Pozdrav!
Jel ima gdje kod nas za kupiti punjivih 1.5V AA baterija?
Treba mi za XBone S kontroler, ove traju mjesec dana, a 50 kuna za paket baterija nije malo, a i praktičnije je.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne pronalazim 1.5V.
Inače su punjive 1.25V, a sa tim se moj kontroler neće ni upaliti..
1.2V punjive su isto što i 1.5 alkalne. Ne brigaj oko toga. Napon punih je ono što je bitno, a punjive imaju oko 1.5V pune.
Ove moje onda nemaju jer sa njima kontroler ne radi.
Kakav je to kontoler? Guglanjem ništa ne pronalazim.
NiMH baterije imaju nominalni napon od 1,2V. Ove kapaciteta 2300-2500 mAh, kad su skroz pune, imaju napon oko 1,4-1,45 V.
Koliko je meni poznato, nema (ili barem nema široko dostupnih) kemija punjivih baterija koje bi imale nominalni napon od 1,5V.
Kad ubacim "Duracell AA bateriju", radi. Kada ubacim napunjenu AA bateriju, ne radi.
Nemam ga.
Baterije su nove i nisu no name.
Sve drugo sa njima radi bez problema. Npr. bluetooth miš.
Nemam ga.
Baterije su nove i nisu no name.
Bez multimetra ili inteligentnog punjača ne znaš na čemu si i u kakvom su doista stanju te baterije. Ja ti samo mogu preporučiti provjereno dobre baterije i nadati se da imaš kvalitetan, inteligentni punjač baterija kojim možeš provjeriti stvarni kapacitet.
Budem razmislio. Imam još dvije rezervne, stignem
Hvala :)
1.2V punjive su isto što i 1.5 alkalne. Ne brigaj oko toga. Napon punih je ono što je bitno, a punjive imaju oko 1.5V pune.
To je skroz krivo. I zbog tog razloga se punjive NiMH i Li-Ion baterije ne koriste kod analognih satova,
jer uzrokuju kasnjenje vremena.
Ono sto njemu treba su Li-Polymer (LiPo) baterije. Skuplje su, ali ih ima u AA (LR6) dimenzija od 1.5V.
Li-polymer LiPo 1.5V AA - to tebi treba:
http://nbcell.com/project/1-5v-rechargeable-alkaline-batteries-aa-lr6/
http://nbcell.com/project/lithium-1-5v-aa-2900mah-lifes2-battery/
Potrazi si i na eBayu, AliExpressu, ili gdje vec volis. LiPo baterije su veoma skupe,
no dat ce ti 1.5V, sto ti i treba.
Hvala :)
Nabavio Tronic Enegy Eco, 1.2V, umjesto NEXCell koje sam imao.
Sad radi.
Dakle dobro ste govorili, ispirka :)
To je skroz krivo. I zbog tog razloga se punjive NiMH i Li-Ion baterije ne koriste kod analognih satova,
jer uzrokuju kasnjenje vremena.
Meni i s punjivom NiMH i s običnom baterijom jednako rani sat.