Slobodan prostor na particiji za windows xp ?

poruka: 20
|
čitano: 3.711
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Mislim napraviti novu particiju i u nju staviti windows xp.Zasad imam windows 7 ali želim staviti i win xp.

Zanima me koliko prostora zauzima kompletan win xp sustav,dakle od koliko bi gb-a trebao staviti particiju,koliko inače treba prostora za win xp?

15 godina
RE: Slobodan prostor na particiji za windows xp ?

ostavi jedno 20-30 gb

isti dan otkaz i žuti
16 godina
neaktivan

Ovisi o tome kaj misliš radit u XP-u i koje programe instalirat. U principu ,20 gb bi trebalo biti dosta.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina
neaktivan

slažem se, 20giga je sasvim dovoljno za xp.

16 godina
neaktivan

Mislim za novu particiju uzeti prostor sa sadašnjeg d diska i u nju staviti win xp.Zanima me da li ću izgubiti podatke sa d diska ako u novu particiju stavim win xp ?

16 godina
neaktivan
lebron kaže...

Mislim za novu particiju uzeti prostor sa sadašnjeg d diska i u nju staviti win xp.Zanima me da li ću izgubiti podatke sa d diska ako u novu particiju stavim win xp ?

da, sigurno ćeš izgubiti sve podatke na particiji na koju instaliraš operativni sustav. možda da od d particije napraviš još jednu, pa bi onda imao tri particije, sa sedmicom, xp-om i podacima s d diska.

16 godina
neaktivan

Da li ako napravim ovo što ste rekli,neću izgubit podatke niti s d diska a niti s c gdje mi je trenutačno instaliran windows 7 ?

16 godina
neaktivan
lebron kaže...

Da li ako napravim ovo što ste rekli,neću izgubit podatke niti s d diska a niti s c gdje mi je trenutačno instaliran windows 7 ?

ne znam na što točno misliš, ali sa one particije na koju instaliraš operacijski sustav će se izbrisati svi podaci.druga partcija na kojoj ti je sedica neće biti dirana, osim ako je sam ne formatiraš prilikom instalacije.  spremi sve podatke sa particije na koju misliš staviti xp na neki externi hard ili dvd-e i onda radi.  

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 20:39 (robisierra92).
16 godina
neaktivan

Da li ću morati i na tom novom sustavu win xp-u instalirati ponovno drivere za grafičku,matičnu itd. ?

16 godina
neaktivan
lebron kaže...

...pretpostavljam da ćeš imati jedino problem sa boot-sektorom...Cool

...kaos...
16 godina
neaktivan

Da li možete malo bolje objasnit ?

16 godina
neaktivan

...drajvere za grafičku i zvuk ćeš morati svakako instalirati, a xp će ti izbrisati boot-sektor od sedmice...

bilo bi idealno najprije instalirati xp na particiju "C" a tek onda sedmicu na "D", ako ne znaš riješiti problem...

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 20:49 (Jurra).
16 godina
neaktivan
Jurra kaže...

...drajvere za grafičku i zvuk ćeš morati svakako instalirati, a xp će ti izbrisati boot-sektor od sedmice...

bilo bi idealno najprije instalirati xp na particiju "C" a tek onda sedmicu na "D", ako ne znaš riješiti problem...

slažem se, jer to su dva potpuno različita operacijska sustava. ne vidim razlog vraćanja na xp, i dodatnom gnjavažom. 

16 godina
neaktivan
Jurra kaže...

...pretpostavljam da ćeš imati jedino problem sa boot-sektorom...Cool

I možda javi grešku ntldr is missing ,press CTRL-ALT-DEL  to reboot nakon što se završi inicijalni dio XP instalacije!!

lebron kaže...

Da li možete malo bolje objasnit ?

Objašnjenje i rješenje za grešku (ako ti ''se dogodi'') : Stavi instalcijski DVD Sedmice u dvd rom i idi na Starup repair.

Kad završi repair i kad se PC restarta ,XP instalcija će se nastaviti sama od sebe.

I da : AKO XP INSTALIRAŠ NAKON SEDMICE I ONA JE NA C PARTICIJI ,XP SE INSTALIRA NA D ,E ILI KOJU VEĆ PARTICIJU IMAŠ SLOBODNU!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 21:01 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Razlog vračanja na xp je taj što mi sve igre i programi koji su mi normalno radili na xp-u,štekaju na sedmici.Da li postoji neko rješenje za to.

16 godina
neaktivan

hm, to sam i mislio. zato postoji compatibility mode. vidio sam dosta starijih računala koja rade pod sedmicom sasvim uredu, ali ok..

16 godina
neaktivan

Ako ti SVE šteka na Sedmici ,znači da ti je PC slab. Rješenje - formatiraj C ,gdje ti je Sedmica i vrati se potpuno na XP. Kad malo uštediš i napraviš hardverski upgrade ili kupiš novi PC ,instaliraj Sedmicu!!

16 godina
neaktivan

Što bi točno trebao napraviti da ne šteka ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 21:18 (lebron).
16 godina
neaktivan

Više rama ,bolji procesor ,novija grafička ,noviji hdd .....

16 godina
neaktivan

Onda ispada da me je čovjek koji mi je ugradio sedmicu prevario jer i on,dok je instalirao sedmicu,nije mogao odmah dići sustav nego je morao nešto raditi s matičnom a meni je to već sumnjivo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice