Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.301.588
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Whatever kaže...

I dugine boje su samo iluzija.

One realno ne postoje.

Disperzija svjetlosti, srednja škola gradivo. Koji si razred? Osnovna? Svašta...

http://en.wikipedia.org/wiki/Dispersion_(optics)

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Molim forumaša Penryna da ne odgovara na moje poruke jer nema potrebe buduci da ga ignoriram.
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2011 13:39 (Ranko Kukumar).
18 godina
Isto kao sto je M. Jackson bio iskompleksiran radi crne puti, Whatever je iskompleksiran radi svoje seksualne orijentacije i zato gadi sve sto je vezano uz nju. Jackson se bar uspio izoperirati i sto ja znam sto ne da bi postao bijel, Whatever tu nemoze napraviti nista:P
Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
17 godina
neaktivan
Gobac je napravio odličnu pjesmu koja dobro opisuje 99% "domoljuba" u Hrvatskoj...

Beauty doesn't have a weight restriction.
16 godina
neaktivan

netko je rekao da je domoljublje posljednje utočište hulja.

odmah se sjetim one sanaderove:"nitko ne voli hrvatsku više od mene."

Raditi, raditi i samo raditi... ...dodatno osnažiti... ...vjetar u leđa... , 100 puta ponovljena laž postaje istina.
17 godina
neaktivan
magicmist kaže...

netko je rekao da je domoljublje posljednje utočište hulja.

odmah se sjetim one sanaderove:"nitko ne voli hrvatsku više od mene."

to je točno,kad vidim da se netko zgrabi za srce kod izvođenja himne,odmah se preplašim{#}

14 godina
Whatever kaže...

I dugine boje su samo iluzija.

One realno ne postoje.

Whatever kaže...

Vas dvojica možete s određenog mjesta na zemlji dugu vidjeti, dok ja na sasvim drugom geografskom položaju  tu vašu dugu uopće ne moram vidjeti i mogu reći i mogu reći da lažete, da duge nema.

Govoriš kompletno suprotno u ova 2 posta i grješiš u argumentaciji. S obzirom da je ovo debeli offtopic - Nemam namjeru ulaziti u dio fizike i objašnjavati sve u detalje, pa ću odustati od daljne rasprave s tobom u vezi ove teme trenutne.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Molim forumaša Penryna da ne odgovara na moje poruke jer nema potrebe buduci da ga ignoriram.
17 godina
neaktivan
Whatever kaže...
Vas dvojica možete s određenog mjesta na zemlji dugu vidjeti, dok ja na sasvim drugom geografskom položaju  tu vašu dugu uopće ne moram vidjeti i mogu reći i mogu reći da lažete, da duge nema.

Kad smo već kod toga i sama boja je iluzija, radi se samo o različitim frekvencijama. Ja sam daltonist, boju uopće ne vidim i mogu ti reći da lažeš, boje nema. Logika..

Whatever kaže...
Slično je s domoljubljem, tko nema dobro mjesto s kojeg može sagledati prednosti svoje nacije reći će da su kreteni svi koji svoju domovinu vole, da su primitivni da je domoljublje iluzija.

Gdje je ta pozicija, taj hot spot, to dobro mjesto za ugledati domoljublje?

18 godina
Zbilja nisu ni jednu boju vidili :)
Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
18 godina
moderator
Whatever kaže...
mbaksa kaže...

Stoga ti preporučam - kad izvališ neku "mudroliju" i drugi te uhvate u tome i još ti objasne zašto pričaš besmislice, onda daj prvo malo razmisli o cijeloj stvari i educiraj se - to bi te trebalo dovesti do zaključka da nisi u pravu. A ne da sad ideš mijenjati poantu svoje mudrolije pa da ispadne da si htio reći nešto sasvim drugo.

Što konkretno si zapravo htio reći tom "mudrolijom"?

Dobro, pošto vidim da si mi obrisao post u kojem sam ti pokušao objasniti na moj način ili nisam, ne sjećam se, no

Ako se ne sjećaš, mogu ti poslati na PP. Ne, nisi ništa pokušao objasniti, nego si samo napravio ad hominem napad. A takve stvari su nedopustive.

Whatever kaže...
no, morao bi znati što je alegorija , pročitati nekoliko postova o domoljublju, nacionalnosti, iznad posta na kojeg ste se nakvačili i počeli mi; nerazumijevajući o čemu pišem, objašnjavati fizikalne zakone u prirodi.

I sad, razmislite još jednom; je li moj upis o dugi bio besmislica ili jednostavno niste uspjeli uhvatiti niti jednu od "duginih boja".

Sam post o dugi ti je deepity, zato je i bila takva reakcija nekolicine forumaša - ako već slažeš nekakvu alegoriju ili uspordbu, neki od nas očekuju da alegorija sama po sebi bude ispravna.

Nemam ništa protiv da objasniš što točno si mislio tom "alegorijom" - dapače, umjesto da sad razmjenjujemo postove u kojima ćemo se navlačiti oko fizike ili oko toga na što točno se tvoja alegorija odnosila ili što točno je trebala značiti. {#}

17 godina
neaktivan
Whatever kaže...
I sad, razmislite još jednom; je li moj upis o dugi bio besmislica ili jednostavno niste uspjeli uhvatiti niti jednu od "duginih boja".

Zaboravimo boje, gdje je to mjesto otkuda se domovina najbolje vidi? Je li to oltar domovine, Markov trg, polje u Slavoniji ili na nekom otoku?

18 godina
moderator
Whatever kaže...
bed kaže...
Kad smo već kod toga i sama boja je iluzija, radi se samo o različitim frekvencijama. Ja sam daltonist, boju uopće ne vidim i mogu ti reći da lažeš, boje nema. Logika..

Ti si onda medicinski fenomen.

Ne postoji osoba koja ne vidi bar neke dijelove boja, deuteranopisti, protonopisti, tritanopisti ..bla..bla da ne idemo dalje.

Daltonizam je samo naziv za poremećaje kolornog vida.

Nadam se da smo s ovim postom završili o bojama, da ne moram još ići razlagati i to da riječ boja može imati (najmanje) tri značenja. I da ne idemo još dalje u razliku između percepcije boja i karakteristike svjetlosti.

17 godina
neaktivan
Whatever kaže...

Ne postoji osoba koja ne vidi bar neke dijelove boja, deuteranopisti, protonopisti, tritanopisti ..bla..bla da ne idemo dalje.

Daltonizam je samo naziv za poremećaje kolornog vida.

Ne kaki, postoje i potpuno kolorno slijepi slučajevi koji vide sivu tonsku skalu. To što je to rijetko, ne znači da ne postoji. Nema potrebe da idemo u kromosome, samo sam ti predočio tvoju logiku, a sarkazam nažalost nisi shvatio..

Whatever kaže...
Možda ga pronađeš budeš li se potrudio ili te život nauči kako ga pronaći.

Aludirao si da postoje bolja i lošija mjesta za sagledati ukupnu situaciju, pa me samo zanima koja su to područja? Daj me malo prosvijetli kako da se trudim?

18 godina
neaktivan
Whatever kaže...

Treba samo biti na dobrom mjestu i dobro gledati, ili što bi (s) izgoreo rekao različitosti treba poštovati ;)

ništa ne treba pod svaku cijenu poštovati, eto ti si različit i uopće te ne poštujem jer je tvoja različitost isprazna, konzervativna i dosadno trolerska a i sama ne poštuje razlike već ih ismijava na temelju predrasude a ne promišljanja, ponekad se zapitam nisi li ti na ovom forumu samo radi trolizma i opiranja zdravom razumu nebi li nam nekako proturio konzervativizam koji smatraš ispravnim... eto sad sam se sjetio netkovića koji se nevino zapitao dali se etničko čišćenje odnosi na izseljavanje ljudi, nakon toga ispisuje proser o ljubavi prema naciji... da te pitam jeli brevik domoljub bio na dobrom mjestu?

ne drzim ga. Sa izdajicama se ne rukujem... by Lazarus long aka. lazo
17 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...
 da te pitam jeli brevik domoljub bio na dobrom mjestu?

Na ovo mogu i ja dati mali osvrt. Koliko god njegov čin bio grozan (ubojstvo maldih ljudi), toliko ga ja poštujem jer je on išao našto učiniti, nešto promijeniti. Ok, zasigurno bi bilo bolje da je npr. uništio automobil nekog njihovog političara (prazan naravno) ili srušio neki most itd.

Ja ne bih imao protiv da je tako sredio HDZ-ovce (a možda su ti laburisti ili štoveć bili nihovi HDZ-ovci?).

Da li cilj opravdava sredstva ili ne, nobody knows. Ne poznajem njihovo društvo i čini mi se čudnim što je napao kamp maladih laburista a ne muslimane ili arape koje toliko mrzi.

Moj broj mobitela- 091 172 6697
18 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

...toliko ga ja poštujem jer je on išao našto učiniti, nešto promijeniti...

eto samo da kažem da post i razmišljanje sliče na čudovište s avatara, gosn vexx, vi se morate liječiti a vaše ponašanje treba biti promatrano od policijskog aparata

ne drzim ga. Sa izdajicama se ne rukujem... by Lazarus long aka. lazo
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2011 21:46 ((s)izgoreo).
16 godina
protjeran

Gospodine Drago, riječ ne znači ono što neki tamo čovjek kaže,nego što narod misli...Nije važno što će neki tamo znanstvenik reći i što će misliti, ja sam rekao što za mene znači domoljublje, ne što za Vas znači, mišljenja su različita ;)...

Interes nacije je da se dobro živi, a vlast bi to trebala osigurati...

Tako je, kažu što oni misle i tako mora biti,ako se netko ne slaže zna se što se događa ( evo, primjer uoči parade duginobojaša di su ljudi hapšeni bez nekog povoda)...

Ne, državna vlast bi trebala raditi ZA svoje ljude a ne im naređivati što da misle ;)..naravno neke granice trebaju postojati...

3 b,c, d, primjer ti mogu biti parade duginobojaša i zatvaranje svih koji malo drugačije misle ;) (onih koje Vi nazivate zatucanima, i ostalim pogrdnim imenima)...

4. Imam osječaj da je ovo totalno napisano nerazmišljajući,samo da se dade neki argumenat protiv...

5. Jeste li Vi osoba koja zna što 4 milijuna ljudi razmišlja? Ako da, onda bih vas trebao puno toga pitati, jer me jaako puno toga zanima...

Moje domoljublje se svodi na to da sam spreman pomoći ljudima koji me okružuju i njih staviti ispred svih ostalih, jer su oni ono što sam i ja... Sorry, ovdje kod mene nema makije i sitnog raslinja, a i dosta smo ravni ;)...Btw. ja nikome ne govorim da misle kao ja, dapaće volio bih da ostaju svoje individue i da razmišljaju na svoj naćin i nigdje nisam rekao da ih ne volim, jesam li? Samo branim svoje stavove...

E, i usput pokušajte što manje vrijeđati i nazivati ljude glupima u svojim postovima, ispadate neozbiljni i ne izgledate kao osoba s kojom bi bilo vrijedno raspravljati,jer jedino što zna je nazvati sve koji ne razmišljaju isto : zatucanima, glupima i nepismenima....

Straight Edge
18 godina
neaktivan

Ok, dosta o domoljublju...Svi smo reki svoje, I think...

Što mislite o ovim prosvjedim diljem Europe, Engleska, sad su već u Španjolskoj...

Možda je voda došla do grla, novi rat se sprema, što li?...

{#}

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan
Sorry, anđele, ima još jedna stvar koja me zanima. Kako na domovonu i domoljublje gledaju ljudi koji imaju dvojno državljanstvo ? Nemam nikakvih zlih namjera, samo pitam.
Raditi, raditi i samo raditi... ...dodatno osnažiti... ...vjetar u leđa... , 100 puta ponovljena laž postaje istina.
16 godina
protjeran

To bi trebao njih pitat, po meni papir nema nikakve veze s time..Mene samo zanima kako može neki čovjek koji živi. npr u Australiji biti tako velik domoljub (ako pogledaš one organizacije, bila na tv-u emisija o njima)...

Straight Edge
18 godina
neaktivan
netko,netkovic kaže...

To bi trebao njih pitat, po meni papir nema nikakve veze s time..Mene samo zanima kako može neki čovjek koji živi. npr u Australiji biti tako velik domoljub (ako pogledaš one organizacije, bila na tv-u emisija o njima)...

To je i mene fasciniralo, ak su toliki domoljubi, šta nisu ostali na rodnoj grudi?

Msm, lako pare mlatit negdje, i vikat o domovini...

To su prvenstveno "Rubala show" obožavaoci  i sličnih emisija...

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
neaktivan
netko,netkovic kaže...

Gospodine Drago, riječ ne znači ono što neki tamo čovjek kaže,nego što narod misli...Nije važno što će neki tamo znanstvenik reći i što će misliti, ja sam rekao što za mene znači domoljublje, ne što za Vas znači, mišljenja su različita ;)...

Ma najbolje da se onda diskutira tako da svatko dodijeli svoje misljenje odredjenim rijecima...

Znas onu narodnu... "kad si u Rusiji, pricaj Ruski" ili tako nesto... poanta je, kad pricas, tvoj bi cilj trebao biti da te sugovornik razumije.. jer ako ti je stajaliste drugacije ("Ja cu pricat kako ja hocu, pa k'o me shvati, shvati..."), onda mozes komotno pricati i u zid.

Apropos domoljublja - nikad bio, nikad necu biti.

Hrvatska je lijepa zemlja, ali ima i ljepsih suma (Norveska, Kanada), ljepsih plaza (Kuba, Spanjolska, Francuska), ljepsih povijesnih ostataka (Turska, Italija, Engleska)... 

Ljudi? Ima nas svakakvih, ovako visiti na internetu, anonimno, je najbolji presjek nekakvog average misljenja. Generalno gledajuci, ne pase mi prosjecan hrvatski mentalitet ni najmanje.

Naucio sam cak da se i pojam zenske ljepote mijenja s vremenom, ovisno o tome kakav profil ljepote gledas svakodnevno ;-) Mediteranke su... mmmmm.... ali svaki kraj ima svoje mmmmm ;-)

*waves at Brigitte Nielsen*

Monkey, killing monkey, killing monkey, over pieces of the ground...
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 0:40 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan
Lako za Australce. Njih muči domotužje (nostalgija) . Pa to rješavaju donacijama ili igraju u Dinamu. Ali ajmo mi malo bliže. Imaš državljanstvo BiH i Hr ili BiH i Srb. Gdje je domovina ? Što je domoljublje ? Pitam one koji su u takvoj situaciji i ponavljam, bez zlih namjera.
18 godina
netko,netkovic kaže...
Moje domoljublje se svodi na to da sam spreman pomoći ljudima koji me okružuju i njih staviti ispred svih ostalih, jer su oni ono što sam i ja...

Osim duginobojaša, pretpostavljam? Ili je OK kamenovati gej jugonostalgičare, a gej nacionaliste nije?

Inače, obzirom na to da je u Splitu povorka kamenovana, nemaš nikakvo pravo govoriti da su ljudi pritvarani bez razloga. U kontekstu u kojem to spominješ - ljudi je očito trebalo biti pritvoreno i puno više (iako osobno mislim da nije - trebalo je biti upravo ovako kako je i bilo, pa da se vidi koliko su neke naše regije zatucane - da 'prostiš na izrazu; vjerujem da je ta 'zatucana' skupina u određenom trenutku bila jako ponosna na sebe, ali i da se o tome sada priča, pa da polako kroz reakcije okoline ipak vide kako je glupo kamenovati ljude).

Gledam te!
18 godina
Deus ex machina kaže...

kad pricas, tvoj bi cilj trebao biti da te sugovornik razumije.. jer ako ti je stajaliste drugacije ("Ja cu pricat kako ja hocu, pa k'o me shvati, shvati..."), onda mozes komotno pricati i u zid.

Kako bi rekla moja (uskoro bivša) supruga - nije istina ono što si rekao, već kako te sugovornik shvatio, tj. ono što ti tvoj sugovornik kaže da si rekao. Ljudi se inače time (komunikologijom) bave za život - iz onoga što sam uspio pokupiti ovako sa strane, fascinantno je koliko se ljudi zapravo uopće ne razumiju.

Gledam te!
16 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Ma najbolje da se onda diskutira tako da svatko dodijeli svoje misljenje odredjenim rijecima...

Znas onu narodnu... "kad si u Rusiji, pricaj Ruski" ili tako nesto... poanta je, kad pricas, tvoj bi cilj trebao biti da te sugovornik razumije.. jer ako ti je stajaliste drugacije ("Ja cu pricat kako ja hocu, pa k'o me shvati, shvati..."), onda mozes komotno pricati i u zid.

Apropos domoljublja - nikad bio, nikad necu biti.

Hrvatska je lijepa zemlja, ali ima i ljepsih suma (Norveska, Kanada), ljepsih plaza (Kuba, Spanjolska, Francuska), ljepsih povijesnih ostataka (Turska, Italija, Engleska)... 

Ljudi? Ima nas svakakvih, ovako visiti na internetu, anonimno, je najbolji presjek nekakvog average misljenja. Generalno gledajuci, ne pase mi prosjecan hrvatski mentalitet ni najmanje.

Naucio sam cak da se i pojam zenske ljepote mijenja s vremenom, ovisno o tome kakav profil ljepote gledas svakodnevno ;-) Mediteranke su... mmmmm.... ali svaki kraj ima svoje mmmmm ;-)

*waves at Brigitte Nielsen*

Slažem se da diskutiramo tako da se razumijemo, ja sam rekao kako ja vidim domoljublje, on ga vidi nekako drugačije..I sve 5...

Jbg. ti nećeš biti,ali bit će drugi, to ne znači da ih trebaš vrijeđati,jel tako? Jel ja tebe vrijeđam zato jer nisi domoljub ili što već,ne , ja samo branim svoje mišljenje ;)...Da, istina je da ima ljepšega, jel tko to poriče? Nije ljubav misliti o nekoj osobi da je najbolja/najljepša, već voljeti njezine mane ....Kakav je to prosječan hrvatski mentalitet? Mislim da je prosječni hrvatski mentalitet ponašanje poput ovce, pa kud jenda,tud i sve a onda što se desi ga hebaj...

Hehe, dapaće sviđaju mi se nordijke, a i naše, sve ovisi od ženske do ženske...

Veliki Brat kaže...

Osim duginobojaša, pretpostavljam? Ili je OK kamenovati gej jugonostalgičare, a gej nacionaliste nije?

Inače, obzirom na to da je u Splitu povorka kamenovana, nemaš nikakvo pravo govoriti da su ljudi pritvarani bez razloga. U kontekstu u kojem to spominješ - ljudi je očito trebalo biti pritvoreno i puno više (iako osobno mislim da nije - trebalo je biti upravo ovako kako je i bilo, pa da se vidi koliko su neke naše regije zatucane - da 'prostiš na izrazu; vjerujem da je ta 'zatucana' skupina u određenom trenutku bila jako ponosna na sebe, ali i da se o tome sada priča, pa da polako kroz reakcije okoline ipak vide kako je glupo kamenovati ljude).

Hmm, da, duginobojaši nisu ono što sam ja ;)...Btw. nije uredu nikoga kamenovati ,al ne volim ni jedne ni druge...

U Splitu, povorku nisu kamenovali oni ljudi koji su pritvoreni uoči povorke šetajući gradom ili jednostavno idući u crkvu na ispovjed pred krizmu/krštenje , nisam siguran što je bilo... Da, glupo je kamenovati ljude, al to je najdalje što su mogli napraviti...Ako mogu zaustavljati povorke nacionalista zbog "sigurnosti" , jer se redovito događaju napadi antifa na te ljude (iako ovi nisu fašisti,tko bi ih znal XD) (ovo je primjer iz Rusije), onda bi trebali zaustaviti i tu povorku,zbog te iste sigurnosti, ako jedni nisu prihvaćeni u društvu,zašto ih stalno gurati u to društvo? Sa sigurnošću mogu reći da je to još najmanje što će se desiti, ljudi jednostavno neće trpjeti ono što im se ne sviđa i bit će svega...Iako bi se i to moglo sprječiti...

Straight Edge
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 1:21 (netko,netkovic).
18 godina
netko,netkovic kaže...
U Splitu, povorku nisu kamenovali oni ljudi koji su pritvoreni uoči povorke šetajući gradom ili jednostavno idući u crkvu na ispovjed pred krizmu/krštenje ...

Sada malo trolam, ali moram  :)

Pa naravno da ih nisu kamenovali, kad su bili pritvoreni :D

Gledam te!
16 godina
protjeran

Hehe, jel, ovaj koji bi bio na misi bi ih baš mogao kamenovat tjekom mise, onak s mortarom... Ili ona ženska koja je išla ko zna kamo,pa ta izgleda koda nemre ni kamenčić bacit a kamoli kamen XD...Al glavno da su ih zatvorili bez objašnjenja... :/...

Straight Edge
18 godina
neaktivan
netko,netkovic kaže...

država je tu samo da zaštiti tu naciju i da joj da sve što je potrebno za normalan život i napredak..Zamisli to kao zdijelu koja čuva sadržaj...

prije bih ju zamislio kao kombinaciju poveza preko ociju, cepica u usima i dobre doze laksativa.

drzava je negacija svega sto si ti navodio u ostatku posta (trabunjenje o napretku, razvoju i slicno) a prije svega negacija covjeka samoga.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
16 godina
protjeran

Da,trenutno jest tako,al nebi smjelo biti...

Straight Edge
16 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
(s)izgoreo kaže...
 da te pitam jeli brevik domoljub bio na dobrom mjestu?

Na ovo mogu i ja dati mali osvrt. Koliko god njegov čin bio grozan (ubojstvo maldih ljudi), toliko ga ja poštujem jer je on išao našto učiniti, nešto promijeniti. Ok, zasigurno bi bilo bolje da je npr. uništio automobil nekog njihovog političara (prazan naravno) ili srušio neki most itd.

Ja ne bih imao protiv da je tako sredio HDZ-ovce (a možda su ti laburisti ili štoveć bili nihovi HDZ-ovci?).

Da li cilj opravdava sredstva ili ne, nobody knows. Ne poznajem njihovo društvo i čini mi se čudnim što je napao kamp maladih laburista a ne muslimane ili arape koje toliko mrzi.

Svakim postom nadmašiš onaj prethodni. Sjajno.

Cemetary gates
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice