Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 8.982.476
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
i_rambo_plache kaže...

Doktor nije tražio mito, "poklon" je dao moj stari nakon što se cijela eskapada s tim koljenom završila najbolje što se mogla završiti. To je bio, takoreć, znak zahvalnosti.

znakove zahvalnosti zarađuje kod države, tko smetlaru daje znakove zahvalnosti?

Spiridon Kopicl
17 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...
Tonči kaže...

...ali stanje nije tako katastrofalno kako se prikazuje. Stvar je kompliciranija, nego se čini.

moja poanta je da je kod nas stanje puno bolje nego u ultrarazvijenom USA, možda jedini ostatak samoupravljanja koji nismo usrali.←točka

Ti stvarno misliš da nije usran? Srećom, ne koristiš ga, očito. Ja sam ga probao uzduž i poprijeko i mislim da je totalno u govnima do grla.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ti stvarno misliš da nije usran? Srećom, ne koristiš ga, očito.

nadopunio sam sa: "do kraja" {#}, i koristim ga i kod mene je prošao sa trojkom i bez darova... naravno treba kritizirati da bude bolji ali to ovisi prvenstveno o ukupnoj ekonomskoj situaciji... dakle dobar nam je s obzirom na sve

Spiridon Kopicl
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 12:55 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ti stvarno misliš da nije usran? Srećom, ne koristiš ga, očito. Ja sam ga probao uzduž i poprijeko i mislim da je totalno u govnima do grla.

I ja ,i da slažem se da je u govnima ,ali samo zahvaljujući tome što su gospoda političari vidjeli kako to rade u US of A i rekli ,ajmo i mi tako ,još ćemo i dobro zarađivat!!

Nažalost ,ovo je ipak HR.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

znakove zahvalnosti zarađuje kod države, tko smetlaru daje znakove zahvalnosti?

Gle, doktor je odradio svoj posao, moji su bili zahvalni što je na kraju sve ispalo ok i tako su se zahvalili. Nitko ih nije silio da daju, to je bila čisto njihova stvar.

17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Gle, doktor je odradio svoj posao, moji su bili zahvalni što je na kraju sve ispalo ok i tako su se zahvalili. Nitko ih nije silio da daju, to je bila čisto njihova stvar.

ma ok, ali ta naduvena gospoda (neki/mnogi) imaju status malih bogova među rajom pa me i sama pomisao na njih, advokate, političare te prinos darova zahvalnosti na oltar raspiydi i navuče osjećaj gađenja.. ono plaćen si radi, hebi se i drugi su se školovali i pišali krv pa nemaju status božanstva a isto odrade dobro svoj posao

Spiridon Kopicl
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 13:17 ((s)izgoreo).
16 godina

- ostavite Obamca i njegovo zdravstvo.. ima on (imamo mi) i drugih briga..  jer 'Shit Happens' (što kaže moj omiljeni lik iz čarobne šume ili šume -SABORove..).

- pa tako UStavni sud kaže da je ZKP malo (samo 43 članka..? sitnica) nezakonit, kad dodamo nanbudo, (podsjetnik na gosp.Sanadera, više mu ne lijepim epitete jer... utuživo) imamo stanje koje je idealno za razvoj bekterija i parazita (ne u zdravstvenom smislu, nego pravnom). Pa se pitam, zašto uopće pokretati borbu protiv zelenaša (da ne kažemo mafije, jer je nedokazivo u ovom društvu - po zakonu)...

Ingeniozni (mali) vođa, Zoki, koji je imao plan 21, Pelješki most (protiv-za, HDZ, SDP..), izlaz iz krize... hm, nekako nisam siguran da je došlo do smjene foteljaša, osim po frizuri-glasu (umilni Kosoričin glas pogotovo kad govori 'francuski' (engleski), vs Zokijev adolescentno mutirajući.. koji zapravo šuti dok prvi među nejednakima govori, njegov zamjenik aka MadMax).  ...

- i bez tuđih briga imamo na pretek svojih. Kao npr Dinamova 'izvrsna' igra u rangu bosonogih 6toligaša, Hajdukov kredi(bilite)t, gradnja Kresusa, Fontane, Kampusa, Cvjetni, Energetika, HŽ, zašto Lana ljubi loše dečke.. itd. itd. itd...

Ali je jedno od mogućih (logičkih, malo uvrnuta logika) rješenja Obaminog problema je upravo spominjan zakon o nošenju oružja.. jedna muha s dva udarca? -> ljudi se poubijaju = manji trošak zdravstva. Možda su to povezane stvari.

-eh, da. Snalažljiva vlada, kao sumarum...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 13:17 (ihush).
17 godina
ihush kaže...

Ali je jedno od mogućih (logičkih, malo uvrnuta logika) rješenja Obaminog problema je upravo spominjan zakon o nošenju oružja.. jedna muha s dva udarca? -> ljudi se poubijaju = manji trošak zdravstva. Možda su to povezane stvari.

Vidiš... to ti je dobra ideja. A da mi podijelimo Uzije po Saboru i Vladi?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
Tonči kaže...
(s)izgoreo kaže...
Tonči kaže...

Poznajem mnoštvo ljudi u SAD-u i nije uopće tako crno kako kažeš

je, upravo zato obama ima popiyditis (bolest pižđenja na zdravstveni sektor)...

Obama ima super ideje i ide u pravom smjeru, ali stanje nije tako katastrofalno kako se prikazuje. Stvar je kompliciranija, nego se čini.

Obama i njegove ideje a koje to zapravo,{#} da i ima super ideje on sam ih nemre sprovest zbilja je nekaj drugo jači močnici sa drugim intresima vode glavnu politiku iza leđa fučkaj ga.Stanje u Americi je loše itekak, jel znaš kolki im je vanjski dug brojka je ogromna nije ju ugodno nit napisat. Tu je i armada od skoro 13 milijuna nezaposlenih, pa ona poznata šatorska naselja razasuta posvud ljudi koju su sve izgubili i nemaju više ništ osim šatora i trave ispod njega.{#}{#}

Najbitnije je da Obama ima Nobela za mir u đepu, a zakaj ga je dobil smislenog razloga nema normalno taman za jedu epizodu Monty Pythona bez greške.Zapravo Obama nema nikakvih super ideja, on samo pokušava prekopirat rješenja koja vidi u puno bolje uređenoj državi a najbliži primjer je Kanada ko drugi itd.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
odjavljen

Nezaposlenost je daleko manja nego u nas i u većini Europe (ispod 8,5%), a za razliku od nas imaju i gospodarstvo i industriju, proizvodnju, tehnologiju, znanost, kadrove, vojsku, teritorij.... 

Velike brojke te impresioniraju jer su velike, ali ih nemoj izvlačiti iz okvira konteksta u kojem postoje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 13:26 (Tonči).
17 godina
Tonči kaže...

Nezaposlenost je daleko manja nego u nas i u većini Europe (ispod 8,5%), a za razliku od nas imaju i gospodarstvo i industriju, proizvodnju, tehnologiju, znanost, kadrove, vojsku, teritorij.... 

Velike brojke te impresioniraju jer su velike, ali ih nemoj izvlačiti iz okvira konteksta u kojem postoje.

Svakako im ne cvita cvice.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
odjavljen

U odnosu na koga?

16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Zapravo Obama nema nikakvih super ideja

tnakir kaže...

Svakako im ne cvita cvice.

Ne cvjeta ,ali za to im je najmanje kriv Obama ,kao i nama Zoki (pa čak i Zgazimir) ....

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 13:57 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

- ostavite Obamca i njegovo zdravstvo.. ima on (imamo mi) i drugih briga..  jer 'Shit Happens'

raspad sistema u SAD će biti dug i bolan a ishod neizvjestan za sve a ne samo za SAD zato pričice o Obami, CIA predviđanjima imaju smisla kad se priča i o našem i bilo kojem drugom društvu koje uvijek dugoročno ovisi o globalnim zbivanjima, kratkoročni Čačić mi je nekako nezanimljiv a i dosadan, da nije Čačić bio bi neki još gori HDZejac sa tupljom facom, gorim koprcanjima i lošijim manevriranjem na balkanskom rukavcu u piydi strininoj u kojoj na žalost/radost živimo

Spiridon Kopicl
17 godina
Tonči kaže...

Velike brojke sve govore ko obično,{#} osim ak ne žmirš pa ih nečeš vidjet jel ko drugo činjenica da su odustali od NASA/Svemirskog programa sve govori.S tim su se nekad ponosili naveliko, a sad sve radi Rusija koja ko država trenutno stoji znatno bolje od Amera to sigurno.Tak to ide sve dojde na naplatu kad tad, silna ratovanja Amera po svijetu hrpa potrošene love i nebrojeni ubijeni civili/ratni zločini itd. Uglavnom u Americi više nikad neče bit ko nekad, u zlatnoj prošlosti to sigurno bez greške ta vremena su prošla pješčani sat njihove moči je iscurio.{#}

Velike brojke su vrlo znakovite i nezgodne,{#} idealan primjer je hrvatski turizam naši političari se hvale velikim brojem turista i zaradom a 80% hrane koju nudimo turistima je uvozno.Ko onda zarađuje a ko gubi u toj računici, nije da nema naše hrane ima se kaj ponudit no sve je to orjentirano na uvoznike(namjerno i ciljano) kaj reč pametno nego Hrvatska je u debeloj banani.{#}

17 godina
odjavljen

Nisi razumio što ti govorim: ja sam siguran da će se prije SAD-a raspasti Hrvatska pa tek onda EU, a tek onda možda SAD ako išta ostane nakon krvavih ratova koji će izbiti ovdje. Priče o raspadu SAD i njihovog sustava su pretjerane i smiješne. Naravno, imaš uvijek ekipe koja je time opsjednuta pa navija za to i širi gluposti, ali to je ista šema kao i s teoretičarima zavjera.

Velike brojke ne znače baš ništa. Ako je u SAD-u nezaposleno 13 milijuna ljudi, to je i dalje 8,3% što je opet daleko, daleko manje od hrvatskih 25% i 350.000 ljudi. To je sve pitanje skale. Druga važna stvar je što za razliku od Hrvatske, SAD ima itekako mnogo izvora za spas gospodarstva, za proizvodnju i za stvaranje nečega. Mi nemamo i uzdamo se u turizam i kredite i za najosnovnije stvari. Ameri u svijetu mogu konkurirati i radnom snagom, znanošću, tehnologijom, vojskom - čime god hoćeš. 

17 godina
Tonči kaže...

Nisi razumio što ti govorim: ja sam siguran da će se prije SAD-a raspasti Hrvatska pa tek onda EU, a tek onda možda SAD ako išta ostane nakon krvavih ratova koji će izbiti ovdje. Priče o raspadu SAD i njihovog sustava su pretjerane i smiješne. Naravno, imaš uvijek ekipe koja je time opsjednuta pa navija za to i širi gluposti, ali to je ista šema kao i s teoretičarima zavjera.

Velike brojke ne znače baš ništa. Ako je u SAD-u nezaposleno 13 milijuna ljudi, to je i dalje 8,3% što je opet daleko, daleko manje od hrvatskih 25% i 350.000 ljudi. To je sve pitanje skale. Druga važna stvar je što za razliku od Hrvatske, SAD ima itekako mnogo izvora za spas gospodarstva, za proizvodnju i za stvaranje nečega. Mi nemamo i uzdamo se u turizam i kredite i za najosnovnije stvari. Ameri u svijetu mogu konkurirati i radnom snagom, znanošću, tehnologijom, vojskom - čime god hoćeš. 

Sve sam ja razumil bez brige,{#} i situacija je vrlo jasna kaj se tiče Amera ono kaj su nekad dizali u nebo sad je prepušteno nekadašnjim (a bome i danas) ljutim protivnicima znaš kaj to znači?To ti sve govori o čem se tu radi u praksi, kaj se tiče Hrvatske ona se nema kaj raspast to je krivi izraz treba reč rasprodano i upropašteno to se več dogodilo.{#}

Nema se tu više kaj raspast imamo teritorij, Hrvatsku zastavu i grb i to nam ne bude oduzeto(valjda jel ili če opet bit ustaj vojsko ko u prošlosti). No sve ostalo je več uništeno i operušano, da poginuli branitelji ustanu iz groba na jedan dan pali bi u komu od današnje situacije Hrvatsku koju su željeli postoji samo u snovima to je to živjela hrvatska.{#}

17 godina
odjavljen
rambox kaže...

Nema se tu više kaj raspast imamo teritorij, Hrvatsku zastavu i grb i to nam ne bude oduzeto(valjda jel ili če opet bit ustaj vojsko ko u prošlosti).

Ako to ponoviš puno puta, možda postane istina. Ovo je tek vrh litice. Ameri su izbacili samo šljakanje dijelom u Kinu, nije to ništa nepopravljivo.

17 godina
Tonči kaže...
rambox kaže...

Nema se tu više kaj raspast imamo teritorij, Hrvatsku zastavu i grb i to nam ne bude oduzeto(valjda jel ili če opet bit ustaj vojsko ko u prošlosti).

Ako to ponoviš puno puta, možda postane istina. Ovo je tek vrh litice. Ameri su izbacili samo šljakanje dijelom u Kinu, nije to ništa nepopravljivo.

Nisam ja mislil na Kinu i tu proizvodnju kaj to nije očito,{#} iako je i to vrlo nezgodno itekak več sam mislil na Ruse(ljuti protivnici) ono dizanje u nebo jel .Zamisli situaciju u 80-desetim godinama, da Ameri odustanu od svemirskog/NASA programa i prepuste Rusima letanje ili prevoz u svemir. To je onda bilo nemoguče u ona vremena ili čista nebuloza, jer se imalo love pa su se razbacivali nije bilo krize uglavnom to bi u ono doba bila sramota za njih i totalno poniženje.{#}

No danas Amerika mora progutat poniženje itekak, jer se nema love i moraju nekaj skresat pa sad Rusi letaju u nebo. Kaj je nekad bilo nemoguče danas je moguče, sve zbog manjka love u nekad močnoj Americi čemu onda sad uljepšavat situaciju jel pa sve je jasno ko dan.{#}

16 godina
neaktivan

@sizgoreo

prijateljica od cure je 'zabunom' rodila u US, dok je bila na putu. Troskovi porodjaja + 2 dana bolnica - 100 000$ (na to dodajte porez, cca 15%) :-D Doktor joj je preporucio da jednostavno bankrotira, no ona je odlucila otplatiti. Za usporedbu, prosjecna placa uredskog radnika je oko 50 000 godisnje, BRUTO (kad se oduzme porez ispadne oko 35 000).

Tako da tu si u pravu, ako nemas osiguranje, zaboravi na ikakvu kvalitetnu njegu. No zaboravljas da si u obaveznom zdravstvu prisiljen placati drzavno zdravstvo, da imas US model, tih 600-700 kuna mjesecno bi ti bilo na placi, pa si biras.

U Kanadi imas obavezno zdravstvo za sve osim zubara, okuliste i rehabilitacija (toplice, atletski treneri, etc). Kad se zaposljavas, 99% poslodavaca ima ugovor s nekom osiguravajucom kucom koja ti za doslovce smijesne iznose godisnje (u rangu od 100$, usporedbe radi, mjesecno placam DSL 60$) ponudi jedan model zdravstva koji ti pase, koji pocinju s besplatnim stomatologom i okulistom, a zavrsavaju na besplatnim masazama, odlascima u toplice, kompletnim pregledima triput godisnje).

No, u krivu si kad kazes kako je zdravstvo u HR bolje. Ja sam na srecu imao odlicnu obiteljsku lijecnicu koja je skoro svaki problem znala rijesiti 'narodski' a i imao sam srecu da nisam zaradio nista ozbiljno pa nisam morao cekati na preglede mjesecima. Netko je rekao da je "bolje da je zdravstvo svima jednako dobro nego da se dijeli na platezne moci". Ja to citam kao da je zdravstvo svima jednako lose, sto stoji samo u teoriji - bogatasi, a cak i srednji visi sloj, kao sto svi znaju, oduvijek odlaze u Italiju, Njemacku i UK na kompleksna lijecenja i operacije, a cak i za estetske gluposti (podizanje sisa, botox, etc).

Takodjer, kad ti je netko tesko bolestan, ne postoji ta njega koja je preskupa - kao sto sam bas sad napisao, ljudi je jednostavno traze negdje drugdje.

Samo da napomenem, ne pricam iz prazne g*zice, poznajem jednu obitelj sa jako bolesnom curicom koja nije mogla dobiti njegu u HR, i poznajem curu koja si je augmentirala sise.

Po meni, HR zdravstvo je beskorisna rupa bez dna za nesposobne doktore koji si pune budget na taj nacin. Definitivno ga treba dovesti u kontrolu, NIKAKO na nacin kakav je u US. Javne doktore treba prije svega _platiti_ kako spada, jer ruku na srce iako zvuci astronomski da se doktor zali na mizernu placu od 16 000kn, ako mu je ne das, jednostavno ce odraditi k*rac od posla, bez duse, bez truda, i otvoriti si privatnu praksu da si nadoknadi budget.

Nemojte se zavaravati, cak i najaltruisticniji doktori su u srzi - ljudi! 

@rambox

brate, pojma nemas sta pricas :-D Jedna od US drzava je velika kao 3-4 hrvatske, a US + Kanada = cijeli kontinent. Propast ce, aha.... samo cekam na to... ljudi, rijesite se tih negativnih emocija i kompleksa malih drzavica, US rade samo ono sto svi mi radimo za svoje uze i sire obitelji. Njihov narod im je prvi na umu, a onda sve ostalo.

Meni se ovo tvoje navijanje cini kao na one jadnike u online shooterima koji nisu sposobni smjestiti headshot, pa onda kukaju da pravila ne valjaju. Pa svi sto gube se ljute, to je poznata stvar.

Nemoj biti kao po onoj staroj balkanskoj "Samo da susjedu crkne krava", umjesto da navijas da netko drugi propadne pa da svima bude lose, gledaj i uci kako se to radi.

US su velika drzava, i nesto znace na karti svijeta. Isto tako je i Juga bila. Ameri se nisu segregirali zbog razlicitosti u svojim drzavama, Juga je.

Tko je propao, a tko je nije?

13 mil nezaposlenih naspram cijelog kontinenta? Pored toga, zaboravljas da ogroman postotak tih ljudi uopce ne zeli raditi jer rade na crno, a istovremeno primaju dovoljno visoku socijalnu pomoc da uopce ni ne moraju raditi nista.

Pisao bi jos, ali moram na scrum.

Its been so long, I've lost my taste.... Say angel come... Say lick my face...
17 godina
Deus ex machina kaže...

@rambox

brate, pojma nemas sta pricas :-D Jedna od US drzava je velika kao 3-4 hrvatske, a US + Kanada = cijeli kontinent. Propast ce, aha.... samo cekam na to... ljudi, rijesite se tih negativnih emocija i kompleksa malih drzavica, US rade samo ono sto svi mi radimo za svoje uze i sire obitelji. Njihov narod im je prvi na umu, a onda sve ostalo.

Meni se ovo tvoje navijanje cini kao na one jadnike u online shooterima koji nisu sposobni smjestiti headshot, pa onda kukaju da pravila ne valjaju. Pa svi sto gube se ljute, to je poznata stvar.

Nemoj biti kao po onoj staroj balkanskoj "Samo da susjedu crkne krava", umjesto da navijas da netko drugi propadne pa da svima bude lose, gledaj i uci kako se to radi.

US su velika drzava, i nesto znace na karti svijeta. Isto tako je i Juga bila. Ameri se nisu segregirali zbog razlicitosti u svojim drzavama, Juga je.

Tko je propao, a tko je nije?

13 mil nezaposlenih naspram cijelog kontinenta? Pored toga, zaboravljas da ogroman postotak tih ljudi uopce ne zeli raditi jer rade na crno, a istovremeno primaju dovoljno visoku socijalnu pomoc da uopce ni ne moraju raditi nista.

Pisao bi jos, ali moram na scrum.

Pa nisam ja rekel da bu Amerika doslovno propala,{#} di sam to napisal nigdje uzmi naočale fučkaj ga ali da nema više situacije moči iz prošlosti to sigurno.Ta zlatna Američka vremena su prošla pa to je jasno, danas su tu druge močne države koje ne treba ih spominjat opet i ponovo situacija se mjenja itekak.{#}{#}

17 godina
odjavljen

Zaboravljaš jasno reći da, kad u omjer staviš američki i hrvatski standard, izdvajanja za plaćeno zdravstvo nisu puno veća od ovih naših, pogotovo kad uračunaš poklone, obavezne poklone i gro stvari koje opet ideš privatno. Usto imaš i kvalitetu koja itekako znači.

Postoje zdravstveni sustavi koji su fer prema onima koji nemaju novca, dakle socijalno osjetljivi, ali nisu jeftiniji niti besplatni.

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Zaboravljaš jasno reći da, kad u omjer staviš američki i hrvatski standard, izdvajanja za plaćeno zdravstvo nisu puno veća od ovih naših, pogotovo kad uračunaš poklone, obavezne poklone i gro stvari koje opet ideš privatno. Usto imaš i kvalitetu koja itekako znači.

Postoje zdravstveni sustavi koji su fer prema onima koji nemaju novca, dakle socijalno osjetljivi, ali nisu jeftiniji niti besplatni.

Tocno, skandinavski sistem je takav. Vec sam nekoliko puta spomenuo, ali stvar je kod njih jednostavna:

sve je 'besplatno' ali nista nije besplatno. Svaki pregled kosta neku frakciju cijene. Pregled 100nok, rentgen 200nok, lijek 100nok. S obzirom da je neka average low-end placa 30 000nok (bruto, dakle ~<20 000nok netto :-D), to ne znaci previse, ali znaci dovoljno da odbije hipohondre i ljude koji zele zivjeti u bolnici.

Zdravstvo je brzo i efikasno, cekanja po par mjeseci nema - ali nema ni zalopojki doktoru i saslusavanja obiteljskih problema, nego je sve ko na traci, profesionalno.

Balans.

Ne mozes imati brzo i efikasno zdravstvo, i gubiti sate na jednog pacijenta.

Its been so long, I've lost my taste.... Say angel come... Say lick my face...
17 godina
odjavljen

Ako mu trebaju sati, trebaju. Misliš na 'bespotrebne' sate. U nas penzići dolaze malo pričati...

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 18:42 (Tonči).
17 godina

Malo na drugu temu onak usput, intresantno bezobrazni Izraelci imaju staklenu kuglu ko obično pa sve znaju i optužuju Iran za ovaj bombaški napad.Onda idu i neke prjetnje prema Iranu jel ko obično no bolje da Izraelci čkome, uglavnom ta bomba u Bugarskoj je osveta za nešto to sigurno s obzirom na sve kaj rade Izraelci osvetnika ne manjka ko obično.{#}

http://danas.net.hr/svijet/bugarska-bombaski-napad-na-izraelske-turiste

Treba se malo sjetit kaj su Izraelci izveli,{#} u 5 mjesecu 2010 godine kad su ubili deset civila u napadu na Turski brod sa humanitarcima i to u međunarodnim vodama.{#}{#}

http://www.salon.com/2010/05/31/israel_40/

17 godina
neaktivan
Tonči kaže... Deus ex machina kaže...

e pa to ti je, mene bi bilo sram otići kod doktora znajući da sugrađani u kujcu nemaju tu mogućnost ili se zaduže za tri života... mislim o čemu mi ovdje pričamo uopće pa ko ima para boli ga ona stvar, plati pa nek ga titraju i izvode tajlandsku masažu za vrijeme kolonoskopije, bitno je izgraditi sustav solidarnosti koji će biti bar približno OK za ljude niže i niske platežne moći...

ono koj će nam siromasi, najbolje da ih poubijamo i riješimo siromaštvo zauvjek {#}

pravi ih debilni (više) ili manje debilni sustav (manje), ako baš ne želimo dirati sustav radi american way i american dream (bolje american nihgtmare, čitaj interesa korporativne amerike usprkos svemu) onda bar budimo solidarni (Obama usprkos svemu)

i zato je naše zdravstvo bolje koliko god sporo bilo... u ovom slučaju tvoje Tonči brojke od prije par postova dobivaju na težini jer se radi o ljudskim sudbinama

lako je izgraditi zdravstvo kad imaš para a iz sistema izbaciš balast siromašnih, napravi pravi sustav koji uključuje siromašne a još i nemaš para.... eheeheh drug moj...

Deus ex machina kaže...

Zdravstvo je brzo i efikasno, cekanja po par mjeseci nema - ali nema ni zalopojki doktoru i saslusavanja obiteljskih problema, nego je sve ko na traci, profesionalno.

Balans.

Ne mozes imati brzo i efikasno zdravstvo, i gubiti sate na jednog pacijenta.

čuo sam drugačiju priču u švadskoj barem... glavna je fora reći da si pod stresom, dijele se bolovanja i sretne tabletice šakom i kapom, ne znam jel to uključuje i žalopojke sa tapšanjima po ramenu i tješenja... uglavnom stres magična riječ

Spiridon Kopicl
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 0:32 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
bitno je izgraditi sustav solidarnosti koji će biti bar približno OK za ljude niže i niske platežne moći...

A kao model uzeti zdravstvo Kube..

15 godina

Ti stvarno izazivaš vraga. Imaš sreću što je Drago vjerojatno na GO-u.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
bed kaže...
(s)izgoreo kaže...
bitno je izgraditi sustav solidarnosti koji će biti bar približno OK za ljude niže i niske platežne moći...

A kao model uzeti zdravstvo Kube..

Sad koliko je Sicko istinit... neznam bas.

Vezano za advance.hr... cirnem tamo svaki dan, ali samo radi komentara: "Cionisti ovo, NWO ono, doli amerika, rusi njima yebat majku..." zabavno :P

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 7:47 (tnakir).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice