Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 7.999.469
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Reichz kaže...

Ovoliku količinu gluposti nisam pročitao otkako je Princ sipao svoju mudrost.

Zašto ti nisi pokrenuo neki drugi referendum? Zašto sjediš u toploj sobi i širiš mržnju prema onima koji su se borili za svoja uvjerenja?

Koje su to obitelji klale svoje žene? Kanibali po Pacifiku? Od njih izvlačiš svoje zaključke? Odakle ti da vjernici ne priznaju druge vjere? Jesi li čuo za pojam ekumenizam? Ako jesi, da li uopće znaš što znači? Po šačici ekstremista sudiš o svima.

Ekumenziam je glupost.

U prijevodu: Mi smo u pravu, a malo ste i vi.

Ne mozes imati dvije razlicite istine o istoj stvari.

WordPress ❤
17 godina
OriginalEXE kaže...

Ne mozes imati dvije razlicite istine o istoj stvari.

U glavi u kojoj postoje nevidljiva svemoguća bića, te zombiji koji čine čuda, smatram da takvo razmišljanje prolazi bez problema.

Uostalom, određene osobe nam upravo pokazuju nedostatke demokracije. Jednostavno nemože svaka osoba imati jednaku količinu obrazovanosti, znanja o određenoj temi te imunosti na dugogodišnju indoktrinaciju sredine.

Demokracija je vrhunski alat gdje odlučuje većina, kojom je ujedno i najlakše manipulirati...

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 23:32 (josipva).
13 godina
neaktivan
wyks kaže...

Ne mogu vjerovati da sam potrošio sat vremena na raspravu sa tipom koji ne zna grb vlastite zemlje.

Hahah ja ne vjerujem na što se ti izvlačiš. Nego čije je zemlje ovo grb? Grb sa prvim bijelim poljem se ravnopravno koristio sa onim s prvim crvenim poljem još od 15. stoljeća. Ili misliš da su ga koristile samo zločeste ustaše? Da li to onda znači da su crkvu sv. Marka sagradile ustaše koje su nekako ustale par stoljeća prije svog vremena? Molim te, pročitaj: http://www.obiteljsko-blago.com.hr/hrvatski_grb.php

http://www.vecernji.hr/hrvatska/hrvatski-grb-s-pocetnim-bijelim-poljem-nije-ustaski-127352

http://hrvatska-istina.jimdo.com/novosti/hrvatska-sahovnica-povijest-i-njegovo-znacenje/

Zatim komotno obrij guzicu jer iz nje izlaze pametnije stvari nego iz tvojih usta.

@Orginal Zašto bi međureligijski dijalog bio glupost? Nespretno si to rekao jer mi ispada da bi se vjernici različitih religija trebali pobiti kako bi mogla postojati samo jedna "istina". I ne, to nije nikakav "prijevod" vrijedan pažnje. Razumijem što si htio reći, ali to jednostavno nije tako. Ovdje se ne radi o tome tko je u pravu, a tko nije, nego da se radi na poboljšanju odnosa između dvije obitelji, da ih nazovem tako.

@josipva Po čemu ti izvlačiš da sam ja neki veliki vjernik? Poštujem tuđe mišljenje i ako smatram da je ispravnije od moga, braniti ću ga. Govoriti o nekakvoj indoktrinaciji je besmisleno. Ja mogu vikati da si ti ispranog mozga, ti mozes meni uzvracati da sam budala jer je zapravo meni ispran mozak.

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
17 godina
neaktivan
Reichz kaže...
Nego čije je zemlje ovo grb?

Hrvatski grb nije.

II. GRB REPUBLIKE HRVATSKE

Članak 7.
Grb Republike Hrvatske je povijesni hrvatski grb u obliku štita dvostruko podijeljen vodoravno i okomito u dvadesetpet crvenih i bijelih (srebrnih) polja. tako da je prvo polje u gornjem lijevom kutu štita crvene boje. Iznad štita se nalazi kruna sa pet šiljaka koja se u blagom luku spaja sa lijevim i desnim gornjim dijelom štita. U krunu je smješteno pet manjih štitova s povijesnim hrvatskim grbovima koji su poredani od lijeve na desnu stranu štita u ovom redu: najstariji poznati grb Hrvatske, grbovi Dubrovačke Republike, Dalmacije, Istre i Slavonije. Omjer visine polja na glavnom štitu i visine manjih štitova u kruni je 1 : 2,5, a omjer širine polja na glavnom štitu i širine manjih štitova u kruni 1: 1. Najstariji poznati grb Hrvatske sadrži u štitu na plavom polju žutu (zlatnu) šesterokraku zvijezdu s bijelim (srebrnim) mladim mjesecom. Grb Dubrovačke Republike sadrži u štitu na modrom polju dvije crvene grede. Dalmatinski grb sadrži u štitu na plavom polju tri žute (zlatne) okrunjene leopardove glave. Istarski grb sadrži u štitu na modrom polju žutu (zlatnu) kozu okrenutu u lijevo s crvenim papcima i rogovima. Slavonski grb sadrži u štitu na plavom polju dvije poprečne bijele (srebrne) grede, a između greda je crveno polje po kojem lagano stupa kuna na lijevo. U gornjem plavom polju je žuta (zlatna) šesterokraka zvijezda. Grb je obrubljen crvenom crtom.

Barem ne po zakonima Republike hrvatske.

17 godina
neaktivan

Pa zar je itko sumnjao da hrvatski nacionalisti bijelim poljem odaju počast Zrinsko-Frankopanima?

Svak' zna da se 30.4. odaje počast poginulim vitezovima, drže se mise za hrabrog Petra Zrinskog i Frana Krstu Frankopana, to je praktički državni praznik. Nose se njihova obilježja kojima se sjećamo prošlosti, represije Habsburgovaca i hrabrog otpora naših koji su pokušavali u napraviti nešto u korist svoje domovine i naše djedovine.

Ustaštvo takvi hrvatski nacionalisti preziru, Poglavnika smatraju zločincem, a NDH državom podignutom na fašizmu. Nitko ne organizira komemoracije vezane za to mračno razdoblje hrvatske povijesti i svi žalimo što se dogodila jedna NDH u nadi da se nikad ne ponovi! NDH je sramota za nas!

Želimo sprati tu fašističku ljagu sa povijesnog grba i osuditi ustaštvo! Zato hrvatska braćo, u boj u boj, dok nam živo srce bije!

P.S. - oni koji se koriste našim hrabrim vitezovima da mogu iskazivati ustašku simboliku su najveće p*čke. Samo beskičmenjaci maskiraju svoje stavove kao nešto drugo zato da ne bi bili kažnjeni. U prošlosti su časni ljudi čak i pod prijetnjom smrti svejedno čvrsto stajali iza svojih stavova, a današnji neo-ustašoidi su tolike p*čke da se boje banna s foruma pa se prave glupi. Takve osobe nisu hrabre nego eunusi bez časti.

Heroji Heroji
Zločinac Zločinac
13 godina
neaktivan

Bit će onda da je španjolski, ne znam kako mi je to promaknulo.

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
16 godina

Mislim da bi barem avatar(odnekud mi je poznato ovo slovo iznad "grba") i username trebao promijeniti, ako hoćeš zadržati i najmanju trunku relevantnosti. Ali barem se ne skrivaš.

Roses Are Red, Violets Are Blue, I've Got Alzheimers, Cheese On Toast
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 13:59 (sinister_axe).
17 godina
Reichz kaže...
wyks kaže...

@josipva Po čemu ti izvlačiš da sam ja neki veliki vjernik? Poštujem tuđe mišljenje i ako smatram da je ispravnije od moga, braniti ću ga. Govoriti o nekakvoj indoktrinaciji je besmisleno. Ja mogu vikati da si ti ispranog mozga, ti mozes meni uzvracati da sam budala jer je zapravo meni ispran mozak.

Jednostavno, ili si veliki vjernik i doslovno vjeruješ u bibliju te si pritom apsolutno jednak osobi koja doslovno vjeruje u štivo Hans Christian Andersen-a ili si "normalni" tradicionalni vjernik koji bira što mu se sviđa, a ignorira što mu se nesviđa, "lijepe" dijelove teksta direktno citira, a manje "lijepe" metaforički objašnjava. Ako spadaš u drugu kategoriju ljudi koji tvore svoju "istinu" onda sasvim jasno da voliš i ekumenizam, on perfektno odgovara u tako skrojene priče.

14 godina
neaktivan
Reichz kaže...

Ljepo priznaj da si ustaša i zagovornik Hitlerove i Pavelićeve ideologije (kao što i jesi samo se kriješ iza tih stavova) i stvar rješena

Na pismenom ispitu ne postoji bolji i lošiji način rješavanja zadatka, iako su neki postupci kraći i elegantniji od drugih, nego se oni prvenstveno djele na ispravne i neispravne! - Boris Halasz
13 godina
neaktivan
sinister_axe kaže...

Licemjerno je od mene tražiti zamjenu avatara kad jedan od moderatora na svome ima petokraku pod kojom su počinjeni veći zločini. Ali, ako modovi zatraže, zamijeniti ću ga za nešto "ukusnije". Samo onda. Username koristim na raznim mjestima, neka imaju i striktniju kontolu od ovog foruma, već par godina i nikad me nitko nije tražio da ga mijenjam. Zašto i bih? Sviđa mi se ovakav kakav jest i iza njega ne stoji ništa što bi ti pomislio. Nemam se razloga skrivati kad sam ponosan na svoju povijest i stojim iza svega što sam dosad rekao i što ću ikada reći.

josipva kaže...

Dosad nisam upoznao čovjeka s ovih prostora koji doslovno vjeruje u ono napisano u Bibliji. Samo one koji misle da ljudi doslovno vjeruju. U samoj Crkvi te uče da su tekstovi pisani metaforično te da ih na taj način traba i shvaćati. Zašto ne bih volio ideju ekumenizma i dijaloga među religijama? Pogledaj što znače ta dva pojma i možda shvatiš da iza toga ne stoji ništa loše.

@Ranko Jesam, ne krijem se iza ničega.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 15:44 (Reichz).
17 godina
neaktivan

Mislim da bi kolegu iz SS jungena trebalo zadržati na temi taman da shvati koliki je glupan kada štuje ličnost koja bi, da nije Musolini toliko žarko želio Dalmaciju (koju je i dobio) vjerojatno sravnio cijelu lijepu našu sa zemljom, skupa sa ostalim inferiornim narodima. Naša "sreća" je bila da je bilo malo više Židova u Njemačkoj nego što je Adi mislio, i što su se Poljaci dulje branili, pa Hićo nije stigao deratizirati* Blakan od Slavena.

Sigurno je Adi u svojoj intimi sa Gebelsom uspoređivao niže rase sa glodavcima i štetočinama.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 16:17 (wyks).
13 godina
neaktivan

Misli što god želiš.

17 godina
Reichz kaže...
Nemam se razloga skrivati kad sam ponosan na svoju povijest i stojim iza svega što sam dosad rekao i što ću ikada reći.

Ponosan si na svoju povijest? Koliko si ti decko star? Kako pricas, pomislio bih da si drevni ustaski vampir cija povijest unazad ide 1000 godina (tek je 40ih postao ustasa).

- Psiho246
13 godina
neaktivan

Da, ponosan sam. Svoje sam rekao, na provokacije više ne odgovaram.

17 godina
Reichz kaže...

Da, ponosan sam. Svoje sam rekao, na provokacije više ne odgovaram.

Sta ces, mi smo ti ovdje vecinom anti fasisti.

Nasa misija je da napadamo, provociramo i diskriminiramo ljude.

- Psiho246
17 godina
Reichz kaže...

Dosad nisam upoznao čovjeka s ovih prostora koji doslovno vjeruje u ono napisano u Bibliji. Samo one koji misle da ljudi doslovno vjeruju. U samoj Crkvi te uče da su tekstovi pisani metaforično te da ih na taj način traba i shvaćati. Zašto ne bih volio ideju ekumenizma i dijaloga među religijama? Pogledaj što znače ta dva pojma i možda shvatiš da iza toga ne stoji ništa loše.

Vidim da čitanje s razumijevanjem ne ide najbolje. Poanta napisanog je da čitajuči bilo kakvo štivo i pri tom birajući što i kako interpretiraš ovisno koliko spada u okvire tvoga gledanja i onoga što želiš vidjeti možeš od Star Wars-a napraviti Hamleta. Isto tako možeš od knjige pune rasizma, roblja, pokolja, incesta te trgovanja ženom i djecom napraviti knjigu ljubavi i mira. Naravno da te u crkvi uče metaforama, bez njih nebi mogli opstati.

14 godina
neaktivan
Reichz kaže...

Stidi se sa takvim razmišljanjem.

Nažalost znam da je puno takvih kao ti, ali uvijek polažem nadu u bolje da će se takvi stavovi puni mržnje, ksenofobije, rasnog prosuđivanja, korupcije, idotizma i općenito svega čime se moderni svijet zgraža biti što manji i manji u budućnosti.

Ne kužim u čemu je fora mrziti druge, prosuđivati? Misliš da imaš nadmoć nad drugim ljudima, narodom jer si neki tamo "Rvat-katolik"? U čemu je fora što su ti svi drugi fuj a ti si sebi najbolji? Zašto to smatraš? Zašto mrziš druge? Jedino što mogu zaključiti zašto netko ima takve stavove je da stvori sebi psihološki osjećaj nadmoći nad drugim, da je bolji, moćniji od drugog. A to je jadno i glupo jer smo svi ljudi u startu potpuno jednaki.

Nažalost znam da ovo zvuči jako patetično ali to je jako teško danas u praksi ostvariti. Ljudi su korumpirani do bola i zaglupljeni raznim stvarima u javnosti, primjer toga su kako svi samo puše onaj uzvik na stadionu ZDS i onu bolesnu inicijativu U ime obiteji i kad vidim koliko ljudi puši te fore sa takvim fašističkim propagandama i ne čudi me kada takvi zalutaju na neki forum poput ovoga. Samo se nadam da će biti oštro kažnjeni svugdje, bilo na terenu ili negdje drugo, pa i na ovom forumu.

Jadno i bjedno od tebe što svoj ekstremni nacionalizam, mržnju, i svoj kvazi osjećaj nadmoći nad drugim pokušavaš opravdati nečim što predstavljaš da je to sasvim super razmišljanje.

Na pismenom ispitu ne postoji bolji i lošiji način rješavanja zadatka, iako su neki postupci kraći i elegantniji od drugih, nego se oni prvenstveno djele na ispravne i neispravne! - Boris Halasz
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 17:28 (Ranko Kukumar).
17 godina
neaktivan

Psiho, ima mnogo toga za biti ponosan.

Pavelić je jedini čovjek na planeti koji je svojevoljno dao znatan komad teritorija Talijanima, koji svoju glad za teritorijem nisu utažili zbog Transformera i Godzili u redovima velebnih vojski Etiopije i Albanije.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
12 godina
protjeran

Mrak... Jedina tema u kojoj su istovremeno ustaše i transformeri... :-)
15 godina
Ranko Kukumar kaže...

Ljepo priznaj da si ustaša i zagovornik Hitlerove i Pavelićeve ideologije (kao što i jesi samo se kriješ iza tih stavova) i stvar rješena

Reichz kaže...
sinister_axe kaže...

Licemjerno je od mene tražiti zamjenu avatara kad jedan od moderatora na svome ima petokraku pod kojom su počinjeni veći zločini. Ali, ako modovi zatraže, zamijeniti ću ga za nešto "ukusnije".

@Ranko Jesam, ne krijem se iza ničega.

Aj ti ljepo zamjeni forum i goni se na one "i am fašist and i know it".ndh blogove.

Šta se čeka s banom?

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
12 godina
neaktivan

Nema se njega sto banati, ako si vi sramite nase povjesti vasa sramota, tj. onda niste ni hrvati, podrzavajte homoseksualnost i zapadne vrijednosti, niste ni kapacitet za vise ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 19:30 (LukaM).
15 godina
A gdje ti je veliko H, i zar ne bi trebala biti povijest? Usput, ja se svoje povijesti ne sramim.
Stručnjak za odmaganje...
14 godina
neaktivan
LukaM kaže...

Nema se njega sto banati, ako si vi sramite nase povjesti vasa sramota, tj. onda niste ni hrvati, podrzavajte homoseksualnost i zapadne vrijednosti, niste ni kapacitet za vise ;)

Dakle, tebi kao velikom hrvatu je na slavu i ponos ovakva povijest:

16 godina
neaktivan
Ajde 0dj3b1t3 više sa tim nacionalističkim spikama. Dosadni ste više i bogu i VRAGU. Nemojte da kažem Mamiću kaj delate pa da vas sve nabije na svoj raspali kur4c!

Ima toliko boljih aktualnih tema od toga da li je dobar čovjek manje dobar ako je Srbin ili je loš čovjek manje loš ako je Hrvat. Ljude definiraju njihovi postupci i svaka je nacija prepuna praznoglavih budala koji se bore za neki više ciljeve umjesto da prvo srede stanje u vlastitoj bulji. Vi ste prvo Marko, Pero, Jovan ili Radovan, a tek onda Srbin ili Hrvat. Shvatite to!

Tesla je bio 50/50, ali i Šešelj je isto tako 50/50. Pojedinci su oni koji rade iznimno dobre ili iznimno loše stvari, a nacionalnost je bitna jednako kao i spol, boja kože ili dominantna ruka. Prestanite biti j3b3n0 zaostali!
“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
12 godina
neaktivan

da iole znate povjest i sto se dogadalo u time vrimenima nebi pricali ovako, ustase su osnovane za cilj oslobodenja hrvatske jos prije fasizma, vi vjerojatno za dm smatrate ustaskom parolom, po toj teoriji plin treba biti zabranjen u njemackoj

17 godina
neaktivan
LukaM kaže...

da iole znate povjest i sto se dogadalo u time vrimenima nebi pricali ovako, ustase su osnovane za cilj oslobodenja hrvatske jos prije fasizma, vi vjerojatno za dm smatrate ustaskom parolom, po toj teoriji plin treba biti zabranjen u njemackoj

Ustaše su moj grad prepustili talijanima, što se mene tiče moj dio hrvatske nisu oslobađali.

Ali raspoložen sam, slobodno napiši malo o time vrimenima.

Btw sieg heil i slične stvari jesu zabranjene u njemačkoj.

17 godina
moderator

Lijepo sam rekao - kada se opet ova tema pretvori u prepucavanje ustaša i partizana, ide opet pod ključ! 

Privremeno... {#}

EDIT: nakon male pauze - krčma je opet otvorena! Samo nemojte opet gasiti svjetla!

{#}

...
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 19:30 (Miro).
15 godina

ako je krčma, gdje je pivo?

Potpis!
17 godina
neaktivan

partizani > ustaše

lel

Broz before hoes
17 godina

Ja sam vec bio pod dojmom da se treci svjetski rat na Krimu treba desiti da bi se ova tema otvorila. {#}

- Psiho246
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice