Šum u radijatorima

poruka: 7
|
čitano: 4.863
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Šum u radijatorima

Ima li netko osim mene (sigurno ima) problem nakon ugradnje novih razdjelnika za centralno grijanje u zgradama?

Šum u radijatorima je konstantan, a već sam pisala i PP, nisam još dobila odgovor. Po noći ugasim radijatore i šum je i dalje prisutan jer cirkulira hladna voda.

Kako ste to sredili, ako jeste?

3 Imam šum u radijatorima
3 Nemam šum u radijatorima
3 Nisu mi ugradili razdjelnike
15 godina
neaktivan
Šum u radijatorima

Ja u stanu na faksu imam šum, koji je prisutan samo dok radi bojler(centralno), a doma nemam nikakvog šuma nikada.

Možda su samo termoventili niske kvalitete ili pumpa ima fiksnu brzinu.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
neaktivan
Šum u radijatorima

Jedino riješenje je ugradnja nove pumpe u kotlovnici.

10 godina
neaktivan
Re: Šum u radijatorima

Još nisam dobila odgovor na PP, što nisu dužni popraviti sistem jer se ne može spavati od buke.

17 godina
Šum u radijatorima

Kod nas su zato ugradili bolje ventile (sa regulacijom protoka/tlaka) i novu pumpu sa promjenjivom brzinom protoka,

jer su nas izvođači (imali smo 3 ponude i prezentacije od 3 tvrtke) o tom problemu pravovremeno obavijestili,

ali zato nam je pričuva sad na godinu dana poskupjela 100 %, kako bi pokrili razliku u cijeni.

U svakom slučaju svi stanovi moraju ugraditi predmetne ventile, inače nema koristi.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2015 20:13 (Matozan).
17 godina
neaktivan
Šum u radijatorima

Znam da ovi kod kuće šume kad ima zraka u njima,a ovo u zgradama nemam pojma :/

--------------------------------------------------------------------------------------------
10 godina
neaktivan
Re: Šum u radijatorima
Matozan kaže...

Kod nas su zato ugradili bolje ventile (sa regulacijom protoka/tlaka) i novu pumpu sa promjenjivom brzinom protoka,

jer su nas izvođači (imali smo 3 ponude i prezentacije od 3 tvrtke) o tom problemu pravovremeno obavijestili,

ali zato nam je pričuva sad na godinu dana poskupjela 100 %, kako bi pokrili razliku u cijeni.

Mene sve koštalo oko 500 kn po radijatoru, znaći 5 kom imam i kad pomnožiš dobiješ lijepu svotu od koje iz 2 razloga ne možeš spavati:

1. 2500 kn jednokratno

2. šum u radijatorima

0 2500 kn jednokratno
2 šum u radijatorima
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice