti mrtav.ja mislim da je po srijedi neka zavjera ili neko zataskavanje

ili su testiranja vršena u udaljenim pustinjama i eksplozija ne može toliko skalirati da zahvati naseljeno područje.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
14 godina
neaktivan
djdomi kaže...

ili su testiranja vršena u udaljenim pustinjama i eksplozija ne može toliko skalirati da zahvati naseljeno područje.

da ali radioaktivne cestice bi se trebale siriti zrakom.u americi gdje su se god vrsili pokusi danas u blizini imaju naselja.cudno kako nista nije bilo zahvaceno radijacijom.ne znam kakvo je stanje u polineziji ali od onolike kolicine nuklearnih pokusa to podrucje bi trebalo svjetlit.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
16 godina
Teorije zavjere

Radijacija postoji, samo nije toliko jaka da bi uzrokovala probleme.

Tko visoko leti, štedi gorivo.
15 godina
Teorije zavjere
15 godina
Teorije zavjere

Kapitalistička zavjera (The Capitalist Conspiracy) (1973)

Malo smijesno,sve sta kazu u dokumentarcu da treba sprijeciti danas je vec

ostvareno,...

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 23:34 (lmutak).
12 godina
protjeran
Teorije zavjere

Vrijeme ce pokazati je li ovo istina,ako bude onda ce biti: snadi se druze dok avioni kruze.

15 godina
Teorije zavjere

to se desi kad trosimo pare koje "nemamo"

samo je zalostno sto ce se spasit opet bogati i oni koji imaju moc, a mi ostali cemo na*ebat ko i svaki put

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
11 godina
protjeran
lmutak kaže...

Kapitalistička zavjera (The Capitalist Conspiracy) (1973)

Malo smijesno,sve sta kazu u dokumentarcu da treba sprijeciti danas je vec

ostvareno,...

Ne postoji nikakva kapitalistička zavjera, prije bih rekao da postoji marksistička pod utjecajem frankfurtske škole. Ono čemu svjedočiš je "dugački marš" koji se bliži kraju, tj. prvo se mijenja kultura zatim će se "radnici ujediniti", ono što ovaj dokumentarac govorio o FED-u nije kapitalizam to je čisti komunizam i fašizam.

'Sve što država kaže je laž a sve što država ima, ukradeno je' - Nietzsche
14 godina
neaktivan

Što mislite o ovom nestalom avionu? Mene zanima kako to da telefoni putnika i dalje zvone...

17 godina
neaktivan
Teorije zavjere

Na koncu je odlučeno da se Franciškoviću dade ponuda da će sve optužbe protiv njega biti povučene,

da će mu biti ukinuta dijagnoza i ubrzano puštanje s psihijatrijskoga odjela zatvorske bolnice u Svetošimunskoj ulici – uz samo jedan uvjet:

da on i njegovi bližnji o ovome slučaju više nigdje ne govore u javnosti.

http://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/17014-ranko-ostojic-ponudio-nagodbu-marku-franciskovicu.html

15 godina
Teorije zavjere

NWO: DOMINO EFFECT (2013 Full Documentary)

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
17 godina
neaktivan
Teorije zavjere

Još jedan Ritualčić za gledatelje,

Bush za vrijeme napada u školi.

10 min video

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 18:43 (tunder).
12 godina
protjeran
Teorije zavjere

Ista prica kao i za blizance,samo sto su njihovi putnici platili glavom.

15 godina
Teorije zavjere
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice