Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 7.995.363
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Games 4 life kaže...

Da li bi vi željeli da ste rođeni prije, tamo nekih 1965. kao ostali koji dođu

to iznositi na skoro svaki video nekog starijeg rock band -a, znate ono: I was borned in wrong time i tako...

Pa da li bi vi htjeli biti rođeni prije ili vam je sada lijepše ?

Imaš jedan zanimljiv film na tematiku toga što ljudi kažu "da sam rođen tada-i-tada" - Midnight in Paris - u principu su najvjerojatnije ljudi uvijek željeli da su rođeni ranije, u neko zanimljivije doba.

Tebi je to možda '65., ekipi iz tog doba možda je stoljeće prije... i tako u beskonačnost.

Mentalist kaže...
dedaa kaže...

Da ne spominjem kako rijetko kad vidim da su igralista popunjena, vecinom su prazna, klinci sjede doma i drkaju po facebooku, igricama, pa nitko vise nebi sutnuo loptu vani.

Kad pročitam ovakvo nešto, poželim završiti svoj život.

To je isto kao da kažeš: "Djeca više ne izmišljaju kotače, sjećam se vremena kad bi tata i striko išli u lov, a mi ostali pravili vrčeve s geometrijskom ornamentikom oko vatre".

Ma na stranu sad to, ali izjava mu je potpuno pogrešna. Dapače, ja viđam prepuna igrališta i jako puno djece vani svakodnevno. Ništa manje nego što je bio slučaj s mojom generacijom. Dapače - i tada su postojali oni koji su vrijeme rađe provodili doma s legićima nego na igralištu s loptom.

---

Danas u 10:45 na radiju van-o-van neko kvazi sučeljavanje Kukuriku koalicije i Hadezea. Ako ništa bar će me zabavit na poslu. :) A možda dobijemo i materijala za tipkanje ovdje.

Tolerancija mi nije jača strana, svi drugi griješe a ja sam bez mana.
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2011 9:00 (Danny_HR).
15 godina
neaktivan

Sad bi pitala jedna moja s posla na koliko ti je to mhz, ne mogu nać.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Da banana država - pazi ovo (vezano na nedavno zatvorenu Credo banku): povlaštene banke izvukle novac, građani na čekanju.

I taman kad pomisliš kako je to grozno, vidiš i link sa strane: N. Bečić je bila 'mudrija od drugih' i izvukla milijune. I naravno, nitko više ne pita otkud njoj te informacije, te s kojim ih pravom ona prosljeđuje dalje.

za ovo prvo ja bih sad lijepo u likvidaciju i te banke i taj fond.

za ovo drugo, pa čuj, ona je baba, ide okolo na trač partiju i svašta čuje.

e sad ako ima i malo pameti lako može iz mrvica informacija koje dolaze sa svih strana dobiti sliku onog što se sprema i pravoremeno povući poteze

(ja sam isto tako u bivšoj firmi imao pristup raznim poluinformacijama puno prije ostalih i često sam mjesecima unaprijed znao što će se dogoditi, pa sam i stigao reagirati na pravi način i u pravo vrijeme - ostali su mislili da sam neki čarobnjak, a samo sam znao slušati i držati jezik za zubima - jer onda se ljudi uopće ne obaziru na tebe i pričaju slobodno)

15 godina
mbaksa kaže...
Šef kaže...

bolje da se vjeronauk odvija u crkvama, a ne u školama, jer sada, ustvrdio je, zbog školskog vjeronauka djece i mladih gotovo uopće nema u crkvama, osim za stjecanje sakramenata."

Prvo me iznenadilo i zbunilo ovo podebljano, jer sam uvijek bio dojma da je katolička crkva u prednosti pred drugim religijskim "neprofitnim" udrugama time što ima katolički vjeronauk u školama, no kad sam malo bolje razmislio - ima tu nečeg. Naime, u zadnje vrijeme vjeronauk sve češće drže nekakvi vjeroučitelji, a sve manje (ili uopće?) (ne)časne sestre i lokalni šerifi (svećenici) pa je kvaliteta indoktrinacije pala. Pa si sad ovaj kalkulira da, ako će svećenici i časne sestre indoktrinirati djecu u crkvama, lakše im usaditi svoje religijske ideje. Vjerujem da bi i nakon ukidanja vjeronauka u školama dobar dio djece i dalje nastavio ići na vjeronauk, u crkvu, jer se žele vjenčati u crkvi pa su u osnovi ucijenjeni - ne ideš na vjeronauk, nema sakramenata, nema vjenčanja.

Ne bih se složio s ovim.. (ako sam te točno shvatio). U raznim intervjuima I. Grubišić nije nimalo odavao dojam prevaranta, odnosno da u svojim porukama (programima itd) ima nekakve skrivene metafore i sl. Dapače. Govori veoma jasne stvari.

Ja nisam vjernik niti se deklariram pripadnikom ijedne religije, i s ovime se slažem. Vjeronaku nije mjesto u školama. Prvenstveno zbog toga što jedna religija ima monopol. Kod mene u školi je igrom slučaja bilo drugačije, na vjeronauku se očilo o svim "velikim" religijama što i nije tolko loše, bar iz perspektive opće kulture, i ako uzmemo da je to bilo sredinom 90-tih kada je katolička crkva bila u velikom "usponu"...

A ovo da Crkva indoktrinira djecu na crkvenom vjeronauku, a jbg. Roditelji su ti koji svoju djecu krste pa ih poslije šalju na ostale sakramente. A Crkva je to što je. To je na neki način njena svrha. Da između ostalog i skuplja vjernike. A hoće li zbog toga neka djeca bit indoktrinirana ili ne.. mislim da ne. Gotovo svake godine je slučaj da velika većina klinaca (skoro svi) nakon krizme više nejde u crkvu, a nakon te krizme nema više ni crkvenog vjeronauka pa se ni nemože na njega ić.

Ne mogu popovi imati toliki utjecaj na klince na temelju jednog crkvenog vjeronauka tjedno. Oni koji idu na misu, vjeronauk itd, će i dalje ić, oni koji nejdu neće, ili će kao što si ti rekao kalkulirati zbog dobivanja sakramenata. No, to, treba priznati, nije fer.

U svim religijama postoje jasna pravila, smjernice - što već, mišljenja sam da ovaj izraz "svi koji žele vjenčanje u crkvi - ucijenjeni" ne stoji. Zbog čega točno bi svima bilo dupošteno vijenčanje u crkvi? Osjećaju li se muslimani, židovi, budisti, ateisti možda zakinuto jer se ne mogu vjenčati u katoličkoj crkvi? Ili vice-versa. Što je sa ljudima koji se razvedu, pa ponovno vjenčaju. Ni oni se ne smiju vjenčat u crkvi... Ako misliš da si zakinut, ili da ti neka religija bolje odgovara (tipa želiš imat četiri žene.. pa budi musliman itd..) slobodno možeš zatražiti ispis iz crkve i odeš tamo gdje ti više odgovara vjerski svjetonazor.

Osjećam prizvuk sarkazma? kada kažeš da bi im "lakše usadili religijske ideje". Kao da su te ideje loše. Oprosti, no jednom katoliku te ideje vjerovatno nisu loše . Dapače, čak i meni kao ateistu, su mnoge te ideje (sa humanističko-etičko-moralno-filozofskog stajališta) dobre. Ne samo katoličke, već i od drugih religija. Dakle jel to dobro ili loše, prepustiti ću taj sud onome koga se to direktno tiče.

Zbog nerealnog broja katolika u zemlji (85%) iz proračuna se godišnje odvaja na stotine milijuna kuna. I to nema smisla. Toliko katolika nema u Hrvatskoj. Nema ni toliko vjernika. A svejdno su ti ugovori s Vatikanom kakvi jesu.

Slažem se s njim. Crkva (dakle ni jedna religija) nije trgovina u kojoj češ ić na vjeronauk i misu da bi dobio sakramente. Ako si vjernik budi vjernik. Ako nisi nemoj. Nitko te ne tjera ni na jedno ni na drugo. Pravila su veoma jasna i svima poznata. Ako se ne slažeš s njima onda nemoj ić.

Čak bi se usudio reć da djeci do 18. godine ne bi trebali dijeliti sakramente upravo zbog toga što djeca idu na pričest i krizmu, eto tak jer svi idu, i to sve ne shvaćaju ozbiljno.

Nakon 18. ako želiš, ide se krsti, krizmaj, pričesti i ako želiš budi vjernik, na popisu stanovništva se izjasni katolikom pa onda neka se prema tom novom postotku vjernika dijele sredstva poreznih obveznika. Ovako se svi izjašnjavaju da su katolici, a nisu, i to nas sve previše košta.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2011 11:24 (ivan dragi).
15 godina
neaktivan

Kako misliš toliko katolika nema u Hrvatskoj? Pa nisu se prisilno deklarirali ili primili sakrament kršenja, da ih je i 10% manje opet je 3/4.

Klik!

Širok pojam u svakom slučaju, naravno da ne opravdavam time kurvin pir iz državnog proračuna ili vatikanski ugovor kojeg bi trebalo u najmanju ruku revidirati.

EDIT: Linkovi, + osvrt koji sam obrisao, ne moram kazivati sve ali eto, u osnovnoj školi sam imao vjeronauk, imao sam predivna iskustva, časne ono, doslovno ne vjeruješ da postoji netko toliko dobar, lud, ili ludo dobar, i prijesvega human. U srednjoj sam se tražio manje više u etici, dok ju nisam markirao već je bilo prekasno da me zainteresira, ali hoću reći - ne vidim ništa loše u vjeronauku, barem u osnovnoj školi, kako će se on urediti ili izmijeniti, možda da nemamo samo katolički vjeronauk.

Mislim da djeca mogu samo prosperirati od pojedinih kvalitetnih ljudi, govorim o vlastitom primjeru i mišljenju. Nisu svi ljudi, pogotovo ne crkveni, isti, i jednako (ne)kvalitetni.

EDIT 2 : Ne znam koliko je pouzdana ta crkvena statistika, ali bolju nisam mogao naći nažalost.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2011 11:55 (thedream).
17 godina
moderator
ivan dragi kaže...

Ne bih se složio s ovim.. (ako sam te točno shvatio). U raznim intervjuima I. Grubišić nije nimalo odavao dojam prevaranta, odnosno da u svojim porukama (programima itd) ima nekakve skrivene metafore i sl. Dapače. Govori veoma jasne stvari.

Kad je počeo javno istupati s takvim idejama? Kad je postalo jasno da indoktrinacija zbog zamjene svećenika i časnih sestara vjeroučiteljima ne proizvodi željeni indoktrinacijski efekt?

BTW nisam rekao da je prevarant, nego kalkulator. Iako, religije su sve jedna velika prijevara. Sad je samo pitanje je li svećenik toga svjestan ili ne. A u to ne bih ulazio. Zato ni nisam rekao da je prevarant.

ivan dragi kaže...
A ovo da Crkva indoktrinira djecu na crkvenom vjeronauku, a jbg. Roditelji su ti koji svoju djecu krste pa ih poslije šalju na ostale sakramente. A Crkva je to što je. To je na neki način njena svrha. Da između ostalog i skuplja vjernike. A hoće li zbog toga neka djeca bit indoktrinirana ili ne.. mislim da ne.

Bojim se da ne shvaćaš što znači indoktrinacija. Nastavila djeca kad odrastu ići u crkvu ili ne, ona svejedno u velikoj većini slučajeva imaju posljedice te indoktrinacije (nije tu crkva jedini faktor - glavni faktor su roditelji) - samo jako malen broj ih se zaista uspije osloboditi toga.

BTW kad govorimo o djeci, crkva ne skuplja vjernike, nego ih pokušava stvariti.

ivan dragi kaže...
U svim religijama postoje jasna pravila, smjernice - što već, mišljenja sam da ovaj izraz "svi koji žele vjenčanje u crkvi - ucijenjeni" ne stoji. Zbog čega točno bi svima bilo dupošteno vijenčanje u crkvi? Osjećaju li se muslimani, židovi, budisti, ateisti možda zakinuto jer se ne mogu vjenčati u katoličkoj crkvi? Ili vice-versa.

Ignoriraš činjenicu da smo mi i dalje katolička zemlja - i ne govorim tu o vjeri, govorim o kulturi, o očekivanju ljudi. Od djece se očekuje da kad odrastu, da se vjenčaju u crkvi pa makarne bili ne znam kakvi vjernici. Pritisak roditelja i okoline.

ivan dragi kaže...
Osjećam prizvuk sarkazma? kada kažeš da bi im "lakše usadili religijske ideje". Kao da su te ideje loše.

Previše ih je loših i nemoralnih. Tako da, u globalu, religijska indoktrinacija je loš i zapravo nemoralan čin. Djecu treba učiti, a ne indoktrinirati. Nadam se da ti je jasna razlika. Djecu treba poticati na kritičko razmišljanje, a ne suzbijati ga!

ivan dragi kaže...
Oprosti, no jednom katoliku te ideje vjerovatno nisu loše .

Nitko se ne rađa kao katolik. Katolicizam se indoktrinira, usađuje - dakle, usađuje se i ideja da su katoličke ideje dobre i moralne! Ako nisi razumio napisao, ponovno pročitaj. To je cijela poanta indoktrinacije. Ne djeci pokazati ili dokazati da su katoličke ideje dobre, nego im to usaditi kao nepobitne činjenice, kao nešto a priori dobro, kao nešto što se ne propitkuje.

ivan dragi kaže...
Dapače, čak i meni kao ateistu, su mnoge te ideje (sa humanističko-etičko-moralno-filozofskog stajališta) dobre.

Ključna riječ je mnoge - znači, iz religija si probereš ideje koje smatraš moralnima i onda onda samo njih ističeš. To je intelektualno nepošteno!

17 godina
moderator

Crkva iz Karlovačke banke izvukla 450.000 eura - http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/11/29/0291006.html?pos=n0

Bome su za jednu neprofitnu udrugu dosta pedantni što se tiče novaca. Ak banka propadne, ak obični ljudi neće moći do svog novca - nema veze. Glavno da si je crkva izvukla van svoju lovu na vrijeme.

15 godina
neaktivan

Zanimljivo, čak i te male banke se dokapitaliziraju pošto je zaista zadnje što nam sada treba panika i produbljivanje krize šokovima raznoraznih mesija i samoučnih ekonomista, a u isto vrijeme Crkva šalje poruku drž, ne daj, pare natrag u čarape.

Vrlo iracionalno rekao bi.

Cemetary gates
17 godina
moderator
thedream kaže...

Zanimljivo, čak i te male banke se dokapitaliziraju pošto je zaista zadnje što nam sada treba panika i produbljivanje krize šokovima raznoraznih mesija i samoučnih ekonomista, a u isto vrijeme Crkva šalje poruku drž, ne daj, pare natrag u čarape.

Crkva - uzor? Ako će se i drugi voditi primjerom crkve, ako će krenuti putem koji im je crkva pokazala, Karlovačka banka će propasti.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
thedream kaže...

Crkva - uzor? Ako će se i drugi voditi primjerom crkve, ako će krenuti putem koji im je crkva pokazala, Karlovačka banka će propasti.

Ma dobro koliko sam skužio imaju oni svoje ekonomsko vijeće, što je razumljivo uz takve pare koje zgrću {#}, ali tko je njima javio da se kaša ugrijala, duh Sveti? Ekonomisti i bankari mole Boga da se ne širi panika i da se sustav stabilizira što dokapitalizacijom što zadržavanjem sredstava u bankama, a ovi povlače milijune kuna u isto vrijeme.

Kako mi kažemo *ebe lud zbunjenog, još samo fali da se na velikoj pozornici talijani zađibere (što im inače i nije prestrano), pa da krenu povlačiti sredstva iz naše dvije najveće banke koje su u talijanskom vlasništvu. Sreća naša šta je bunga-bunga klaun otišao, Mario Monti je ipak renomiran i stručan, sumnjam da će biti drastičnih poteza sa međunarodnim posljedicama, naštetili bi time najviše sami sebi.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...
[...]

Rijetko kad se slažem sa svim točkama ovako opširnih postova. Ovo je jedan od tih trenutaka. +1

thedream kaže...

Kako misliš toliko katolika nema u Hrvatskoj? Pa nisu se prisilno deklarirali ili primili sakrament kršenja, da ih je i 10% manje opet je 3/4.

Klik!

Širok pojam u svakom slučaju, naravno da ne opravdavam time kurvin pir iz državnog proračuna ili vatikanski ugovor kojeg bi trebalo u najmanju ruku revidirati.

[...]

Jedini način na koji bi crkva mogla dobiti broj katolika je preko krsnih listova. Što ne znači puno, jer i ja imam krsni list, iako se službeno deklariram kao agnostik.

BTW, jel zna netko kad će stići cjeloviti rezultati popisa? Jučer je bilo točno 7 mjeseci od službenog kraja popisivanja. Konkretno me užasno interesira statistika za religije, pogotovo za Zagreb. IMHO, rekao bih da se Hrvatska polako ali sigurno sekularizira; barem urbane sredine.

~~~ PRAVI HRVAT KORISTI CAPS-LOCK ~~~
17 godina
thedream kaže...
U srednjoj sam se tražio manje više u etici, dok ju nisam markirao već je bilo prekasno da me zainteresira, ...

I što sad očekivati od društva, kad nam bankari i ekonomisti preskaču etiku? :P

(molim dežurne moderatore da mi umjesto kartona ubace neki dobar trollface - meni se ne da :)

Gledam te!
15 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
thedream kaže...
U srednjoj sam se tražio manje više u etici, dok ju nisam markirao već je bilo prekasno da me zainteresira, ...

I što sad očekivati od društva, kad nam bankari i ekonomisti preskaču etiku? :P

(molim dežurne moderatore da mi umjesto kartona ubace neki dobar trollface - meni se ne da :)

{#} taman preskočim kad smo gledali - Ime ruže..a dođem na trabunjanje. {#}{#} Sa 16g sam baš bio zainteresiran za išta osim neku ćopit za cicu, dobro, nije ni sad puno bolje. {#} Da me samo čuje..

Cemetary gates
16 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...
IMHO, rekao bih da se Hrvatska polako ali sigurno sekularizira; barem urbane sredine.

Meni se čini upravo suprotno.

Imam dijete (zapravo par takvih) u razredu (cura je, pa to objašnjava dio) mama joj je profesorica hemije, a tata joj je završio isti fakultet (inžinjer kemije) i moli se prije svakog časa i ima krst na naušnicama i lančiću (i u pernici, zajedno s malom knjigicom molitvi).

Druga, vjerovatno će da bude učenica generacije se takođe moli prije svakog sata ispitivanja.

Obe su odlične. TAKVI ĆE LJUDI BITI DOKTORI. Neka nam je bog na pomoći.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
15 godina
neaktivan

Duboko udahnite i sjednite, tim redosljedom, jer što slijedi je 500 000 nepostojećih birača. {#} I poslije HDZ-a, HDZ. Svinjarija must go on..

Nije li ih jednostavnije pobiti? Nego raspisivati tobože izbore kojih se rezultat unaprijed usvinji sa toliko mrtvaca i duhova, da ne povjeruješ. A vidi naše dijaspore, više birača nego stanovnika {#}. Pa ko ih ne bi volio..

Cemetary gates
15 godina
mbaksa kaže...

1. Kad je počeo javno istupati s takvim idejama? Kad je postalo jasno da indoktrinacija zbog zamjene svećenika i časnih sestara vjeroučiteljima ne proizvodi željeni indoktrinacijski efekt?

BTW nisam rekao da je prevarant, nego kalkulator. Iako, religije su sve jedna velika prijevara. Sad je samo pitanje je li svećenik toga svjestan ili ne. A u to ne bih ulazio. Zato ni nisam rekao da je prevarant.

2. Bojim se da ne shvaćaš što znači indoktrinacija. Nastavila djeca kad odrastu ići u crkvu ili ne, ona svejedno u velikoj većini slučajeva imaju posljedice te indoktrinacije (nije tu crkva jedini faktor - glavni faktor su roditelji) - samo jako malen broj ih se zaista uspije osloboditi toga.

BTW kad govorimo o djeci, crkva ne skuplja vjernike, nego ih pokušava stvariti.

3. Ignoriraš činjenicu da smo mi i dalje katolička zemlja - i ne govorim tu o vjeri, govorim o kulturi, o 4. očekivanju ljudi. Od djece se očekuje da kad odrastu, da se vjenčaju u crkvi pa makarne bili ne znam kakvi vjernici. Pritisak roditelja i okoline.

Ključna riječ je mnoge - znači, iz religija si probereš ideje koje smatraš moralnima i onda onda samo njih ističeš. To je intelektualno nepošteno!

Hmm.

1. Neznam, pojavio se ove godine, mada je i prije istupao. Sad pred izbore je kao postao aktualan. Ne mislim da je to povezano sa Crkvom. Čovjek je u penziji, ne vidim kakve bi koristi imao od toga svega. Inače je i sociolog po struci pa također ne mislim da cilja na pojačanu indoktrinaciju iz crkvenih redova. Al nek se on brani. Nije mi jasno na temelju čega tvrdiš da čovjek ima neko skriveno poslanje da indoktrinira našu djecu? kritizira crkvu više nego svi ostali zajedno, o biskupima je rekao što misli (ništa dobro), čak i o crkvi općenito frajer nema dobro mišljenje.

2. Djeca se krste odlukom svojih roditelja. To nema pretjerano previše veze s crkvom. Ne bih se složio da crkva (ili itko) do te granice uspije doprijeti do djece da ih indoktriniraju. No i sustav ima svoje doktrine i škola ima svoje, okolina ima svoje, pa možda se sve skupa naizgled može smatrati kao indoktrinacijom crkve. Ove crkvene me se, opet ponavljam, ne tiču, pa o tome nek odlučuju oni kojih se to tiče.

3. Gle, kužim te ja što misliš reć, no kakve to veze ima s ovim što si pisao? Dakle samo zato što nam je lijepo reć da smo katolička zemlja, ujedno i zaslužujemo sve sakramente, (krštenje, pričest, krizma, ženidba..) bez ikakvih obaveza prema toj Crkvi?

Ok, možda zbog toga i plaćamo ovolke pare crkvi i imamo ove ugovore sa vatikanom. "Evo mi tu u Hrvatskoj nećemo ni na misu, ni na vjeronauk, ni na ispovijed al dajte da se ženimo u crkvi čisto da se imamo gdje slikat za foto album i da nam ne bude neugodno pred drugima, i zato što smo katolička zemlja pa ono...."

4. Opet, o tim očekivanjima ne odlučuje crkva. Nitko nikog ne tjera na ništa. To što će se netko loše osjećati zbog toga što nema sakramente, se opet crkvu ne tiče. Oprosti, ali pop ti odmah kaže, ako želiš taj i taj sakrament onda moraš na misu i ić na vjeronauk. I zašto je to nepošteno? Ako nejdeš, nema sakramenta. Po meni sasvim fer deal.

No i susjedstvo od tebe očekuje da imaš novi auto, i završen faks, i dobru plaću, da budeš hetero... Ne bih se složio da je za to sve kriva crkvena indoktrinacija. Svak si je moralan kolko si zeme.

Iako okolina "očekuje" da npr. žena bude djevica prije braka (ili bar da ne bude "fenomen"), crkva realno propagira da oboje budu djevci. Dakle, da je sex prije braka grijeh neovisno o spolu. Ovdje se konkretno ne radi o crkvenoj indoktrinaciji.

Crkva daje te sakramente, a ne porezna ispostava Benkovac. I ima jasne zahtijeve za dobivanje tih sakramenata. Ne kužim što bi se netko bunio kada bi mu crkva rekla, gle ako želiš neku našu uslugu onda moraš doć tu i tamo na vjeronauk ili na misu. Meni je to sasvim logično. Pa ako ne želiš ić na misu nemoj, al nemoj poslije plakat što ti neće dat prvu pričest.

Voditelj sam šahovskog kluba i jedina dva preduvjeta za učlanjenje su nam a.već znaš igrat šah i b.želiš naučiti igrati šah. Dakle ako ne znaš i ne želiš igrati šah, čemu se učlaniti u šahovski klub?

E da. Nisam pobrao ni istaknuo ili izdvojio nikakve moralne ideje. Čisto sam kritički rekao da nisu nužno sve njihove ideje loše. (kao što prečesto kažem da mnoge JESU loše).

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina

Trenutak za kontemplaciju: da li su oni  koji se dive ovome tipu  i brane ga, tek retardirani, ili jako retardirani?

Znate koji ste, javite se, bez srama.

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Da banana država - pazi ovo (vezano na nedavno zatvorenu Credo banku): povlaštene banke izvukle novac, građani na čekanju.

Nije mi jasna agenda iza Rohatinskovog poteza (thedream, imas ti neko objasnjenje?), ali ne cini mi se da je cica tako los... ono sto prica mi ima nekog smisla iako ne razumijem sve, a izgleda da je i sjeo malo na banke: http://danas.net.hr/novac/page/2011/06/08/0703006.html

@Drago

citam ovaj broj: 77 ubijenih i 151 ranjen, i shvatio sam da dok citam, vidim samo broj, uopce ne kuzim sta to tocno znaci.

Tek kad sam stao i probao nekako oblikovati taj broj, zamisliti koliko puta moras nanisaniti nekom u glavu, pucati, repetirati, pa ispocetka, pa promjeniti sarzer... tek tada covjek skuzi koliko je to ljudi... prosjecna obitelj broji 4 clana, to znaci da 77 ljudi jednako skoro 20 obitelji... to je zgrada peterokatnica sa 4 stana po katu... i to su samo oni koje je uspjesno ubio, za ranjene, to znaci da je probao isto sa jos dvije zgrade, cca 60 obitelji...

I am falling - to see what's left behind....... I am fallen - to you I must be blind.
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2011 17:55 (Deus ex machina).
16 godina
Drago kaže...

Trenutak za kontemplaciju: da li su oni  koji se dive ovome tipu  i brane ga, tek retardirani, ili jako retardirani?

Ne bih to nazvao branjenjem...iskreno, isti je ku*ac ležao u zatvoru ili u umobolnici, nakljukan lijekovima.

Deus ex machina kaže...

Nije mi jasna agenda iza Rohatinskovog poteza (thedream, imas ti neko objasnjenje?), ali ne cini mi se da je cica tako los... ono sto prica mi ima nekog smisla iako ne razumijem sve, a izgleda da je i sjeo malo na banke: http://danas.net.hr/novac/page/2011/06/08/0703006.html

Treba njima uvesti obvezu "poravnanja" kamata... ako traže 9-10% kamatu na kredit, toliko moraju dati i štedišama za oročenu štednju {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2011 17:56 (eevek).
16 godina
neaktivan
eevek kaže...

Treba njima uvesti obvezu "poravnanja" kamata... ako traže 9-10% kamatu na kredit, toliko moraju dati i štedišama za oročenu štednju {#}

Kako, kad nemaju taj novac? :-D

Nemaju ni lovu koju daju nekom na kredit, vec brizni samo sakupljaju te kamate. U biti banke su puki siromasi, sa opcijom stvaranja novca :-)

@mbaksa

ovo sto govoris o pritisku drustva, ziva istina. Moja bivsa zena ne bi se vjencala u vjecnici ni pod razno, morala je to bit crkva. Ja imam sakramente samo zato jer se moja stara u 90ima furala na katolicanstvo maksimalno, pa sam morao i ja.

Zgodna pricica sa strane (ovako da ti dam municije) je cinjenica da nasi prijatelji, kad su se vjencavali, cura nije imala ni jedan sakrament. Svecenik je to rijesio po kratkom postupku (~2 dana), pod uvjetom da dijete dovedu na krstenje :-D

True story bro! Krstenje, prva pricest te krizma na kredit, sva papirologija u samo dva dana, uz zelenaske kamate... cek, tema je jos uvijek crkva, jelda?

I am falling - to see what's left behind....... I am fallen - to you I must be blind.
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2011 18:08 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
Koji je redikul ovaj mulac iz HČSP-a.
17 godina
Danny_HR kaže...
Koji je redikul ovaj mulac iz HČSP-a.

Imam osjećaj da nešto gledaš na TV i da imaš osjećaj da se to telepatski prenosi na diskusiju na forumu... (hint: ne).

This space for rent!
16 godina
neaktivan

E da je taj jedini! Ova sučeljavanja su bolja od Monty Pythona!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
neaktivan
Ma samo sam konstatirao. :)
Gledam sučeljavanje na HRT2 btw.
16 godina
neaktivan

Još jedan HDZ-ov fail - Boljkovac je na slobodi! KLIK

Sad se i Ustavni sud urotio protiv njih! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

{#} ... baniranje, baniranje, jeftinih banova...!!

slušaj najglasnije

autori koje ignoriram: Sinatra, Ezio, alen-c, Viator, Talalej, epos, Lazarus Long
13 godina
odjavljen
Boljkovac slobodan čovijek, kaj Nobilo može! :)
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Ma, ne.. Ti nesposoban, nisi radišan, vučeš krive poteze i zato si tu gdje jesi. A ovakvi su uspješni, pametni i sposobni. Moralne vertikale. I svi imamo iste mogućnosti..

Drago kaže...

Da je bedasto diviti se takvom liku - je. Ali rekao bih da je to politička odluka. Daleko je jednostavnije proglasiti takvog lika ludim i bolje za vlast od bilo koje druge opcije. Ako je terorist, onda njegova misija može i naći pokojeg pobornika koji će mu se diviti, pa i slijediti te ideje. Suđenje predstavlja tek izazov u smislu adekvatne kazne (koje btw nema), te reakcije javnosti na istu. Jednostavnije je proglasiti ga ludim, oduzeti mu poslovnu sposobnost i zatvoriti ga do kraja života u neku od institucija. Tada su i njegove ideje - ideje ludog čovjeka, a kakav je onaj tko slijedi ideje ludog čovjeka.. Enivej, ne bih rekao da je lik lud ili da pati od paranoidne shizofrenije da se točnije izrazim, 'epizode' takvih bolesnika sasvim drugačije izgledaju. I ne smire se sami od sebe bez medikamenata. Uvijek je prisutan afekt, nema smislenog planiranog djelovanja. Tako da bih se kladio da je to politička dijagnoza, a lik je potpuno svjestan svojih postupaka.. 

bedsoft.net
14 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Zgodna pricica sa strane (ovako da ti dam municije) je cinjenica da nasi prijatelji, kad su se vjencavali, cura nije imala ni jedan sakrament. Svecenik je to rijesio po kratkom postupku (~2 dana), pod uvjetom da dijete dovedu na krstenje :-D

True story bro! Krstenje, prva pricest te krizma na kredit, sva papirologija u samo dva dana, uz zelenaske kamate... cek, tema je jos uvijek crkva, jelda?

LoL... U mome kraju jedan tip je htjeo petkom praviti svadbu (inače je običaj vikendom - subota/ned). Župnik mu nije dao isprva (jer je "post" petkom), no nakon 50E je se predomislio......

16 godina
protjeran
Sramota! Sramota! Sramota!

Boljkovac na slobodi. Komunjarski fanatik izmaknuo ruci pravednici radi greške u pravnom sustavu. Pod hitno valja obnoviti postupak, prije nego krvnik otegne papke, te ostane rupa na narodnoj svijesti na ovom području. Nitko ne može biti sretan dok kosti nevinih leže uokolo razbacane, te se ne znaju ni ime ni način likvidacije tih nedužnih duša kojima je jedina krivica što nisu mislili kao staljinisti i njegovi ortaci. Svaki zločin valja istražiti, ako je netko nedužan to mora dokazati na sudu.

Nažalost, djeca komunizma se proširila sa svojim zlokobnom ideologijom po cijelom narodnom tkivu, te kao kamarila bolješevističkog satrapa Tita štite njegove zločine i zlodjela do dana današnjeg. Proširili su se kao žohari po masmedijskim centrima i važnim institucijama, kao da je to njihov stambeni blok, gdje su odlučili maltretirati nedužne  poštene stanara jedući njihov kruh. Da je to sad nedužna pojava žohara, lako se to riješi ubijajući tu i tamo gamad sa kućnom papučom, ali to je prava navala ludih crvenih žohara koje ni precizno bačena A-bomba ne bi mogla riješiti, jer navodno oni uvijek prežive.

Zato je vrlo važno, da se osudi komunizam kao zločinački sustava, jer Papa veli da je između ostalih izama i komunizam itekako zlo. Tako da je vrlo važno hapsiti sve tzv. „narodne heroje“, djelatnike bivše sustava itd., bili oni krezubi ili ne, da se odvoji žito od kukolja, te da se demistificira pojam antifašizma.
Primjerice katolik nema potrebe biti nikakav anti-, jer on po svojoj definiciji je protiv svakog zla, bilo ono od kratkobrkatog soboslikara ili od  kozjebradatkog Lenjina(sličan tip bradice nose ferovci, ili barem onaj elitni dio istih...).
Ovaj lik što je bio krvnik Artukoviću, sada se pravi mutav kada ima dvostruka mjerila za svojeg starca, te se tako čudi što su mu došli dečki sa dugim cijevima, mada je njegov bolješevistički starkelja izjavio da će se braniti oružjem ako po njega netko dođe. Kao da policija ne surfa Internetom, nego to samo rezervirano za neostvarene ličnosti koji su ovisnici o videoigrama, primjerice o aviosimulacijama, pa dižu kredite da si kupe potrebnu opremu(stvarno luđaci, Brejvik će dobiti društvo u umobolnici, hahaha...).Sada opet taj Joža veli da je pravda pobijedila. Nije pravda pobijedila, nego je samo stara verzija zakona bila u proceduri, ali pod hitno valja ga po novom zakonu osuditi. Taj starac nadalje može biti sretan što ima pošteno suđenje, što nažalost nisu imale njegove žrtve.

Slava nevinim žrtvama, a drugove u okove!

Sitnim slovima piše, njih nema više...Hvala Vam Franjo...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice