Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.300.250
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Da li cilj opravdava sredstva ili ne, nobody knows. .

...uh...tvrdnju da cilj opravdava sredstvo, iz machiavelli-evog vladara, smo zadnji put na ovim prostorima čuli od

miloševića...ne bi se sporio o njoj, ali više mi se sviđa marquis de sade koji me uči da se cilj ne može razlučiti od

sredstva, odnosno ono od arthura koestlera da samo čistoća sredstva posvećuje cilj...a u wikipediji između

ostalog piše, citiram:

...da cilj opravdava sredstvo, da tko nije sa nama taj je protiv nas, predstavlja jednu bitnu odliku totalitarnih sistema,

nacizma na zapadu, staljinizma na istoku...

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 16:05 (Jurra).
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
netko,netkovic kaže...

Hehe, jel, ovaj koji bi bio na misi bi ih baš mogao kamenovat tjekom mise, onak s mortarom... Ili ona ženska koja je išla ko zna kamo,pa ta izgleda koda nemre ni kamenčić bacit a kamoli kamen XD...Al glavno da su ih zatvorili bez objašnjenja... :/...

Je, je... Kao i ovaj, koji se nekim čudnovatim čudom zatekao tamo, dobacio koju oštru i sad, kad slijedi zakonski utemeljena kazna, čovjeku je, eto, žao. Svijet je prepun takvih 'nenamjernih' nasilnika. Istovremeno, bez pardona možeš (najčešće iz istih usta) čuti kako su '91. Hrvatskom harali odredi 90-godišnjih bakica srpkinja s noževima u zubima, kuburama za pojasom i kalašnjikovom obješenim o rame. Uglavnom, uzorak je uvijek isti - svi su krivi osim nas.

Boottom line: ako već nešto treba opravdati, naći će se načina. Da sam zločest, rekao bi da su pokvareni splitski policajci namjerno sabotirali cijelu stvar tako da su zatvarali očito nevine, samo da bi prava bagra mogla obaviti posao  :)

EDIT: a sjetio sam se i ovog lika, manji od makova zrna kad mu je netko objasnio što je zapravo napravio. Da je imalo pametan, shvatio bi koliko je glup bio, koliko nasilan i koliko nazadan - i napredovao bi iskrenom promjenom mišljenja. Ili barem da je ostao pri svome i otišao u zatvor - imao bi neki stav. Ovako je jednostavno papak (al' OK, to smo ionako znali).

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 11:08 (Veliki Brat).
16 godina
neaktivan

Nama treba promjena kolektivne svijesti, što je najteže moguće za učiniti kad razmišljamo - ili bar velika većina, kao krdo i kolektiv. Kad ide, to je dobro, i gura naprijed, ali kako objasniti ankete gdje HDZ i nakon svega uredno guli prema 30% biračkog tijela?

Mislim sve više da za ovu zemlju teško da ima izlaza, ili on nije poznat zdravom razumu. Prava šteta hebi ga, da imamo sposobne političare zaista bi mogli jako lijepo živjeti, ima potencijala i za poljoprivredu, proizvodnju hrane, mesa pogotovo, voće, povrće, geografski smo gotovo idealno smješteni, imamo tradiciju i u proizvodnji pića, vina, slatkiša, ma mislim, idealna zemlja što se tiče prehrambene industrije, tu je i drvna industrija, petrokemija koja je nažalost ogromnim dijelom u ratu uništena, željezarija, brodogradnja koja traži opet i opet državnu intervenciju..itd.

Šteta, mislim da ne postoji zemlja na svijetu sa većim ali - uništenim potencijalima. Možda sam subjektivan ali dojma sam da možemo vraški više.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan

Zašto 30 %?

Jer tih 30 % (a i više) živi od tog HDZ-a...

To su nezaposleni (većinom svojom voljom), koji žive od socijale koju je omogućio HDZ...cijena socijale je većina za HDZ na izborima...

Takvi ljudi ne razmišljaju da bi moglo biti bolje, jer, iskreno, razumijem ih, zašto  bi išao na posao kad dobijem par sto kuna od burze, dječje doplatke, etc etc...

Pa nije lud da glasa protiv onog tko mu je to omogućio...

A vi ostali, pošteni puče, jebi*te se sami u guzicu...

Dvije budale su u demokraiciji pametnijeod 1 pametnog...

Psssssst Zecovi spavaju
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 12:24 (angel of fire).
16 godina
neaktivan

Ulaskom u EU drastično će se promijeniti slika kurvinog pira socijalne države kakvu poznajemo - naravno, onda će na vlasti biti koalicija za promjene SDP-a koju će se okriviti, tj HDZ će ju okriviti, da je sluga EU-a i da na to pristaje, i eto ti HDZ-a opet na vlasti.

Kakva je kurva zapravo politika, sjajno kad malo bolje pogledaš. SDP ako dođe na vlast morati će se postrojiti pred EU, na što će HDZ i desnica graknuti, i opet smo - nigdje. Savršen mehanizam zapravo, win-win situacija za HDZ.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan

Dobro je netko gore rekao, pa su ga popljuvali, da je narod jedna bezlična masa, bez svog mišljenja...

Talasa se kao žito, zavisi u kojem smjeru vjetar puše...

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
angel of fire kaže...

Dobro je netko gore rekao, pa su ga popljuvali, da je narod jedna bezlična masa, bez svog mišljenja...

Talasa se kao žito, zavisi u kojem smjeru vjetar puše...

.. jer je i nemoguće nešto drugačije. Ako si jedan običan klas ili si u masi .. koju zahvati stampedo. Ili tapkaš u smjeru krda ili te pregaze.

Ipak, krdo je prirodno stanište, izvan krda nema života.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

sizgo, ja sam crveni, žuti i zeleni vragovi. ja sam smutljivac, smetenjak, mutikaša i bezglavnik, jalnuški diletant i jednostavno prodana duša. ja sam svako jutro uz kavu i novine molio svog ateističkog boga da nekoga uzme k sebi. ali nikada da mu ga brejvik pošalje cilj ne opravdava sredstvo..

Raditi, raditi i samo raditi... ...dodatno osnažiti... ...vjetar u leđa... , 100 puta ponovljena laž postaje istina.
18 godina
Whatever kaže...

Ovakvi portali su inače izvrsno mjesto za izbacivanje potisnute agresije koju pojedinci s razlogom ili bez razloga "vani" ne mogu (ne znaju) pretočiti u komunikacijsku vještinu odn. uspostavljanje zdravog socijalnog kontakta.

Ne volim puno pisati, pa sam našao jedan site gdje je solidno objašnjeno sve o agresiji i kako ju prepoznati te kako ju kontrolirati (ne potisnuti jer to vodi u depresiju)

http://www.advance.hr/r/znanost/agresija-i-bijes.html

Kao sto ti izbacujes potisnutu agresiju prema homoseksualcima i slicno. Moras shvatit da si isti kao mi. Samo sto gledamo u suprotne strane.
Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
17 godina
neaktivan

tko kaže" kakav otac takav sin",kako je taj narod glup kad izmišlja takve izreke,bezlična masa bez mozga{#}
a evo kakvog divnog mladića je uzgojio kerum,na ponos cilog splita i svih nas hrvata

16 godina
neaktivan

Žešći kreten, ali koliko mi je poznato ima pčku ono, boli glava.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Boli glava jer te svojim nosom maznula dok se okrenula{#}

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
thedream kaže...

Boli glava jer te svojim nosom maznula dok se okrenula{#}

{#}{#} posmatrao sam nogice.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan

Uf tu je dobra dobra{#}

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
16 godina
neaktivan
seneka kaže...

tko kaže" kakav otac takav sin",kako je taj narod glup kad izmišlja takve izreke,bezlična masa bez mozga{#}
a evo kakvog divnog mladića je uzgojio kerum,na ponos cilog splita i svih nas hrvata

a tek da vidiš kako "baja" vozi po gradu.... {#}

Get Busy Living... or Get Busy Dying.
18 godina
Kad sam isao na tehnicki vratilo me jer sam imao bijele ledice umjesto pozicije. Kao moraju bit zute obicne. Kad san ga pita kako kerumov sin ima crvenu poziciju, covik me pita jel se prezivan kerum. Sta da mu odgovorin na to :)
Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Kad sam isao na tehnicki vratilo me jer sam imao bijele ledice umjesto pozicije. Kao moraju bit zute obicne. Kad san ga pita kako kerumov sin ima crvenu poziciju, covik me pita jel se prezivan kerum. Sta da mu odgovorin na to :)

Da si mu rođak i da ne jede govna jer bi mogao ostati bez posla,hahaha

16 godina
neaktivan

Nema tu ništa čudno {#}

Neki dan je prošao kraj mene, na poljičkoj kraj kaurija, s onim bolidom, u 4 popodne, 150-180 km/h...

16 godina
neaktivan
EraserHead kaže...
seneka kaže...

uffff a kakav je tek osjecaj kad se pojavi iza tebe sa crvenim svjetlima

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
18 godina
moderator
Mitsuoka kaže...
EraserHead kaže...
seneka kaže...

uffff a kakav je tek osjecaj kad se pojavi iza tebe sa crvenim svjetlima

Diaboličan? {#}

17 godina
neaktivan

Jest da me nerviraju i sve to skupa, al' auto je prokleta perverzija, možeš sjesti ispred Jokera i buljit u njega satima. :D

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Diaboličan? {#}

itekako {#}

16 godina
neaktivan

G-Power, uff. Ubojica, ali u rukama kretena = oružje.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan

pa kako to da taj mladi intelektualac,fini dečko iz ugledne obitelji vozi takav agresivan auto (shark dizajn)!?
to mi nije jasno,ja stalno govorim svima da kod nas bmw voze u pravilu psihopate
u stvari:sve psihopate voze bmw,ali nisu svi koji ga voze psihopate ,jbg sjetio sam se naknadno da mi ga frend vozi{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 20:13 (seneka).
17 godina
seneka kaže...

..u stvari:sve psihopate voze bmw,ali nisu svi koji ga voze psihopate

- koji auto voze ADZjci?

btw. što kad jednog lijepog dana, taj automobil pregazi neku osobu (neću reči djete, zbog patetike) ili se omota oko nekog zoda, onako kao da je srasao s njim, tekstura.

Što će tad tatica reči?

btw, ako je prezime dovoljno za prolazak tehničkog, kako to da osoba na tehničkom i dalje radi? Otkaz? (želio bi reči, ta osoba se boji Keruma i otkaza, dok se ne boji države i otkaza...) -to je perverzno, kad smo već na toj riječi.

16 godina
neaktivan

Bolje pitaj kako je uopće dobio vozačku i prometnu za taj auto. Ah,da, pardon, živimo u qrčevoj državi.

Cemetary gates
17 godina
thedream kaže...

Bolje pitaj kako je uopće dobio vozačku i prometnu za taj auto. Ah,da, pardon, živimo u qrčevoj državi.

-ne pitam, za vozačku, jer predpostavljam da voziti zna (to što je Kerumov sin nije diskvalifikacija).

Za prometnu se već pitam... no onako hipotetski.

Za osobu koja radiu tehničkom pregledu se najviše pitam... to je smisao države i zakona. Koji moguć odgovor je na 'strah' zaposlenika, mislim što bi mu se desilo, a da se ovako neće desiti? (Tj trebalo bi mu se desiti, jer mu se nije slučajno desilo ..., tak nešto). Recimo Bandićev policajac je prošao strelovitu karijeru od kumstva do otkaza. Kao i ostali. .. hmmm, ipak se više ne pitam nit se čudim, barem naprste nabrojeni primjeri mi govore da gore prolaze oni koji se zamjere moćnima, nego oni koji se drže zakona (jer je država svačija prčija, nadoveza tvojoj definiciji).

16 godina
neaktivan

Najbolje da se malo opustimo {#}{#}, ja kad mi nešto nije jasno ili jednostavno kad sam živčan radi nečega uvijek upalim ovo. Psihijatrija je goli qrc za njega.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan

Ne, samo bi mogao voziti do 75 ili 80kW vozilo kao mladi vozač, za početak. I ja sretan, država pravna, mirno spavamo.

Cemetary gates
16 godina
protjeran

LoL, ja sam mislio da je Kerum napravio jad i bjedu od Splita, a totalno drugo sam vidio kad sam bio u Splitu, mislim da se nebi trebali tolko buniti oko njega,naš načelnik npr. već dugo nije nešto pametno napravio a i mislim da će tako i ostati :/...

Straight Edge
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice