Zanima me kakva su Vaša iskustva u pokušaju prevare Google-a kada su upitanju nevažeći klikovi na reklamu u programu AdSense.
Tj. hoće li me Google kazniti ako neki moj komšija sazna da sam na sajt stavio oglase i onda iz zlobe klikati kao budala na reklame.
ukoliko kliknem sam na svoju reklamu koliko Google-u vremena treba da suspendira nalog? Imam li vremena javiti im da je došlo do greške i priznati nevažeći klik i spasiti se od suspenzije?
Da li se to dešava odmah ili tek kada prođe revizija u prvoj sedmici mjeseca za prošli mjesec?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne kužim tko tu kome klika i zašto (
), ali Google prati odnos broja "ukupnih posjeta/klikova na reklame". Ako imaš 10 posjeta na dan, a 50 klikova, sistem automatski skuži da tu nešto ne štima i po potrebi dobiješ upozorenje ili ban.
Inače, klikanje na svoje reklame je posebno naglašeno svaki put kad stavljaš oglase na blog ili stranicu - nije dozvoljeno i najbolje da ni ne pokušavaš.
Meni su jednom blokirali AdSense account (nikad nisam saznao zbog čega) - ponovno ga aktiviraš za 5-6 minuta. Odgovoriš na par sigurnosnih pitanja, upišeš šifru i to je to.