Steam i hakovanje kompjutera

poruka: 7
|
čitano: 1.473
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav , jucer sam ugasio steam kako bi isao igrati Battlefield 4 sve bilo uredu igrao sam nekih sat i pol vremena i onda sam ponovno usao na steam i vidio sam da mi je netko iz Litve usao na steam ((78.56.96.204)) te sam odma otisao provjeriti na email koji koristim samo za steam te sam vidio u mapi pod deleted da je netko pristupio na moj email te steam . Onda sam otisao na drugi mail koji je alternativan ovome koji je sluzio saom za steam i vidio ovu prouku http://prntscr.com/5rs9x3 . Hvala bogu sve sam na vrijeme promjenio te obrisao taj mail , no kako je to moguce ? Skoro svaki dan pogledam na msconfig - startup jer ima nesto sto nebi trebali , skinem sa interneta jednom u dva tijedna , a usb rijetko kada imam u kompjutera tako da nije moguce da je preko njega preneseno.

12 godina
protjeran

Msconfig ti nebu puno pomogao jer većina kvalitetnih malwera pokreće svoje procese koji zamjene orginalne windows procese i jednako se zovu.

17 godina
neaktivan

Ako sumnjaš u keylogger ili neš slično:

Podigni firewall i promjeni lozinke (pogledaj u firewallu što ti sve koristi internet ili možeš sa npr. wiresharkom provjerit što ti se događa na mreži pa vidjet dal ima što sumnjivog (npr. nisi na netu a ono neš se stalno vrti, iako je to na winzima skoro pa uobičajeno)).

I naravno poskeniraj sa mbam u safe mode-u.

Vjerojatnije je da je netko pogodio lozinku maila pa pokušao dobiti lozinku steama (ili možda koristiš iste?!?!), svakako ako koristiš gmail poveži ga sa brojem moba, jako može olakšati inače neugodnu situaciju, također promjeni lozinke da ti budu različite (znam da je teško imati 1000 različitih lozinki no barem za te neke važnije stranice/servise pokušaj koristiti različite lozinke koje su kombinacije velikih i malih slova te ostalih znakova).

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 23:15 (zerocool12).
17 godina
Re: Steam i hakovanje kompjutera
tireN1337 kaže...

..pogledam na msconfig - startup jer ima nesto sto nebi trebali , skinem sa interneta jednom u dva tijedna , a usb rijetko kada imam u kompjutera tako da nije moguce da je preko njega preneseno.

mail, steam.. nemaju veze s tvojim PCjem, ako je netko došao do podataka to je ugl s druge strane.

spomenuti keylogeri-malware.. da, moguće ali to se ne koristi za 'igranje'.. daleko veća šansa da ti je to neki frend ili haknut steam-mail pass.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Nemoj se spajati na servere također koji nisu od valvea, tu je najveca greska ljudi spoje se na neki server pa dlaju svakojake fileove da bi se mogli join.....

12 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

Ako sumnjaš u keylogger ili neš slično:

Podigni firewall i promjeni lozinke (pogledaj u firewallu što ti sve koristi internet ili možeš sa npr. wiresharkom provjerit što ti se događa na mreži pa vidjet dal ima što sumnjivog (npr. nisi na netu a ono neš se stalno vrti, iako je to na winzima skoro pa uobičajeno)).

I naravno poskeniraj sa mbam u safe mode-u.

Vjerojatnije je da je netko pogodio lozinku maila pa pokušao dobiti lozinku steama (ili možda koristiš iste?!?!), svakako ako koristiš gmail poveži ga sa brojem moba, jako može olakšati inače neugodnu situaciju, također promjeni lozinke da ti budu različite (znam da je teško imati 1000 različitih lozinki no barem za te neke važnije stranice/servise pokušaj koristiti različite lozinke koje su kombinacije velikih i malih slova te ostalih znakova).

koristim razlicite lozinike , i taj mail koristim samo za steam te nije moguce da je netko doso do njega na internetu . Takodjer mi je netko usao na paypal gdje isto koristim drugi mail i lozinku no hvala bogu pa blokiraju sve drzave osim hrvatske na paypal u mom slucaju

17 godina

-kad idući put (recimo za tjedan) pročitate da je hacknut npr gmail, steam i sl. .. znat ćete o čemu se radi.

Ovaj put si imao sreće (i dovoljno osnovnog znanja!) da odmah središ stvar. Većina juzera nema sreće/znanja. Paničare samo kad ne mogu na face acc...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice