SD i micro SD

poruka: 9
|
čitano: 4.427
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
SD i micro SD

Čitam da sve 32 GB class 10 micro SD kartice (a to su zasad Kingston, Patriot i Lexar, uskoro vjerovatno Sandisk i Transcend) imaju problema u kompatibilnosti sa većinom modernih smartphoneova koji podržavaju micro SD standard.

Osim toga već duže vrijeme znam da GoPro Hero (za one koje ne znaju to je POV kamera iliti mala izdržljiva kamerica koju montiraš na svoju kacigu / biciklu / dasku za jedrenje / auto... i snimaš svoje sportske aktivnosti) ima probleme sa većinom SD kartica i GoPro preporuča (umjesto 32 GB class 10 Transcend SD kartice koju bi inače uzeo) 16 GB class 4 Kingston ili Patriot kartice.

Sad mi još samo fali da otkrijem da je fotoaparat koji planiram uzet izbirljiv oko kartica...

Pitanje je ovo (iako ne u biti za vas nego ga samo bacam u vjetar) - KOG VRAGA IMAMO TEHNOLOŠKE STANDARDE ako ne za to da se stvari standardiziraju i slažu jedne sa drugima !? Koji idioti su dizajnirali te kartice i te uređaje i SD / micro SD standarde da se sad masovno ne poklapaju ?

17 godina
odjavljen
SD i micro SD

Nije problem u standardu, već je problem u tome što uređaji ne mogu adresirati toliku količinu memorije.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
18 godina
neaktivan
SD i micro SD

Mislim da nije problem u tome jer što se tiče ovih micro SD kartica čuo sam da sporije 32 GB rade (a i svi smartphoneovi već odavno tvrde da podržavaju micro SD do 32 GB), a što se tiče ovih SD kartica za GoPro Hero ne radi većina marki (tj. ne radi pouzdano) osim dvije navedene, tako da je definitivno problem u kompatibilnosti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 20:54 (Enkidu).
17 godina
neaktivan
Re: SD i micro SD
Enkidu kaže...

Pitanje je ovo (iako ne u biti za vas nego ga samo bacam u vjetar) - KOG VRAGA IMAMO TEHNOLOŠKE STANDARDE ako ne za to da se stvari standardiziraju i slažu jedne sa drugima !? Koji idioti su dizajnirali te kartice i te uređaje i SD / micro SD standarde da se sad masovno ne poklapaju ?

Iz iskustva, postoje dvije vrste standarda... prvi koji su zbilja namijenjeni da se što više stvari slažu jedne s drugima, i drugi gdje je standard drugo ime za oligopol. Nezgodacija je što i kod onih prvih, u komisijama sjede i prijedloge daju firme koje imaju najviše vremena i novaca, te na kraju opet svatko vuče na svoju stranu.

Slično je i s patentima, samo si velike firme mogu priuštiti verifikaciju na više kontinenata.

13 godina
protjeran
SD i micro SD

Kako da formatiram SD karticu posto koristim je za android i da bi prebacio aplikacije sa telefona na sd karticu morao sam je particionirat stavio sam 512mb za aplikacije ovako mi ostalo 3,5GB e ja ocu da formatiram tu particiju od 512?

16 godina
neaktivan
Re: SD i micro SD
moja motorola defy sasvim ljepo radi s 32gb class10
12 godina
SD i micro SD

Jel mi može netko objasnit sta zaci ovo class 10,9.....4...itd? Jel to neka brzina citanja i prijenosa podataka?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.3.2013 13:26 (Sandro HR Zagorje).
13 godina
neaktivan
SD i micro SD

Isplati li se kupovati ovu micro sd karticu:

http://www.njuskalo.hr/kartice-citaci/micro-sd-card-32-gb-class-10-oglas-8907182

Konkretno za cubot-a gt99.

Negdje na forumu piše da sd od 32 gb može usporiti mobitel za razliku od kartice od 16gb.

Mislim, 100 kn mi zvuci smiješno za 32gb class 10 jer druge marke su min. duplo skuplje pa ne znam di je kvaka.

10 godina
neaktivan
SD i micro SD
Kupila sam SD card 16 gb. Kada pomocu AppmgrIII pokusavam prebaciti aplikaciju na card javlja mi ovo Klizanjem otvorite pregled memorija, "Preseli na xxx" tipka prebacuje aplikaciju na vanjsku memoriju(SD card), a tipka "Move to phone" prebacuje na internu memoriju. Kako god da ja klizim nista se ne desava. Sta da radim?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice