Topli pozdravi od kolege Girkina.
Ne znam tko je taj, ali je očigledno koji su tvoji drugari.
Pa kako ne znas bivseg FSB agenta, nekako selektivno pamcenje imas?
Ruska propaganda je govorila dva tjedan i imaju Kijev.
Trodnevna vojna operacija
Zbilja mislite da bi netko krenuo osvajati zemlju s 26 miliona stanovnika (ili barem glavni grad) koja je tada rangirana kao 15. vojna sila - s kolonom od 15 000 vojnika?
Ne znam, kolona vozila mi tako govori i njihov smjer kretanja. Nista, deckici u mornarskim majicama dzabe izginuli.
Zato si ti tu da nam prokazuješ sve agenture osim onih Zapadnih.
Kad smo kod toga, znaš da je CIA objavila nekoliko deklasificiranih dokumenata u kojima govori o potajnom vraćanju ukrajinskih nacista (ratnih zarobljenika kasnije konvertiranih u postrojbe koje su se predale) na područje Sovjetske Ukrajine, s ciljem destabilizacije SSSRa?
A očem ono je studija RAND Korporacije pisana na 350 stranica?
Ne znam, kolona vozila mi tako govori i njihov smjer kretanja. Nista, deckici u mornarskim majicama dzabe izginuli.
Kako možeš išta čuti kad imaš banane u ušima?
Da li postoji u povijesti naivnija i lošije organizirana specijalna vojna operacija od ove?
Kad je to proglašen?
Ne znaš? Kako to, a tako se praviš sveznajuć.
Visit Ukraine - Day of Mourning and Remembrance of the Victims of War: realities of today
Samo nemoj reć da si popušio izgovor da je dan okončanja te noćne more u Europi baš dan za žaljenje iz sućuti prema žrtvama, a ne recimo da bi to bio dan početka WW2 ili upada nacista u Ukrajinu ili kakvog masovnog pokolja Ukronacista nad Poljacima, Slovacima, Židovima, Rusima itd.
I mislio sam si...
Koliko se sjećam, a i čitam iz tvog linka, to je 22.06.
Dan sjećanja i pobjede je 09.05.
Pa moraš priznati da na vrlo čudan način iskazuju tugu zbog žrtava nacizma.
Joj ne - nemoj priznati, čitava priča o zlom vuku tj. medvjedu i sirotoj Crvenkapici će ti se urušiti!
Da li postoji u povijesti naivnija i lošije organizirana specijalna vojna operacija od ove?
Ne postoji uopće, ali znaš šta je još naivnije? Objašnjenje koji joj je cilj bio. Kao i sva ostala "objašnjena" koja vi ovdje prosipate, dok ko kugu izbjegavate i primijetiti činjenice koje vam ne idu u prilog.
Dakle mileni, imaš li ti kakav komentar/objašnjenje za već stoput linkanu analizu RAND Korporacije pod naslovom "Kako rasturiti i rastepsti Rusku Federaciju bez direktnog ulaženja u vojni sukob" u kojoj se Ukrajina između ostalih navodi kao najperspektivnije poprište proxy-ratovanja?
Definicija etničkog čišćenja - https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/putin-od-ukrajinaca-trazi-da-uzmi-rusko-drzavljanstvo-ili-se-presele-drugdje-20250322
Ne postoji uopće, ali znaš šta je još naivnije? Objašnjenje koji joj je cilj bio. Kao i sva ostala "objašnjena" koja vi ovdje prosipate, dok ko kugu izbjegavate i primijetiti činjenice koje vam ne idu u prilog.
Dakle mileni, imaš li ti kakav komentar/objašnjenje za već stoput linkanu analizu RAND Korporacije pod naslovom "Kako rasturiti i rastepsti Rusku Federaciju bez direktnog ulaženja u vojni sukob" u kojoj se Ukrajina između ostalih navodi kao najperspektivnije poprište proxy-ratovanja?
dušo već sam ti odgovorio u ranijim postovima ali ti sjediš na ušima. Imerijalizam ruski ili američki je imerijalizam.
Ukrajinci naivno predali nuklearno oružje da bi ih ovi sad napali i prijetili cijelom svijetu tim istim oružjem. A Rusi krenu isto tak naivno u groblje tenkova i sad imaju bombe tisuću kilometara po unutrašnjosti.
Ak mi je do ratovanja mora da sad uživaju.
dušo već sam ti odgovorio u ranijim postovima ali ti sjediš na ušima. Imerijalizam ruski ili američki je imerijalizam.
Ukrajinci naivno predali nuklearno oružje da bi ih ovi sad napali i prijetili cijelom svijetu tim istim oružjem. A Rusi krenu isto tak naivno u groblje tenkova i sad imaju bombe tisuću kilometara po unutrašnjosti.
Dakle primijetio si da na plotu RAND Korporacije piše da je Amerima cilj da isprovociraju Ruse na proxi-rat gurajući Ukrajince u kavez s bijesnim medvjedom?
Ali ipak ti nije baš najjasnije što se tamo 2013.-2022. događalo.
OVI Ukrajinci nisu nikome "predali oružje" (slike 1-2-3), baš naprotiv - dobro su se oboružali prije nego što su krenuli harati po vlastitim sunarodnjacima (slike 4-5).
Video francuske reporterske ekipe za koji se praviš da ne postoji (možda niti ekipa nije postojala... a možda niti Francuska ne postoji??) prvo prikazuje snimku govora Porošenka iz 2014. kako se prijeti da će zbombardirati Ruse na istoku Ukrajine toliko da će im djeca odrastat u podrumima umjesto ići u školu jer tako im i treba, a poslije ta ekipa na licu mjesta snima posljedice tog bombardiranja (koje se nastavilo punih 8 godina).
A ti i dalje trubi Anglo-imperijalističku propagandu kako je Rusija ničim izazvana krenula s 15 000 vojnika osvojit čitavu Ukrajinu, Europu i Ameriku do Grenlanda i Panamskog kanala (koja sama ima astronomski vojni budžet, 800 baza po svijetu i debeli dosije vojnih, političkih i ekonomskih intervencija star 200 godina)... žalosno je što ipak ima toliko debila koji od šuba vjeruju u takve naivne besmislice kakve je teško vidjeti i u Bolivudskim filmovima.
Trodnevna vojna operacija
Zbilja mislite da bi netko krenuo osvajati zemlju s 26 miliona stanovnika (ili barem glavni grad) koja je tada rangirana kao 15. vojna sila - s kolonom od 15 000 vojnika?
Ma to su trebale biti zajedničke vojne vježbe, ali Ukrajincima je Putin zaboravio reći pa je eskaliralo...
I mislio sam si...
Koliko se sjećam, a i čitam iz tvog linka, to je 22.06.
Dan sjećanja i pobjede je 09.05.
Pa moraš priznati da na vrlo čudan način iskazuju tugu zbog žrtava nacizma.
Joj ne - nemoj priznati, čitava priča o zlom vuku tj. medvjedu i sirotoj Crvenkapici će ti se urušiti!
Meni se nema što urušiti, tvoj problem je fokusiranje na Ukrajince kao "zločeste" i Ruse kao "pravedne".
Falsificirao ti to lažima o datumima, događanjima ili nečim trećim nimalo te ne muči.
A Ukrajinci, kao i Poljaci imaju s Rusima ozbiljan problem - na stranu što su izgubili od nacizma sličan broj ljudi kao i od rusizma. A Rusi danas nimalo nisu odmakli od 30-ih godina, iliti skoro stoljeće.
Dakle primijetio si da na plotu RAND Korporacije piše da je Amerima cilj da isprovociraju Ruse na proxi-rat gurajući Ukrajince u kavez s bijesnim medvjedom?
Ali ipak ti nije baš najjasnije što se tamo 2013.-2022. događalo.
OVI Ukrajinci nisu nikome "predali oružje" (slike 1-2-3), baš naprotiv - dobro su se oboružali prije nego što su krenuli harati po vlastitim sunarodnjacima (slike 4-5).
Ako ovo zoveš "dobro su se oboružali" mi smo '91. bili naoružani do zuba...
Meni se cini da tebi nije jasno posto ne znas tko je Girkin, a izgleda niti Surkov.
Nije njemu praktički ništa jasno.
Meni se cini da tebi nije jasno posto ne znas tko je Girkin, a izgleda niti Surkov.
Zaokruži slike na kojima se vidi koji od njih.
Falsificirao ti to lažima o datumima, događanjima ili nečim trećim nimalo te ne muči.
Jel ja?
Jel ja?
Je pa nisam ja to pisao.
jel samo meni naporan ovaj kaj stalno stavlja jedne te iste fotke?
Video francuske reporterske ekipe za koji se praviš da ne postoji (možda niti ekipa nije postojala... a možda niti Francuska ne postoji??) prvo prikazuje snimku govora Porošenka iz 2014. kako se prijeti da će zbombardirati Ruse na istoku Ukrajine toliko da će im djeca odrastat u podrumima umjesto ići u školu jer tako im i treba, a poslije ta ekipa na licu mjesta snima posljedice tog bombardiranja (koje se nastavilo punih 8 godina).
A ti i dalje trubi Anglo-imperijalističku propagandu kako je Rusija ničim izazvana krenula s 15 000 vojnika osvojit čitavu Ukrajinu, Europu i Ameriku do Grenlanda i Panamskog kanala (koja sama ima astronomski vojni budžet, 800 baza po svijetu i debeli dosije vojnih, političkih i ekonomskih intervencija star 200 godina)... žalosno je što ipak ima toliko debila koji od šuba vjeruju u takve naivne besmislice kakve je teško vidjeti i u Bolivudskim filmovima.
Pa u "Specijalnu vojnu operaciju" nije krenulo 15k ljudi nego 150k. Da je Donjeck bio bombardiran 8 godina ne bi izgledao bolje nego pola gradova u Slavoniji, izgledao bi kao gradovi u Ukrajini nakon 2022-e, niti bi u 8 godina rata poginulo 3500 civila nego 35000.
Nigdje Poroshenko nije rekao da ce ih zbombardirati (treba ipak pogledati cijeli video s konferencije), rekao je da ce zivjeti u podrumima zbog fine grupice ljudi kao sto su Girkin i slicna ekipa kao Espanola 88, Rusich, Sparta, Somalia, RNU, RIM itd.. koji su dosli osloboditi Ukrajinu od nacista, jel?
In the early months of the Russo-Ukrainian War, the Armed Forces were widely criticised for their poor equipment and inept leadership, forcing Internal Affairs Ministry forces like the National Guard and the territorial defence battalions to take on the brunt of the fighting in the first months of the war (2014).
Armed Forces of Ukraine - Wikipedia
Ukraine is ranked as the 15th strongest army in the world out of the 145 countries considered in the annual Global Firepower 2023 Military Strength Ranking. In the 2022 ranking, Ukraine took 22nd place.
Ukraine ranks 15th among world's strongest armies in Global Firepower index (kyivindependent.com)
Tko bi rekao da ti vojska ojaca nakon sto te susjed napadne?
Jel ja?
Je pa nisam ja to pisao.
Što? Da je RAND Korporacija po narudžbi Američkog Ministarstva Obrane izradila studiju kako bez direktne umiješanosti razbucati Rusiju uz posebnog favorita proxy-rat u Ukrajini?
Da su Ukrajinske Oružane Snage činile zločine po Donbasu i Luhansku?
Da, s datumima sam malo zbrljao, ali još nisi objasnio kako to Ukrajinci žaluju za žrtvama Naci-fašizma - odjeveni u uniforme SS-divizije Galicija.
O pa bravo - netko ipak primjećuje i neke fotke ovdje
Neki komentar na komemoracije nacističkim zločincima iz WW2 ili na planove RAND Korporacije?
Šta veliš na onaj dokumentarac francuske ekipe?
Možda da kopipejstam CIA-ine dokumente o prijašnjem sklanjanju i ubacivanju ukrajinskih nacista u Sovjetsku Ukrajinu?
Kad ih je taj susjed napao? 2014?
Ukraine is ranked as the 15th strongest army in the world out of the 145 countries considered in the annual Global Firepower 2023 Military Strength Ranking. In the 2022 ranking, Ukraine took 22nd place.
Ukraine ranks 15th among world's strongest armies in Global Firepower index (kyivindependent.com)
Hoćeš reći, u ratu su pa trebaju smanjiti vojsku? Oh, ček, ček...
Je pa nisam ja to pisao.
Što? Da je RAND Korporacija po narudžbi Američkog Ministarstva Obrane izradila studiju kako bez direktne umiješanosti razbucati Rusiju uz posebnog favorita proxy-rat u Ukrajini?
Da, s datumima sam malo zbrljao, ali još nisi objasnio kako to Ukrajinci žaluju za žrtvama Naci-fašizma - odjeveni u uniforme SS-divizije Galicija.
Isto kao što Hrvati žaluju za žrtvama odjeveni u razna ustaška obilježja.
RAND studija? To sam i ja mogao napisati, ništa posebno novo ni nepoznato. Kao da pomažeš desničarima u RH '89. da razbucaju Jugoslaviju.
Zločini? Znaš neku vojsku u povijesti koja ih nije radila?
Ono ključno - ako se nešto zbiva u Ukrajini, to je ukrajinski problem. Ako se Rusija umiješa na bilo koji način, to više nije samo ukrajinski problem. Ako se umiješa vojno, to je rat. Koji sad traje od 2014.
A priče o nacizmu su samo priče za malu djecu, posebno uz sve ovo što su Rusi rekli / napravili zadnjih desetak godina. Zgodno je za domaću publiku, ali za bilo koga izvana...
O pa bravo - netko ipak primjećuje i neke fotke ovdje
Neki komentar na komemoracije nacističkim zločincima iz WW2 ili na planove RAND Korporacije?
Šta veliš na onaj dokumentarac francuske ekipe?
Možda da kopipejstam CIA-ine dokumente o prijašnjem sklanjanju i ubacivanju ukrajinskih nacista u Sovjetsku Ukrajinu?
brate koliko te placaju za ovo?
u kilogramima ili u tonama parizera?
jer koliko energije i vremena gubis na svoju propagandu jednostavno zelim vjerovati da si placen, jer u suprotnom, ako radis besplatno jednostavno nisi normalan.
Kad ih je taj susjed napao? 2014?
Pitaj Putinovog kuhara.
Pa u "Specijalnu vojnu operaciju" nije krenulo 15k ljudi nego 150k. Da je Donjeck bio bombardiran 8 godina ne bi izgledao bolje nego pola gradova u Slavoniji, izgledao bi kao gradovi u Ukrajini nakon 2022-e, niti bi u 8 godina rata poginulo 3500 civila nego 35000.
Nigdje Poroshenko nije rekao da ce ih zbombardirati (treba ipak pogledati cijeli video s konferencije), rekao je da ce zivjeti u podrumima zbog fine grupice ljudi kao sto su Girkin i slicna ekipa kao Espanola 88, Rusich, Sparta, Somalia, RNU, RIM itd.. koji su dosli osloboditi Ukrajinu od nacista, jel?
... nacista kojih nije bilo, jel?
Nekih 14 000+ ljudi je poginulo u Donbasu i Luhansku do veljače 2022, većinom civila.
Djeca će živjeti u podrumima zbog ukrajinskog bombardiranja ruskih separatista... koji su to postali zbog čega točno? (vidi opet sliku dolje)
Hoćeš reći, u ratu su pa trebaju smanjiti vojsku? Oh, ček, ček...
Je pa nisam ja to pisao.
Isto kao što Hrvati žaluju za žrtvama odjeveni u razna ustaška obilježja.
RAND studija? To sam i ja mogao napisati, ništa posebno novo ni nepoznato. Kao da pomažeš desničarima u RH '89. da razbucaju Jugoslaviju.
Zločini? Znaš neku vojsku u povijesti koja ih nije radila?
Ono ključno - ako se nešto zbiva u Ukrajini, to je ukrajinski problem. Ako se Rusija umiješa na bilo koji način, to više nije samo ukrajinski problem. Ako se umiješa vojno, to je rat. Koji sad traje od 2014.
A priče o nacizmu su samo priče za malu djecu, posebno uz sve ovo što su Rusi rekli / napravili zadnjih desetak godina. Zgodno je za domaću publiku, ali za bilo koga izvana...
Dakle sve je točno... Anerika destabilizira Rusiju i Putina naoružavajući agresivni neonacistički režim koji bombardira domaće Ruse (o ukidanju škola, jezika i religije da i ne pričamo) - ali to je Ruska propaganda. Orvelijanska dvomisao u najboljem izdanju
I američki biro za ljudska prava je ispričao priču za malu djecu?