Prestanak pušenja.

poruka: 35
|
čitano: 8.908
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Prestanak pušenja.

Dobro večer,

Ovako zanima me koliko vremenski traje da skroz prestanem pušit

Negdje sam cuo da 10 dana

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 21:23 (kavro).
16 godina
neaktivan
Prestanak pušenja.

Ovisi iskljucivo od osobe koja krece na taj put. Nema ogranicenja...

There is no spoon.
15 godina
neaktivan
Prestanak pušenja.

gledaj to ovako , ovisi koliko ti je jaka volja i koliko si spreman na to. Gledanjem na to kao aj 10 dana da prekinem ok... Ne bih ti preporučio da to gledaš tako , već da pušenje zamjeniš postupno s nećim drugim... Imam 17 i kad me pukne zapalin kutiju ali znam se kontrolirati po tom pitanju... volja je jedini ključni faktor...

16 godina
odjavljen
Prestanak pušenja.

al nije pun mjesec bio pred neki dan.....

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
odjavljen
RE: Prestanak pušenja.
JokeKralj kaže...

gledaj to ovako , ovisi koliko ti je jaka volja i koliko si spreman na to. Gledanjem na to kao aj 10 dana da prekinem ok... Ne bih ti preporučio da to gledaš tako , već da pušenje zamjeniš postupno s nećim drugim... Imam 17 i kad me pukne zapalin kutiju ali znam se kontrolirati po tom pitanju... volja je jedini ključni faktor...

Nema od toga srece, ako ti postupno prestajes sa pusenjem.

To se 'reze' iz korijena.
A koliko treba - ovisno o organizmu i odluci. Ne vjerujem da se moze za 10tak dana, ali sigurno da je deseti dan lakse nego prva 2-3.

15 godina
neaktivan
Prestanak pušenja.

to e istina ali znam dosta starijih šta su malo po malo izbacivali i došli do 0 ili 1 kutija u 2 tjedna

16 godina
odjavljen
RE: Prestanak pušenja.
JokeKralj kaže...

to e istina ali znam dosta starijih šta su malo po malo izbacivali i došli do 0 ili 1 kutija u 2 tjedna

Ja ne znam niti jednu takvu osobu. To kao da nekome tko se drogira kazes, uzimaj sve manje i manje.

Em se daleko vise muci - produljuje svoju agoniju od skidanja, em i dalje ostaje ovisnik. Doci do jedne kutije u 2 tjedna nije skidanje.

Do 0 kutija moze doci. To je ono 'rezanje' u korijenu i ono sto prije nastupi tim je oporavak nesto tezi, ali daleko brzi.

10 godina
neaktivan
Prestanak pušenja.

Imam 16 god ponekad zapalim cigaru ali u poslednje vreme u izlasku kad zapalim sutradan me kasalj zeza ceo dan hteo bih da pitam sta mislite o tome da li da prestanem sa tim pusenjem ponekad.Mogu li ponekad u izlasku zapaliti i li ne bih trebao zbog tog kaslja 

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.3.2015 16:17 (milos54).
16 godina
Re: Prestanak pušenja.
milos54 kaže...

Imam 16 god ponekad zapalim cigaru ali u poslednje vreme u izlasku kad zapalim sutradan me kasalj zeza ceo dan hteo bih da pitam sta mislite o tome da li da prestanem sa tim pusenjem ponekad.Mogu li ponekad u izlasku zapaliti i li ne bih trebao zbog tog kaslja 

To ti zapravo prociscava pluca. Slobodno pusi, pusenje je u umjerenim kolicinama cak i zdravo, samo naravno gledaj uzimat malo kvalitetnije (skuplje) cigarete koje skoro i ne sadrze stetne tvari.

11 godina
neaktivan

Najpametnije bi ti bilo da prestaneš dok se još nisi navukao, jer od pušenja nemaš nikakve koristi, sam bacaš pare i uništavaš si zdravlje.

12 godina
Prestanak pušenja.

Najbolje ti je ostavit se toga dok jos mozes u protivnom bi ti odvikavanje moglo potrajat 23godine ka i meni i da nije bilo ecigare nebih se jos ostavija.

Te price tipa ja mogu pristat kad hocu obisite macku o rep jer jako su rijetki oni sto to mogu

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina
Prestanak pušenja.

Pušiti je prestat vrlo jednostavno iz perspektive nepušača. Više nikad ne kupiš i ne zapališ cigaretu.

Iz perspektive pušača ne znam, no ja recimo imam stvarno jaku volju i nikad se nisam na ništa navukao da bi to morao raditi...

Prvenstveno je to stvar volje i želje za prestankom. Nakon toga je lakše...

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2015 14:27 (lllnuclearlll).
10 godina
neaktivan
Prestanak pušenja.

Bok ljudi! Vidim da rzgovarate o prestanku pušenja. Ja provodim anketu za diplomski rad i tiče se teme o pušenju. Ako vam je cilj prestat pušiti možda vam anketa (slike u njoj) pomognu u namjeri ili bar potaknu na razmišljanje. Trebam što više ispitanika pušača, ali i nepušači su dobrodošli. Anketu tj. link slobodno sherajte dalje. Hvala vam unaprijed!

https://qtrial2015az1.az1.qualtrics.com/SE/?SID=SV_9GHfr5i95h6fBK5

17 godina
neaktivan
Prestanak pušenja.

Još jedna potvrda da ne treba nasjedati na hajke koje pokreću korumpirani političari i lažljivi mediji:

Zašto najpametniji ljudi na svijetu vole pušiti duhan

Zora puca, biće dana ...
17 godina
Jura iz druge galaksije kaže...

Još jedna potvrda da ne treba nasjedati na hajke koje pokreću korumpirani političari i lažljivi mediji:

16 godina
Jura iz druge galaksije kaže...

I što sad? Tko zna koliko stotina milijuna ljudi puši i sada su svi oni potencijalni genijalci koji će na ne znam koji način doprinijeti napretku čovječanstva? Onda ti puši, ali i upotrijebi tu višu inteligenciju u odnosu na nepušače da učiniš nešto korisno za cjelokupno čovječanstvo. I požuri se jer tko zna koliko ti je ostalo vremena s obzirom na poznatu nuspojavu pušenja - preuranjenu smrt. Dakle, treba odvagnuti - viša inteligencija (i upitna iskoristivost toga) ili zdravlje i samim time kvalitetniji život.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.10.2015 18:55 (Izzy).
10 godina
neaktivan
Prestanak pušenja.

meni je trebalo 6 mjeseci da prestanem skroz, polako sam smanjivao do momenta kad mi se vise nije trazila cigara..najbitnije da vjerujes u sebe i da ukapiras da je to losa navika i ovisnost ;)

12 godina
Prestanak pušenja.

Jedina genijalna ideja mene kao pušača (sad već bivšeg) je bila ta da prestanem pušit

14 godina
Prestanak pušenja.

Ponosno objavljujem da ce za par dana biti prva godina od kada sam prestao pušiti!

Pušio sam po kutiju dnevno,vikendom i više od dvije!Kada su poskupile cigarete,presao sam na duhan i "preporodio se" i financijski i "zdrastveno"

Prelaskom na duhan sam samo zavaravao samoga sebe,da je on bolji od cigareta,ali sve vam je to isti kuhac!

Pušio sam sveukupno 19 godina.

Jednoga dana sin mi je prišao i rekao kako je cuo da pusaci zive krace i kako bi on volio da prestanem pusiti!

To je bilo to!Odmah sam bacio tabakeru,stroj,filtere i duhan u smece,od tada nisam zapalio!

Naravno,apstinencijska kriza me je rokala prva dva tjedna,ali sam se zakleo da necu pusiti.

Dok sam pušio,redovno sam patio od žgaravice(kasnije se ispostavilo da je kronični gastritis),hemeroida(to sam pripisivao ucestalom sjedenju pred kompjuterom),čestim kroničnim upalama grla(to sam mislio da je zbog krajnika,koje sam još davno trebao izvaditi)cestim migrenama i cestim upalama sinusa!

Od svega gore navedenoga,jos me pati taj gastritis-ali u puuno manjem obliku,sve ostalo je nestalo,hemeroidi,upale grla,sinusa-SVE!

Osjetilo njuha mi se izoštrilo 10X(njušim bolje od moje žene koja nikada nije pusila),okus mi se isto tako poboljšao(tek tada sam skontao koliko moja zena zapravo loše kuha

Od svih ćula još me cudi taj njuh,u firminoj kuhinji(koja je povelika),kada pušac uđe,osjetim ga na 10 metara,odjeca mu zaudara na dim,ma grozno smrdi!

Jedina nuspojava mi je sto sam se udebljao i počeo sam hrkati-JBG.

Opčenito mi je bolje i zdrastveno i financijski,nije mi jasno zasto sam uopce zapoceo pusiti!

Zna mi se desiti da sanjam da sam zapalio,onda se probudim i kajem se,u ustima mi se tada osjeca smrad cigare,no ubrzo kada skontam da je bio san,budem ponosan!

Po linkanome članku,ispadam glup sto ne pušim-drago mi je sto sam glup i zdrav!

16 godina
Prestanak pušenja.

Probao par puta i nisam uspio. Smanjivao cigarete - pa za par mjeseci opet bio na dvije kutije. Probao i flastere i žvake i nije uspijelo. Od prošle godine sam kombinirao elektronske i prave, onda sam si kupio malo kvalitetniju elektronsku cigaretu i od 1.1. ove godine nisam zapalio niti jednu klasičnu cigaretu. Za sad funkcionira.

17 godina
neaktivan
Prestanak pušenja.

Nadam se da će se svi ovdje zgranuti i zgroženi gore postavljenim linkom u potpunosti posvetiti daljnjem poboljšavanju svog zdravlja, te se odreći ovih "opasnih" i "kancerogenih" namirnica:

Kobasice, slanina i burgeri izazivaju rak kao i cigarete, alkohol i azbest

A ubuduće kad vam dođu gosti za mezu im ponudite špinat, kupus, kelj i ostalu zelenjavu. 

Zora puca, biće dana ...
13 godina

Nadovezao bih se malo oko cijele priče i njenom povezanošću sa navedenom studijom WHO-a o utjecaju prerađenog sušenog mesa na izazivanje kancerogenih oboljenja. U općoj populaciji oko 5% ljudi će dobiti kancer debelog crijeva bez obzira na način ishrane. Oni koji često jedu sušeno meso i njegove prerađevine mogu očekivati da će im se povećati rizik za nekih 1%, tj. u populaciji će broj oboljelih sa 5% skočiti na 6%... za razliku od pušenja gdje će aktivni pušač povećati svoj rizik za 25 PUTA...

Dakle, nikako nije isto, pa čak ni slično... ovo govorim kao bivši pušač (19 godina) i korisnik elektronske cigarete zadnjih 4 i pol godine.

12 godina
Prestanak pušenja.

Ljudi puno tražite, cigareta san se ostavija prije skoro dvi godine ali buncekića, kobasica, kulena i tako tih đakonija se NEĆU odreć pa makar sutra crka.

17 godina
odjavljen
Prestanak pušenja.

Meni je dobro da jos uvijek kontroliram kolko cu pusiti i to vec par godina. Prodje 2 tjedna da pusim svaki dan (cca. 10-ak cigareta), pa 2 tjedna da opce ne zapalim i tak se stalno vrtim u krug.

Kad je neko stresno razdoblje, ispiti, usmeni, iscekivanje rezultata cigareta je tu nezamijenjiva, u takvim situacijama mi je pomogla i zgustam se u njoj da je to strasno. Evo sad je proslo vec 5 dana nisam niti jednu.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
14 godina
neaktivan
Prestanak pušenja.

Osobno ne pusim, jer zasto bi ja placao nekome da me truje, to po meni nema smisla. Za mene je to totalno nepotrebno sranje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2015 12:51 (MasinGeri).
17 godina
neaktivan
Edge kaže...

Meni je dobro da jos uvijek kontroliram kolko cu pusiti i to vec par godina. Prodje 2 tjedna da pusim svaki dan (cca. 10-ak cigareta), pa 2 tjedna da opce ne zapalim i tak se stalno vrtim u krug.

Kad je neko stresno razdoblje, ispiti, usmeni, iscekivanje rezultata cigareta je tu nezamijenjiva, u takvim situacijama mi je pomogla i zgustam se u njoj da je to strasno. Evo sad je proslo vec 5 dana nisam niti jednu.

E, da sam barem i ja mogao slično. Pušio sam 30 godina i nikada nisam pokušao prestati. Zadnjih godina pušačkog staža najmanje 2 kutije dnevno, a nerijetko i više. I normalno da se to odrazilo na zdravlje (kašalj, teško disanje pogotovo ljeti kad je sparina itd.). Ali tako je sa svime kad se pretjera. Ništa što previše uzimamo nije zdravo. Nije narod bez veze smislio izreku da tko malo jede smije sve jesti. Dakle, nekoliko cigareta dnevno sigurno nebi naškodilo, dapače. Ali kako to postići to je pravo pitanje. Prije 7 godina sam prestao u potpunosti pušiti. Kažu ljudi da vremenom će dim cigarete smrditi. Kod mene nije tako i ljepšeg mirisa mi nema. Kava mi je obična splačina bez cigarete, da ne pričam o živcima, stresu, koncentraciji i sl. A da ponovno počnem samog me je sebe stid. I znam da ne bi izdržao s jednom kutijom nekoliko dana.

Dakle, ukoliko uživaš u cigareti samokontrola je najvažnija stvar.

Zora puca, biće dana ...
15 godina
Nikad mi neće biti jasni ti ljudi koji puše. Svijesno se idu trovat. Još kad vidim da raspravljaju koje su cigarete bolje dođe mi loše. Sve su one iste, otrov su sve. Ako ti tvoje zdravlje nije najbitnije onda si debil.
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
17 godina
odjavljen
Prestanak pušenja.

Tko nije pusio ne zna koja je druga strana cigarete, da cigareta stvarno samo smrdi, truje i jede lovu nitko ne bi pusio, ali zato postoji druga strana koja djelomicno ponisti ove lose. Onaj tko se uspije kontrolirat (a nije jednostavno) cigareta je pravi gust.

Nije niti alkohol lijek pa se pije sve u 16, ionak cemo svi umrijet, a sad 5 god. +- svejedno.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
13 godina
neaktivan
Prestanak pušenja.

Izlaziš s curom. Okupaš se mirisnim šamponom i gelom za tuširanje, obriješ se, staviš bezmirisni aftershave, obučeš se u svježe opranu odjeću, staviš parfem od 600 Kn, opereš zube dva puta i ubaciš mentol bombonu. 

Cura zapali i odjednom oboje smrdite na javni toalet, seljačku kafanu i mog oca.

Koristimo domaće proizvode za pranje zuba - Kalodont (Saponia Osijek)
12 godina
neaktivan
Prestanak pušenja.

Što se tiče prestanka pušenja tu moraš imati "svoje ja!". Znam jednog lika koji već 8 godina ne puši uopće,a kaže da nikakve

krize nije imao. Da stvar bude još bolja,kretao je se u krugovima pušača i nikad ga nije više hvatala želja da opet zapali. Vjerujem da tu veliku ulogu igra čovjekova psiha.

Ja sam pušač već više od dvije i pol godine (krajem veljače 2014. sam počeo). Prvu cigaretu sam zapalio negdje sredinom ljeta 2012.,no tad sam znao zapaliti možda 3-4 cigarete dnevno,čak i rijeđe da bih nakon pola godine potpuno prestao,ali godinu kasnije sam opet počeo (jebem ti pamet i dan kad sam ih opet u čvalje stavio!).Pokušao sam prestati barem jedno 5 puta. Nisam uspio jer

me uvijek hvatala neka nervoza i želja za cigaretom. Najviše što sam popušio u jednom danu je bilo dvije kutije,a najmanje 2 cigarete kad sam imao gripu.

Sad,oko toga izaziva li bolesti ili ne? Nemam pojma. Znam neke ljude koji nikad u životu nisu pušili pa su oboljevali (neki čak i od raka pluća),dok su neki pušači znali doživjeti i duboku starost.

Jebiga,kako mi bude suđeno tako ću krepat. Ne zamaram se puno oko tih stvari.

A što se tiče ostalih pušača savjetujem da razmisle. Nek barem pokušaju prestati ako misle da im cigarete štete,pa onda neka vide što će biti dalje. Znam da je to gadan trošak i da je moj stari koji puši već više od 25 godina mogao kupiti i novu kuću za sve te pare što je bacio na cigarete,al jebiga...

John Rambo
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice