Pozdrav svima!
Našao sam jednu stranicu koja postoji od negdje 2010 godine i slična je Bubblewsu. Ja sam također bivši korisnik Bubblewsa i svi znamo da je bilo dobro dok je trajalo. Pisao sam 3 mjeseca, dobio 1500 kn, a neisplaćeno mi je još 2500 kn. I tako sam krenuo u potragu novih. Tek sam par dana na toj novoj stranici i ne mogu ništa garantirati. Stranica se zove Seekyt. Isprobajte ju, ništa ne košta osim što morate izdvojiti oko sat vremena da pročitate ovo i otvorite svoj račun. Također možete odmah provjeriti koliko ste zaradili. Sve što vam treba je osnovno znanje engleskog jezika i prosječan smisao za pisanje. Ovaj post će sadržavati informacije o stranici te tutorial kako se prijaviti i zarađivati.
SAŽETI OPIS
Sažetak:
Seekyt je stranica na kojoj pišete članke i zarađujete pomoću broju klikova na Googleove AdSense reklame. Isplatu vrši Google, a ne Seekyt. Reklame se generiraju po temi o kojoj pišete. Iznos po kliku varira o tome što pišete, pa tako neke reklame neke manje tvrtke će vam donijeti oko $0.30 po kliku, dok neke veće tvrtke vrijede i do $50 po kliku. Zaradu možete pratiti odmah na svom AdSense računu. Ono što je najvažnije je da ne smijete pisati gluposti, klikati na svoje reklame ili tražiti nekoga da vam klika reklame. Neće vas Seekyt skužiti već Google. Po Googleovom zakonu, klik na reklamu mora biti proizvoljan, odnosno ako je korisnik koji čita vaš članak zainteresiran za to što pišete te vidi reklamu koja je vezana za vašu temu, tada će kliknuti na nju. Prosjek je da od 100 pogleda, samo 4 osobe kliknu na reklamu. Tako da ne možete tražiti prijatelje da vam beskonačno klikaju reklame. To bi vam donjelo i do $100 mjesečno, no ne bi stigli ni isplatiti jer bi vam Google blokirao račun.
PUNI OPIS
Što je Seekyt?
Seekyt je stranica poput Bubblewsa, gdje možete zarađivati pisanjem postova/članaka. Seekyt funkcionira pomoću Googleovih AdSense reklama, no za razliku od Bubblewsa ne isplaćuje vas stranica već Google putem AdSensea.
Kako funkcionira?
Na Seekyt možete zarađivati pisajući članke o biločemu dok god poštujete pravila koja će pisati u nastavku ovog posta. Minimalan broj znakova koji vaš članak mora sadržavati je 2000 slova, a ne 400 kao kod Bubblewsa, što ne bi trebalo predstavljati problem. Stranica ne funkcionira pomoću pogleda/lajkova/komentara/sljedbenika već pomoću broju klikova na vaše reklame. Ne Seekytu ne postoji određeni limit koliko postova možete pisati u jednom danu.
Prvih par dana sam dobio oko 30 pogleda i 1 klik na reklamu za što sam dobio 0,30€. Isprava sam mislio kako su to pogledi, ali stranica funkcionira po broju klikova na reklamu, ne na poglede.
PRAVILA
- Ne klikajte vlastite reklame - Klikanje vlastitih reklama je zabranjeno od strane Googlea koji vam može obrisati Google AdSense račun.
- Ne oglašavajte sebe u člancima - Oglašavanje sebe je zabranjeno, bilo u člancima ili komentarima. Odnosi na to da ne tražite ljude da vam klikaju reklame ili moliti ih za lajkove/poglede nekih drugih servisa.
- Ne spamajte - Kratko i jasno. Ne linkajte nepotrebne stranice koje nemaju veze sa vašim člankom.
- Koristite vlastite slike ili one bez autorskih prava - Ako nemate vlastitu sliku, koristite onu bez autorskih prava, a stranica sa takvim slikama ima mnogo: Pixabay, Morgue File itd.
- Poštujte pravila kao na Bubblewsu - Sve što se odnosi na Bubblews odnosi se i na svaku stranicu gdje zarađujete pisanjem. Ukratko, post mora biti vaš, ne pišite bezvezne rečenice itd.
Više na: http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/zarada-bubblews/210747.aspx
Isključite AdBlocker - Isključite vaš AdBlocker kako bi mogli vidjeli reklame. Ne morate ga isključiti za sve stranice već samo za Seekyt klikom na AdBlocker gumb te odaberite „Onemogući pokretanje na stranicama ove domene“ i potvrdite pritiskom na gumb „Isključi“.
VAŽNO!
Iako bi mogli zarađivati od toga da tražite prijatelje da vam klikaju na reklame 20/30/beskonačno puta i zaraditi oko $5 dnevno po jednom prijatelju i tako mu vratiti uslugu, to je ZABRANJENO! Isto kao i kod Bubblewsa, samo što će vas Google najvjerojatnije naći, budući da imaju i dobar sustav i radnike koje prate vaše stanje reklama. Neki relativni omjer je 100 pogleda 4 klika. Tako da će skužiti ako imate 100 pogleda i 100 klikova.
Kako zarađivati?
Zarađujete tako da dobivate određenu svotu novca kada netko klikne na vašu reklamu u članku koji ste napisali. Zarada ovisi o različitim faktorima kao što su tipovi reklame i iz koje je države netko kliknuo reklamu.
Sve ovisi o sadržaju o kojem pišete. Ako pišete obične postove o vašem životu, generirati će se neka manje plaćena reklama, gdje po kliku zarađujete uglavnom $0.10-0.30. No ako pišete o financijama,osiguranju, knjigama, igrama onda će vam se generirati reklama neke tvrtke čiji klik na reklamu može vrijediti i do $50. Sve ovisi koliko je tvrtka platila Googleu da bude oglašena.
Isplata?
Isplata se vrši pomoću AdSense čeka koji stiže na vašu adresu. Iskreno, ne znam kako to još funkcionira, bloggeri najvjerojatnije znaju. Kako bi isplatili novac morate imati najmanje 70€ na vašem AdSense računu. Ono što sam pročitao je da kada sakupite 10€, stići će vam Googleovo pismo na kućnu adresu koje sadrži PIN kojeg ukucavate u vaš AdSense račun radi potvrđivanja vaše adrese stanovanja kako bi ček stigao na pravilnu adresu.
Možete isplatiti preko Western Uniona, gdje ne čekate da vam stigne ček, već sami odlazire u jednu od poštanskih ureda koja radi sa Western Unionom. Tamo ispunjavate formular gdje dobivate novce odmah.
Nedavno je AdSense dobio uslugu uplaćivanja novca direktno na vaš račun, stoga bi ovo bila najbolja solucija.
Kratko objašnjenje:
Tutorial stiže u slijedećem postu.